Nothing lasts forever

Det bara skakar i fingrarna när jag skriver det här. Kan inte fatta att jag faktiskt gör det. Låg hela natten och försökte komma på ett bra sätt ett skriva det på. Nu vet jag att det finns inget bra sätt att skriva det på. Precis som det inte finns något bra sätt att dra av ett plåster på. Det är bara att göra det helt enkelt. Någon gång måste det ju av. -Jag har bestämt mig nu, jag ska sluta blogga.

Det här är ingen spontan grej jag gör just nu bara för jag är sjuk och deprimerad, det här är faktiskt något jag funderat på väldigt länge. Minns ni den där ofrivilliga bloggpausen som inträffade för ungefär en månad sedan, då blogg.se system slutade fungerade? Det var då jag kom på det, hur skönt jag tyckte det var. Att komma hem från skolan och slippa sätta på datorn det första jag gjorde, jag kände mig fri på något sätt. Det var samma känsla som när en lektion ställs in i skolan, och istället kan man gå ut och sätta sig i parken. Frihet.

Det är både med lättnad och lite vemod jag slutar. Bloggen har gett mig så otroligt mycket, men den har också tagit. Tid främst. Bloggen brukade vara en hobby, nu känns det mer som ett jobb, med den detaljen att jag inte tjänar något på det. Bara det borde vara en anledning till att sluta, jag tycker inte det är roligt längre, det känns som en tvång och inte som en frivillig syssla.
Men det finns så många mer anledningar till att jag slutar. Jag är 17 år nu och måste börja tänka min framtid. Måste börja satsa mer på skolan, jag har blivit otroligt slarvig med pluggandet under senaste tiden. Sen har jag även planer på att ta körkort, skaffa ett jobb och börja träna mera. Tiden räcker inte till.
Det känns även ganska lägligt att sluta just nu också. Nästa vecka ska jag åka bort några dagar så då vet jag att jag ändå kommer förlora hälften av läsarskaran, och när sommaren är här så kommer jag omöjligt kunna hålla blogganden uppdaterande nog för att behålla några läsare över huvudtaget. Och vad är en blogg utan läsare? Ja, då är jag där jag började. I början brydde jag mig inte ett dugg om hur många som läste bloggen, jag skrev för min egen skull. Det gör jag inte längre. Jag har blivit besatt av att ha många läsare. Går jag in en förmiddag på bloggstatistiken och ser att jag knappt haft några läsare, då kan hela dagen kännas förstörd. Det är tragiskt att jag ska drabbas så känslomässigt av anledningen att ha fått för lite uppmärksamhet. Det är  inte likt mig. Jag gillar ju inte äns att ha uppmärksamhet. Eller?

Jag tror att bloggen har förändrat mig, både till det bättre och det sämre. Nu har jag rabblat upp de negativa sakerna med bloggen, egentligen borde jag kanske dra det positiva med. Fast det känns fel. När man gör slut med en person så försöker med ju inte precis hitta det goda i den. Speciellt inte efteråt, då är det försent. Jag skulle bara kunna markera den här texten nu och trycka på radera, och sen skriva ett helt vanligt blogginlägg, det skulle jag faktiskt. Fortsätta som vanligt. Men det ska jag inte, jag ska vara stark, jag ska stå emot! Även fast de gör ont, jag älskar ju att blogga. Det brukade vara bland det roligaste jag visste, men det är det inte längre. Tillslut tröttnar man faktiskt, orken försvinner, fantasin slocknar, tiden rinner iväg. Ingenting varar för evig. Sagan tar slut, här.


PS: Det finns ett Men i historien.. Uppdatering kommer!

Nu ska jag DIT igen


Känns som jag tjatar på en väldigt massa om stugan här. Men så är det varje vår, gå bara tillbaks och kolla arkivet från april-maj förra året så ser ni. Blir liksom beroende av det stället vid den här tiden på året. Det är mitt paradis!
Nu ska jag ta och dra dit igen! Är som allra mysigast vid den här tiden på dygnet.

Sjuk

hhgf


 Blev hemma från skolan idag, vaknade upp med 38 graders feber imorse. Toppen alltså. Fan vad trött jag är. Var uppe säkert 5 gånger i natt, frös så jäkla mycket så var tvungen att springa och hämta filtar i vardagsrummet. När jag vaknade på morgonen var istället alldeles svettig. Nåja. Ska ta det lite lugnt idag, på eftermiddan ska jag åka med pappa ut till stugan och vara där under kvällen. Rena hälsokuren för mig att komma dit ut. Det lugnar ner mig när jag är stressad, det gör mig glad när jag är ledsen och det gör mig frisk när jag är sjuk.

Skoltest

VAD ÄR DU I SKOLAN ?

TÖNT
du har glasögon ( )
du har tandställning ( )
du pluggar alltid ordentlingt på lektionerna (x)
du gör dina läxor (x)
du har aldrig skolkat (/)
du har aldrig behövt göra om ett prov (x)
du känner dig ofta ensam ( )
du brukar nästan aldrig vara ute på kvällen ( )
du har blivit kallad tönt (x)
totalt: 4 ½

FJORTIS
du sminkar dig i minst en kvart på morgonen varje dag ( )
du tupperar håret och andvänder hårspray varje dag ( )
du röker/tjuvröker ( )
du har mycket "kompisar" som du bara känner på datorn ( )
du andvänder ord som puss, älskar dig m.m irl ( )
du håller nästan alltid på med din mobil ( )
du andvänder ungefär 5 liter parfym varje dag ( )
du brukar andvända lackskor ( )
du lyssnar mest på r'n'b och reggae ( )
du dricker ofta alkohol ( )
du har blivit kallad fjortis ( )
totalt : 0

EMO
du bryr dig inte speciellt mycket om skolan ( )
du har nästan alltid svarta kläder ( )
du sminkar dig med kajal/eyeliner (x)
du har svart hår och snedlugg (/)
du har vans eller converse (x)
du sitter ensam och lyssnar på din mp3/ipod på rasterna ( )
du lyssnar på band som tokio hotel, mcr, fall out boy, green day m.f ( )
du skär dig ( )
du är aldrig ute på kvällarna. du sitter inne och lyssnar på musik ( )
du har blivit kallad emo (x)
totalt: 3 ½


BITCH
du skriker på folk du inte känner ( )
du ger ofta folk "bitchblickar" (x)
du har någon gång hotat någon (x)
du har någon gång slagit ner någon ( )
du bråkar ofta med folk ()
du är lättirriterad (x)
du är väldigt envis (x)
du är alltid den som "vinner" i bråk ( )
du är ofta i slagsmål ( )
du har blivit kallad bitch ( )
totalt: 4

BIMBO
du har hånglat med över 15 killar på en kväll ( )
du har stora bröst och blont hår( )
du har linda rosing, pamela anderson, viktoria silvstedt eller någon liknande som förebild ( )
du skulle vilja vara med i slitz eller playboy någon gång ( )
du festar och blir full nästan varje helg ( )
du har haft flera "one night stand" ( )
du byter kille ungefär 1 gång i månaden ( )
du går runt med kortkort även på vintern ( )
du har blivit kallad bimbo/hora/slampa ( )
totalt: 0

RIKEMANSBARN
du shoppar varje dag ( )
du äger saker från d&g, gucci eller dior (x)
du andvänder aldrig samma kläder 2 gånger samma månad ( )
din garderob är alltid proppfull (x)
du har mer är 5 par skor (x)
dina föräldrar ger dig ofta pengar utan andledning (x)
du får ditt studiebidrag (x)
du har eget bankomatkort (x)
i ditt rum finns både dator och tv (x)
du tackar inte ens när du får pengar längre (x)
du har blivit kallad rikemansbarn (x)
 totalt: 9

- Hej hopp vad det bar iväg i poäng på sista där.. Fan jag ville ju bli tönt!

Den sötaste som finns

Nostalgi över den här låten alltså. Nicke & Nilla - Diggar dig! Om det är något han kan den där Niclas Wahlgren, så är de att få till bra barnlåtar! Jag älskar dom allihop. Men speciellt den här, det pirrar till i hela kroppen när jag hör den. Så söööt!


Sommarblogga?


