Veckans hottie v.39

image414

Hihi. Ja det blev han. Niklas Vestberg som jag pratade om tidigare i veckan. Men tycker han är så sjukt söt!!! Jag tappar fjärrkontrollen varenda gång han dyker upp på tv. Ofta så är det han som presenterar Idol-programmen så ingen borde väl ha missat honom? Jag gillar hans röst också. Sådär pojkigt söt. Och så är han snyggt klädd också. Det är lite lustigt, för på bilden jag har använt av honom så står det en kille brevid. Och det är ingen mindre än Fredrik Olofsson, killen som var med och körade bakom min förra crush Dmitry Koldun i ESC.

Kommande traditioner på bloggen

Har kommit på ett litet helgschema jag tänkt införa här på bloggen :).  Saker som jag defenitivt kommer bjuda på en gång i veckan. Som på fredagar då jag tex Alltid har "dagens outfit". Sen tänkte jag prova att alltid på Lördagar ha såkallat " lördagsbio" med ett litet klipp jag bjuder på. Och på söndagar har jag ett inlägg där jag utser " veckans hottie". Låter väl bra?
Självklart kommer det inte vara dom enda inläggen jag postar dom dagarna.Allt kommer för övrigt vara precis likadant här. Premiär av veckans hottie kommer senare idag alltså! Vissa kan säkert lista ut vem det är.. hehe


Inställt

Jag hade tänkt åka ut till köpcentret idag,
 men så läste jag i tidningen att Idol-Ola skulle vara där och sjunga,
 så jag tror jag skiter i de..

Pop! Goes my heart

Tittade på filmen Music and Lyrics förut och blev totalförälskad i den låten
" Pop goes my heart" som Hugh Grants karaktär sjunger i början. Haha nu sitter jag och lyssnar på den hela tiden. Det går verkligen inte att låta bli att ryckas med och bli glad av den. Den här får bli veckan lördagsbio!
 


-I said I wasn't gonna lose my head, but then
POP! Goes my heart.
I wasn't gonna fall in love again, but then
POP! Goes my heart.
And I just can't let you go,
I can't lose this feeling.

Nya semesterplaner

Hm, här hinner man tydligen inte ens hämta sig från förra semestern innan en ny bokas in. Nu ska vi tydligen till Högfjället vid nyår. Jag känner mig inte alls pigg på nån skidsemester. Och så gillar jag inte Sälen. Tycker det är för stort, bättre med sånna där mindre och mysigare ställen. Sen är det så dyrt i Sälen också. Jag blir orolig för att vi inte ska ha råd med någon utlandsemester nästa år om vi åker i vinter. Har ju blivit en vana att åka utomlands varje år nu så skulle bli tomt utan det.


Hell yeah!

image412
-Min snygga mobilbakrund ;)

Ny mp3-spelare

Jag har tillslut bestämt mig för att det nog är tid att säga adjö till min 2 ½ år gamla mp3. Med bara 512 MB och den nackdelen att man bara kan höra i en hörlur med den så är det nog dags. Men aldrig att jag överlever utan musik så måste fort som sjutton skaffa mig en ny. Jag har gått och blivit lite småkär Creative Zen Stones små söta saker. Tycker dom är jätte gulliga! Finns i 2 olika varianter.

image410
.. Dom här på en GB och utan skärm. Kostar 339:-

image411
.. Och dom här med skärm och två GB. Kostar 679:-

Har riktig beslutsångest här. Egentligen så räcker det nog med 1 GB, och 339 är ju vääldigt bra pris. Men så på min förra mp3-spelare så har jag ju alltid haft skärm så det skulle bli konstigt utan det. Föresten så kunde det ju vara bra att slå till med 2 GB på en gång liksom. Kunde jag ju lägga ner hur mycket musik som helst på en gång. Sen har ju den dyrare varianten också radio,klocka,tidtagarur och mikrofon. Så jag vet inte, kanske det ändå är värt att betala nästan 700 spänn om jag får med allt det där. Men fy va de skulle svida i plånboken haha. Ja vet, jag är en snåljåp ;P.
Men tror jag har bestämt mig nu iaf, det blir den på 2 GB. Nu ska jag bara bestämma mig för vilken färg. Shit de blir ju ännu svårare..

-På tal om musik, lägga gärna märke till den nya supermysiga låten jag just lagt in här i bloggen nu :)

Under bombhot

Fick en skrämmande nyhet på lunchrasten idag i skolan. En svart väska har hittats utanför en av våra skolportar och det misstänkts vara en bomb. Hela byggnaden evakuerades och det kom typ poliser och ambulanser och kameror dit. Lite läskigt men jag var som tur var inte där just när den hittades och det skapades panik. Men nyfiken som man är så gick jag ju dit senare för att kolla. Men det var typ helt avspärrat överallt.


 


Läste på NA.se att nu är bombgruppen från Stockholm på plats i alla fall och dom ska undersöka väskan. Får väl höra på länsnyheterna ikväll hur det gick. Jag som aldrig trodde det hände nåt spännande på min skola..



Update:
Var inne på aftonbladet sida nu och läste också, tydligen så stod den inte direkt utanför våran port utan vid en moské typ mittiimot. Tur! Dom har nu fört bort väskan till en säker plats utanför Örebro där den ska granskas noga.
Såg på aftonbladet att det var en läsarbild som var inskickad. Haha de kunde ju varit jag, tog ju faktist en bild på hela avspärrningen. Men den vart inte lika bra.



Outfit Fredag v.39

kl
 
 



























♥ Klänning -Lindex
♥ Strumbyxor - Cubus
♥ Väska - Gekås
♥ Sjal - Mammas gamla
♥ Liten sjal på väskan - Glitter
♥ Armband - present

För att inte göra nya läsare förvirrade så kan jag meddela att det endast är på fredagar jag kör dagens outfit. Och bara för att jag gör det så ska ni inte tro att min blogg är nån himla modeblogg. Gör det bara för att jag vill att ni även ska få ta lite del av av min klädsmak eftersom det också är ett stort intresse. Och på så vis lära känna mig lite bättre.

1:års jubileum

image406

Wiho, idag har jag haft hål i öronen i ett år! Japp, jag hann bli 15 år innan jag vågade ta. Det var när jag var 10 och efter alla andra kompisar jag först började fundera på att ta hål. Men så tog det alltså 5 år innan det blev av haha. Jag tyckte faktist att det gjorde lite ont och jag minns hur jag gick utanför salongen i typ en halvtimme innan jag vågade gå in. Men sen efter var jag typ skitglad för nu äntligen var jag som alla andra tjejer i min klass, med hål i öronen. Så börjar man ny skola och hamnar i ett nytt tjejgäng och guess what, då har plötsligt ingen har hål i öronen! Va fan..

What a handsome face!

Det här är min typ av humor!

 

Eva rydberg är verkligen bäst! Det här är min favoritreplik ur Fredriksdalteatern och kommer från Fars lilla tös som spelades 99. Haha och det är ju så roligt. Prova själv att säga " Var det han som fes" på skånska så låter de ju exakt som " What a handsome face".

Anhöriga äga ej tillträde

Jag har snart bloggat i ett år och har under hela tiden levt i den skräcken att någon jag känner privat ska hitta bloggen. Det skulle vara slutet!  Aldrig att jag skulle kunna skriva om jag vet att någon jag kommer träffa nästa morgon läser. Eller ännu värre, om nån i familjen läser. Det skulle kännas askonstigt. Nu vet jag ju att det finns sånna som jag känner som läser men de är liksom inga sånna jag träffar varje dag så då är det endå okej.
Jag vet inte varför jag känner såhär.. det är inte de att jag ljuger massa i bloggen och så och att dom sen kommer på det. Men tillexempel om jag går på stan me en kompis o köper nåt. Så tänker hon " jaha och nu ska hon hem  och visa det i sin blogg" liksom. Sen skriver jag ju endel lite pinsamma saker här också, sånt jag kanske inte riktigt vill att dom jag känner In real life ska veta heller.

