Superfredag

Låter denna låten tala för sig själv ikväll. Hoppas alla haft en bra fredag!
 

Trolldryck

1 2

Jag har väldigt tjockt hår, har alltid haft. Men under senare år har jag då och då drabbats av håravfall. Tappar hår när jag duschar och kammar håret. Efter bara några veckor märks skillnad direkt, håret blir mycket tunnare. Jag hatar mitt hår när det är tunnt, så fult! Anledningen till att jag tappar hår är ju då vitaminbrist, så för att få håret att bli normalt igen dricker jag något som kallas Berocca. Det är alltså massa vitaminer i en brustablett. De här fungerar faktist , dricker ett glas om dagen i 2 veckor och sen slutar jag tappa hår och det blir tjockt och fint igen. Vet inte hur det går till, men funkar gör det! Jag tipsade min kusin, som har väldigt tunt hår, om det här, efter att han druckit i några veckor blev hans hår tjockare. De är magi!

-Tabletterna finns att köpa hos Apoteket.

Recention av låtarna deltävling 4

Niklas Strömstedt - För många ord om kärlek
Låten är helt okej faktist. Men trist,väldig trist, även fast det inte är lugn, så är den otroligt tråkig. Men jag gillar Niklas, han är så rar. Hoppas han i alla fall går till andra chansen.

Calaisa - If I could
 Det här är så trist och lugnt så jag dör!! Jag tar tillbaks det där om att Niklas strömstedt var trist för det var ingenting mot det här. Det är så lugnt att det inte äns är vackert.

Daniel Mitsogiannos - Pame
De här påminner verkligen om Cara mia, jisses asså! Jag gillar den här, fast versen är mycket bättre än refrängen där jag knappt hör vad han sjunger äns. Hoppas det blier ett snyggt shownummer, då kan det funka!

Linda Bentzing - Hur svårt kan det va
Det är linda och det är schlager så det skjuter om det. Kanske är det lite för mycket schlager till och med? Så mycket att det nästan blir dansbandsaktigt. Jag tycker ärligt talat inte låten är särskilt bra, den känns enkel. Det är samma takter hela låten ut. Tror till och med jag skulle kunna spela den här låten på gitarr.

Nordman - I lågornas sken
Jag gillar ju sån här musik, det här är dock inte Nordmans bästa låt. Refrängen låter som en riktig radiohit, versen är lite småseg. Inge good-feeling över den här låten, även fast refrängen svänger är hela låten rätt depremerande.

Sibel - That is where I'll go
Låten är ganska mäktig. Men jag har svårt för Sibels röst, den är fin men jag tycker hon försöker lite för mycket. De känns som hon fortfarande är kvar i Idol och försöker imponera på juryn genom att visa hur höga tonartshöjningar hon kan ta. Det blir för mycket, det är en höjning i nästan varje mening. Det blir torrt.

Fronda - Ingen mår så bra som jag
Jag blir stressad av den här låten. Seriöst, han kan inte stå still en sekund menad han sjunger denna. Kan verkligen se honom framför stå och hoppa på scenen och sjunga " ingen mår som bra som jag..". Dock en ganska så okej låt ändå.

Charlotte Perrelli - Hero
Jag blev inte besviken, det här är bra, riktigt bra. Kanske inte riktigt tillräckligt bra för att skcika till ESC, som endel säger. Den här kommer spelas på radion året ut, det är jag säker på. Det är schlager, med lagom grad. De här är en sån låt alla kan gilla.


Så här hoppas jag det går:

Till final:
Charlotte Perrelli & Daniel Mitsogiannos

Till Andra-chansen:
Niklas Strömstedt & Nordman



Jobb och Mellolyssning

Jag slapp åka upp till Stockholm idag utan är på jobbet här hemma i stan. Kanske inte nämnde de men anledningen till att jag jobbar är för att vi har prao, men jag är på där jag brukar jobba, på mammas jobb. Nästa vecka är det skola som vanligt igen.

Charlotte Perrelli, Foto:SVT


Just det, ska lyssna på radio P4 klockan 3 idag, då spelas låtarna inför lördans mello. Tror dom spelar hela låtarna också, annars har jag bara fått lyssna 60 sekunder på svt-webb. Det ska bli spännande att höra alla, speciellt Charlottes, den sägs ju vara jättebra!

Sverige Campingland



Sverige Campar, ny dokumentärserie på tv4+, tisdag 20:00.
-Lätt att man ska se ;) Campa är mysigt och jag behöver få igång sommarlängtan här!

Det är ett mysterium och nu är jag rädd

Grejen med min blogg är ju den att jag håller den hemlig, stora skräcken är ju att någon från privatlivet ska läsa, någon från exempelvis klassen. Just därför har jag aldrig berättat för någon om min blogg. Men nu är de en grej som är lite skum här.. minns ni att jag köpte mig en cowboy-hatt i Stockholm? och sen skrev jag
" vad jag ska ha den till får ni se på torsdag", jag berättade alltså aldrig vad jag ska ha den till. Jag fick då  den anonyma kommentaren :

" Jag gissar som Cowboy på Karrofesten"


Ja, det stämmer, jag ska vara cowboy på nåt som kallas karro-festen, en typ av maskerad som anordnas på min skola, (som då heter karro). Eftersom jag har en kompis som faktist känner till och läser min blogg, och som också går på min skola så antog jag att kommentaren var från henne. Men nu har det visat sig att det inte var från henne! Va fan..? Vem är det då? Jag lovar att jag aldrig har berättat för nån annan på skolan att jag har blogg! Jag förstår inte. Om det är nån utomstående som har hittat hit.. hur kan den då veta vilken skola jag går på? Det har jag aldrig skrivit, och jag har heller aldrig lagt ut ansiksbild på mig själv eller skrivit ut mitt hela namn. Jag får det inte att gå ihop. Hur kan någon veta att jag är jag liksom?

-Så snälla du som skrev den här kommentaren, säg vem du är! Blir ju skitskraj av det här. Eller finns det nåt smart geni där ute som vet hur det här kan gå ihop?

Det tog lite längre tid än beräknat att åka hem, hamnade i en sån där trevlig Stockholms-bilkö ut. Jippi! Men vad kunde man ha räknat med? Åker man fyra så får man ju skylla sig själv, då är de ju kaos!


Men ingen bilkö slår den vi var tvugna att genomlida på väg in i Stockholm höstlovet 2006. Shit asså, 6 timmar, i en bilkö. 6 timmar och en kilometers resa. Helt sjukt. Fast endel stod 12 timmar då. Jag tror det till och med hamnade på nyheterna.

Slut för dan


Då börjar klockan närma sig 4 vilket betyder att jag slutar för dagen, men vet ni vad som är jätte kul då? Jo, jag har över 2 timmars resa hem! Bahaaa. Imorrn slipper jag förhoppnigsvis åka hit, pallar inte! Det här var en otroligt trist del av Stockholm måste jag säga. Inte mer! Nu är jag trött, tror jag kommer sova på vägen hem också. Vi hörs igen ikväll!

Ett plus Ett blir..

Click for Full Size View

Fronda fotograferas av Gylleneskor på Sveriges Televisions presskonferens för Melodifestivalen.

Har ni hört att Elijah Woods och Jake Gyllenhaals gemensamma son ska medverka i Melodifestivalen på lördag?!
-Fronda.

-Psst, glöm inte bort att scrolla ner och tävla ;)

På jobbet

image742

Jag har varit uppe sen halv 6 denna morgonen, och nu har jag varit på kontoret i Stockholm en timme. Är redan klar med allt som ska göras men får inte åka hem igen först vid 4. Jag är uttråkad, extremt uttråkad. Det är ju inte precis som jag kan gå ut och göra nåt, kontoret ligger i industriområde. Så ja, vad ska man då hitta på.. jag har precis gjort upptäckten att den bärbara datorn har en inbyggd webbcam så jag sitter här och tar massa egobilder på mig själv. Jag har försökt få min enda vän här på Kontoret, Rocky, att ställa upp på bild men varenda gång jag får han äns nära kameran försöker han bara bita mig i benet och så springer han iväg, typist.

image741

Nej, nu dissar jag Rocky och går ner och leker med kaffemaskinen istället.. ska göra en kaffe-mix-a-la-jessica, dvs man ställer en kanna under pipen och så trycker man på alla knappar som finns. He he he. De brukar bli kul.

TÄVLING!

Nu var det dags, äntligen. Bloggens första tävling. Den stora trenden bland bloggtävlingar nu för tiden är ju att ha en länka-till-min-blogg-tävling. Men nej, jag tänker inte ha en sån! Tycker de bara patetiskt att försöka få fler läsare genom att lotta ut grejer, de är ju som att köpa till sig läsare. Nej, till den nivån tänker jag inte sjunka!

r

Pris:
Ett par änglaving-örhängen i silver & strass värde 80 kronor.

Tävlingsuppgift:
Du ska skriva en kommertar till inlägget här och gissa på hur många inlägg som har publicerats totalt på den där bloggen sen den startades 14:e November 06. Vinner gör den som gissar rätt eller kommer närmast. Är de två som har gissat rätt eller varit lika nära så är de först till kvarn som gäller.
Som ledtråd kan jag säga att antalet inlägg ligger mellan 500 och 1000.

Regler:
Man får endast en gissning per person, flera gissningar av samma IP-nummer diskvaliseras. Folk som känner mig och har träffat mig IRL får inte delta i tävlingen. Glöm inte bort att skriva med E-mail adress! Sista tävlingsdag är nästa onsdag, alltså den 5:e mars. Vinnaren meddelas via mejl och kommer också presenteras här på bloggen under nästa vecka.