Jag har inte riktigt bestämt mig ännu. Ska jag ta en bloggpaus under sommarn eller ska jag blogga på som vanligt? I år så har jag ju faktiskt mobilt bredband och bärbar dator, så skulle ju faktiskt kunna. Nu är det mer en fråga om intresse. Visserligen skulle jag bara kunna blogga på helger och kvällar, men det är ju alltid något. Ett krav skulle dock vara att läsarsiffrorna ökade lite till. Just nu är det så lite folk på bloggen att det känns inte som så jättestor idé. Det ska i alla fall dubbla sig om jag äns ska ha det i tanken att blogga på sommaren. Vi får se, vi får se!

Myrkort

hfghf

Som vanligt när våren kommer så får jag åter upp intresset för fotografering! Älskar att fota utomhus när det är fint väder. Favoritsättet att fotografera just nu är att ta myrkort. Man lägger sig på marken och tar bilder liksom ur en myras synvinkel. Tycker det blir ganska coolt. Alla bilder ähr är tagna i sommarstugan.

  jfjgfj 

Jag stöder


Titta vad snäll jag är idag. Jag stöder de stackars strejkande sjuksköterskorna, genom att ha på mig ett plåster :D Har i och för sig ingen aning om vad de strejkar för, men i alla fall. Jag tycket om sjuksköterskor så detta bjuder jag på.

Over the hedgeFör flera år sedan planterade vi stora häckplantor runt våran trädgård i sommarstugan. Och nu i år har de växt till sig! Har blivit sånna där stora herrgårds-häckar ni vet! Typ 2-3 meter höga! Jag älskar det. Sen har vi liksom som en stor portal mitt i häcken som man måste gå igenom. Det ser ganska flott ut faktiskt. Jag har blivit flickan på andra sidan häcken, liksom :P

Båtkärlek


Nu är det dags för båtsäsongen igen. Längtar! Finns det något mysigare på sommaren än att åka båt? Jag var faktiskt ute en sväng i ekan igår kväll. Det var så fint, vattnet låg alldeles stilla och blankt. Men jävlar vilken träningsvärk man får i armarna av att ro. Var ju ändå ett år sen sist. Jag är ute och ror mycket på somrarna, brukar ta med picknick-korg och sen ror jag till olika klippor och öar. Alltid finns det nya ställen att utforska! Jag har faktiskt kunnat ro ända sen jag var fem år. Minns de för det var samma år jag lärde mig cykla.

Kungsträdgården väntar på mig

Bara en vecka kvar nu!

Inget kan pigga upp en måndag

Inte äns 15 grader varmt, klarblå himmel och strålande solsken piggar upp en måndag för mig. Enligt aftonbladet ska det räcka med 15 minuter ute i ljuset för att ta igen en dålig nattsömn. Jag sov 5 timmar i natt och det tog mig en kvart att cykla till skolan imorse. Alltså dålig nattsömn plus 15 minuter i vårvädret. Känner jag mig nåt piggare när jag kom till skolan för det? Nej!


Yeah right..

Bästa någonsin

Så fort jag är klar med pluggandet ikväll ska jag ta och kolla på min favoritfilm. Brukar ha den som en liten belöning när jag varit duktig. Egentligen är de inte en film, utan det är mer som ett serieavsnitt. Det är pilotavsnittet ur Morden i midsommer. " Killings in Badger's drift" som den heter. Jag har sett den säkert 100 gångar, jag ljuger inte då! Den är så bra att det inte går att beskriva. Lite småsnuskigt men ändå, så romantiskt och så smart och helt underbart!


Men det är då en massa mord i den lilla byn Badger's drift. De första mordet är på en gammal dam som precis innan varit ute i skogen. Där i skogen hade hon fått syn på något som chockerade henne, något som också var anledningen till att hon blev mördad. Dom andra som blir mördade blir också de pga av att de sett någon hemligt, mycket hemligt. Ja och nu tänkte jag då avslöja de där hemliga, så ni som tänkt se filmen sluta läs här. Det är alltså ett syskonpar, en tjej och en kille som liksom är ett par (se bilden), ja lovers. Lite romeo & julia över det hela, när någon ser dom tillsammans så måste dom alltså mörda dom. Ja den är sjukt spännande! Men så sorgligt!!!


Publish me not

Jag kan verkligen inte vänja mig vid det här nya systemet  på bloggen. Det är ju alltså på publishme.se man numera ska logga in. Inte en  enda gång sen dom bytte har jag gått in där på första försöket, loggar alltid in på de gamla först, ibland hinner jag till och med börja skriva inlägg där innan jag kommer på att det är fel. Så här förvirrad har jag inte känt mig sen det var en klasskompis som bytte namn. Det är otroligt svårt att byta vanor. Blogg.se är ju ändå nåt jag loggat in på flera gånger om dan i över ett och halvt år. Då är det inte lätt att byta. Jag gillar inte namnet föresten, publishme.se. Det blir alltid att man skriver publish.me i webbläsarn.

De dära bilddagböckerna..

Nu har jag pluggat färdigt för en stund, så istället sitter jag här och jävlas lite med folk på bilddagboken. Haha, dom är så himla utseéndefixerade och dumma i huvudet på den sajten alltså XD. Jag har skaffat flera falska bilddagböcker i enda syftet att vara inne  o retas med dem. Det är kul. Så fort man besöker någons bilddagbok så är dom snabbt som attan inne på ens egen och kollar igenom alla bilder bara för att se vem man är!  Det är så roligt..  Egentligen är bilddagböcker typ som en blogg, fast de använder sig av bilder, vilket bara blir löjligt. Så här kan ett album för en dag i en bilddagbok se ut:


- Idag var jag i skolan


- Fotbollsträning nu då.


- Muuums!


- Nu är jag sjuk

Haha, jag dör av skratt! Ser ut ungefär som i sånna här bildböcker för småbarn:P Seriöst, det här är väl ingen riktig bilddagbok?! En bilddagbok ska väl fungera som så att man faktist tar bilder själv, ur sin vardag och lägger upp? Som ett fotoalbum liksom. Nej, jag säger som jag brukar: Bilddagböcker är endast för lata bloggare..

Ute i solen


Godmorgon!  Vad konstigt de känns att sitta med solglasögon på och blogga, men jag måste ju. Är ute i sommarstugan och steker. Hur härligt som helst. Sitter här i hettan på verandan just nu. Anledningen till att jag åkt hit är för att plugga, går inte att koncentrera sig hemma. Telefonen ringer, folk springer in och ut och jag kommer ständigt på nya saker att göra istället för att plugga. Så nu är jag här i lugnet, jätte skönt! Tänkte vara här hela dan. Njuta av vädret, ta lite härliga promenader och ja, plugga då. Får väl se hur det går.

Föresten, är det någon som vet hur man gör att få in fler bilder i ett och samma inlägg? Det här nya systemet har gjort det skitkrångligt jue!

En gång en moviestar..


Dagens låt är denna, Moviestar med Harpo! Riktig nostalgi över den här låten, och det är inte för att jag är 70:talist. Utan för alla de hundra gånger jag kört denna på karoke! Ja, i säkert 10 år, både i Sverige och utomlands. Det är verkligen en riktig karoke klassiker. Jag tyckte alltid att jag var så himla duktig på att sjunga när jag körde denna. Men artistdrömmen gick totalt i kras under Hooked on a feeling senare på kvällen..

Det skrämmer mig


Jag har alltid sagt att jag inte vill skaffa barn. När jag säger att inte skaffa barn, då menar jag det bokstavligt talat. Jag vill inte "skaffa", alltså vara gravid och föda. Däremot så vill jag ha barn! Det är faktist skillnad! Dock skulle ingenting fungera utan det andra.. därför är jag delad. Läste en artikel på Aftonbladet om en författare i Frankrike, hon ångrar att hon skaffade barn och listar nu upp nackdelarna med att ha barn i en bok. Hon nämner ingenting av det jag fruktar, graviditeten och förlossningen. Utan istället de som kommer efteråt, det jag ser fram emot. Att ta hand om barnen och se dem växa upp, det måste vara underbart! Men jag kommer nog aldrig få se mina barn växa upp, den här skräcken för att föda lägger sig nog aldrig.

Telefonflirta


Har ni hört det att, bästa flirtknepet över telefon, är att ligga ner medan man pratar? Tydligen så får det ens röst att låta mer sensuell och attraktivare. Haha, jag vet inte om det stämmer. Men det är klart, detta har man ju sett i sånna här riktiga tjejfilmer. När det ringer i telefonen så kastar de sig  liksom på sängen, och så ligger de där med fötterna i vädret och har luren mot örat medan de fingrar lite med telefonsladden, sådär  tjejigt flirtigt. Jag och min kompis har bestämt oss för att kolla om de fungerar. Hon ska ringa till mig, och så ska jag prata till henne i tre olika posotioner, sittandes, stående och liggandes. Så ska vi se om hon kan höra någon skillnad. Haha.