Jag började ju gymnasiet nu i höst och har därför massa nya kompisar, och även fast vi känt varandra i över en månad nu så har jag inte nämt att jag skriver blogg. Men det är svårt att inte avslöja sig ibland när t.ex dom pratar om något ämne jag kvällen innan tagit upp i bloggen.  Ännu svårare var det när dom här om dagen tog upp just ämnet blogg och började kritisera det liksom, det enda jag kunde göra var ju och sitta där och liksom " ah precis.. mm.. så sant ". När någon sen sa " Jag känner liksom ingen som bloggar!" då var det inte lätt att hålla minen längre.

En bra mix

image404

image405

-Martin Rolinski och Orlando Bloom fick ett barn tillsammans 
och han deltar nu i svenska Idol.

Och vinnaren är..

image402 image403

Läste i metro igår där folk hade tippat om vem som kommer vinna Idol. Dom flesta verkar tro att det blir Amanda som tar hem hela skiten. Men Markus kommer på andra platsen. Sen på tredje kom faktist Särla som åkte ut igår, lite otippat alltså. Andra som ligger bra till är Tamela, Daniel och Patrizia som jag håller på. Någon som verkar ligga dåligt till just nu är han Michel, oddsen på honom är 40 gångerna pengarna om han vinner.

It´s alive, ruuuun!


Jag har varit så trött dom senaste dagarna så igår bestämde jag mig för att gå och lägga mig tidigt, det vill säga efter idolutslagningen. Men då var det nån idiot som slog över till svt och filmen Hajen så det var ju kört dirikt med den extrasömnen. Även fast jag verkligen hatar sånna där Panik-filmer så kan jag inte låta bli att kolla i alla fall. Men jag kollade inte hela tiden, så fort den där hajen dök upp så försvann jag. In på mitt rum med händerna för öronen. Sen kommer jag tillbaka och utropar " Vad hände, vad hände? Vem dog?! ". Och så fortsätter det hela filmen. Jag springer som en jojo ut och in från rummet och håller därmed hela huset vakna.
Folk brukar säga att det är en upplevelse att kolla film med mig. Jag hoppar, skriker, skakar tänder, gråter och slår händerna för ansiktet till det mesta.

- Men jag är tjej ändå..

image401
Mina naglar är faktist något som aldrig varit ett särskilt stort skönhetsideal för mig. Jag har inte orkat bry mig helt enkelt. Enda gångerna jag haft nagellack är typ när jag lekte prinsessa när jag var liten. Annars har det varit väldigt sällan. Mina tånaglar har jag till exempel aldrig målat. Och någon fransk manikyr har det aldrig varit tal om. Det är så mycket annat jag är missnöjd med och vill fixa med min kropp först liksom. Naglarna känns som ett ilandsproblem för mig. Jag föredrar att ha dom och mina händer naturliga. Har därför heller aldrig använt ringar eller något sådant. En snygg solbränna tycker jag räcker för att få en hand fin.

Smink á 22 :-

image398

 Vet inte om jag har nämt det men i somras var jag åter igen på besök till Gekås i Ullared. Den här gången hade jag bestämt för att köpa lite smink där. Hade inte gjort det förut. Så utan att kolla priserna så roffade jag åt mig en puder-burk och en ögonskugga och ställde mig i den speciella kosmetika-disken för att betala. Jag måste säga att jag fick en liten chock när hon i kassan sa priset " Ja det blir 22 kronor då". Jag var tvungen att be henne upprepa. 22 spänn för puder och ögonskugga?! Inte en chans. I tron om att det måste blivit nåt fel betalade jag bara och gick sen för at kolla det riktiga priset. Jo det stämde! 13 kronor för pudret och 9 för ögonskuggan. Så jag tänkte att de måste vara jätte dålig kvalité på det och så. Men jag har använt det ett tag nu och det är ingen fel alls, kanske inte världens bästa men endå fullt användbart. Gekås lönar sig alltid!

 

- För att han är söt

image397

Jag blir alltid lika glad när jag ser det här ansiktet på tv.
Föredetta musikalartsiten Niklas Vestberg har blivit hallåa på tv4 och jag tycker han är hur söt som helst!
Håll ögonen öppna! Han dyker upp när man minst anar det..

- Men jag älskar den..

image396

Ni vet när man är på resturang ,då brukar det ju stå typ ketchup och senap framme på bordet. I Bulgarien var det nästan så, fast då var det ingen senap, utan majonäs som stod framme brevid ketchupen. Dom hade verkligen majonäs till allting där nere. Och den var inte alls som våran majonäs hemma, den här var liksom mer vit och rinnande. Innan vi skulle åka hem så envisades jag med att vi skulle köpa med en, för att " den var så god". Haha dom hade tydligen glömt bort att jag inte tycker om majonäs, ville ju bara ha med ett minne egentligen. Men jag fick som jag ville. Och nu står den här hemma i kylskåpet, lika full som den var när vi åkte. Men den är inte helt orörd för det. Jag är där  minst en gång om dan och luktar lite, bara för att minnas. Ingen ska nånsin få äta upp den här. Den ska stå där tills nästa gång vi åker till Bulgarien. Vilket måste bli innan den första september nästa år, för den går ut då.

Vem är jag?

" Vi har alltså bokstäverna Z, A ,T, A ,N, och det ska bli en känd svensk fotbollsspelare, kom igen nu! Jag vet att du kan det! Har du ordet så släng dig på telefonen och ring nu!  Du är garanterad 5000 kronor och pengarna kommer in på ditt konto redan idag. Tveka inte!
Jag ska vara lite snäll och ge en ledtråd till. Han är från Malmö. Nu vet jag att ni sitter och tänker så det knakar där hemma. Kommer ni på det så ring!! 5000 kommer in på ditt konto redan idag!! Tänk bara vad du kan göra med pengarna, du kan åka till paris, ja redan nu till helgen. Tänk va härligt att få packa väskorna och bara sticka iväg nu direkt! Det enda jag söker är en enda bokstav, kom igen nu. Jag vet att du kan det! Ring och du blir 5000 kronor rikare! Tänk bara på allt du kan göra för pengarna! Och det enda jag kräver av dig är en bokstav!!
"

image395
-Detta upprepar sig sen i circa en timmes tid tills det är en minut kvar av programmet och någon envis jävel tillslut lyckas komma fram och wow, han har det rätta svaret!
Helt otroligt att det är uppåt 17 000 som ringer in til dessa program varje dag, hur lättlurade är vi egentligen?

Idol-glass

Idol-påsen

Det var bara det som fattades.
Sverige har åter igen drabbats av Idol-feber.

" Välkommen hem! "

image394
Tänkte på det när jag kom hem från Bulgarien senast. Den vanligaste frågan man får när man kommer hem borde ju vara " Hur har du haft det ?" Men när jag har kommit hem från utlandssemestern dom senaste åren har jag bara fått kommentaren " Jaha, blev du nå brun då?". Vad sjutton svarar man på de? Det är ju bara att dra upp tröjan och visa. Eller som när jag kom hem från London, då var frågan " Vad köpte du för nåt?!" .

Lever vi i ett utseéndefixerat samhälle eller vad?

Lördagsbio

Anastasia - min absoluta favorit av tecknade filmer. Den är verkligen helt underbar! Och låtarna är verkligen magiska. Bjuder här på min favorit

- Journey to the past


Heart dont fail me now
Courage don't desert me, dont turn back now that were here
People always say life is full of choices
No one ever mentions fear
or how the world can seem so vast
On this journey to the past...

-Nån mer som helt plötsligt också längtar till vintern?

Hur svensk är jag?

[x] Du tycker att det är fullkomligt normalt att ingen pratar på bussen, tåget eller tunnelbanan.

[x] När du ska bre mackan använder du inte en matkniv, du använder en speciell smörkniv.

[ ] En okänd människa ler mot dig och du antar att han är; a) full b) knäpp c) Amerikan.

[x] Du tycker inte det är konstigt alls att cykla när det är snö på marken.

[ ] Du kallar England, Skottland och Wales för England (istället för Storbritannien)

[x] Du tycker att det är helt normalt att behöva boka biobiljetterna i förväg, och komma i tid så att du hinner se reklamen.

[ ] Du äter lunch klockan elva.

[ ] När en okänd människa frågar dig något tycker du att det är helt normalt att fortsätta gå, och låtsas som ingenting.