Lycka till och gissa nu!
Det är alltså ett nummer mellan 500 och 1000 jag söker.
(Det är ingen idé att försöka räkna inlägg då det är endel som har tagits bort från sidan men finns fortfarande kvar, Det är alltså bara att gissa!)

Jorden är räddad?


Jag fortsätter bli lika uppspelt varenda gång jag läser ordet Domedagen, det är ju så spännande! Nu skriver Aftonbladet om farkosten Forsight som ska "rädda" jorden från austroiden Apophis som ryktas ska träffa jorden 2036. Forsight ska om bara 4 år, 2012 skickas upp i rymden och ja, göra nåt. Haha, jag har läst texten 3 gånger men har fortfarande inte riktigt förstått hur det ska gå till.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1933855.ab

Sthlm, igen!

Fan! Jag måste upp till Stockholm imorrn igen. Och jag fick reda på det NU. Nog för att jag gillar Stockholm men brukar gärna vilja få veta saker ett bra tag före, får sån panik när saker beslutas för fort. Klockan sju imorrn ska jag åka, usch! Det är om 13 timmar liksom, och jag vet inte äns vad jag ska ha på mig! Vet fan knappt vad det är jag ska göra där uppe, tydligen är det nån anställd som ska sluta och då är de massa saker som ska gås igenom. Aja, det är bara att köra på. Jag tar med mig bärbara datorn i alla fall, förhoppningsvis lyckas jag få igång mobila bredbandet så jag kan blogga under färden. Men lovar inget!

Click for Full Size View
- För en gångs skull, lockar det inte.

MittStälle


Jag funderar på att äntligen försöka ta itu med min Myspace. Har haft den i ett år nu och det enda jag har på sidan är en bild på mig själv. De är dags att göra den lite mer personlig med musik, bakrund och bilder och sånt. Jag har dock försökt ett par gånger att fixa till det, men även fast de är på svenska så är de skitsvårt. Vet knappt vart jag fyller i mitt namn. Duktiga webbdesignern Mli har sagt att hon troligvis kommer hjälpa mig fixa till det lite. Hoppas det blir snart, är verkligen sugen på att få igång space-livet, de där facebook har jag gett upp för länge sen.

Jag kan va en spion


Metro skriver idag om poliser som ska försöka låtsas vara unga flickor på nätet för att locka till sig pedofiler. Jag fattar inte varför det tagit dom så här lång tid att komma på den idén? Attt gillra fällor för pedofiler och våldtäcksmän är något jag har har tyckt varit en bra idé i typ evigheter. Men tydligen så är det inte lagligt för poliser att låtsas var något annan för att locka till sig brottslingar. Men varför använder dom sig inte av vanliga tjejer då? Jag skulle mer än gärna hjälpa polisen genom att ge ut tex, under betäckning gå genom en mörk park på natten och locka fram våldtäcksmän. Sen precis innan dom ska anfalla mig då kommer poliser fram från sina gömställen och griper dom. Det är ju så det går till på film! Varför skulle det inte funka på riktigt?

Det vi alla väntat på..

Nu är det dags! Glöm inte att kika in på bloggen ikväll. Det ska bli tävling här, för första gången! ;)


Sweet Home Alabama


För första gången den här månaden ska jag se en film där Inte Heath Ledger medverkar, det blir Sweet Home Alabama. Har fått låna av min kompis som har tjatat om att jag ska se den i typ evigheter. Nåja, upp till bevis då!
Jag brukar ju gilla dessa gamla amerikanska 90:tals komedierna. såg att det var samma företag som låg bakom denna som också låg bakom 10 orsaker att hata dig, så den kan ju inte vara helt värdelös.

Noaks ark


Har ju tidagere skrivit i bloggen om " Domedagen", dagen då hela jorden kommer utplånas. Aftonbladet har idag visat bilder från en Noaks ark som har byggts för att förvara alla miljoner växtligheter på jorden. Alltså en Noaks ark för naturen. Först trodde jag det var menat för människor, ni vet som i filmen Deep impact, där dom har en speciel håla som tar in typ 1 miljon människor att skydda. Jag undrar vart våran håla ligger i världen, den största alltså. Jag vet att vi har ett ställe här i närheten där jag bor, dit vi ska gå om nåt händer. Men de är nog främst för krig och sånt, träffar en komet jorden tror jag inte den är till så stor nytta. Hur som helst är jag på den säkra sidan och har redan räknat ut snabbaste vägen att ta sig till det här stället ;)

Aldrig mer klack

Click for Full Size View

Idag har jag trippat runt i mina nya pumps hela dan. Så nu har jag kommit på varför jag inte gillar att gå i skor med klack. Det är inte bara de att jag inte kan gå i dom, utan det är de att jag känner mig som värsta bitchen med det. Får verkligen känslan av att alla kollar på mig och tänker typ " vem tror hon att hon är egentligen?". Jag känner mig som värsta överklasssnobben. Jag vet inte om det är på grund av höjden, eller ljudet när klackarna går i mark. Det blir bara så bitchigt på nåt sätt. Jag tycker inte de gör de när andra har klack, bara när jag har det. Jag måste göra nåt fel.. fast hur många olika sätt finns det egentligen att gå med klackskor?

Datorlösa tisdagar


Imorrn vare tisdag igen då, vilket betyder dålig bloggdag. Så irriterande, kommer inte från skolan först vid fyra. Egentligen skulle jag kunna blogga från skolan vid lunch eftersom jag har 2 timmars håltimma. Men det är inte så himla lätt att få tag på en dator. Dom i bibloteket är alltid upptagna, dom uppe i datasalarna är alltid låsta och sen har vi ett par stycken som liksom står i koridoren och som brukar vara lediga, men dom vill jag inte använda, under tiden de skulle ta mig att blogga skulle halva skolan hinna passera.

Och på datalektionerna jag har på fredagar kan jag heller inte blogga, för då står datorerna så dummt till att vart jag än sitter så är de någon som ser, och ni känner ju till mitt privata dataliv, eller bloggliv då.

En annan sort av smör

Tobbe Ek skrev om det här förut men jag måste också, det är så himla faschinerande. Sätt på den här videon, vänta tills killen börjat sjunga och kolla då in hans poser. Påminner det inte om någon så säg?

 

Det är helt otroligt! Ju mer jag kollar ju mer chockerad blir jag. Det är så likt så det är skrattretande. Såg att videon var från 2003 så antagligen är det Måns som har tagit efter honom, Vitas, som han heter. Dock är Vitas mycket värre med dom här leénde-poserna än vad Måns är, fast kan ju bero på att låten han sjunger heter "smile".


Bubbly

 

Vi har länge funderat på att skaffa oss en soda stream, men det har bara varit mamma här i familjen som tyckt om bubbelvatten så det har kännts lite onödigt. Men nu har jag ju även jag funnit smak för det, och inte så lite heller. Jag vill inte tänka på hur mycket pengar i veckan vi lägger ut för att jag ska få mitt bubblande vatten. I helgen levde jag typ på sodavatten och naturgodis. Så nu har vi i alla fall bestämt oss för att skaffa en sån här soda stream, det kommer nog löna sig i längden, min lillasyster är ju beroende av coca-cola också så.

image737

Tiffany for president!


Filmen om Hipphipp-karaktären Morgon Påhlson har ju haft premiär nu. Även fast jag är Hipphipp-fan ska jag inte gå och se den. Jag vill se Tiffany Persson!! Varför kunde som inte gjort en film om henne?!! Fan va kul det hade varit!


Min nya gympapåse

gym

Haha, riktig snobbvarning på att använda en NK-kasse som gympapåse. Men jag kunde inte låta bli att ta den idag, bara för att kolla hur folk reagerar. Endel blickar fick jag, tydligen av dom som varit i i Stockholm och inne på NK. Resten trodde väl att det var en vanlig ica-kasse.

En del av min framtid på en pappersbit


in

Såhär ser mina induviduella val ut. Det är alltså dom här kurserna jag har valt som alternativ för hösten. Jag skrev ju ett inlägg för ett tag sen där jag fortfarande vägde mellan att välja som förstahandsval tyska eller turism och psykologi. Som ni ser så föll rösten på tyska. Det är smartaste valet har jag kommit fram till. Sen har jag ju då valt en massa andra reservval. Haha, det är ganska lätt att förstå vad jag har för framtidsdrömmar baserat  på den här listan.

- Jag vet, min handstil är för jävlig, bra att bloggar är dataskrivet.

trehundra, fyrahundra, femhundra...

Click for Full Size View

Okej, nu måste jag få veta. Läsarsiffrorna är skyhöga idag, håller på och slå rekord gånger 3 typ. Vart kommer ni ifrån folk? Hur hittar alla plötsligt hit? Har jag varit med på tv eller? Vem är de som länkar till mig?! Börjar ju bli rädd här.. men de är jättekul, verkligen. Även fast pressen på att blogga bra ökar.

Men seriöst, hundratals läsare och ingen kommenterar? What's up with that?!

Schlagermode: Sno stilen - Caracola

image733
Örhängen - KyssJohanna
Gul klänning- Stella McCartney
Orange klänning -Monshino
Grön Klänning - La redoute
Skor - La redoute

image734


Vårflickor

91
 
Det är tradition att ta sånna här bilder när man är på Djurgårn. Ingen annan stans i stockholm ligger solen så vackert över vattnet vid den här tiden. Man bara måste ta kort. Marie och jag fotade som bara den igår vid vår lilla promenad. Vackraste dagen på länge. Mer vår i februari kan man inte begära.

 


Schlagertåget


Anledningen till att jag gick upp på stan igen idag  var för att jag hade planer på att gå förbi station och se alla kändisar från mello komma hem med " schlagertåget", haha. Av flera års erfarenhet råkar jag veta att det är vid 2-tiden på söndagar dom brukar rulla in på station allesammans. Men jag glömde totalt bort, tusan också! Får bli en annan gång!