Och så blev den sporten sexig..

 

Jumjumjum.. Jag måste börja övningsköra!

Bilder: Aftonbladet

En sån där privat grej..


Okej.. nu har vi kommit till en sån där sak som jag egentligen inte vill prata om i bloggen men som jag känner att jag behöver skriva av mig om ibland.. Öhm.. jo..  så här..Det finns en kille... som jag vet gillade mig ( fy fan va töntigt det här inlägget kommer bli) för rätt länge sen. Jag gillade honom också lite grann. Men sen skaffade han tjej så då tänkte jag inte mer på honom på några månader eller så. Nu här i veckan har jag sett att han börjat kolla på mig igen, exakt sådär som han gjorde för typ ett halvår sedan. Jag tyckte de var konstigt eftersom, han har ju tjej. Men så idag fick jag reda på att dom tydligen precis gjort slut. Såå..  Är jag en jättehemsk människa om jag säger att jag är glad över detta? Fy jag känner mig hemsk. Jag gillar inte den här killen så mycket att jag känner att jag vill starta något med honom. Jag gillar bara tanken på att han är singel liksom.

Byta liv med mig, någon?

Ni anar inte hur mycket det är i skolan just nu. Inte en dag går utan att jag har högar av läxor! När man är klar med en får man en ny. Men prov har jag aldrig, mina lärare gillar inte det. Istället får vi massvis av uppgifter. Just nu har jag fyra uppsatser som ska skrivas.- Ett fem sidors engelskaarbete om gängbråken i London, en enorm analys på teaterpjäsen vi var och såg, ett fördjupningsarbete om barockan och ett 9-sidors faktaarbete om valfritt län i Sverige. Ja, ni ser. Usch jag skulle hellre haft prov i allt detta. De är mycket lättare att sitta och läsa in saker än att skriva det.

Trevlig helg man kommer få...

Förflyttad

Sådär! nu vare det klart! Det tog lite längre tid än vad som var meningen, blev inte förflyttad först sent igår kväll och sen har det varit lite problem med lösenordet. Har fått mejla fram och tillbaka en hel del med Roland på blogg.se. Men nu är allt fixat! Shit va konstigt de ser ut..  de ser liksom större och fräshare ut på nåt sätt, men jag tycker att jag saknar vissa grejer. Jaja, jag ska kika mig runt lite. Det blir nog jättebra detta!

Min tur

Jahapp, nu är det min blogg som ska byta plattform eller vad det heter. Vet inte hur lång tid det tar. Hoppas det blir bra i alla fall. Hörs sen!

Jag leker spion


Enda sen det här Engla-mordet och allt annat har hänt så har jag kommit på mig själv med att alltid granska folk extra noga, utifall det skulle komma nån polis och be mig lämna vittnesuppgifter på personen. Så så fort jag möter nån på gatan så måste jag alltid memorera för mig själv vad personen har på sig. Löjligt jag vet! Hur stora är oddsen att jag någonsin kommer ha nytta av det liksom? Känner mig dum som sitter och granskar vad personer jag inte känner har på sig, medan jag däremot inte märker om bästa vännen har färgat håret. 

Så var det dags igen - Pojke kidnappad


Men vad i helvete är det för fel på folk?! Idag blev en femårig pojke i Danmark kidnappad. Hans mamma hade precis hämtat honom på dagis, innan dom ska gå in i bilen så stannar en svart kombi och tre maskerade män hoppar ut. Medan två av dom håller fast mamman så rycker den andra med sig lilla pojken, sen åker de allesammans iväg i bilen. Fatta vad hemskt, och mamman fick se på allt! Gu, man blir ju rädd! Måtte hans öde sluta lyckligare än för stackars Engla!

Källa: Aftonbladet

Fredriksdal-frossa

 

Jag har kommit in i en sån där Fredrikdals-period igen. Tusan också att den skulle komma just nu, när man har som mest att plugga! Det går ju åt en hel kväll att kolla en Fredrikdals-pjäs! Och jag har 7 stycken som alla måste ses ett X antal gånger innan min Period är över. Just nu kollar jag Hon jazzade en sommar, det är nog favoriten. Eller nej, Arnbergs korseetfabrik gillar jag nog mest föresten, där är ju Linus Wahlgren med.. fast han är  ju i och för sig med i Kärlek & lavemang också. Nej det går inte välja! Eva rydberg och Fredriksdalsteatern är bäst bäst bäst!

Helt otroligt att mina teatervänner i skolan inte äns vet vad det är för nåt... Precis som att jag skulle komma och säga " Globen? Vad är det? och vem fan är Charlotte Perrelli?"

- Tänt vare här!

image887

Förra veckan skrev jag ju om favoritredskapet i köket.. nu ska jag skriva om det minst ogillande ( fan vilken intressant blogg jag har just nu..). Det är inte den varma spisen  eller de vassa knivarna.  Utan brödrosten! Asså jag har fobi för brödrostar! Det är varmt, det smäller och de flyger! Jag får rysningar. Rostar aldrig bröd nu för tiden, förutom idag då jag blev så himla sugen på ett rostat bröd med marmelad. Kunde inte låta bli. Tur att det inte var någon annan hemma när jag satte igång brödrosten. Jag behandlar den som de vore en bomb. Efter att jag tryckt ner knappen kutar jag ut ur köket, slår händerna för öronen och räknar - ettusen ett, ettusen två, ettusen tre...

Dessa t(r)ycker man om

Slutade skolan tidigt idag, så nu är jag hemma och rensar garderoben. Tog mig tid att sätta ihop en liten bild-special till bloggen, alla mina toppar med tryck :P Ja.. de är ett par stycken. Tror att jag ärligt  talat äger fler sådanna än vad jag äger strumpor. Hur som helst, här har ni dem:

Den mest användbara färgen av dem alla, svart:
( Från RAW, Gina tricot och London)
55

Tre nyanser av rosa:
( Från H&M och Gina tricot)
222

Färgen jag äger men aldrig använder, gult:
( Från Gekås & Cubus)
44

Tre nyanser av blått:
( Från Gekås, GB gräddklass * hehe*, och H&M)
33

 De lite dyrare:
( Från Billabong, JL, Tiger of sweden & PUMA)
11

Jag saknar flera stycken..  som min andra batman-tröja eller Take-me-away t-shirten.. Fattar inte vart de tagit vägen.

Sunglasses

jgjfjfjgfjgf

Lätt att jag kommer satsa på denna typ av solglasögon i vår och sommar.  Jag vet dock inte vad denna formen på solglasögon kallas. Hitttade ett par gamla från typ nittiotalet i byrålådan så kör på dom än så länge. Ska försöka köpa ett par nya snart, ett par rosa tycker jag verkar skitsnyggt. Det ska tydligen vara modernt med runda solglasögon i vår, men de tycker jag är så otrolt fult så nej oh nej! Ingen fluga här inte.

Nu är det jul igen, typ


Jag vet jag är lite tidigt ute här men, vet ni vad årets julkalender kommer handla om i år? Det vet jaaag:D Hur jag vet säger jag inte :P ville bara skryta lite med att vara typ först med att veta. Haha. Hur som helst, den heter " Med skägget i brevlådan" och kommer vara lite James-bond-inspirerat med kidnappningar, biljakter, poliser och sånt där! Spännande! Nu är det slut på småbarntjafset. Endel är till och med oroliga för att det kommer bli lite för våldsamt.

- Den som lyckas komma ihåg detta till December är duktig! :P. I nästa inlägg kanske jag ska ta och berätta vad jag tycker om nästa års melodifestival? haha! Äh ,de är väl inge fel med att vara ute i rätt tid..

Jag - hjärta - slott


Vet ni vad som skulle vara riktigt kul? Att åka på en slott-turné! Bara åka runt i Sverige och Europa och kolla och gå in i alla slott som finns! Jag älskar slott! Det är så mysigt och romantiskt och häftigt och åååh! Jag tänker inte på att jag faktiskt åker förbi ett slott varje dag på väg till skolan. Jag vet att Örebro-slottet är både vackert och stort men jag ser det inte som ett slott längre. Det har blivit sådan vana att det står där så man tänker bara inte på det längre. Har varit inne flera tusen gånger och numera klagar man bara över de långa trapporna när man går där. Jag vill se nya slott. Titta på på det på bilden ovan, ett slott i tyskland. Åååh så vackert! Med tinnar och torn och allt!