[ ] Du känner till olika namn på snö.

[x] Du tar varje chans att hissa en enorm flagga mitt i trädgården.

[ ] Du tränger dig hellre förbi någon, än säger "ursäkta".

[x] Du har en termometer hemma så du vet hur många grader det är utomhus.

[x] Du använder veckonummer.

[x] Det är enligt dig 100 % normalt att planera julafton runt Kalle Anka. - kalle, middag, julklappsöppning!

[x] Du känner en viss stolthet när du ser Svenska kändisar i utländska filmer och tv-program.

[x] Du ser skillnad på fejkade blondiner och äkta.

[x] Du uttalar Euro som "Evvro".

[x] Du börjar räkna ner till helgen på onsdagen.

Resultat: 14/18. Stämmer bra med 3 fjärdedelar svensk eftersom jag är kvartsnorsk :)


Tomten på loftet

6

Julen 2004 betsämde jag mig för att hänga en tomte i himmelsängs-kroken i mitt tak. Den hänger den kvar än. Den har liksom en förmåga att glömmas bort varenda år då resten av julprydnaderna tas ner. Sen upptäcker jag den igen frammåt sommaren och då känns det onödigt att ta ner den eftersom det bara är några månader kvar till jul. Och så fortsätter det varje år. Men igår kväll bestämde jag mig faktist för att göra ett försök att ta ner den. Så jag klev upp i sängen, ställde mig på tå, sträckte på armarna, och misslyckades helt. Jag var inte i närheten av att nå den. Så jag bad pappa prova men han nådde inte heller. Det stora mysteriet är nu, hur sjutton kunde jag då få upp den när jag var 13 om jag inte kan få ner den när jag är 16?
Tomten får helt enkelt sitta kvar där på sin lilla gunga i ett par år till då och hålla mig sömnlös om nätterna.


- Har intresseklubben antecknat färdigt?

Kramar är inte gratis

Visst är det mysigt att kramas, det tycker även jag. Men enligt mig så finns det gränser. Jag är inte alls den typen som går och kramar vem som helst och när som helst. När någon jag bara pratat med i en minut ger mig en hejdå-kram så känner jag mig inte uppskattad, tvärtom obekväm. När någon jag inte ens vet namnet på har armarna helt runt omkring mig och sin kind mot min då känns det inte helt okej. Jag säger ju inte emot, men jag gillar det inte. Sen finns det ju tjejgäng som kramar varandra när dom möts på morgonen och när dom skillts på eftermiddan. Det gör jag inte heller, men då inte för att jag känner mig obekväm eller så. Jag ser bara ingen mening med det. Skulle bli uttjatat efter 3 år i samma klass med kramar till alla varje morgon. Endå gångerna jag kramat mina skolkamrater är vid skolavslutningar eller efter någon vinst. En kram är någon alldeles särskilt, det ska betyda något. Som att  säga " jag har saknat dig"  till exempel.  När jag inte träffat en vän på jätte länge eller om vi precis ska skilljas åt, då kramas jag, för då menar jag det verkligen!

TinyPic image

Jag har inte vänner för att gosa med, det är väl det man har pojkvänner till?

Husmanskost

Min mamma har blivit konstig, hela veckan har hon tvingat på oss massa konstig mat kallat " svenskt " till middag. Det vill säga; äkta husmanskost.
Jag tycker inte om husmanskost.
I tisdags fick vi rotmos och fläsklägg, i onsdags var det ärtsoppa och igår var det stuvade morötter med fläsk. Fy!
Men ikväll får vi i alla fall riktig mat.




-thanks god for tacos!

Outfit Fredag v.38


image387
   

























♥ Klänning - gina tricot
♥ Topp - H&M
♥ Tights - gina tricot


Blev en slapp och enkel outfit idag, orkar inte med nå smycken heller. Känns lite halvt onödigt att klä upp sig för mycket eftersom jag har typ bara en lektion idag. Slutar tolv så kanske går en sväng på stan eller nåt. får se :)

Skrivar-abstinens

Jag går numera ingenstans utan penna och block med mig. Det skulle inte funka, har typ blivit beroende av att skriva. Ibland kan det vara små blogginlägg jag startar upp men oftast så blir det mest persoliga små berättelser eller artiklar. Håller på och jobbar med ett litet projekt nu, om jag lyckas göra klart det och att arbetet sen uppskattas så kan jag bli några  tusenlappar rikare. Mer  än så säger jag inte ;).
Bästa tiden på dygnet är absolut efter tio på kvällen. Då sätter jag på mig mjukiskläder, stänger in mig i mitt rum, sätter på skön musik och sen låter jag pennan glöda. Kan sitta ända till midnatt ibland och bara skriva. Jag får typ värsta kicken av det, kan inte sluta först jag skrivit klart liksom. När man sen läser igenom det och tänker " fan va bra.." då har man nått höjden av lycka!

TinyPic image

- För att jag saknar det..

image386

Ända sedan jag skrev om den där sista springturen nere i Bulgarien har det varit det enda jag gått och tänkt på. Tänkt på hur underbart det var där nere och hur otroligt mycket jag saknar det. Det  bara värker i hjärtat av längtan! Nu är det knappt att jag klarar av att se bilderna därifrån längre. Där här bilden tog jag på fredagkvällen då vi precis förflyttats till det nya hotellet och fått rum på nionde våningen. Har aldrig haft så vacker utsikt från något hotell förut. Vill tillbaks Nu, mot alla odds! Skulle kunna jobba som städare om bara jag fick spendera en sommar till där, i underbara fina Albena!

Feminimt och maskulint -lista

Länge sen med en lista nu. Hittade den här som bedömmer hur kvinnlig eller manlig man är. Då ska vi se..

Kontakten med min kvinnliga sida:

köpt en hårfön [x]
sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut [x]
följt med som smakråd vid en shoppingrunda [x]
pratat känslor...nykter [x]
skrattat under en romantisk komedi [x]
berömt en person av manligt kön för sitt utseende [ ] -Inte ofta man möter sånna..
ringt upp en person utan konkret syfte [ ]
funderat på namn åt mina barn [ ] - Vill inte ha barn
insett storheten hos barbra streisand [ ] - Vem?
lyssnat på en skiva främst för att personerna i bandet är snygga [x] -seriöst, det är sånt jag lever för.
druckit cosmopolitan [ ] - är inte det en tidning?
sett ett avsnitt av "sex and the city" [ ]
sett två avsnitt av "sex and the city" [ ]
känt mig sugen på en kopp te [ ] - Tvärtom
känt glädje över att få blommor i present [x] - Alltid!
gjort någonting romantiskt på eget initiativ [ ]
blivit arg utan anledning [ ]
gråtit efter 9 fyllda år [x] - Ja både innan och efter
brytt mig om hm:s val av modell [ ]
insett storheten i linda skugges krönikor [ ]
kramat en kille [x]
dansat [x]

Kontakten med min manliga sida:

ljugit om hur mycket jag har druckit [ ]
ätit en blodig stek [ ] - Blä
läst en biltidning [ ]
framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap [x]
styrketränat [ ]
fortsatt prata med en person av kvinnligt kön även efter det att hon visat sig vara tråkig, enbart på grund av att hon var snygg [ ]
sagt att något, som var på gränsen att få mig att gråta som ett spädbarn, inte alls gjorde ont [ ]
tillbringat en hel dag, enbart betraktandes sport på tv [ ]
lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det [x] - He he he
läst en bok av jan guillou [ ]
läst ett nummer av slitz [ ]
dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känns sig uppskattad [x]
känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza [ ] -Tror inte ens jag fått i mig en hel pizza nångång
gått på en ulf lundell-konsert [ ]
använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person [ ]
diskuterat bröst [x]
gjort lumpen [ ]
känt mig nödgad att bräcka någon i armbrytning [x] -Ja det händer ju inte ofta precis
känt mig häftig över att åka jättefort i en bil [x] - Fortare pappa , fortare!!
enbart stirrat snettuppåt vid besök på en pissoar [ ]
lagat någonting på egen hand [x] - Klockor och sånt..
skrikit "kom igen nu gubbar" på fotbollsplan [x]
tävlat i att dricka öl [ ]
påpekat hur otroligt bögiga westlife eller annat valfritt pojkband ser ut [x] - Jo men utan att ha menat det.