Nu ska jag ta schlagerbilen hem ;)

Nu ere stopp

Det blev ingen promenad i regnet imorse, det slutade så fort jag klev ut ur porten, med paraply och allt. Typist. Sen blev det i alla fall en liten sväng till på stan där jag lyckades spendera några hundralappar till. Men nu blire inge mer!

Click for Full Size View

Ett par ribbade strumbyxor från H&M och så ett par svarta skor med klack från DinSko. Tror de är dags att jag börjar lära mig gå i klack, vill inte leva med min höjd på 1.63 hela tiden. Än så länge har jag ju bara mina gyllende skor, men dom brukar ju bara användas i schlagerevangemang.

Nej, nu är de snart dags att lämna storstan, och bege sig hemmåt, måste ju de, skola imorrn. Fy! Marie och jag tog endel fina vårbilder igår som jag lägger upp på bloggen senare, kolla in!

A walk in the rain


Det var skönt att få sova ut idag, jag har varit uppe vid 8 varje morgon dom senaste dagarna, Nu fick jag sova till 10 i alla fall, men imorgon är de klockan 6 som gäller igen, usch usch. Känns så konstigt, att ena dagen sitter jag här, glad och lycklig i Stockholm, och om ett dygn kommer jag sitta trött och sur i en skolbänk hemma i Örebro.

Det regnar lite ute idag, så där fint regn. Jag ska strax, osminkad och i mjukisbyxor kila upp till Seven eleven och köpa en Aftonbladet. Synd att det inte var lite längre dit, jag känner verkligen för att ta en riktig morgonpromenad. Kanske ska ta ett varv runt Djurgårn..

Blandade känslor


Slå ihop dom här bilderna så fårstår ni ungefär hur jag känner just nu, delad, jag är skitglad men samtidigt jätte ledsen. Jag fullständigt tjöt av lycka när BWO gick vidare, äntligen har Sverige fattat vinken! Men sen blev jag bara så otroligt besviken när Patrik Isaksson och bandet inte gick vidare. Inte äns till andra chansen! Jag fattar inte! Vad är de folk ser hos dom där svengelska sjungade colorna och den skrikande blondinen? Fel fel fel!

Bilder: Aftonbladet

Oh oh oh lay your love on me!



Skicka BWO till Eurovision så vinner Sverige!!!!

Redo

Click for Full Size View

Nu är jag hemma och sitter här fullt redo för festival. Jag har på mig min nyinköpta randiga klänning, det får duga som kvällens finklädsel. Jag vet inte vad mer jag kan säga om kvällen, kommer väl som vanligt blogga lite smått om festivalen. Tror och hoppas fortfarande på att det är Patrik Isakson och BWO som tar hem det. Men det kan ju gå precis hur som helst! Glöm nu inte att kolla in det lilla blonda kalufset bakom Pianot under Patrik Isakssons bidrag! <3

Dagens kändisspan


Mötte en av mina favoritskådespelare Sven Wollter på Djurgårn. Nu ska vi ut igen! Hörs till kvällen!

Update:

På väg till station stötte vi även ihop med bonden Karl-Petter Bergvall.



Tankar om låtarna deltävling 3




Inte så förvånadsvärt är BWO mina favoriter för ikväll, dom måste gå till final, det måste dom! Låten anser jag dock inte vara lika bra som många av deras gamla men ändå, helt fantastisk. Jag tror den kommer bli grym på scen!
 

En annan favorit jag har för ikväll är ju då, inte heller så förvånadsvärt, Patrik Isaksson, eller jag menar, Johan röhr! Åh va roligt det ska bli att se honom igen, det är alltså killen bakom pianot på Patrik Isaksson. Låten dom har är riktigt bra faktist, det svänger!


En som jag hade stora förhoppningar om var Eskobar, men efter att ha hört deras låt ,njaa, har lyssnat många gånger och den sätter sig bara inte. Tveksamt om det äns blir Andra chansen för de här.


Några jag tror det kommer gå bra för är Frida feat Headline, dom har en härlig låt som verkligen fastnar.

Thérèse Andersson

Sämst ikväll anser jag vara Therese Andersson, usch jag gillar inte sån här musik, blandning av opera och pop, de blir inte bra! Sen gillar jag inte Thereses röst alls. Tyvärr tor jag låten kan skrälla och i alla fall ta sig till Andra Chansen.

Bilder: Gylleneskor.se

Sthlm shopping dag 3

Click for Full Size View

Då var det färdigshoppat för idag, vi är hemma nu och ska strax äta lunch. Haha, jag var tvungen att be Marie titta bort medan jag skriver, hara aldrig bloggat med någon brevid mig förut eftersom ingen kompis känner till bloggen typ. Efter maten ska vi gå ut och gå på Östermalm och Djurngårn, det är så himla fint väder! Verkligen promenad-väder!

Dagens shopping blev idag lite mer fanasifull. Stor 80-tals t-shirt och knästrumpor från Gina tricot. Färgglad söt klänning från Indiska, lite smink från H&M och så en cowboy hatt från butterics, vad jag ska ha den till visar sig på torsdag ;)

Lördagen

Godmorgon Godmorgon!
Jag gick upp någorlunda tidigt idag också, har en tid att passa. Klockan 10 ska jag möta upp min vän Marie utanför Åhlens och sen ska vi spendera dagen tillsammans :) Ska bli superkul. Har inte sett henne sen höstlovet. Vi ska hem hit och äta lunch så jag bloggar nog lite då. Marie är en av dom kompisar som känner till bloggen. Hann inte med nån mer bloggning om låtarna igår men ska försöka slänga in det lite snabbt sen också. Troligtvis kommer jag hem nångång vid 7 ikväll, blir lagom för schlager. För att citera Sthlm city tidningen " Det kommer bli BWOW!"

Nej, nu ska jag ta och kila. Det tar ungefär 10 minuter att gå upp till sergels, perfekt avstånd! Jag tar även med kameran ut idag också  :) Hörs sen!

Dagens kändisspan

 
 

Sångerskan Anna Lotta Larson som jag nästan krockade in i på H&M och komikern Måns Möller som kom rusande utanför Åhlens.

Sthlm shopping dag 2

Click for Full Size View
Mjukisbyxor från Team sportia
Topp med tryck från Cubus
Lång topp från H&M Divited
Pins från H&M divited
Skor från Stadium

-Som sagt, inte så jättemycket, men jag har sett ut endel grejer som jag ska köpa imorrn i stället.

Click for Full Size View

Jordgubbshalsband från Kappahls barnavdelning, endast 39 kr.

Kassar


5 kassar kom jag hem med idag, dock är innehållet inte så jätte märkvärdigt. Det där köpcentrumet var inte så mycket att skryta med så köpte typ inget där. Gick på stan en stund senare och då blev de lite. Men hinner inte fota allt just nu. Kommer senare! Sen ska jag berätta om dagens kändisspan och försöka skriva nåt om låtarna inför imorgon också. Körigt med andra ord, nu ska jag ut en sväng igen!

Busstur

God morgon!
Har lite bråttom här, ska med en buss som går alldeles strax. Ska ut till Kungens kurva idag, tydligen finns det något jätte stort köpcentrum där som jag på nåt sätt har missat, hm. Spännande o se vad vad det kan vara för något. Hoppas dom har H&M, missade de igår, tycker inte om H&M affärerna på drottningsgatan så glider oftast bara förbi dom. Men nu behöver jag smink så måste in i alla fall.

Vet inte när jag bloggar nästa gång, kan bli under lunch eller inte först till kvällen. Får se! Ha en bra dag!

Mitt fönster


Jaha, då sitter jag då här igen, vid mitt kära gamla stockholmfönster. Precis i samma position som jag suttit i alla år, fötterna uppe på stolen, huvudet lutat mot väggen och ögonen stängda, samtidigt som jag lyssnar till lugna favoriter på radion blandad med Stockholmbullret utanför. Mysigt. Här skulle jag kunna sitta till midnatt, men de ska jag inte, så fort naturgodiset är slut och ljusen brunnit ut ska jag börja göra mig i ordning för natten. Ska ju upp någorlunda tidigt imorrn i alla fall.
 
Ha en fortsatt trevlig kväll alla!

Dagens kändisspan

 

Som vanligt när jag är i Stockholm ser jag en hel hög med kändisar. Helt otroligt, jag tror dom dras till mig :P. Hann bara gå utanför dörren idag så kommer skådespelaren Alexandra Rapaport gående med barnvagn. Dom flesta känner igen henne som Mamman i Tzatsiki, morsan & polisen. Men hon är just nu aktuell i Kungamordet.
På drottninggatan sen möter jag Freddy Åsblom som jag tror han heter. Ni vet "Ville" från Livet enligt Rosa, han som typ alla tjejer utom jag tycker är jätte söt. Till alla er kan jag meddela att enda sällskapet jag såg honom med idag var hans mamma.

Sthlm - Shopping dag 1

-Smink och träningskläder  va? Haha!

Det blev inte så mycket idag, men de brukar de inte bli först dan heller så. Två små rara toppar från SALT, ett snyggt påslakan från Lagerhouse också det tråkigaste inköpet på länge, en gymnasieminiräknare från Clas Ohlsson.

-Gu va trött jag är, har gått och gått. När jag kom in för en halvtimme sen kändes de som jag aldrig ville gå ut igen, men redan nu börjar det klia i fötterna. Ska ta en rask promenad till Östermalms torg och handla lite för kvällen. Hörs sen!