Psyk hår


Tisdagar har alltid varit en riktig sån där bad-hair-day för mig. Varenda tisdag runt tolvtiden totalstrejkar håret och lägger sig på helt fel sätt. Jag har därför under vissa tisdagar släpat med mig plattången till skolan. Det konstiga är att, varenda tisdag jag väljer att ta med tången, då sköter sig håret! Då ligger det jättebra och jag har tagit med plattången helt i onödan. Sen nästa tisdag då väljer jag att inte ta med tången, och då lägger sig  håret fel igen! Seriöst, jag tror det är något psykiskt över det där.. dagarna då jag vet att jag inte har tången med mig, så blir håret fel. Men de dagar då jag vet att tången ligger i väskan, då jag tycker de är okej att håret lägger sig fel, då sköter det sig! Det är psykiskt! Finns ingen annan förklaring...

- Dagens I-landsproblem or what? :P

Den där Oliver..


Idag är det Oliver som har namnsdag. Det är nånting speciellt över det namnet, Oliver. Jag har aldrig riktigt förstått vad. Jag har en kusin som heter Oliver, och så fort jag nämner honom för nån tjejkompis så får jag alltid, precis alltid, samma reaktion:" uuhh,  jasså Oliver säger du? Är han snygg?". Och då har jag ändå fyra till killkusiner, men den reaktionen får jag inte om jag nämner någon av dem. Det är bara när det är Oliver. Jag förstår inte.. vackert är väl ändå inte namnet? Så vackert att man tror att alla som bär namnet kommer vara skitsnygg liksom? Värsta fördomsfullt..

Jag är en snäll kompis

Innan idrotten idag. Jag och min kompis står och värmer upp då en tjej i klassen kommer fram och börjar prata med min kompis.


Hon:
Du, nu har jag kommit på vem du är lik! Elin Kling!
Min kompis: Jasså? Jaha.. det var ju kul.
Jag: Äh, det är hon inte alls det! Det är Miss Piggy hon är lik.
Min kompis:  Men tack Jessica..


 

jgfjfgjf

-
Jag tycker fortfarande min liknelse var den bästa..

Mindre än vad jag tror

mbmvm

Alltså jag måste börja prova kläder innan jag köper dem. Har blivit otroligt lat med det, speciellt när det gäller toppar. Tycker aldrig det är nån idé att prova en topp för 49 kr på från H&M innan jag köper den, dessutom har jag oftast bråttom när jag shoppar. Men nu är det ju de att jag köper alltid förstora kläder, flera storlekar större också. Jag tror verkligen att jag är större än vad jag är. Se bara på toppen över, den ska sitta tajt och sluta vid höfterna. Seriöst, drar jag åt den så den sitter tajt då räcker den ner till knäna. Hur fan lyckas jag ta så fel? Jag har typ 3 olika toppar som ser ut så här på mig.  Som ett jävla tält..

Till minne av Engla


Ikväll klockan 21:00 tänder vi ett ljus för Engla.
- Jag kommer göra det. Det är det absolut minsta man kan göra en sån här dag.

Nu pysslar jag igen..

Ursäkta det är lite dålig uppdatering, men håller på och grejar med en sak. Kommer upp på bloggen om en halvtimma eller nåt!

Därför älskar jag min lugg

hkgkgkg

- Jag slipper noppa ögonbrynen!

Den där friidrotten..


Jag vill inte gå till skolan idag.. Vi ska ha friidrott på gympan. Usch, fy och blä säger jag bara! Hatar friidrott, hatar!! Jag är så himla dålig på det. Jämt när jag var mindre, o alla andra var typ skitbra på allting, medan jag inte kunde ett skit. Det var så pinsamt. Jag försökte verkligen, det gjorde jag. Övade en hel del, men det gick bara inte. Det är precis som om någon lagt en förbannelse över mig. Jag får inte vara bra på friidrott, inte i en enda gren! På förra skolan kunde vi ibland ha sånna där tävlingar, när man var i lag o så körde man fridrott med alla grenar. Sen lades allas poäng ihop och så var det ett lag som vann. Mitt lag vann aldrig, spelade ingen roll hur höga poäng de andra i laget hade fått, mina poäng sabbade allt ändå.

Och idag är det dags igen..

Det är över


42:åringen har erkänt, han mördade Engla.
Hon finns inte längre, sökandet är över.
Dom är iväg och hämtar kroppen just nu.
 - Jag har inget mer att säga.

Au pair?


Åh vet ni vad jag vill göra i sommar? Jag vill vara Au pair! I Danmark ( förvånad någon?)! Men det vore så perfekt, jag kunde lära mig danska och få erfarenhet som förbereder mig på det jobbet jag drömmer om i framtiden. Jag har velat bli Au pair länge, men aldrig att jag skulle vilja vara det i USA, aldrig! Skulle vara England isf, men Danmark tycker jag låter bra nu. Nära och välbekant. Men undrar om det går att vara Au pair bara över sommarn..? Egentligen så borde det ju, de är ju då barn är lediga och föräldrar behöver extra hjälp. Men hjälp vilket stort steg det skulle vara, att bo själv i ett annat land. Samtidigt hur kul som helst! Jaja, drömma kan man ju..

Matilda


Jag sitter och kollar på en av mina gamla favoritfilmer, Matilda. Gu jag hade glömt hur bra den var. Det var nog den första film jag gillade som inte var tecknad. Såg den typ när jag var 5-6 år. Nu var det jätte länge sen jag såg den, men kan fortfarande alla repliker utantill typ. För er som inte sett Matilda så kan jag berätta att det handlar om en liten tjej som tackvare sin hemska uppväxt får nån typ av kraft som gör att hon kan flytta saker med hjälp av ögonen. Matilda är också onaturligt smart av sig och får väldigt lätt för skolan när hon börjar där, men på skolan så jobbar en jätteelak rektor och så.. ja. Den är riktigt spännande. Väldigt overkligen dock, fast de tyckte jag inte när jag var liten. Var helt säker på att en dag skulle jag också kunna lyfta saker genom att bara titta på dom. Haha!

Hela filmen har lagts upp på youtube, indelad i stycken. har du inget annat för dig så tycker jag absolut du ska kolla. Se första delen här.

Ett grymt skratt


Jag stör mig nåt så otroligt på människor som grymtar när det skrattar...Ja det är lite svårt att förklara ljudet i bokstäver, men  de låter exakt som en gris när den grymtar. Man skrattar med näsan liksom. Det låter så äckligt, typ hälften av tjejerna i min klass gör det! Man sitter på lektionen och förösker koncentrera sig, sen säger nån bakom något roligt och då börjas de, först en masssa " hihiihihihi" och sen kommer de där grymtningarna. Jag vet inte om de gör de me flit.. som om de tycker de låter sött på nåt vis.  Men jag skullle föredra ett stort fett " HA HA HA HA HA" istället.

Hemlighet

Bästa låten just nu, Dirty little secret! Verkligen beroende-framkallad! Och videon är ju så bra.


Jag har faktist funderat över att skriva ett inlägg där jag bara berättar massa hemligheter.  Ett sånt här " 10 saker ni inte visste om mig" -inlägg som flera bloggare brukar göra. Men nu vågar jag inte. Ska man avslöja saker ska man göra det på riktigt. Är rädd för att jag skulle bli lite för ivrig och avslöja för mycket. Nu när jag vet att flera från " verkliga livet" läser känns det som det tar emot ännu mer.

Kryckkul

jgjfjfjHoppas aldrig syrran får lämna tillbaks sina kryckor, fy fasen vad kul jag har med dom! Haha. Så fort jag är hemma så snor jag dom av henne och går runt med dom vart jag än går i lägenheten. Antingen så försöker jag bara stå och hålla balansen på dom utan att ha fötterna i golvet eller också så gör jag stora hopp. Man sätter ner kryckora i golvet, sen tar man sats och så flyyyyger man! Jag lyckades nyss komma över hela hallsoffan, nu ska jag prova köksbordet!- Jag vet, jag har för mycket fritid..

- Fan va kul jag kommer få det när mormor skaffar rullator.

Bekanta i körslaget


Jag kollade faktiskt på körslaget förra lördan, egentligen ett ganska så segt program. Men lite kul när det är bra låtar. Jag håller på Lotta Engbergs kör, dom är ju från Laxå så en av medlemmarna är en lärare på min skola och en annan är min kompis storasyster(hon bakom Lotta på bilden). Coooolt vaa?