Resultat:
Kvnnligt : 10/22
Manligt: 9/24

-Ojoj, blev nästan lite orolig att det skulle sluta 50/50 där. Hade inte varit passande för en blogg med namnet : She

Storstadstema

image385

85

Jag har sen i somras försökt införa lite storstadstema i mitt rum. Har inte kommit så långt ännu men det är bara en början. Jag fick den här idén när jag köpte Tokyo-tavlan högst upp. Tycker den är så grymt snygg! Sen så köpte även dom små New York -bilderna och satte i ramar, lite sött sådär. Förutom Göteborgs-almenackan har jag typ inte mer än så länge. Skulle liksom vilja ha nånting från varje storstad i rummet. Stockholm, Paris, Rom, Moskva och London tillexempel. Typist att jag inte köpte något när jag endå var i London förrförra året, tror inte att ett paraply en halsduk eller handduk är något att hänga på väggen precis.

Jogging

Börjar halv tio idag med idrott. Vi ska ut och jogga i parken. Jag har inte varit ute och sprungit på evigheter ( språngmatcherna till bussen räknas inte). Det slog mig igår att senast jag sprang var det i Bulgarien. Den där lördagmorgonen då vi hade gått upp vid 5-tiden för att vi skulle med planet hem, men sen hade det blivit ännu mer försenat och skulle inte avgå först vid 12. Så hela min familj gick tillbaks till hotellrummet och la sig. Men jag kunde inte somna om så jag gick ner till den 6 kilometer långa sandstranden och tog en runda fram och tillbaka. Det var så himla vackert! Precis i soluppgången och jag hade typ hela stranden för mig själv! Det var länge sedan jag var så lycklig som jag kände mig just då!
Det är skillnad mot nu.. nu är det 4 grader ute och efter springturen har jag en lång mattelektion att vänta.


Sexigt Måns!

Haha jag visste det!

Höll på att skratta ihjäl mig när han kom in och sa " Jag ska sjunga Cara mia.."och man fick se Daniels frågande blick. Det var lite synd att Kishti kom på honom nästan direkt. Hade varit roligt att se hur det där hade utvecklat sig. Om han hade gått vidare och så.
Jag har aldrig varit något stort fan av måns och inte förstått riktigt varöfr folk säger att han är så snygg. Men nu under audition hände något konstigt. Precis när han tog av sig peruken och kramade om Kishti. Då slog det mig, fan va snygg han är! I smink alltså... dösexigt ju.. Eller är det något fel på mig? Första gången man ser Måns i smink och det blir första gången jag tycker han är snygg..

Gissa vem!

image381

Nu kan man verkligen se fram emot kvällens idolavsnitt! Jag tror jag dör av nyfikenhet! Mitt i programmet kommer en mycket speciellt sminkad gäst komma in för att blåsa juryn riktigt ordentligt! Det är nämligen en förra detta deltagere av idol som kommer. Det är antingen Måns Zelmerlöw, Danny Saucedo, Sebastian ,Markus Fagervall, Ola Svensson eller Darin! Jag tycker själv att det ser ut lite som Darin men det känns väldigt Måns att hitta på något sådant! Det ska hur som helst bli jätte spännande att se!



(Bild & källa : Aftonbladet.se)

Snygga tandborstar

Det är väl ingen som har missat reklamen för Jordans nya individual tandborstar? Åh jag tycker dom är så söta! Och så personliga!Jag har redan valt ut min topp 3 av både storlek S och L.

tand

Vilken gillar du bäst?
Se bättre bilder Här.

image380

Haha jag provade göra egen design också. Såhär blev resultatet. Inte så jätte snyggt men orkade inte mer:P Prova göra själv du också Här. Eller gå bara in och rösta på min :)




Krimskrams

Min farmor är prylsamlare och typ världens svåraste att hitta födelsedagspresent till. Men jag tycker om henne endå.

         

Det här är bara en bråkdel av allt. Ni anar inte hur mycke det finns! Försökte räkna än gång men tappade bort mig på 120. Men jag tycker tycker det blir lite mysig stämning på nåt sätt med så här mycket saker överallt. Det är häxor och troll och grisar och gud vet vad. Hon har det ju rätt fint organiserat endå så det är inte så hemskt. Jag och min syster får jämt nån sån här prydnadssak i julklapp. Ofta får vi någon av hennes gamla. Verkligen typist farmor!

Nu är det bevisat

Vart finns den fulaste dialekten?

Göteborg (7.6 %)
Helsingborg (4.3 %)
Jönköping (2.1 %)
Karlstad (5.6 %)
Linköping (4.1 %)
Malmö (18.1 %)
Norrköping (12.2 %)
Stockholm (16.5 %)
Umeå (2.3 %)
Uppsala (0.6 %)
Västerås (1.9 %)
Örebro (24.6 %)

Rösting från Aftonbladet.se. Och vad kan jag säga? Jag är inte förvånad.  Seriöst ,jag sitter och skrattar, hånskrattar åt min egen stad. Det här tycker jag var nå grymt kul asså! Vi leder stort i denna röstning. Sen kunde man också rösta fram för Sveriges charmigaste och sexigaste dialekt. Konstigt nog låg Örebro faktist inte sist där. Men det är väl för att det är Örebroare själva som varit inne och röstat antar jag.
Man kan gå in och lyssna på hur det låter när någon beställer pizza på alla Dialekter. Här måste jag faktist gå in och försvara min stad lite, vi pratar inte sådär. Tycker dom har överdrvit väldigt mycket där och gått till underdrift med till exempel Stockholmska som låter som rikssvenska.
Lyssna på dialekterna här.
Källa: Stephanies blogg

Fynd från Gina

image367 image368

Var iväg till köptcentret i Karlstad en stund idag. Jag har haft presentkort på Ginatricot i typ 2 år och idag hade jag bestämt mig för at göra mig av med det. Hade egentligen tänkt köpa en vit kofta för dom 150 kronorna men hittade ingen så det blev det här istället. En röd topp med tryck, 99 kr och en brun klänning 49 kronor. Haha värsta billigt. Dom sålde ut alla dom där klänningarna i alla färger och storlekar för 49 kronor. Skulle köpt flera stycken egentligen men jag fick beslutsånget när det kom till färgvalen. Och så hade jag ingen lust att öppna plånboken för mer pengar heller. Men en topp och en klänning för 148 kronor är inte fy skam!

Årets sista dopp

Idag har vi varit och grattat farmor. Jag tog bilder på typ alla hennes prydnadssaker som jag ska visa imorgon.Ni anar inte hur mycket hon har! Så det är ju så lagom svårt att hitta på en bra present. Hon fick 2 mycket speciella skålar av oss. Visar sen.
Nu sitter jag i alla fall hemma i kusinernas stora villa och ska just gå ut och bada med dom andra barnen :) hihi! Älskar att bada på kvällarna. Så mysigt när vattnet är alldeles klart och det är så där kallt i luften så de känns som de är jätte varmt i vattnet! Mysigt!

image366
10 grader i luften och 24 i poolen. Härligt!

Svensson, Svensson hos Svenssons


svens  svensss

Ja! ikväll är det dags igen! Den bästa och mysigaste serien som någonsin gått på svensk tv ska visas igen. I tretton helt nyinspelade avsnitt med start klockan 20:00 ikväll. weii! åh jag älskar det! Det är så svenskt det kan bli, det är svensson helt enkelt! Dessvärre har ju tiden satts sina spår så det kommer ju inte vara riktigt likadant som sisst vi såg familjen. Men pappa Gustav ( Allan Svensson) är självklart sig själv, men nu har han fått sparken från sitt jobb på posten och förtidspensionnerat sig. Frun i huset, Lena (Suzanne Reuter) har fått jobb på kommunen och med anledning av det vill hon flytta från huset i Vivalla till en lägenhet i stan. Sonen Max ( Gabriel Odenhammar) har nu växt ( och snyggat! )till sig och jobbar som sin mor gjorde förut på banken. Deras äldsta dotter Lina som numera spelas av Claudia Galli dyker upp med sin nya man John( Felix Engström ) och hans dotter Greta. Den unga dottern spelas av tjejen vi känner igen som Ikea-tjejen Embla Hjulström.
Något som är lite kul med den här serien är att den faktist utspelar sig i min stad, Örebro. Inte särskilt trovärdigt egentligen eftersom alla skådespelarna bryter på stockholmska men men :P.