På plats

f

Tjoo! Sa ju att det inte skulle bli blogg först efter klockan 6 men se där, lyckades komma in på nån grannes bredband. Men de kan försvinna vilken minut som helst så försöker skynda mig lite. Nu är vi i alla fall på plats i lägenheten i Stockholm, har precis ätit lunch och ska alldeles strax ut på stan. Ska försöka shoppa lite smink och träningskläder idag, får väl se om det blir nåt mer. Syrran pratar om nån ny jätte stor cheap monday affär som antagligen ska kollas in, får se! Har hört om nån casting i Gallerian också, får se vad de kan vara för nåt.

Men vi hörs igen till kvällen! 

Bloggen på turné

 God morgon!
Jag borde få medalj för att ha lyckats gå upp halv 8 på ett lov. Nu sitter jag här, helt färdig och klar och bara väntar på att få komma iväg.  Vid 10 ska vi åka. Usch för två timmar i bil. Den sista halvtimmen dit är i alla fall bäst. Det är då man börjar känna igen sig lite, man åker igenom förorterna och ser hur husen blir bara högre och högre ju närmare man kommer, sen åker man förbi Ikea, och sen Globen, och sen förbi slussen, då skiner jag som en sol! Och tillslut ser man vackra Östermalm och kära gamla Strandvägen skymta runt hörnet, det är lycka! Hem ljuva hem.

image726

Och glöm nu inte!! Bara för att jag är till Stockholm så kommer inte bloggen vara helt off, har ju mobilt bredband med så kommer blogga även därifrån. Jag har dock bara internet på kvällar och helger, så nästa gång jag bloggar blir efter 6 ikväll. Gu va konstigt de kommer kännas att ha internet där, haha! Men ska bli kul, nu kan jag visa er direkt vad jag köper för något och så. Tyvärr så har det mobila bredbandet lite svårt för att få upp bilder på bloggen. Jag får liksom ladda upp dom på en annan sajt och sen kopiera o klistra in här. Jag kan alltså inte göra miniatyrer. Självklart blir det mello-bloggning på lördag ;)

Ha det bäst!


Nästan

Tusan också. Hann inte klart filmen. Programmet har hakat upp sig tusen gånger och jag har fått börja om. Gu så störande! Vet ni känslan av att se flera timmar jobb bara gå up i rök? Usch de är inte kul. Nu måste jag gå upp extra tidigt imorrn och jobba, ska ha klart den här innan vi åker. Jag vet, jag är galen, men lever fan för dom här jäkla filmerna haha. Och när ni ser den imorrn ( förhoppningsvis) så kommer ni förstå varför jag slitit så.

Nu har jag gjort bort mig

Shit va pinsamt.. nu har jag gjort de där som alla gör en gång i livet. Skickat fel sms till fel person. Jag skulle skicka det här till min kompis uppe i vemdalen:

Hej! Hur är läget? Sett några söta liftvakter än? ;) Kram Jess


Men istället skickade jag det till en annan kompis, en killkompis som jag inte har så bra kontakt med längre, men som jag dock råkar veta också är och åker skidor just nu. Fan va pinsamt.. Första sms:et nånsin jag skickar honom och då frågar jag om söta liftvakter. Och jippi, nu vet han vilken desperat jävel jag är som kollar in liftvakter. Han har inte svarat än så nu ska jag frösöka knåpa ihop ett kortfattad förklaring till de här..


Nu igen

Ursäkta dålig uppdatering men jag fick ett sånt himla ryck av att göra en ny video, så de är det jag håller på med just nu. Tror den kommer bli skitbra. Visar ikväll. Jag lovar att inte plåga er med fler videor på ett vääldigt länge efter de.

Röhr ffs!!!

image725

En glad överaskning när jag slog upp tidningen imorse, en stooor bild på Patrik Isaksson och hans band. Weeei!! Den här ska jag klippa ut och sätta upp på väggen. Och nej, jag är inte fan av patrik Isaksson, haha det är den lilla rödhåriga pojken i hörnet jag är intresserad av. Käre Johan Röhr! Blir alltid lika glad av att se honom i media igen, och främst i Melodifestivalen där han hör hemma. Saknar 2005 och 2006 då han stod i kören och man fick kolla  på honom varje vecka, men fördelen nu är ju faktist att man får rösta på honom. Vilket jag ska, som bara den!  Vi ses på lördag baby!

En liten lista

-Kommer inte på nåt mer att skriva om så denna kvällen får avslutas med en liten lista, de var ett tag sen sist.

Nämn något som gjorde dig glad igår:
"10 orsaker att hata dig"

Vad gjorde du kl 8 i morse?
Sov

Vad gjorde du för 15 minuter sedan?.
Satt och frösökte desperat komma på nåt att blogga om

Det sista du sa högt?
 - Den är min!

Vad har du druckit idag?
Bubbelvatten

Vad var det senaste du åt?
En kiwi

Vad var det senaste du köpte?
Aftonbladet

Vad är det för färg på din ytterdörr?
* springer och kollar * Brun.

Vad är det för väder hos dig just nu?
För mörkt för att se

Vad åt du för glass sist?
Sandwish

Sover du tungt?
Nä..

Vad drömde du inatt?
Ingen aning

Favoritlåt just nu?
Jessica riddle - Even Angels fall

Vad ser du om du tittar åt höger?
Byrå

Vad gör dig glad just nu?
Stockholm snart!

Vad ska du göra härnäst?
Sätta på en film

Höger- eller vänsterhänt:
Höger

Humör just nu:
Jag sitter och svara på massa onödiga frågor. Kan jag vara annat än uttråkad?

Favoritgodis:
Peacemärken

Kläder just nu:
Som jag har på mig? Mjukisbyxor, raggsockor och t-shirt.

Musik just nu:
Endast bruset från datorn

Hur många kuddar sover du med:
2

Vad längtar du mest efter just nu?
Stockholm och Marie :)

-Skönt, imorgon är förhoppningsvis bloggttorra måndag och tidag över.

Saknar


Jag läste i Metro för någon vecka sen att tv4 nu hade köpt in andra säsongen av Robin Hood, men att när de ska börja visas inte är bestämt än. Jag håller på och längtar ihjäl mig. En av de bästa serier som någonsin visats, och Jonas Armstrong som Robin Hood är ju en ut av de vackraste människorna som någonsin funnits! Åååhh! Hoppas det kommer snart, orkar inte vänta enda tills i höst!

Fyllehumor är inge kul


Jag tänker inte gå in på vad jag tycker om fulla människor, skulle kunna rabbla på till världens längsta inlägg om hur patetiska jag tycker de är. Jag tycker även folk som låtsas vara fulla är patetiska, jag har aldrig förstått mig på  humor där någon låtsas vara full för att det ska bli kul. Jag ser många andra skrattar åt det så jag har försökt jag med, men de går inte, det blir inte kul bara! Även fast det är proffs som Robert gustavsson som gör det. En full människa är inte rolig. Jag tycker heller inte tjuvlyssnar på sidan tjuvlyssnat.se är roliga om de är fulla människor som sagt nåt. När man är full, då är de ju liksom naturligt att man är klantig, därför är det inge kul när en full människa kommer in och river ner ett helt rum. Det är liksom en självklarhet. Att se en full människa göra de är väl på ungefär samma humornivå som att se ett 3:årigt barn försöka läsa en bok? Vi vet att barnet inte kommer kunna klara av de, de är en självklarhet, precis som de är att fulla männsikor inte klarar av allt och klantar till det. Därför är det inge kul. Pris till dig som får mig att skratta över en påverkad människa.

Örebro är Seven Eleven

Click for Full Size View

Jag tycker jag har varit otroligt duktig ,jag har inte shoppat på en månad, kläder då alltså. Brukar alltid göra så, när jag vet att jag ska till stockholm låter jag bli att shoppa här i stan något. Det blir alltid en besvikelse,  man köper nåt här sen kommer man upp till stockholm och där är samma plagg redan på rea, eller också finns det i fler färger.
Jag tror aldrig jag har storhandlat kläder här i örebro, ni vet att gå upp på stan och sen komma hem med typ 5-6 kassar, de har nog aldrig hänt. Jag har inte ens försökt. Jag behöver ett större sortiment, mer att välja på. Att storhandla kläder i örebro, skulle vara som att storhandla mat på seven eleven. Det blir dyrare och det finns mindre att välja på.

-Glöm inte bort att i slutet på veckan blir det blogg live från sthlm ;) datorn ska med den här gången.

Even angels fall

 Jag har inge mer intressant att skriva idag så avslutar kvällen med en helt underbar sång, har lyssnat på den hela dan. Det är soundtracket från 10 orsaker att hata dig, där ja, Heath Ledger då medverkade. Det här är verkligen den perfekta låten för Heaths minne. -Now we know, even angels can fall.


You will fly and you will crawl;
God knows even angels fall.
No such thing as you lost it all.
God knows even angels fall.


Jag har krymt

Din vuxenpoäng

Namn: Jessica
Datum: 2008-02-18
Ålder: 16
Vuxenpoäng: 8.3
Uppskattad ålder : 16.4

För ganska exakt ett halvår sen gjorde jag ett sånt här vuxentest, ni vet man svarar frågor och sen räknar dom ut hur gammal man borde vara. Jag fick då åldern 24 år. Nu gjorde jag ett nytt test och fick åldern 16.4. Va fan?  Hur har lyckades bli 8 år mindre?!

Gör testet själv här.

Dessa måndagar


Även fast jag är ledig denna måndan så är det en trist dag. Som vanligt har inte jag eller knappt någon bloggare nåt att skriva om. Jag förstår inte, står hjärnan helt still på måndagar eller? Eller är de bara en allmänt händelselös dag?

Studentmat

image724

Ursäkta tråkiga bilder på mat, men blir bara så himla stolt när jag lyckas! Och idag är jag ensam hemma och äter så måste ju få visa de för någon. Jag lyckas till och med öppna ett mjölkpaket själv idag!