Jag skriver läxorna i bloggen

lud

Jag tycker inte om att skriva i Word på datorn, så himla trist! Därför har jag börjat göra mina läxor i bloggen istället :) Haha. De får det att kännas mer mintre tråkigt och inte alls som en läxa. Jag låtsas liksom att jag skriver något som ska publiceras i bloggen, fast sen kopierar jag det när jag är klar o sätter in de i Word. Tycker det är skitsmart. - Jag lovar att ni aldrig kommer få se mina tråkiga uppsatser i bloggen.

Jag tror det beror på luggen


Det hände en konstig grej i matkön idag, det bjöds på frukt och eftersom jag inte var särskilt hungrig bestämde jag mig bara för att ta en banan till lunch. Medan jag står och väntar på att det ska bli en lucka till bananerna så kommer det en kille och ställer sig brevid mig. Står där en stund men tillslut öppnas en lucka och jag kliver fram, likaså gör han. Precis när jag ska sträcka mig efter en banan som ligger brevid brödet frågar han" vad ska du ha?".  Jag fattade ingenting. Varför behöver han veta de? Tänkte han ge det åt mig då eller? Stod en halvmeter från disken så tror jag skulle klarat att ta de jag behövde själv. Jag blev så himla chockad över den frågan och visste inte vad jag skulle svara. Mumlade nånting som lät ungefär " ehm.. hum.. va.. .öhh.." innan jag tog en banan och kutade iväg. Nu efteråt har jag kommit på att det hade nog varit mindre pinsamt genom att bara säga " En banan tack".

I'm so 90's


Alltså gud vad gammal man känner sig när det är reklam för denna skivan på tv:n. Annars har det varit reklam för Absolut 80's och Absolut 50's.. och nu klassas även 90:talet som forna tider. Herregud för mig var det igår typ.. :P jag lyssnar ju fortfarande på de där låtarna som är på cd:n!

För att jag är sämst på att måla

hghhfh

Hade en lärarfri lektion idag så jag och min kompis satt och målade av varandra istället för att jobba. Jag vet inte om hon blev så jättenöjd med mitt resultat av henne..

- Jaha, du gjorde en kalykatyr?
- Va? Nej..
- Nähä.. oj.. nämen, det var jättefint Jessica!
- Tack!

Frostskador?


Fy satans vad kallt det är!! Håller på att bli tokig. Jag fryser när jag vaknar, jag fryser när jag går ur duschen, jag fryser när jag sminkar mig, jag fryser när jag cyklar till skolan, jag fryser i klassrummet, jag fryser jämt! Och jag har ändå inte mindre kläder på mig än någon annan. Usch bara man inte håller på att bli sjuk, har jag inte tid med. Det är nollgradigt ute idag, i April! Jag vill ha värme!

Okej, den var väldigt, väldigt bra.

Nyss hemkommen från teatern, den var riktigt bra faktiskt. Och jag hade som vanligt åsikter efter, som min kompis dock inte kunde hålla med om denna gång heller.

- Men du, visst var han lite snygg?
- Eh, nej!
- Men joo.. lite lite lite snygg?
- Nej inte äns det!
- Men.. kom igen.. tänk efter.. visst var han lite småhet i alla fall?
- Nope, inte för ett ruttet öre.
- Mäh hallå! Du tycker ju aldrig nån är snygg!
- De är ju du som alltid tycker nån är snygg!
- Men håll käften..

 Jag vet inte om detta inlägget ska placeras under kategori Snyggingar eller Kultur.. så jag lägger de under Vardagslyx.

Teater

Nu är det dags för nästa stopp idag, teaterföreställning. Börjar vid 7 så måste kila nu. Håller troligtvis på i flera timmar så får se om de blir nå mer blogg ikväll! Faaaasen jag missar So you think you can dance! Avslöja inget,  jag får se reprisen på lördag!

Klipptid

Ursäkta det blir tråkblogg idag, men jag har verkligen fullt upp. Kom hem från skolan vid fyra och nu ska jag dra till frisören. Sen är det hem en halvtimme och sedan iväg igen, på en annan grej. Men nu frissan som sagt, jag ska äntligen få min lugg! Nervöst! Lägger upp en bild  i detta inlägg sen om jag hinner!

Update:

fhdhdh

 Lite kort än så länge men det är nog fixat efter helgen :)
Tycker fortfarande det är snyggast med lugg när jag har håret i en toffs.
På den här bilden så lyckades jag nog få med exakt hur min hårfärg ser ut föresten..

Min visp

hjgh

Favoritverktyget i köket, som också är det enda jag använder, är denna lilla minivisp! Den är perfekt. Tror jag fick med den i nåt leksakssätt med pepparkaksformer för evigheter sen. Det enda jag klarar av att laga hemma i köket är ju varma koppen, så då är den här vispen utmärkt att vispa ner pulvret i koppen med, mycket smidigare än med en sked som man vanligvis ska använda.

 

Idag var fruktsoppa på menyn :)

Smygblogg

Tjo. Jag försöker verkligen få till ett inlägg varje morgon men denna hans det helt enkelt inte, började vid 8. Nu sitter jag istället här på So-lektionen och smygbloggar. Får läraren se mig åker jag nog ut, strängt förbjudet att göra annat än skolarbete på laptopsen. Jag sitter hela tiden med pekaren på krysset, så jag snabbt som attan ska kunna trycka ner när läraren närmar sig. Har redan fått gjort de tre gånger under tiden jag skrivit det här :P.

Nej nu ska jag fortsätta skriva min demokrati-i-sverige-rapport. Fy så trist, efter blir det historialektion där en fördjupningsartikel om Elisabet I måste avslutas. Längtar som sjutton alltså! Jag vill hem.

Denmark all night long

Har suttit och lyssnat igenom lite Eurovision song contest- bidrag ikväll. Har kanske hört circa 10-15 stycken. Det är bara skit allihopa! Jag menar det, skräp! Lyssna bara på england, så dåligt att jag mår illa. Men jag har faktiskt hittat en låt jag gillar, och det är.... ( okej, döm mig inte här nu) Danmark!! Den är faktiskt riktigt bra, i alla fall om man jämför med de andra! Det är sådär glatt och sött som bara Danmark kan göra det.
Jag vill till köpenhamn!

Näst störst

Blev aningens förvånad när jag kikade in på bloggportalens statistik över Örebro förut idag. Jag ligger två:a! Shit det gick fort, senast jag kollade låg jag sju:a! Vad roligt, jag klådde ner studenterna, precis som jag sa att jag skulle. Nu är det jag mot grabbsen. Första platsen nästa, är ni med mig? ;)
Videoblogg - Tjejsnack

Tänkte jag skulle prova att ladda upp en video här på bloggen.. Som nån typ av videoblogg, ja förutom att på denna ser man inget och jag säger heller ingenting, men ändå, det är jag som håller i kameran :D. Helt meningslöst klipp egentligen, men ville prova ladda upp nåt, så får vi se om det blir bättre i framtiden. Det är alltså ett litet klipp från "festen" i fredags. Vi sitter och löjlar oss med nån typ av sanning o konsekvens, fast bara med sanning:P Haha, notera Inte vilken fråga som ställs sekunden innan jag väljer att stänga av kameran :P.


Hade inte spelat så stor roll under vilken period av detta samtal man hade valt att filma, man hade inte fått höra mig säga så mycket ändå. Det enda jag säger under sånna här lekar är "Pass". Helt hopplöst.

- Jessica, vem är du kär i?
- Pass!
- Hur många har du varit tillsammans med?
- Pass!!
- Vem kysste du senast?
- Pass!
- Men varför är du med för?!Folk ska låta min lillasyster vara

nu

- Fy fan när jag får veta vem..

Nåt spontant?

Under rundan på stan igår passerade vi fritidsresors resebyrå och precis som vanligt så stannar man ju och glor in lite i skyltfönstret.

Jag: Du kolla här.. sista-minuten-resa till Rom, 495 tur och retur. Va billigt!
V: Ja, shit... haha tänk om man skulle åka..
Jag: Haha, ja tänk.. Jag menar, de är ju inte så att man inte har råd..
V: Nej precis, jag har råd
Jag: Ja jag me..
V: Haha, tänk ifall vi faktist skulle åka!
Jag: Jaa.. äh, men de kan vi ju bara inte..
V: Nää.. de är klart..
Tystnad
V: Eller varför skulle vi inte?
Jag: Nä men de är ju så... öhm.. ja..Eller varför inte, egentligen?
V: Det är ju redan nästa vecka och då.. gör jag typ ingenting men..
Jag:  Nej inte jag heller.
V: Så ska vi?
Jag: Nejje! Det är ju helt galet.
V: Men jag sa ju det..
Jag: Det var din idé..
V: Nej.. det var din..
Jag: Men spela roll vi ska ju inte åka, eller hur?
V: Nej precis, de har nog ändå hunnit bli fullbokat under den här tiden så..