Men det här är inte enda familjen Svensson jag träffar på den här helgen. Ska nämligen och sova över hos själva orginalet också. Mina kusiner och deras familj i Karlstad! Ni vet dom jag åkte till Bulgarien med förra månaden. Har inte sett dom sens då så det ska bli jättekul att ses igen. Alltid lika mysigt att träffa den delen av släkten. Deras svimmingpool är helt klar nu så vi ska nog ta oss ett dopp ikväll. Har hört att det är över 25 grader i än i alla fall! Ska åka nu vid 11 här och kommer hem imorgon eftermiddag-kväll nångång. Kanske att jag lyckas låna någon av deras 6 datorer och slänger in ett inlägg senare ikväll.

image364

Ha en trevlig helg!

Dummare än jag trodde

Gjorde ett sånt här smarthets-test på 11:a frågor. Kände mig skitnöjd när jag var klar. Tyckte det var superlätta frågor. Så jag blev lite chockad när jag fick se resultatet

Du fick en score på 3 av 11 möjliga
Din karaktär: Under genomsnittet

Tänk dig för innan du svarar - du har en stor förbättringspotential.
Ryktet säger att det är på denna nivå redaktören i Se & Hör ligger på.
Tycker du också om att vältra dig i andras elände...? Men å andra sidan
skulle detta visa att du har möjligheten till att tjäna pengar på andras
naivitet och nyfikenhet på det som de inte har något med att göra.


Det var ju ett sånt där test där dom blåser en totalt så man känner sig jätte dum efteråt..   "Under genomsnittet" jo jag tackar ja! Snälla, kan inte någon mer göra det här och få ännu sämre resultat så jag kan somna ikväll?

Gör testet här



TinyPic image

Sleeping beauty?

image358

Är det inte höjden av lycka, att vakna vid 6-snåret på morgonen, titta på klockan, insé att det är helg och sen krypa ner igen? Enda sen jag började gymnasiet har jag kommit på hur mycket jag älskar att sova. Det har varit mycket lättare att somna på kvällarna och mycket svårare att gå upp på mornarna. Undrar varför, jag gör ju inte så mycket mer om dagarna nu  än i grundskolan. Nu för tiden kan det till och med hända att jag går och lägger mig när jag kommer hem på eftermiddgarna. Det är verkligen hur skönt som helst!

Förr brukade jag vara en riktig nattuggla. Jag kunde verkligen inte sova, spelade ingen roll när eller var. Med min syster är det tvärt om. Hon kan somna i en mening, brukar vi säga :P.  I bilen, på planet, i karuseller, på toaletten och ja lite här och där och var som helst. Men som tur är sover hon även på natten. Det är en riktig upplevelse att dela rum med henne. Hon brukar nämligen prata i sömnen. Av erfaranheter har jag nu förstått att det är nästan helt omöjligt att höra vad som sägs eftersom allt kommer i en enda röra. Men en gång gick det faktist att höra, det var när vi var och åkte i husbilen i somras. Som vanligt på somrarna så spelar vi ju väldigt mycket kort, mest poker. Så en natt så vaknar mamma av att min lillasyster ligger och mumlar. Helt plötsligt säger hon, högt och tydligt " Jag tror jag lägger klöverdam!" haha det är helt sant, och vi har lika roligt åt det fortfarande. Snacka om kortspelsberoende!

Fredagens outfit v.37

image353

  





























♥ Skjorta - H&M
♥ Lång kofta - Lindex barnavdelning :)
♥ Tights - Gina tricot
♥ Benvärmare - Jc
♥ Slips - Creole
♥ Midjeskärp - Second hand

Pinsamt kul!

Kollade igenom lite gamla bildarkiv och hittade helt plötsligt massa bilder på  lillsyrrans Bratz. Ni vet, dockorna. Jag hade helt glömt bort hur mycket jag brukade hålla på med dom förr. Tog på dom kläder, ställde dom i en viss ställning, fotade, la upp bilderna i datorn och sen satte dit pratbubblor. Det var riktigt kul faktist, först att få bestämma vad dom ska ha på sig. Matchade och mixade ganska bra tycker jag. Att sen få dom att stå stilla, snyggt och trovärdigt var oftast det svåraste minns jag, men också roligast. Sen att fota var ockås kul, riktigt bra träning också. Fick ju prova olika ljus och vinklar med mera. Men haha, att dömma av pratbubblorna var inte min humor den bästa haha. Om ni klickar och läser så märker ni mina tappra försök att få med ett skämt.

   

Det är nästan så jag blir lite sugen på att göra om det där.. eller är jag jätte barnslig nu?
Men egentligen så är det väl inge fel med att tycka om att möblera, fota och redigera bilder?

En flickas bästa vän

image348

Favoritchokladen nummer ett, Toblerone! Vilken lycka när mamma kommer hem med inte mindre än 4 stora askar efter storhandlingen idag. Men nej, dom är inte till mig allihopa, tyvärr :P. Till er andra Toblerone-älskare kan jag ju tipsa att ÖoB just nu säljer 200g askar för bara 15 kronor styck!
Toblerone är något som inte bara gör mig glad  för att det är gott, det väcker minnen också. Toblerone choklad har blivit nån sorts resegodis. Varje gång vi är ute och flyger eller åker färga typ så köper i alltid Toblerone! Så jag kommer bara att tänka på så många fina rese-minnen när jag äter Toblerone. Efter bara en tugga kan jag praktisk taget höra finlandsfärgans tuta och flygplanets moterer sätta igång. Jag vill ut och resa!!

PS: Notera Inte att asken till höger är smygöppnad..

Skolfotografering

Enda sedan jag gick på lågstadiet har jag liksom haft en bestämd plats på alla skolfoton. Sittande längst fram, i mitten. Alltid just där! Hatar det. Så jämt när vi ska fotograferas nu för tiden så ser jag till att försöka gömma mig för fotografen i början då han går runt och ska bestämma vart folk ska sitta. Han väljer ju alltid dom som ska sitta där fram först. Det är som vanligt att det är dom kortaste som blir sittande då. Just därför alltid jag. I år gjorde jag bra ifrån mig genom att stå på tå hela tiden då han valde haha. Det lyckades, helt plötsligt var platsena där fram upptagna och jag fick stå där bak. -Då kanske jag inte är så kort i alla fall, tänkte jag. Av en anledning jag snart skulle få reda på så fick jag även där stå just i mitten. Men det var inte först när han tog kortet sen jag förstod varför. Han hade ju bildad ett sorts V av oss på översta raden. Ni vet så dom längsta står på kanterna och sen nästs längsta näst längst ut och så går det tripp trapp trull neråt. Så där står jag med mina fjuttiga 1.62 i mitten och ser ut som en docka. Fy tusan att jag aldrig lär mig. Undvik mittenplatserna!

image347

Talang!

Har blivit helt beroende av den här killen. Lyssnar på honom hela tiden! Så himla duktig! Verkligen värd att stänga av musiken för här på bloggen en stund.


 
- Idol , släng er i väggen!

Hör mer av Dan från Kanada här på hans youtube sida

En flickas mardröm

image345

Men har man otur eller vad? Jag har inte haft finnar på över ett år, och så nu, dagen före skolfotograferingen. Då kommer det en, en stor! Seriöst, det måste vara nåt psykist över det här. Bara för att jag gått och fruktat så över den här fotograferingen. Bara för jag tillslut kommit på vad jag ska ha på mig och hur jag ska ha håret. Bara för att jag precis kommit på hur jag ska le. Tusan också, nu blir jag tvungen att för första gången efter balen använda puder och annat skit i ansiktet som bara får mig att känna mig obekväm.  För jag måste ju täcka över den på något sätt, det är inte precis en vanlig fotografering. Bilderna kommer ju visas över alla skolor i stan. Så Gud säg mig, vad har jag gjort för att förtjäna detta?