Jag gillar att göra studentmat, inte bara för att det är enkelt, det får mig att känna mig äldre, som en student. Brukar göra nudlar, soppa, mackor eller som idag pasta med tomatsås. Fast tror inte en högskole elev skulle haft pasta i form av älgar.

" Let's face it"

image723

Jag tycker om min mask, vill ha på mig den hela tiden. Jag har tänkt på en grej, tänk va bra samhället skulle se ut om alla gick runt med mask. Fatta skönt, att aldrig behöva gå upp och sminka sig på morgonen. Man kunde ju ha flera maskar, så att dom matchar kläderna. Och så kunde man ha maskar med olika ansiktsuttryck, så man kunde visa alla vilket humör man var på den dagen. Riktigt praktiskt.. och man skulle aldrig behöva oroa sig över finnar.. eller fläskläppar eller något. Och ingen skulle bli mobbad för ja, alla ser ju liksom likadana ut. Att det inte är någon som kommit på den här idén tidigare!

Jag har koll

För ungefär 10 minuter sedan:

Jag: Men shit, är klockan redan snart elva?! Men guuu.. jag har ju inte bestämt vad jag ska ha på mig imorgon ...
Mamma: Öhm.. men du..
Jag: .. Och gympakläder har jag inte packat, herre guuuud! Och jag som skulle duscha också..
Mamma: Men du har..
Jag: Asså shit, jag hinner aldrig, och absolut inte imorrn bitti heller!!! jag börjar ju tidigt också! shiiit!
Mamma: Men Jessica du har ju sportlov!!!
*Tystnad*
Jag: Hm! Vet jag väl, skulle bara kolla om du var med..


A Knight's tale

Mitt Heath Ledger -maraton fortsätter, målet är ju att se alla fimer med Heath Ledger. Än så länge har jag tagit mig igenom tre , Ned Kelly, Brokeback mountain och Bröderna Grimm. Nu har jag fått tag på en till, En riddares historia, och den ska jag se ikväll. Verkar skitbra, jag gillar sånna där sagoberättelser från medeltiden med riddare och sånt. Det är spännande. Har även en till Heath-film på G, Tio orsaker att hata dig, så den ska jag nog se imorrn! Efter det har jag femton till att se fram emot, man kan aldrig få nog av Heath.


Bild ur En riddares historia

IV-valen

Nu har jag pladdrat på om schlagern här hela helgen, men let's face it, livet handlar inte bara om att ha kul. Nu ska vi prata allvar. Det här kommer bli ett längre och tråkigare inlägg än de som jag brukar skriva. De här skriver jag mest bara för min egen skull, för att få en översikt på det. Men ni får mer än gärna läsa och ge tips.

 Om precis en vecka ska beslutet om induviduella valen vara inne. Jag står fortfarande kluven. Det är alltså hundra poäng vi ska få ihop under 2:an, jag kan alltså välja en hundra poängkurs, eller två 50 poängkurser. Jag vet precis vad jag ska ta om jag ska köra på hundra, och jag vet precis vad jag ska ta om jag ska köra på 50. Men nu är de frågan om vilket. Antingen  väljer det roliga alternativet, eller också väljer det mest användbara och vettiga alternativet.
Så här ser mina alternativ ut:

Två 50 poängkurser:
Då väljer jag Psykologi A och Turism. Det här de här som är det roliga alternativet. Båda dom här ämnena är jag jättenyfiken på, främst turism eftersom jag vill jobba utomlands. Psykologi verkar kul ,de har jag hört från många. Men då är de den haken att har jag läst A så måste jag nästan välja B sen i trean för att få en riktig utbildning.
En annan nackdel med de här kurserna är att jag vet inte om jag kommer in, antingen blir jag bortröstat eller också blir de för liten grupp så kursen ställs in.

En 100 poängkurs:
Här tänker jag välja att fortsätta med mitt B språk, tyska. Det är bra, för när jag går ut gymnasiet sen då har jag 6 års studier av tyska i bagaget, jag kommer alltså då kunna tala 2 språk någorlunda bra, vilket öppnar så otroligt många dörrar. Att välja tyska är verkligen ett superbra alternativ, så otroligt många jobbmöjligheter, främst för mig då, som vill jobba utomlands i framtiden. Men nackdelen med att välja den här kursen då, det är tråkigt! Jag vill inte! Men samtidigt känns det så rätt. Bra sak är ockås att väljer jag tyska kan jag känna mig säker på att jag kommer in på kursen.

-Jag vet fortfarande inte hur jag ska göra, har gjort flera lister för att överväga vilket som är bäst. Men jag kör fast hela tiden. Hjälp!

Jag lovar att inte tråka ut er med med sånna här skol-inlägg i framtiden ;)

Schlagermode- Sno stilen: Carola


image721
Klänning - Topshop
Skor - Laredoute
Armband - Kyssjohanna.se
Örhängen - Ellos
Halsband - Puss.se

image722

Björn "Peter pan" Gustavsson

Haha, jag vek mig dubbel av skratt igår, när vajen drog igår och Björn flyger upp o ner och bak o fram i luften medan han utbrister  " oj .. nej...de var inte..".  Så jävla kul! Och med musiken i bakrunden och allt. Hahah, klockrent. Egentligen ett ganska enkelt skämt men Björn är ju så bra på att spela dum i huvudet så då blir de kul, så äkta. Jag är säker på att Björn är anledningen till att minst 1 miljon av tv-tittarna tittar.


Haha, när Björn började prata om att  ta med någon liten tjej upp i luften blev jag helt extatisk, var säker på att han  faktist skulle göra de så då vart jag så jäkla förbannad på att jag inte var där. -Björn jag vill vara din Wendy!!!

Lyxfrukost

image720

Jag lever på flingor och mjölk hela veckorna så lätt att jag är värd det här. Varje söndag blir de lyxfrukost här i huset, medan resten av familjen frossar i sig stekt bacon och ägg så gör jag mig ett stor macka, med massa ruccolasallad! Min passion.

Allt ordnade sig till det bästa

Rätt låtar vann


Svenska folket får gå och lägga sig nöjda och glada den här kvällen, jag me.
God natt!

It's all about Carola

Johnson &amp; Häggkvist

aftonbladet, ExpressenGylleneskor, ingen av dom skriver om vinnarna för ikväll. Till och med när hon " förlorar" så är det Carola de skrivs om. Kvällens skräll är inte att Rongedal och Nielsen gick till final, det är att Carola bara gick till andra chansen. Suck! Jag kan inte ens hitta en vinnarbild på vinnarna.



Jaha, pressen hade tydligen en bra bit att gå mellan festival och pressrum, därför de tagit sån tid med vinnar bilden. Men nu kom det en från aftonbladet. Och dom har till och med intervjuvat vinnarna lite också, va kul, att de också fick lite uppmärksamhet i alla fall. 


Ett stort HA HA HA



Till Carola alltså, jag är ledsen för din skull Andreas.

Missuppfattning

 Luuk: ..Och han får alltså möta någon från Linköping, eller som kungen skulle säga, från örebro, nästa vecka är vi där

Jag: VAAAA?! kommer dom till örebro? När?!! vaaa? HIT?!

?




-Men... huh....öh... va.. näe?...hur?...vem.. .va fan...?


De går hett till

Image Image Image

Det är söta killarnas kväll!! Andreas Johnsson, Alexander Schöld, Lasse Lindh, Björn Gustavsson och såg ni Synthkillen bakom Alexander schöld? Wow!

image719

Jag har ångrat mig




Lasse Lindh och Sanna Nielsen till final tack!!
( Passar på att blogga medan kebabpizzorna sjunger)

Redo för glamour!

gla

Voilá! Så här ska en riktig mello-kväll se ut. Förutom at det ska vara silverkulor  på istället för choklad, men hade inga! Hur som helst, mums! Kanske inte det nyttigaste, men what da heck, jag åt för sjutton en sallad till middag! Det jämnar ut det. Notera också min snygga egendesignade Mello-servett, nästa vecka kanske jag ska göra en guide till hur man gör en sån?

Nu ska jag ta och bänka mig framför tv:n, datorn kommer stå bara en liten bit ifrån så troligtvis kommer jag blogga endel under själva festivalen, med lite kommentarer och sånt bara. Annars blir de efteråt! Glöm inte att kika in!
 
Ha en trevlig kväll!!

I köket med Jessica : Schlagerdessert

Under fem års tid har vi inte firat  melodifefestivalen det utan det här, den riktiga schlagerdesserten, rosa chokladmousse. Det skulle inte vara schlager annars! Den här har jag gjort så många gånger att det faktist är en av de få saker jag klarar av i köket. Här är min alldles egna guide till den perfekta desserten till schlagerpartyt:


-Bryt sönder 200 gram vit choklad i en glasbunke.




-Värm i mikron, kör ungefär 30 sekunder och ta ut och rör mellan varje. Annars bränns det, tro mig, jag vet.



-Medan choklad är i mikron vispar man 4 dl grädde.




-Så här ska chokladen se ut när den är klar




-Vispa ihop 4 äggulor i en annan bunke. ( för svårt för mig, pappas händer på bild)




-Tillsätt den smälta chokladen till äggulorna under kraftig rörning.




-Vispa i grädden




-Häll ner några droppar röd karamell färg


 

-Vispa




-Klicka i moussen i små glasskålar.




-Se till att få lika mycket i varje, de blir tjafs annars, lovar, så gott är det!



-Ställ de att stelna i frysen i några timmar.