Casting


Ett "film-team" kommer till skolan idag. Dom ska göra någon ny film som troligen kommer visas över hela sverige. Nu söker dom ungdomar som kan vara med och spela i den. Klockan 2 har dom provspelningar, eller auditions kanske det kallas. Jag har inte bestämt mig om jag ska gå eller inte.. egentligen är jag ju inte ett dugg intresserad av att synas på film. Trivs ju inte alls framför kameran, men det vore intressant att se hur en sån där provspelning fungerar. Jag har i och för sig noll chans att få någon roll men :P Kan ju vara kul ändå att prova. Jag får se hur jag gör..

Update:
Nope det blev inget, för de första så skulle jag aldrig vågat, för det andra så regnande det ute så jag såg ändå inte riktigt klok ut.

Chilichoklad


Nya trenden för choklad i vår ska ju vara med chilismak. Det låter ungefär lika smarrigt som kaviar med banansmak tycker jag. Seriöst, kan det vara gott?  Det konstiga är att, alla som har smakat det här, chili-chokladen, påstår faktist att det är hur gott som helst! Så nu är jag jätte nyfiken. Jag förstår verkligen inte hur det kan vara gott,  chili är ju mat liksom, choklad är godis. Hur sjutton får man det att gå ihop till nåt gott? Det är ju precis som att göra geléhallon med smak av basilika :P

När det säger pang


Min nya hobby, att smälla i dörrar. Haha, att smälla upp dörrar då menar jag. Har blivit värsta experten på det. En vacker dag kommer någon dö av skräck. Det är min syster som fått varit försökskanin än så länge:P Hennes dörr är extra rolig att smälla upp. Hon sitter där inne i lugnan ro med laptopen i knät och så Pang! På en halv sekund så har jag tryckt ner handtaget och smällt upp dörren. Hihi, hon flyger lika högt varje gång. Fast nu har hon tyvärr börjat vänja sig så det är inte lika kul längre.. Jag passar då på att göra det när hon har kompisar på besök istället. Här om kvällen fick jag en att välta ut ett helt vattenglas av skräck..
- Det tyckte jag var roligt.

Hajkärlek

Nej inte sån typ av kärlek :P
Pojken anfölls av en tjurhaj.

Visste ni att från åldern 8 till typ 14 år var Hajen mitt absoluta favoritdjur? Vi hade en hajbok här hemma, med bara massa fakta om hajar. Det var nog den första riktiga bok jag faktist läste ut. Sen dess var jag väldigt faschinerad av just hajar. Så kul när vi diskuterade favoritdjur i klassen, alla andra tjejer svarade katter och hundar, sen kommer jag och svarar Haj som det mest självklaraste i världen. Jag tycker fortfarande det är väldigt spännande med hajar. Såg de var en artikel idag på aftonbladet om nån som hade blivit biten och dött av en haj. Så fort någon dör av en haj blir de jättestor grej av det i media, det är väl därför så många tror att hajen är världens farligaste djur. Det är ju tio gånger så många fler som dör av Getingstick än av hajbett varje år. Men hur ofta läser man om det?

Det är inte som i showbusiness

På arbetsförmedlingen idag. Min kompis och jag sitter och skriver i våra ansökningar för sommarjobb och av en händelse tittar hon på mitt papper.

Hon: Men.. vadå " jobbat inom vården" ? Du har väl aldrig jobbat med vård?
Jag: Nej men..
Hon: Och vad står det där? " Arbetat mycket med barn" ? Vad ska de betyda?
Jag: Men vadå? Som om man inte får ljuga på de här grejerna..
Hon: Ehh.. Nej!!
Jag: Men fan då..

- Jag kommer aldrig få sommarjobb nu.

Arbetsförmedlingen


Idag gäller det alltså, idag är det till arbetsförmedlingen dagens utflykt går till. Vuxenpoäng på det! Eller inte.. :P Jag tycker det låter så B att gå till Arbetsförmedlingen, bara namnet liksom " arbetsförmedlingen". Låter som ett ställe uteliggar går till haha. Hur som helst, jag måste se till att få sommarjobb i år. Jag börjar förstå varför jag inte fick förra året, var nog lite för kräsen. När man skulle kryssa i vad för typ av jobb man kunde tänka sig så kryssade jag i typ 2 av 15. Haha, lyckat. Nog för att det är bra att ha höga krav men när de kommer till sommarjobb så får man väl ta det man får.

Slutar skolan 4 idag som vanligt, så hörs efter det!

Väsk-noja

444

Den här väskan köpte jag förra sommarn precis innan jag åkte till Bulgarien, det var alltså där jag fick inviga den. När jag var in till staden där för o shoppa en dag råkade jag ut för en ficktjuv. Kände hur det rasslade till i väskan och när jag vänder mig om åker en hand snabbt upp och någon rusar iväg. Som tur var hann han inte få med sig nåt. Men sen dess har jag fått vanan att alltid, just med denna väska, vara extra försiktig. Bär den alltid framför armen och håller alltid ett hårt grepp med handen över den, sen kollar jag så att den är ordentligt stängd var 5:e minut också. Så fort någon kommer och ställer sig bakom mig, det kan handla om i matkön, så trycker jag väskan så hårt mot kroppen jag bara kan.

-Helt sjukt att något som hände för 9 månader sen fortfarande sitter kvar. Undrar om det skulle hjälpa ifall jag skaffade en ny väska, måste bli av med den här tvångstanken om ficktjuvar..

Sväljer allt som är danskt


Ikväll hade jag faktist tänkt kolla på Anna Pihl, jag har ingen aning om vad det handlar om eller hur pass bra det är.. Men det är ju danskt så ska ge det en chans, bara därför!

- På tal om danskt.. vet ni vad Älskling heter på danska?
 "Pus",  hur sött är det inte? Uttalas ungefär som Puss.

Känslosamma idrottslektioner


Våran idrottslärare har bestämt sig för att spela Melodifestival-skivan från 08 på alla idrottslektioner nu. Vilket inte är särskilt lyckat då jag stannar och...

.. gråter vid Sanna Nilsen
.. skriker vid BWO
.. och skrattar vid Carola

Mina blåsta klasskompisar


Jag brukar vanligtvis undvika att skriva om personer på det här sättet.. men nu känner jag att jag måste få berätta, om mina otroligt blåsta blonda klassmedlemmar! Ursäkta, men ibland är dom så dumma i huvudet att det inte äns är roligt. Har circa 4 tjejer i klassen som verkligen har noll koll. Det går inte en dag utan att det slinker ut det ena tankelösa citatet efter det andra. Tänkte jag skulle bjuda på fyra klassiker som till och med fått lärarna att att göra stora munnar under lektionen:
-  Vad är en avgift för något?

- Värsta praktiskt att vara bisexuell, då kan man ju vara ihop med två samtidigt, så länge de är en kille och en tjej bara..

- Varför säger man 4 upphöjt till 4 när det är precis samma sak som 4 plus 4?!

- Jaha, har vi inte dödsstraff i Sverige längre?


 Och inget av detta var sagt med ironi, lovar. Det finns tusen fler sånna här.. uppdaterar om jag kommer på mer.


Morgonminuterna


Fick sovmorgon till klockan 9 denna morgonen, det är alltså 45 minuter mer än vad jag brukar ha. Inte mycket kanske, men guld värt! På tisdagar har jag bara en halvtimmes extra sovmorgon, men även det är jag tacksam för! På mornarna är verkligen varenda minut värdefull. Klockan 6 brukar vara den tiden jag tar mig upp ur sängen, om jag ibland halvsätter mig upp och sedan inser att klockan bara är 5:58 då lägger jag mig ner direkt och verkligen njuter av dom där 2 minuterna som är kvar. 2 minuter som på kvällen är lika korta som ett andetag.