Störd av musiken?

Jag vet faktist inte riktigt vad ni tycker om att ha musik på bloggen såhär. Men för er som tycker det är svårt att läsa och lyssna samtidigt så finns det faktist ett sätt att stänga av musiken.

RSS 2.0

Kolla i menyn till vänster, längst ner så sitter det en liten orange ikon. Tryck på den och i rutan ni sen får upp trycker ni " avbryt ", när rutan sen stängs ner så är det tyst :) Nu vet ni det!

-Luuk, igen.


Det står nu helt klart att Kristian Luuk kommer leda Melodifestivalen 2008 också. Jag vet inte vad jag ska tycka om det. Visst gillar jag Luuk och han gjorde verkligen ett kanonjobb förra året, men kan han göra det igen?
Det har ju blivit en tradition att varje år byta ut programledaren/programledarna. Och ska dom nu ha in samma ett år igen då tycker jag personligen att dom skulle valt The fantastic three, det vill säga Peter Settman, Charlotte Perrelli och Ola Lindholm. Mina absoluta favoriter genom åren! Lite tackvare dom så har 2004 blivit mitt favvo-mello-år. Sen tyckte jag också om 2006:s variant då Lena Philipson var programledare och Pekka Heino kommenterade. Riktigt charmigt!

När vi endå pratar melodifestival så måste jag uppmana er att inte boka in något för den 15:e mars nästa år, det är nämligen då finalen kommer hållas, i Globen som vanligt då! Delfinalerna går av stapeln i scanadinavium Göteborg den 9:e februari och följande anordnas sen i  Västerås, Linköping, Karlskrona och Kiruna. -They are so lucky!

Hastigt

Snacka om att jag hade bråttom när jag skrev det senaste inlägget från igår kväll. Lurade i er att det både var onsdag och att Top model gick på kanal 5. Konstigt nog verkade inga lägga märke till det:P

Nu kör det ihop sig


image344

Dumma onsdagkvällar! Kl 20:00 är det idol på tv4, andra Avenyn: castingen på svt1 och Top modell 8 på kanal 5. Så vad väljer man? Det här är något jag har gått och gruvat över sen lunchen idag då jag upptäckte den här skräcken i Metro. Det hade egentligen inte varit så mycket att fundera över om jag nu inte hade behövt åka bort i helgen och på så vis missar alla repriser.
Men nu har jag i alla fal bestämt mig hur kvällen ska läggas upp. Eftersom Top model visar alla dom 3 sista avsnitten i serien på rad ikväll och jag har följt det från början så är det det jag tänker ägna största delen av kvällen åt. Förutom första halvtimmen då jag tänker kolla på Idol, men i pausen av idol tänker jag byta till Andra avenyn Castingen och snabbkolla lite där. Upptäckte som tur var att det går i repris imorrn eftermiddag så jag kan se hela då. Annars finns det ju på webben. Men som sagt, efter en halvtimme tänker jag byta tillbaks till Topmodel, för det brukar faktist inte bli kul först efter circa en halvtimme, det är då dom ska börja fotas liksom.
Väldigt noga uträknat det här :P

-Det var inte jag!

En liten fånig ovana jag har, och som jag har haft i flera månader nu är att jag alltid, i alla oanade lägen utbrister " Det var inte jag! ". Jag vet inte varför jag säger det jämt, har blivit en vana liksom. Tror jag säger det för säkerhets skull liksom, kanske för att jag är storasyster och storasystrar jämt får skulden för allt som händer här hemma. För det är bara här hemma jag säger det som tur är. Det kan räcka med att någon utbrister " Jessica! ", och som på beställning säger jag "Jag har inte gjort nåt! ". Eller om en vas krossas i andra sidan lägenheten " Det var inte jag! ", eller vi hittar en död fisk i akvariet, " Det var inte jag ". Någon går in med foten i dörrkarmen, " Det var inte jag! ". En bok ramlar ner från bokhyllan, " Det var inte jag ".

Det allra löjligaste hände idag när telefonen ringde, då jag efter en signal, utan att tänka på det, skriker " Det är inte jag! "

image343

Halsdukarna

Lovade ju att visa mina välanvända halsdukar också. Så här kommer dom. Har inte så jätte många än, ska snart köpa fler.

1. 2. 3. 4.

  5. 6. 7.

1. Första platsen här snor min London-halsduk. Köpte den nämligen i London för 2 år sen. Men den är fortfarande  lika fin! Passar till typ alla jackor också! Men ibland bär jag den över en svart polotröja bara.

2. Ockås rätt gammal halsduk men funkar fortfarande. Jätte mysig svart som passar till alt.

3. En lång grå som min mamma stickat. Använder till svarta kappan.

4. Vit jag köpte på gina tricot i våras. Ganska tunn men med mycket tyg så den värmer. Använder till skinnjackan mycket.

5. Haha en gammal goding min farmor stickat, jätte mysig och riktigt stilig över svart.

6. En vanlig everest fleece halsduk. Värmer bra!

7. En rosa, minns inte riktigt vart den är köpt. Sött över vitt.

Får jag bli din Julia?


anton

Såg ännu ett avsnitt av Andra Avenyn: castingen  på svt nyss. Det är ju så bra! Vet inte om det beror på mitt teaterintresse som jag tycker det för de fick tydligen inte så bra kritik i tidningen. Fast det är ju inte bara teatern som lockar för min del i det här programmet... En viss person hade ju inte precis blivit mindre snyggare sen igår. Tusan också! Och imorrn är det tema kärlek på castingen, bara det fick mig att bli eld och lågor av avundsjuka för den tjejen som skulle få spela mot Anton. Men sen fick jag höra att dom dessutom ska få spela en scen ur min favoritpjäs Romeo & Julia av William Shakespears! Jag har aldrig önskat mig in i en dokusåpa så mycket som jag gör nu!

Kunde inte låta bli att gå in på svt.se och tjuvkolla lite på Antons Romeo & Julia-provfilming. Kolla själv här och se, killen är ju Romeo!!  Min Romeo..

Orientalisk soppa

image332 

Jag bara älskar Keldas egenlagande soppor som kommer i 5 liters förpackningar. Så enkelt och Så gott! Bara att värma på och sen ösa i med precis vad man vill. Idag valde jag favoriten orientaliskt soppa, sen hade jag i kräftstjärtar, creme fresh och persilja. Seriöst, det blev bland det godaste jag nånsin ätit. Är värsta stolt nu haha:P. Brukar nämligen inte vara någon mästare i köket. Igår gjorde jag till exempel Te för första gången i mitt liv. Visst borde det vara världens enklaste grej att göra koka lite vatten o sen lägga i den där te-påsen? Jag misslyckades totalt.. först kokade vattnet över, sen brände jag mig på det, sen hade jag i den där påsen för länge så de blev alldeles för sött så jag fick hälla ut allt...

En gång stolt Örebroare

c
Ja, det har faktist hänt, att jag en gång inte skämts över min stad.
 Det hände under finalen av Melodifestivalen 2006 och örebro-juryn skulle precis avge sina röster.
Carola - 2 poäng
BWO - 12 poäng

Trodde för ett ögonblick där att det var jag själv som suttit i juryn, men det enda jag hade suttit var läsken i halsen.
Heja Örebro, för en gångs skull..

Söt? eller är det bara jag?

Anton Zetterholm

Förstår inte riktigt vad det är med mig nu för tiden... jag som brukar ha sån bra killsmak, det vill säga normal. Men killarna jag har kännt mig attraherade av på sista tiden har bara varit ett gäng brats.. ni vet sånna där med sammetslen hud, tindrade ögon, perfekt hår och ja, bara överdrivit gay-snygga liksom. Det började i våras med den legendariske Dmitry Koldun som jag har skrivit  sånna osaliga kärleksförklaringar till här i bloggen. Ja, ni som följt ett tag känner ju till det kanske. Annars är det bara att titta i arkivet över maj och juni så har ni beviset. Men det är helt över mellan oss nu, vi bestämde oss för att gå skilda vägar helt enkelt. Hahahaha!
Hur som helst, jag kom och tänka på detta ikväll när jag kollade på svt:s Andra avenyn castingen där denna Anton Zetterholm tog mig med storm, jag föll pladaskt! Så vacker och superduktig på att agera, verkligen! Men då var vi ju där igen.. blond, fin hy, perfekt hår, lång, känd och dessutom upptagen. Jag har gjort det igen..fan också.
-Baby can you fix me?