Fortsättning följer, jag visar snart hur resultatet blev, med dekoration och allt :)

Jag vill vara +++++


Jag fick just ett sådant riktigt begär av en sådan här Aftonbladet t-shirt. Ni  vet sånna dom brukar ge ut till mello-artister efter betyget dom fått om låtarna. Haha, jag vill ha en. Antingen ska de vara en sådan som Carola och Andreas har på sig här, " Jag är +++++ ", eller också ska de vara en " Jag är - ". Haha, så coolt. Jag älskar ju Aftonbladet och jag älskar ju tröjor med tryck! Typist, måste jag vara med i melodifestivalen för att få en tröja? Jag skulle defenitivt få en Jag är - i alla fall



-Misstar jag mig eller ser inte Carola ut att hålla i 2 st på denna bild?
Dela med dig för sjutton!


Bilder : Aftonbladet

En guldkjol saknas

image702

Kvällens outfit går i lila och guld, två av melodifestivalens färger. Dock saknar jag något att ha nertill, över tightsen. En guld kjol skulle sitta perfekt, men nån sån har jag inte. Har endast en grå men de skulle nästan bryta av lite för mycket, likaså den svarta. Tusan också.. blir nog att jag tar jeanskjolen då.

Jag listar deltävling 2

Det kommer bli en bra kväll. Låtarna i Västerås bildar den bästa deltävlingen någonsin. Riktigt svårt att lista dom, jag gillar egentligen alla dom första 6, medan jag hatar dom 2 i botten. Men okej, jag ska försöka få ordning på det här. Dom är alltså listade i ordningen jag gillar dom, inte i ordningen som kommer ikväll.

1. Rongedal - Just A Minute 
 Bäst ikväll. Trodde inte jag skulle gilla det här, men gu, jag kan inte sluta dansa!! Det här är 70:tals disco så det ryker om det, och jag gillar't! It takes just a minute to like it!

2.Sanna Nielsen - Empty Room
Det här får mig att rysa i hela kroppen, otroligt vackert! Tycker de känns lite grann som en Kelly Clarkson ballad, mäktigt.


3. Ola - Love in stereo
Gu va pinsamt, jag hade bestämt mig för att inte gilla Olas låt eftersom jag, inte gillar honom. Men tusan också, vad det här är bra. Var Rongedal 70:tal så de ryker om de så är det är 80:tal så de stinker om de. Jag gillar 80:tal.

4. Johnson & Häggkvist - One Love
Det här var första låten jag lyssnade på och då tyckte jag den var bra, men efter att ha lyssnat på dom andra så är jag inte alls lika imponerad längre. Jag gillar inte refrängen, sättet dom säger One love på. Det låter inte bra för min del.

5.
Lasse Lindh - Du behöver aldrig mer vara rädd
Man ska nog vara lite Kent / Håkan Hellström fan för att gilla det här, och det är inte jag. Men endå så gillar jag det. De är vackert, får mig att tänka på Stockholm, jag vet inte varför.


6.
 Alexander Schöld - Den Första Svalan
Sommarpartaj! Oh ja, den här kommer gå varmt i radion i sommar. Det här är nya sommartider. Men i Melodifestivalen, njaa.

7. The Nicole - Razborka
Seriöst, jag sjunger bättre än den här lilla Britney Spears kopian. Var hon från Ryssland eller hur var de? Då måste hon åkt fel, hon skulle taget  väster ut till den ukrainska melodifestivalen.

8. Andra Generationen - Kebabpizza Slivovitza
Okej, här har vi också några som har åkt fel. Fast jag kommer inte på något ställe dom antagligen egentligen varit på väg till. Se till att ha avslutat era middagar när det är den här, bidrag nummer 7:s tur. Jag spyr!

Lyssna på låtarna här.

Potterlicious

hp

Jag vet inte hur många gånger jag under det senaste dygnet har kollat på den här videon, Harry Potter in the Hood. Det är en parody på Harry potter i form av en otroligt snygg kille som sjunger en raplåt. Guuu är han inte så het så man dör den här killen?!! Harry Potter har nog aldrig varit snyggare. Jag kan inte få nog av honom, Kamen, som han egetligen heter.



Bilder från Kamens Myspace.

My thin thing

h

Jag både älskar och hatar mina smala handleder, älskar dom för att det känns liksom, feminimt på nåt sätt, med smala handleder. Men hatar dem för att folk ska alltid påpeka om hur smala de är. Helt sjukt att det är mina handleder folk först lägger märke till hos min kropp. Det började redan första dan i skolan, vi satt i en ring och någon brevid var genast snabb på att påpeka " fan, vad smala handleder du har!". Visst har jag hört de förut men har aldrig riktigt tänkt på hur smala de är, inte först när någon med normal handled lägger sin brevid min, då ser min handled ut som ett snöre. Att ha sånna här stora ring formade( se bild) armband har aldrig varit att tänka på för min del, dom ramlar av direkt. Får alltid ha armband man kan spänna åt. Och klockor kan jag bara köpa i läder så pappa kan göra ett extra hål längre in för att den ska passa. Otroligt störande, den enda kroppsdel jag vill ska bli fetare är den enda som inte blir det.

 

Hej underbara Fredag


Okej att jag brukar vara trött på fredagar, men de är inget mot vad jag är denna fredag . Jösses, känner verkligen att stänger jag ögonen nu så somnar jag bums. Förstår inte, har väl inte gjort något särskilt krävande idag. Tror jag skulle kunna sova i flera dagar frammåt, vilket jag nästan kan då eftersom jag har loooov!! Haha, men nej då. Imorrn är de ju festival igen o de får man ju inte missa! Ska vara hemma denna helgen så kommer sitta och blogga live under hela sändningen imorrn :)

Nu tror jag att jag ska gå och sätta på en film, min kompis och jag hade filmbyte idag och hon har packat mig med en hel hög. Spännade och se vad det kan var för något! Hörs sen!

My valentine

Blev precis klar med min Alla -hjärtans-dag-video. Den blev ganska bra, inte min bästa, men okej. Tanken var bara att få med så mycket kärlek som möjligt, själva filmen har ju även en tragisk handling men jag skippade den. Det här blev bara en lycklig video. Take a look!



Det är alltså filmen jag pratade om Much ado about nothing som jag har anvnät mig av .Tycker den är så fin. Dom är så söta, alla paren. Claudio & Hero (de yngre paret) och så Benedict & Beatrice.

Buuu!

 Jag vet jag lovade att ta med kameran till skolan idag och få fota men asså sorry, kameran totalvägra fungera, så typist! Jag fick ta kort på bara mig här hemma sen. Visst är jag snygg? Hahaha, jag har faktist gjort den här masken själv, använde den på föreställningen/uppvisningen idag. Blev ganska ballt faktist, jag älskar allt som är mystiskt.

image686 image688


AHD-video

Även fast jag inte firar alla hjärtans dag så hindrar det mig inte från att göra en alla-hjärtans-dag video. Hade ändå ingenting för mig här hemma. Använder den otroligt fina låten " My valentine" med Martina mcbride. Vilken film det är med, får ni se sedan!

Notera min förkorting på Alla Hjärtans dag i rubriken. Ännu ett fel med den dagen, namnet. Herre gud kunde dom inte kommit på nåt bättre? 3 ord i ett namn, det är precis som vi skulle kalla midsommar för äta-sill-dagen, eller halloween för alla-spökens-dag.

Över för i år

image685

Ursäkta, jag var nog på lite dåligt humör imorse vid min alla hjärtans dag -hälsning, men så här är det: Jag tycker inte om alla hjärtans dag, och nej, det är inte för att jag inte har någon pojkvän och nej ,det är inte för att jag inte får någon uppvaktning. För det får jag, tyvärr, idag var det nån jävel som hade skickat  ett anonymt beudrarbrev till mig, mes säger jag.

Nu ska jag nog stanna inne resten av dan, står inte inte med fler stora nallar, röda hjärtan, par som går hand i hand och tjejer som springer runt och skryter med att dom fått en ros. Nej tack! Go kväll.

Glad alla f*cking hjärtans dag då

image684

Mycket väsen för ingenting


Bara för att det varit en så vacker dag så har jag inte kunnat släppa tankarna från den här filmen " Much ado about nothing", en av mina favoritfilmer. Den är från 1993 men är i orginal en pjäs av ingen mindre än William Shakespeare, såklart! Otroligt bra film med några av mina absoluta favoritskådespelare: Emma Thompson, Michael Keaton och Kenneth Branagh. Filmen går i lite samma drag som Romeo & Julia, fast i denna är det ännu mer kärlek, och det bästa av allt är att det faktist slutar lyckligt! Men jag ser den mest för att den är så engelsk, med den vackra omgivningen, det vackra språket och alla vackra kläder. Riktig feel-good-film, skönt att jag inte har något att plugga, så jag kan njuta av denna ikväll!


Surprise

Jag har föreställning imorrn. Och guess what!! Efter så tänkte jag ta bild på mig och mitt tjejgäng och våra.. hm.. ansiksutsmyckningar. Haha! Ja för första gången tänker jag lägga ut en bild på mitt ansikte rakt framifrån i bloggen. Kände jag behöver var lite snäll när de är alla hjärtans dag och allt. Så glöm inte att titta in imorgon igen!

-Jag var i alla fall ärlig

image683

Vi bor ju i ett hyreshus, och ägarna till det har i över ett år försökt få det sålt. I över ett år har det kommit och gått spekulanter för att kolla på huset. Jag tycker inte om att ha främmande folk går runt och snokar i vårt hem, och i mitt rum dessutom! Man känner sig otroligt dum. Dom senaste gångerna har jag bara suttit knäpptyst i ett hörn i köket medan dom har varit här. Jag är inte tillåten att säga något längre, inte efter den gången en spekulant hade kommit fram och frågat mig om jag trivdes och jag svarade Nej. Men vadå? Jag var ju ärlig! Tänkte inte sitta där och ljuga heller. Men okej, jag kan väl medge att det kanske inte direkt var nödvändigt av mig att sitta och rabbla upp alla brister på huset. Pappa stoppade mig i alla fall innn jag hann berätta om fyllegubben i huset brevid.