Flightplan


Det är tur att man inte snart ska ut  och flyga, för då hade jag nog låtit bli att se den här filmen ikväll, Flightplan med Jodie Foster. Har sett fram emot den här hela veckan,  de verkar vara en typist "Jessica-film". Säkert 3 personer har under veckan sagt till mig att jag ska kolla, för att de tror att det är en film jag skulle gilla. Nu är det upp till bevis! Det handlar alltså om en mamma som ska flyga med sin dotter och sen på planet försvinner dottern, när mamman sedan frågar runt efter sin dotter påstår alla bara att " nej du hade ingen dotter med dig..". Låter sjukt spännande eller hur? Lite sådär psykiskt nervpirrande som jag gillar. Sen älskar jag filmer som tar plats på flygplan, tåg eller stora färgor.-  No way to run.

I'm a Marian-wanna-be


Jag veeet jag har skrivit om förut men jag bara måste en gång till! Jonas Armstrong som Robin Hood är bland det hetaste som finns!  Nästan hetare än Orlando Bloom som Legolas, jag menar det! Dom visar ju alla Robin Hood-avsnitt i repris exakt vid den här tiden varje söndag, jag dregglar som en hund varje gång. Längtar som fasen tills tv4 sänder de nya avsnitten, förhoppningsvis blir de till sommarn!


Bög


Let's dance- stjärnan Tobias Karlsson är ju här ifrån närketrakten och idag var det en intervjuv med honom i våran dagstidning. Ett citat ur intevuvn lyder
" Jag är så kär i min pojkvän". Att Tobias skulle vara gay har jag faktist aldrig ägnat en tanke åt, men hade någon frågat mig vad jag trodde hade jag nog ändå gissat på att han är straight. Vet inte varför.. det är nånting över honom som får honom att se väldigt straight ut. Kan inte riktigt sätta finger på vad det är.

Just det, en annan grej som också avslöjas i intervuvn. Ni som följer So you think you can dance, sluta läs här. -Tobias går inte vidare på tisdag.

Mest hatade

image865 Vilka är det som alltid har en tendens att ringa precis innan ska iväg nånstans, mitt under favoritprogrammet eller när man ligger i badet? Telefonförsäljarna, Sveriges troligen mest hatade arbetsgrupp. Har man väl lyft luren är man fast. Jag förstår inte hur man kan stå ut med sig själv om man jobbar telefonförsäljare, hur kan man gå upp på morgonen och veta att man kommer göra ett femtiotal pers irriterande under dagen?

Nån som har nåt bra eller roligt tips på vad man ska säga när dom ringer? Själv körde jag ju som sagt på min Rød grød med fløde imorse när en ringde. Han skulle ringa igen när jag inte längre var bakis sa han.

Rød grød med fløde


Vet ni vilken som är typ världens svåraste mening att säga? Och vet ni vem som just har lärt sig?! :D Fan va bäst jag är, och gud så onödigt det egentligen är att kunna säga "Brulépudding med grädde" på danska. Haha men jag ville lära mig. Jag satt och sa " Rød grød med fløde" 56 gånger igår kväll! Nu sitter den som berget! Och då menar jag verkligen som berget, jag råkade nämligen svara med de i telefon förut..

- Nu är jag som vill ha en skrivare att lotta ut, till den som kan säga Rød grød med fløde efter endast 5 försök ;) Goood luck...

Striptease

Det värsta med att bo i stan och på våningen längst ner; Varenda lördagkväll är det fulla människor utanför fönstret. Trevligt va? Speciellt när man själv precis kommit hem, persiennerna är uppdragna och man börjar klä av sig samtidigt som det lyser i taket... Great! Aja, dom var ju fulla så förhoppningsvis har dom glömt bort min lilla strippshow till imorgon.

bild


Nu är persiennerna neddrgna och det är jag som står och tjuvkikar på dom. Hämden är ljuv!  -Hade dom tänkt börja klä av sig snart?


Inga mer sånna för mig

Click for Full Size View

Alltså gud, jag måste verkligen försöka sluta dricka dessa drickyoghurtar. Ja, ni vet dom här som ska skakas innan man dricker dom. Det har blivit sådan vana nu att jag skakar ju precis allt innan jag äter eller dricker det! Den här veckan hade jag druckit så många drickyoghurtar att jag satt och skakade knäckebrödet under skollunchen igår. Fan va pinsamt!

Och nu sitter jag här helt nedkladdad eftersom jag råkade skaka cocacola-burken innan jag öppnade den för en stund sen.. shit..

Det ni!

Bloggkommentatorerna tyckte mina akvariefiskar Friis & co var roliga. Hah! Då skulle dom bara höra om min farmors nakenhund, Hanky Panky.. 


Jag studerar frivilligt

image864

Jag tycker jag är sjukt duktig. I 2 timmar satt jag denna eftermiddag och bara pluggade, skrev färdigt hela 2 skolarbeten! Och efter att jag blivit klar, vet ni vad jag gör då? Jo då fortsätter jag plugga, på eget initiativ, med min danska. Jag ska kunna prata danska flytande till sommaren. Om det så är de sista jag gör. Jag blev just färdig med en halvtimmes kurs, det gick ganska bra faktist. Hade 88 % rätt på slutprovet. När jag säger att jag pluggar danska på egen hand såhär då menar jag verkligen att jag pluggar och lär mig danska. Jag sitter då bara inte o läser danska nyheter och försöker gissa till mig orden. Utan jag tar faktist riktiga kurser, sitter med hörlurar på och kör uttalningskurser och stavkurser.

Kalla mig galen, men jag gillar det. Språk är bland det roligaste som finns!

Hur jag står ut är en gåta för mig också

kl

För mycket kläder eller för liten garderob?

 

-Jag röstar för andra alternativet.

Sommarjobb

Den 7:e april är det dags att söka sommarjobb här i stan, vi ska gå till arbetsförmedlingen direkt. Jag måste få ett jobb i år. Och det är inte för att jag behöver pengar, seriöst jag bryr mig inte ett skit om pengarna. Det jag behöver är jobberfarenhet. Nu vet jag vad ska göra med min framtid, vet precis vad jag behöver för att nå dit. Jag behöver ha jobbat inom service, vilket jag än så länge aldrig gjort, hara bara varit instängd på ett kontor under mina senaste jobb. Drömsommarjobbet skulle nog vara att få jobb på en resebyrå, men vad är chanserna för det? Annars skulle nog ett dagis passa.. Aja, får väl vara glad om jag får ett jobb över huvudtaget. Hoppas hoppas!

Kameraskräck?


Mycket fotograferande blev det under gårdagkvällen, av ren vana vänder jag som vanligt alltid bort ansiktet så fort det börjas blixtra runt omkring mig.

- Men varför vill du inte vara med på kort Jessica?!
- Vara med på kort kan jag väl, de är bilddagboken jag inte vill vara med på..

Kalas!

kj2 kj1

Tjoho. Sitter på datalektion nu men slutar om en stund. Sen är det heeelg! Jag ska träffa några kompisar direkt efter denna lektion, vi ska sedan dra vidare hem till en annan kompis där det blir födelsedagsfest. Roligt roligt. Håller troligtvis igång resten av kvällen så tveksamt om det blir nå mer bloggning idag, aja.

Idag har jag på mig min nya turkosa kjol från H&M, trekvarts-topp med snörning från Cubus, strumpbyxor från Lindex och så halsband från Ur&Penn. Sen skinnjackan och conversen över det.

  

Jag måste sluta.

Gu, den här danskan har verkligen stigit mig åt huvudet. Jag går och mumlar på danska vad jag än gör. Det blev riktigt pinsamt på min cykelväg till skolan imorse. Jag har en vana att alltid sitta och mumla eller nynna för mig själv när jag cyklar. Imorse var det hela den danska grammatiken jag drog igenom högt och tydligt för mannen på cykeln bredvid mig. Upptäckte honom inte först efter 50 meter, då var det för sent. Riktigt pinsamt! Aja, nu fick han iaf nåt att berätta för kollegorna på jobbet, om de danska psykot på cykel som pratar med sig själv.. Jag.

Nu lär jag mig danska, på riktigt.

Ingenting är omöjligt, visst är det så man säger? Nu har jag bestämt mig, jag ska lära mig danska. Eller egentligen bestämde jag mig redan igår kväll, hittade värsta bra sajten som ger ut gratiskurser i danska och massa språk. Skitbra! Jag provade sen att säga ett par meningar och faktist så lät det riktigt bra. Alltså jag ljuger inte när jag säger att jag lärde mig nog mer danska på en kväll igår, än vad jag lärde av tyska på ett år i skolan. Jag skojar inte! Jag vet hur man räknar, beställer in mat, bokar hotellrum, handlar, hälsar och ja, baserna.