(bild:svt.se)

Mer myror och ännu fler elefanter tack!

Wihoo idag är det dags igen, favoritprogrammet haha! Men seriöst, jag älskar det! Även om det gick 20 år före min tid så är det även barndom för mig. Gick alltid i repris på lördagskvällar när jag var mindre. Så där satt man varje lördag kväll med godispåsen i högsta höjd och sjöng med, " A, A, A, A som i bokstaven A, A, A, tralala la la". Jag var värsta stolt som kunde alla låtarna utrantill. Hade ju allting på skiva haha. Och har kvar fortfarande föresten. Favoriten scenen är som för många andra när Brasse kommer med sin latjolajban låda. Ni vet då han ställer upp fyra olika djur på en hylla och så ska Eva och Magnus gissa vilken som ska bort. Ingen annan kan ropa " Fel fel fel fel fel!!" som Brasse gör där. Hahaha! Fem myror är fler än fyra elefanter går ikväll 18:00 på Svt1. ( bild: home)

Sommaren städas bort

image329

För sista helgen den här sommaren åker jag ut till sommarstället och övernattar. Känns precis som varje år väldigt trist att säga hejdå till allt. Skogen, sjön, ängen, bryggan och vår fina röda stuga med vita knutar. Efter det här helgen kommer sommaren vara officiellt över för min del. Båten ska dras upp på land, stuttsmattan ska plockas ner, vattenpumpen ska stängas av och alla äpplen ska bli nerplockade. Varje helg det här datumet på året så har hela byn en så kallad " Städhelg" då sysslor som dessa sköts tillsammans. Då hjälper vi också åt att plocka ris i skogen och fylla i gropar i vägen med mera. Sen avslutas det hela med fika nere på gärdet där vi  får säga hejdå på riktigt. Alltid lika sorgligt.

Dumma fredagkvällar

image328

Det gick just åt helvete med ännu en av mina misslyckade dieter..

Älskade sjalarna

Favoritaccessoaren just nu är absolut mina sjalar. Använder dom nästan varje dag och över nästan allting. Koftan, klänningen, den stora t-shirten, skjortan, och skinnjackan såklart. Har nu när det har blivit lite kallare även börjat med halsdukar också, som jag har minst lika många av. Men visar dom i ett annat inlägg. Nu listar jag här min topp 8 av favoritsjalarna.


1.
  2. 3. 4.

5. 6. 7. 8.


1.På första platsen hamnar den ryska sjalen som jag skrev om innan. Min mammas sen 70:talet. Bär den mest över svart.

2. 49 kronors sjalen från H&M divated, köpte i Stockholm senast och anvnäd numera helst över topparna med tryck.

3. Också ett köp från stockholm, fyndade på Gina tricot för 20 krnor. Snygg knuten över stor skjorta eller hängade över den blå Henry lloyd kappan.

4. 10 kronors fyndet från Simrishamn i somras. Söt över svarta klänningar och till skinnjackan. Knyter den på väskan ibland också.

5. Gammal blå sidensjal jag hittade i garderoben. Har den ofta över vita eller beiga koftor.

6. Haha en liten söt sak mamma fick på posten nångång. Har används endel i sommar över vitt. Brukar även knyta den i håret ibland.

7. Second hand. Brukar ha över krämvita trendcoaten.

8. Vit sidensjal. Går till det mesta.


Outfit Fredag v.36

kjol

   





















♥ Kjol - H&M
♥ Skjorta -
Rumble
♥ Tights - Cubus
♥ Slips - Creole
♥ Skor med klack -
Skopunkten


Jag körde ju förut med "dagens outfit" varje dag, kan inte göra det längre på grund av mitt schema. På måndagar har jag dans direkt på morgonen och då går jag ju i mjukiskläder. Dom andra dagarna har jag teater eller idrott direkt på morgonen så. Men på fredagar har jag vanligt, har då också sovmorgon så har gott om tid att lägga upp bilder. Så på fredagar kommer de från och med nu bli dagens outfit :)

Det var lite mycket folk..

Visste ni att när det är över 100 pers på en circa 9 meters kvadrat yta, då kan man lyfta fötterna från golvet och endå hänga kvar?

TinyPic image


Burn Baby Burn!


Jaha då var det dags för min livs första 70:tals fest då!  Ska bli såå kul!  Fast jag ser inte riktigt klok ut med det här snöret i pannan och dom otroligt stora puffärmarna haha. Hinner inte lägga upp bild tyvärr. Måste dra nu!

-I heard somebody say Burn baby burn, Disco infernooo! Burn baby burn!!

Det enda negativa med julen

image316

Igår kom dom igen, precis som förra året, och året därinnan, och året innan det, och Alla år! Att man aldrig blir av med dessa jultidningar. I år är det 3 olika förlag som har skickat ut varsitt kilotungt paket  fyllt av erbjuden och mutor i form av prylar för att locka barn att göra arbete åt dom. Jag är extremt emot det här med jultidningar, har alltid varit. Visserligen följde jag med kompisar ut på gatorna för att sälja ibland när jag var mindre, men jag tyckte aldrig om det. Tyckte det kändes lite som att stå och tigga när man stod där på folks trappuppgångar och försökte sälja. Man såg verkligen hur dom ansträngde sig för att hitta ett bra sätt att säga nej på.
 Det är en sak att gå runt och knacka dörr för att sälja saker till välgörenhet, eller kanske för att samla in för en klassresa. När man säljer jultidningar är ju den enda man tänker på sig själv. Det handlar bara om ren egoismen. Allt dom vill åt är ju pengarna och prylarna. I sånna där fina villaområden går ju ungar till ett och samma hus flera gånger och tjatar om att dom ska köpa. Det vet jag för minns att när jag gick med kompisar förr så kunde dom efter att ha fått ett nej säga " äh vi provar där imorgon igen..".  Den vanligaste ursäkten man fick höra vid försök av försäljning var " Jag har redan köpt", och då kunde det bara vara september. Hemma hos mig ger vi ett rakt " nej tack" när någon kommer. Fast sen blir det ju svårare när det kanske är lillsyrrans kompisar som kommer och knackar på. Men allra värst är det när det är någon i släkten ska sälja, då har man inget val, bara att ta upp plånboken.

Inspiration: Stephanie Mangano

image315

Vet inte om jag nämt det men jag ska på 70:talsfest imorgon kväll. Har haft riktiga problem med vad jag ska ha på mig. Lite synd att det inte är 80:tal då det hör till ett av mina expertämnen. Eller femtital hade varit kul igen. Har ju fortfarande kvar den kjolen. Men samtidigt så är det ju roligt att prova ett nytt sekel, är ju bara 60:talet som fattas sen. För att få lite inspiration om vad jag skulle ha på mig så tvingade jag mig igenom hela Saturday night fever filmen. Den är verkligen inge bra! Musikalerna är bättre. Hur som helst så blev jag helt kär i klänningarna Karen Lynn Gorney, som spelar den kvinnliga huvudrollen, bär i den filmen. Volangklänningar med antingen en eller båda axlarna bara och sen band i midjan. Verkligen 70:tal och snyggt! Men tänkte att det skulle vara helt omöjligt att hitta en klänning som ens liknade det. Sen av en slump var jag inne på Asos och kikade lite och till min förvåning såg jag att dom faktist hade en, exakt sån!!  Drömklänningen liksom. Och för inte mer än circa 400 kronor också. Tyvärr var det alldeles för sent för att beställa och få den till festen. Såg den i tisdags liksom.. så jag har fått tänka om lite grann vad det gäller outfiten. Såg också i filmen att det var mycket blusar med korta puffärmar och sen kjol till på tjejerna. Så det blir nog en sån variant för mig del. Visar bilder på outfit, hår och allt imorgon innan jag drar ;)


Musiken på bloggen

Hade ju låten She med Elvis Costello på bloggen igår. Mest för att det var premiär-dagen liksom, för nya desigen alltså. Idag provar jag med något nytt. Valde en ganska kort låt nu eftersom vissa kanske anser det vara störande med en låt som spelas i bakrunden hela tiden. Jag tycker det känns fräshare på nåt sätt, med musik. Lite annorlunda eftersom det är få som har det. Just därför kommer jag nog byta låtar  lite då och då , Amanda har ju lärt mig göra det alldeles själv nu också :).  Kanske nån gång kommer jag ha önska, där läsarna får bestämma låtvalet. Det här med ny musik hela tiden kan ni ju se som en bonus. Jag bjuder  ju inte bara på nya inlägg ;).