Nu ringer det på dörren igen, jag tiger!

Hemmafru


Jag älskar onsdag-eftermiddagar. Då har jag hela lägenheten för mig själv! Det är såå skönt. Jag brukar låtsas att jag bor här själv ibland, haha, att det är min lägenhet, bara min. Brukar ha på radion jätte högt medan jag bara går runt och pysslar med olika saker, vattnar blommor, plockar ur diskmaskinen, bäddar sängen, läser tidningen. Lite sånna där vardagssysslor som jag bara gör när ingen ser på, skulle jag tex plocka ur diskmaskinen när mamma och pappa ser skulle dom börja applådera.

Den här eftermiddan funderar jag på att baka något, det var länge sen. Klockan är typ 3 nu, och pappa kommer hem vid 4.. hm, de blir nog bra. Då kommer han hem lagom innan jag hinner bränna upp hela huset eller nåt. -You never know..

Vårkänsla


Aah vilken vacker dag!  Jag njöt verkligen av cykelturen hem idag, och inte bara för att jag slutade lunch. Himlen är alldeles klar blå och solen lyser mitt på. Det var nästan så jag ville ta av mina jackan! Härligt! Nu ser jag fram emot ut gå ut med soporna.. kanske man ska ta en promenad?

Årets alla-hjärtans-dag dikt

-Haha, jag kan den utantill ;)

 
Vad är kärlek?
När det bubblar i kroppen som en kolsyrad dricka
När du fnissar som en liten flicka
När man känner nåt man can't diny
When the eagles fly over mountain high
När all oro är som bortblåst och försvunnen
När simba återvänder i Lejonkungen
När man bara drar replik för att slippa krångla
Min pappa är rik, vill du hångla?

Om man spärrar upp sina ögon och tittar bak med huvud ut
då ser man galen ut
De har egentligen inte hit o höra
De är bara en grej man kan göra

När jag dansat med Elin en sommarnatt lång och vi satt på en parkbänk
Jag var kär, hon drack rom
När elin sa att jag, var den vackraste som finns
Såg in i mina ögon och kräktes på mina jeans

Våga styr som en kapten
Våga fall som ett löv
våga chansa och se hur det går
Vad är fegt, vad är mod, what is löw?
Baby don't hurt me, don't hurt me, no more
Från en afton som doftar lite YMCA, tack göteborg, ni är kärlek för mig.

U.S.A what da fuck..?


Ni vet hur amerikanare är, dom tror ju typ att dom äger världen. Att 99 %  av världen består av USA USA och USA. Har absolut ingen aning om vad resten av världen ser ut som eller vad vi håller på med. Det är inte många amerikanare som vet vart Sverige ligger om man berättar att man är därifrån. Jag har kommit på en kul grej jag ska göra nästa gång jag träffar någon från USA.. på någon utlandssemester eller så. När dom berättar att dom är från USA så ska jag låtsas att jag inte vet vad det är, vart det ligger och vad dom pratar för språk där. Haha, fatta va kul! Men de gäller att spela på rätt sätt, så man inte verkar dum i huvudet, bara ointresserad och låtsas som att ingen i Europa vet vad USA är. Dom skulle verkligen behöva smaka på sin egen medecin!

Drömläge

image682

Jag tycker inte om att cykla min vanliga väg hem från skolan längre. För jag åker igenom typ mitt drömställe, det enda stället i örebro jag faktist tycker om och skulle kunna tänka mig att bo på. Så varenda gång jag åker förbi blir jag så avundsjuk på alla som faktist bor där. Det ser så mysigt ut. Mer stockholms känsla finner man inte i den här stan. Det är lite grann som Örebros östermalm, stora fina lägenheter fulla med dekoration och så massa mysiga innergårdar. Så mysigt! Sen ligger det en stor park utanför också, plus att det är skitnära till stan och min skola. Jag vill jag vill jag vill flytta dit. Kanske kommer det bli så, för en gångs skull verkar mamma och pappa inte vara helt omöjliga..

Ni vet

Haha jag tycker det är komiskt. Det är precis som ni läsare känner till mitt dagliga schema. På måndagar och tisdagar, då jag går i skolan länge, minskar alltid läsarsiffrorna och sidvisningarna. Sen på onsdagar då jag har kort dag går siffrorna genast upp i taket. Lika så på helger. Sen märker jag också att alltid vid 4-tiden på eftermiddagarna så kommer flest folk in, vilket är också  vid den tiden jag brukar blogga. Jag vet inte om de är slumpen eller känner folk till mina dagliga tider?

Jag gör succé i Frankrike


Haha, det här är riktigt roligt, och ganska smickrande faktist. Men en av mina videoryoutube har blivit så populär och omtalad att nu har den översatts till franska! Haha, någon har kopierat den och sen dubbat den till franska. Lite coolt egentligen. Egentligen gillar jag inte när folk kopierar mina videor men det är okej nu eftersom det står klart och tydligt att jag har gjort den i orginal. Frankrike, ni får defenitivt min röst i Eurovision.

Alla älskar schlager- Jag sa ju det!


Vet ni hur många det var som såg melodifestivalen i lördags? Gissa! Ni kommer aldrig tro det! 3 240 000 människor!! Fattar ni? Det är tre och en kvarts miljon. Och det här är bara en deltävling. Förra året var deltävlingarna inte ens nära en miljon tittare. Och finalen låg knappt på 3. Det här är helt otroligt. (Haha, jag uttrycker mig som det vore statistiken på bloggen jag pratade om här!) Allra roligast med dom här 3 miljonerna är att jämföra med idol-finalen, som bara hade 2 miljoner typ, och det var en final! HAHAHA, ser du Ola!! Du kommer aldrig klara det här, det är en helt annan sak, det här är på riktigt.

Min djurvän och jag

Jag vet, dålig bloggning på måndagar men har ingen sovmorgon och så slutar jag fyra. Då hinns det inte mycket helt enkelt! Hur som helst. Vi ska ha praktik några dagar efter sportlovet, jag har redan fixat praoplats men min kompis håller fortfarande på och letar. Idag berättade hon att hon tänkte försöka på ett hunddagis:

Jag: - Men fy, det kan väl inte vara så kul..?
Hon: - Joo då! Då får man ju leka och gå ut med massa hundar hela dagarna!
Jag: - Nämen usch, de är ju äckligt..
Hon: - Vadå äckligt? Att ta upp bajs och så menar du?
Jag: - Nej, men att hålla på med Andras hundar..
Hon: - Vad är det med det?
Jag: - Ja, men tänk dig! Att gå ut med andras hundar, det är ju som att tvätta främmande folks kläder. Samma sak liksom!
Hon: - Jämför du hundar med en hög skitiga kläder?!!

Oj, har du varit i slagsmål?- Nej, vi fick strömavbrott..


Precis efter att jag publicerat mitt förra inlägg sa det bara pang här hemma. Strömmen gick, och det blev verkligen kolsvart! Hela gatan, hela området, ja nästan hela stan läste jag om nu. I en timme och en kvart höll det i sig, under den tiden hann jag: bränna mig på stearin, ramla framstupa över trösken, gå in i en dörr och slå foten i hallbänken sex gånger.
- Hm, och man tycker att man känner sitt hem väl.. blåmärken blåmärken!

Men nu har vi el igen, får se hur länge det räcker. Någon mat hann jag aldrig värma mig så får passa på och göra det nu, sen ska väl ta och ducha medan vi har varmvatten också.

Mello-bloggningen

Så, då var man hemma igen. Trist men skönt!
 

Vad tyckte ni om min mello-bloggning igår då? Jag hade inte riktigt bestämt mig för hur jag skulle lägga upp den, hade tänkt att skriva ett långt inlägg med alla åsikter och bedömningar efteråt, men asså näe. Ärligt talat, det är inte särskilt kul att sitta och läsa allt. Så istället sprang jag som en jojo mellan tv:n och datan och slängde in lite småinlägg istället. Lite spontana kommertarer. Jag hade många fler egentligen men eftersom vi inte var hemma så ville jag vara lite social också.
Nästa vecka så funderar jag faktist på att sitta med bärbara datorn framför mig under hela festivalen och slänga in lite inlägg då jag tycker det händer nåt anmärksningsvärt. Hur låter de? Eller ska jag göra som många andra och spara allting till efteråt och dra det i en stor resumé? Tror jag kör på första alternativet.

image681Men vad tyckte jag mer om festivalen då? Okej, lite snabbt här. Luuk var bra något bättre än förra året faktist. Fast bäst var ju då Björn, men det kan ju alla hålla med om. Låtarna var inge vidare, så därför orkade jag inte bry mig så jätte mycket fast jag tyckte det var fel som gick vidare.
Vet att ingen av låtarna hade ändå vunnit hela så.

Jag är barn idag


Haha först spelar jag supermario och nu kollar jag på Fem myror är fler än  fyra elefanter! Men jag gör de bara för att hålla min lilla kusin sällskap, bara därför ;) Ska åka hem så fort de är slut sen. Hörs då!

Super Mario ffs!


Det blev en riktig familjen-mysar-dag idag. Jag är fortfarande hos kusinerna, har tagit en liten paus från allt tv-spelande. Vi sitter alla fyra och kör supermario, hihi. Vilka minnen! Kör samma spel som vi spelade för typ 7 år sedan,  jag klår dom alla fortfarande! or not. haha, men de är kul, jag älskar supermario! Jag är fortfarande samma gubbe som jag brukade vara förr, hon prinsessan. Och min kusin är supermario, precis som förr, här ändras inget! Nej, nu ropar dom på mig igen, måste kila!