Det finns så många otroligt snälla personer som också har lagt upp sånna här videor på youtube. - Learn danish, där man helt enkelt får höra orden och sen säga efter. Jag har kört denna ett tiotal gånger och nu kommer faktist alla ord ut på rätt sätt, tycker fortfarande de är lite svårt att få ut æ - ljudet dock.

Babyface

image853

Minns hur kär jag var i det här ansiktet efter att ha sett filmen " skicka vidare".  Haley Joel Osment, han var ju så gullig! Men tyvärr, är han fortfarande lika gullig, ja tyvärr! Det är fanimig synd om honom, att vara snart 20 och fortfarande ha det där där ansiktet. Han passar bra under uttrycket " För söt".

- Jag ser er!

1

Ja, det här är alltså en bild av mina läsare igår. Fan va najs att folk från Mexiko, Tyskland, Belgen och Bulgarien hittade hit. Haha. Men ja, för övrigt är det mest svenskar, roligt att man har läsare från Hela sverige också! Varje liten flagga betyder alltså att från det området har en eller flera personer besökt bloggen.

2

Kommer hur som helst strax ta bort den den lokaliseringsgrejen i menyn.
Kanske provar nån annan gång igen. Lite kul att ha koll.

Bakom scenen


Nu ska jag ta och kila upp på stan, halv 9 har jag studiebesök hos länsteatern. Det blir nog jättekul! Ska få gå bakom scenen och se hur allt går till där, spännande! Det här har jag längtat efter länge.

- Ha en bra dag alla!

Vanhedens flickvän är död


Det var den hon var för mig, Mona Seilitz, Vanhedens tjej i Jönssonligan. Jag vet hon har varit med i fler filmer men det är därifrån jag känner igen henne och det var där jag såg henne först. När jag sett henne i senare saker efter att jag blivit äldre har jag alltid sagt " Det är ju hon med det roliga skrattet i jönssonligan!". Haha ja, ni minns det där fnittret hon gör? Det är unikt. Men det får vi inte höra något mer, Mona avled idag på sjukhuset, 65 år gammal.

Bild: Aftonbladet

Päne

Jag och min kompis sitter och diskuterar So you think you an dance, under en lektion idag.

Jag: Du..  är inte dansken i juryn jättesnygg?
V: Jo men visst är han?!
Jag: Åh, tycker du också det?!
V: Jaaa!
Jag: Tack snälla, trodde de var jag som bara blivit hög på danskar..


Känn er träffade!

<----Kolla in menyn, ser ni nåt annorlunda? Min alldeles nya glödheta Live traffic feed!! Visst är den cool? Såfort ni går in på bloggen så registreras ni där, och jag kan se precis vart mina läsare är ifrån. Det är antagligen du själv som ligger överst i menyn just nu. Ska bli spännande att se vart alla läsare kommer ifrån!

Men jag kommer nog ta bort den där grejen snart, man ska inte behöva känna sig spårad bara för att man går in på bloggen. Men ska ha kvar den över dan iaf, bara för att prova ;) Tyckte den va lite häftig!

Dagens tips


Utför inga solhälsningar eller annan yoga med jeans på.
 Dom spricker då.
- Fan också!

Min mobilsignal

Det är just nu denna melody som kommer ut ur min nalle när det ringer. Jag vet det är lite 12:års-varning på det, men jag tyckte det var gulligt. Älskar den här låten!


-Take my hand, take my whole life too..
For I can't help, falling in love with you..

Men tack i alla fall!

Just det, jag fick en försenad födelsedagspresent i helgen, från några vänner till familjen. Ett linne.. Ja, vad säger man? Är det inte bara sååå snyggt? ;P


linne

1. Linnen har jag inte använt under de senaste seklet..
2. Storlek L?! Okej, jag vet att jag inte är någon miss XXXXS, men kom igen!
3. Vill jag se ut som en potatissäck, sätter jag på mig en sådan.

Aja, tanken var ju fin. Eller vad det nu är man säger..


Nej jag är inte blind, jag bara skiter i det.

-Jag och min kompis tog som vanligt på tisdagen en lunchrunda på stan, det lät ungefär som det brukar göra:

V: Wow, såg du den där tanten som just passerade?
Jag: Eh, nej.
V: Gud asså, hon måste varit minst 50 år och hade typ fyra olika färger i håret! Rött i luggen, blond på huvudet , mörkts där bak.. och..
Jag: Hann du se allt det under dom 2 sekunderna de tog henne att passera oss?!
V: Jaa!

-En stund senare..
V: Men shit, såg du hur lång den killen var?!
Jag: Nej, vem?!
V: Han som just gick förbi!
Jag: Jaha.. nä..

-En stund senare..
V: Varför hälsade du inte för?
Jag: Va? på vem?
V: På våran lärare som just gick förbi..
Jag: Va? Gjorde vem? jaha, de missa jag..
V: Men seriöst Jessica, skulle du äns märka något om en hel symfonyorkester passerade oss på gatan just nu?

-Hon har nog rätt. Jag lägger aldrig märke till nånting.
Folk kallar mig ouppmärksam, jag kallar mig allmänt ointresserad..
Har väl för fan viktigare saker att tänka på än folk jag inte känners frisyrer..


Billeddagbogen

Haha, visste ni att dom hade bilddagboken i Danmark också? Dock inte lika populär. Jag provade söka på ett ganska vanligt danskt namn bara, fick upp 11 träffar eller nåt. Kolla statistiken här över danska bilddagboken:

 
22985-billeder
2265-billeddagbøger
14-opdaterede dagbøger i dag
102-nye billeder i dag
404-album

Gå sedan in och jämför det med den svenska. Till en början.. Danmark har lagt upp sammanlagt 22 985 bilder, Sverige 164 535 250 ..

- Just det mamma, jag knarkar.

På tal om Aprilskämt.. Här kommer ett tips på hur man kan grundlura sina föräldrar och samtidigt ta reda på om dom snokar i sitt rum när man inte är hemma. Ta en liten återförslutningsbar plastpåse, lägg i lite bakpulver, stäng påsen. Lägg den sedan tillsammans med en minispegel och göm i byrålådan ;)


Haha, det var faktist en kompis kompis till mig som gjorde det här på riktigt, sedan kom hon hem och fann sin mamma sittandes gråtande på sängen. Haha.

Men nej, att blanda in drogor tycker till och med jag är lite för allvarligt för ett aprilskämt.

Tusen tak!

namn

Så här ser min playlist ut just nu. Japp, bara dansk musik, jag har blivit besatt! Förra året var det Ryssland, i år är det Danmark. Ni anar inte hur mycket jag har längtat efter kvällens So you think you can dance, dom ska ju vara i Köpinghaaaamn! Wei! En hel timmes danska. Jag och min kompis har slagit vad om vilket nordiskt land som kommer vinna So you think you can dance..., jag håller på Danmark och hon på Sverige, båda med motiveringen att " Det skulle kännas som ett svek annars.."


-Jag måste vara enda tjejen som anser att dansken i juryn är snyggare än svensken..

Den första..

ååh vad jag älskar den här dagen! April april!
Jag har verkligen grundlurat en kompis idag, då menar verkligen riktigt grundlurat. Fast hon vet inte om det det än. Jag funderade på om det kanske var lite för elakt, men nu är det försent. Ska bli spännande att se hur hon reagerar, hon läser den här bloggen föresten. Hehe.


Just de, på tal om bloggen. Jag kanske borde spela ett litet spratt här också? Hm, undrar vad.. Kära bloggläsare, vad tycker ni jag ska hitta på för att lura er riktigt ordentligt? nåt tips?

En ofrivillig bloggpaus

Se där. Nu funkade de att logga in här på blogg.se. Egentligen skull det gått redan imorse, men inte för mig. Konstigt. Två hela dagar utan bloggande, tänk att man överlevde. Fast ska jag vara ärlig så var det faktiskt lite skönt, att igår komma hem från skolan och slippa tänka på bloggen de första man gjorde. Istället hade jag ett matteprov att tänka på. Men nu är det avklarat. Kom precis hem från skolan. Hade teaterlektion sist på dan, där vi provade teatersmink,  jag såg ut som ett lik när jag var klar. Lyckades inte riktigt få bort allt innan jag åkte hem, så sitter alldeles kladdig i ansiktet och med rengöringssmak i munnen. Najs.

RSS 2.0