TinyPic image
Säg gärna vad du själv tycker om att ha musik på bloggen.
Botten eller toppen?

Spanet

TinyPic image

Jag tror jag har blivit knäpp.
Förstår inte vad det är jag ser hos honom... han är ju raka motsatsen mot vad jag brukar kolla efter hos killar. Han är blond, han är kort och han är örebroare. Dessutom är han gay vilket gör situvationen ännu mer komplicerad..

Idol-avspark

 
[Bild: Se alla auditions. FOTO: TV4]

Då var det igång igen. Årets mest galna och roligaste circus. Men också den längsta dessvärre. Svårt att tro det nu, men när det börjar närma sig final och det är December, då har jag varje år redan hunnit tröttna på Idol.  Och på tal om final..så varför ska den hållas i Globen för?! Det är ju Melodifestivalens grej! Jag vet att det inte är så men för mig så tillhör Globen Melodifestivalen. Jag kan inte tänka mig något annat evenemang utspela sig där. Så just nu så sitter jag och oroar mig för om dom kommer hinna möblera om mellan Idol i December och mello i Mars...haha typist mig:P
Men tillbaks till Idol nu då. Bäst ikväll var helt klart han Erik vars storasyster tipsade om. Han sjöng så grymt bra, sen var han riktigt söt också. Vem som var sämst ikväll ska vi nog inte gå in på haha.. Så många så jag minns knappt. Jag är inte typen som sitter och skrattar när det kommer in någon dålig och sjunger. Jag tycker bara det är pinsamt liksom, tycker synd om personen ifråga. Något som jag skrattade åt ikväll var när Carolina och Carina var ute och åkte på tunnelbane-turné i Stockholm hahaha! Mer sånt! ( bild : tv4.se)

Nu ska jag gå och kolla klart på House, även fast det kanske inte är just Dr House jag kollar på..(A)

image313

Den ryska sjalen

sjal1 image312
Tycker det är så himla kul att det blivit modernt med sådanna här ryska gamla sjalar igen. Själv hör jag ju till en av dom lyckliga som slipper springa upp på stan och köpa en för flera hundra. Använder nämligen mammas. Den som hon köpte på 70:talet ( eller 80...) när det senast var modernt. Och nu har det alltså kommit tillbaks. Sist jag använde den här var när jag var 8 och gick påskakärring haha. Att jag inte först nu tänkt på hur otroligt snygg den är, speciellt till svart. Värmer bra ihop med svarta skinnjackan när det är kallt. Men den är också snygg över "den lilla svarta"  till fest.

Årets kräftfest

image307
Willys egna kräftskärtar i lake, på en porslintallrik, med en gaffel, i vardagsrummet en regnig dag i September. Det var vad jag fick nöja mig med i år. Den annars så årliga kräftskivan vid sommarstället fick jag offra på för Stockholmsresan. Känns rikigt tomt, har ju blivit som en tradition att varje år, sista helgen i Augusti, slå upp partytältet nere vid sjön, ta fram långbordet och duka för fest! På kvällen sen kryllar det där av människor man tycker om, kräftskalen flyger överallt, uppe i taket hänger det ljuslyktor och sensommar-musik spelas i stereon. Saknar!

Tadaaaam!

Hihi nu så! Äntligen! En helt ny och superfräsh layout här på bloggen! Tusen tack till superduktiga Amanda som gjort den! Nu ska det bli blogga av här.

Ich will keinen mann

Det absolut bästa med Disney är  dom bra låtarna och på hur många språk det dubbas. Jag brukar sitta och lyssna på mina Disney favoritlåtar på alla möjliga språk på youtube. Kul att höra och sen bedömma vilken som lät bäst osv. Favoritlåten just nu är " i wont say i´m in love" som Meg sjunger i Hercules. Tycker den är otroligt bra på nästan alla språk. Men den tyska versionen är nog nästan bäst. Annars tycker jag Mirra Malmberg gör den otroligt bra på svenska också.
Svenska:

Engelska:


Tyska:


Ryska:


Franska:


Japanska:


Vilken gillar du bäst?
Förutom den tyska så tycker jag ryska och japanska version är bra. Den engelska är nästan sämst :P haha

Dagen efter EDC

hahah det är komiskt. Varenda gång det är någon sorts festival på tv, då får min blogg skyhöga läsarsiffror. Men det är kul! TYvärr vart det lite för sent för att jag skulle hinna blogga igår efter tävlingen. Jag var skittrött! Knappt så jag minns vilka som vann. Men att Sverige hamnade på nästnäst sista platsen, det glömmer jag inte. Fattar inte varför! Dom var ju jättebra, enligt Tony i alla fall.. själv har jag lite svårt för att se vad som är bra och inte bra inom dans. Men jag kan fortfarande inte släppa det där varför vissa länder får delta med 2 professionella dansare och andra med 1. Alltså en kändis och en professionell. Precis som vi hade. Så det var ju inte så jätte konstigt att det var endast dom professionella som låg i toppen och att det var dom två världsmästarna från Finland som tillslut vann. Att Irland hamna på 3:e plats tycker jag också var lite konstigt eftersom dom endast klarade av freestyledansen. Det var förövrigt Freestyle-danserna som var roligast att kolla på. haha gillade dom med James Bond och piraterna. Men bäst på hela programmet tyckte jag nästan David Hellenius var, så sköna kommentarer! Han och Tony borde bli ett par på heltid. Kul o höra att dom även kommer kommentera nästa år. Längtar tills dess! Men gu va länge man kommer få vänta. Mm Let´s dance är på våren, och sen är Eurovision dance contest på hösten. Det är ju en evighet emellan. Visserligen var de det även nu men nu fick vi ju inte veta att det här skulle hållas för än ganska sent så. (bild från tv4.se)

[Bild: FOTO: TV4]


Paus-Funderingar kring EDC

Halva programmet har gått och jag är lite smått förvirrad. Varför får vissa länder sända in endast  professionella dansare medan andra inte? Varför får den manliga programledaren mig att tänka på Jonas Gardell? Och varför varför varför är inte Vitryssland med?!

EDC?

[Bild: Martin och Cissi i Lets Dance 2007. FOTO: TV4]

Ikväll smäller det Eurovision dance contest! Fy tusan vad svårt det är att säga det. vill bara säga song! Men det ska verkligen bli superspännande. Har ingen aning om hur det kommer gå till eller vilka som är med eller nånting. Vet bara att det ska hållas i London och dom som representerar Sverige är  Martin Lidberg och Cecilia Ehrling. Våra kära  turtor-duvor från Let´s dance.
Om man säger att Eurovision song contest är som julafton för mig, så är det annandag jul jag ska gå och fira nu..

lite nytt

image305image306
Tänkte i fortsättningen försöka ta bild på alla nya kläder jag köper. Idag var jag med mamma till Lager 157 och köpte in lite nytt. Hade egentligen tänkt köpa jeans för dom hade 3 stycken för 300 kronor men jag hittade inga. Så det blev ett långt grått lössittande linne för 69 kronor och en till t-shirt med tryck för 100 kronor. Tänkte försöka satsa mycket på toppar med tryck i höst. Tycker det är så snyggt med stora pösiga jeans till och sen en sjal.
Får verkligen ursäkta med den dåliga uppdateringen här men somsagt, jag vill vänta på den nya desigen innan jag sätter igång och bloggar på riktigt liksom.

RSS 2.0