Söndagstripp


Nu ska jag ta och lämna schlagermolnet för en stund och dra iväg till Ikea med resten av gänget. Ska bli kul, har inte varit där på jättelänge. Och ikea här i Karlstad har jag aldrig varit på, det sägs vara jättestort! Jag älskar Ikea, det är så härlig stämning där, sådan mysig familjekänsla! Skulle kunna gå runt i flera timmar och bara titta. Ibland brukar jag gå in i sånna där färdiginredda rum och låtsas att jag bor där, haha! När jag flyttar hemifrån kommer jag nog köpa typ allt på Ikea. Får se om jag köper nåt idag, ska kolla på lite nya förvaringlådor och ett sänglampa.


Mello-tröjan


Ursäkta det inte blev någon redovisning av gårdagens mello-outfit men de funkade inte att lägga upp bilder på datan, och dessutom var klädseln inte så märkvärdig. Körde på vanliga jeans och sen min mello-tröja, den svarta med melodifestivalen symbol på, kronan. Haha. Verkar otroligt desperat att ha en mello-tröja men what tha heck, jag köpte den för 49 kronor på ullared i somras så :P Då var de faktist värt de, har gjort många andra riktiga schlagerfans svarta av avundsjuka med denna.

Bran-dur



-Varför heter han Dur när han sjunger i moll?

HAHAHA. Luuk du är inte den enda som kan göra ordvitsar...

Thank you, I love Europe!



Tack till Amy och Christer, nu vet vi vad sveriges tacktal efter att ha vunnit Eurovision song contest kommer att låta som.



Inte bara matchar dom ihop varandra med låtitlarna. Ta Amys ålder plus Christers ålder och dela på 2, som får man den genomsnittliga åldern på en som brukar vinna melodifestivalen.

-Förutom det var övergången mellan Christers låt och Amys låt, som att gå från en After ski i Österrike till en Rix fm festival i kunsträdgården.

Bilder: Expressen & Aftonbladet.

-What is löw?



Varför kan man inte rösta på denna?!


Va?!

-Det måste ha varit den där Suzzie som alla dom som råkade ringa fel har röstat på. Det finns ingen annan förklaring..

Inför Melodifestivalen deltävling 1

Jag har inte så jätte mycket tid just nu så ska försöka sammanfatta mig fort här! Bara en timme kvar tills de börjar! Kan inte riktigt fatta det. Dagen har gått så fort, men den har varit ansträngande. Kände i bilen på väg hit nu hur otroligt trött jag var, stänger jag ögonen så somnar jag nog. Inte bra!!
Jag satt under hela kvällen igår och lyssnade igenom alla låtar för ikväll. Ärligt talat blev jag inte så jätte imponerad av någon av dom, men det brukar ju inte vara med så jätte många bra i första deltävlingen så.
Tänkte skriva lite här på hur jag i alla fall hoppas att det kommer gå:


Mina vinnare är :
E-type & The poodles
och Velvet. Båda 2 riktigt bra låtar! Mest gillar jag nog E-types & The poodles, de är lite simple plan över det, och det gillar jag. Velvets är en riktig farfylld diskolåt. Refrängen är riktigt medryckande!

Mina andrachansare är:
Amy Diamond och han Michael som jag inte kan stava efternamnet på. Jag är inte sådär jätte förtjust i Amys låt egentligen men tror den kommer göra sig riktigt bra på scen, Amy är duktig, men jag bara hatar sättet hon utalar " baby" på, vilket hon sjunger allt för många gånger i denna låt. Jag gillar Michaels låt, den är skön och man blir glad. Fast de låter nästan exakt som de är Sebastian från förra året som sjunger, precis samma stil!

- Det är dock inte såhär jag tror de kommer gå ikväll, E-type & the poodles tror jag går direkt vidare, men med sig tar dom nog Amy. Till andra chansen går nog Velvet och Christer Sjögren. Det finns en möjlighet att Brandur kan överaska och går vidare också, hans låt är ändå ganska fin. Men dom som jag fasar och verkligen inte tror går vidare är Face-84 och Suzzie tapper. båda har på sitt eget sätt, 2 otroligt dåliga låtar!!

image311


Mobilt bredband


Gu va det här känns konstigt, jag sitter hemma hos farmor och surfar. Vi har precis skaffat mobilt bredband. Värsta lyxigt! Nu kan jag liksom sitta i bilen eller var som helst och blogga!! Jag kan ta med mig datorn till Stockholm om några veckor :D fatta va kul! jag brukar ju jämt få ta en liten bloggpaus då men nu kan jag blogga live direkt från storstan!

Firar på annat håll

Click for Full Size View

Nu drar jag iväg till Karlstad. Ska alldeles strax åka! Först ska jag upp på stan en stund, sen blir de finmiddag hemma hos farmor. Haha, jag har tagit på mig min Batman-tröja, med enda syftet att retas lite med farmor. Hon är sådär gammalgads ni vet. Anser att flickor ska ha kjol och vara tjejiga och sånt. Fast hon var i och för sig tvungen att  ge upp med mig för 7 år sen, men men. Efter farmor ska jag hem till kusinerna så bloggar därifrån nästa gång, nån gång i eftermiddag. Tänkte försöka skriva lite om vad jag tror och tycker om kvällens låtar. Kommer även visa kvällens mello-outfit! -Nu väntar en 1 ½ timmes biltur!
Ha en toppenbra lördag!!

Lördagsdänga

Oh, vad jag börjar gilla den här låten! Man meadows bidrag i den den polska melodifestivalen. Ni vet, med den otroligt söte Niklas vestberg! I början gillade jag inte alls låten men efter väldigt många lyssningar så sitter den faktist. Riktig lördagskänsla över den!




- Viva la musicaaa, wohohoooh!!

Godmorgon Schlagersverige!


Då är dagen här, dagen med stort D! Knappt 11 timmar kvar nu, tills det smäller! Håller på att spricka av iver. Jag har varit uppe jätte tidigt idag, mycket att stå i. Kommer bli en lång dag. Härligt! Jag älskar att gå runt och längta, länge!

It's friday for god's sake!

image680

Och det är inte vilken fredag som helst, det är dagen innan Den stoooora dagen! Mello! Jag laddar upp med en påse ( åt helvete med den dieten..) av favoritgodiset malteser och bästa skvallerblaskan i dessa tider, Klick!

Jag är elak

Det är ingen nyhet att jag är typen som tycker om att jävlas, skrämmas och busa med folk. Hehe, går inte en dag utan att mina vänner råkar ut för nåt spratt. Den värst drabbade är min bästa vän som jag umgås med hela dagarna mest. Hon har oturen att vara närsynt, hon kan alltså inte se vad det står på långt håll utan glasögon. Men ibland glömmer hon glasögonen, och då tar jag alltid tillfället i akt.

Som idag under kören, då hade dom som vanligt hela låttexten uppe på overheader och vi satt ganska långt bak. Min vän som hade glömt gladögonen igen v var då tvungen att fråga mig vilken låt det var. Det var den gotlänska folkvisan uti vår hage men till min kompis viskade jag " De är den här.. om sockerbagaren du vet.." och hon pustade ut och sa " jaha, va bra, den kan jag ju..". Hahaha! Ni kan tänka er va kul det blev sen när hela salen började sjunga en låt och hon en annan. Haha!


Det är inte första gången jag grundlurar henne på grund av hennes handikapp. Vet inte hur många gånger när hon har glömt glasögonen och jag suttit och viskat helt andra saker till henne än vad läraren skriver på tavlan..
Jag vet, jag undrar också varför hon fortsätter vara vän med mig..

3-12 Augusti

image679
För 6 månader sen var vi i Bulgarien just nu. Kan fortfarande inte släppa det riktigt, så mycket minnen! Saknar de så jag håller på att bli tokig! Jag har ju lite kontakt med en annan tjej som också var där samtidigt som mig, även hon saknar de, så mycket att hon till och med har bokat ny resa dit redan i vår. Kanske man borde haka på?

Ingen skäggig dam

image678

Jag är extremt glad över att jag inte hör till någon av alla tjejer som har mustasch
-utväxt. Alltså att dom har hår som växer fram som en liten mustasch över munnen. Det är ju faktist jätte vanligt. Jag ser de på många tjejer i bara klassen. Sen pratade vi om de ett gäng och då fick jag höra att det var massa fler som också hade men som rakade bort det. Det här med tjej-mustasch är något jag har kommit på för typ en halvår sen, har ju aldrig lidit av de själv så har ju inte märkt det. Sen har jag sett andra tjejer som liksom haft ett mörkt sträck över övre läppen men trott de varit för mycket foundation eller något.. Ganska coolt egentligen, att tjejer har mustasch. Undrar vad som skulle hända om dom med kraftig utväxt slutade rakade den, skulle dom få sån här stor och buskig mustasch då?

Shakespeare ffs!

sh

Jag ser faktist fram emot att åka till skolan idag. Speciellt till historia-lektionen. Vi håller på och läser om Shakespeare just nu och idag ska vi se på film, ska bli jättekul!  Shakespeare är kärlek!! Hoppas det inte blir något jag sett bara. Jag håller tummarna för Hamlet! Att vara eller inte vara, det är frågan...

Gay-spaning


Självklar missar jag inte att QX gaygalan som går på tv just nu. Sitter här och försöker bedömma vem som är snyggaste bögen i år. Jag tror de kommer falla på Rickard Wolffs 20:årige pojkvän André Christenson, så otroligt söt! Grattis Rickard får man väl säga. På Andra plats hamnar nog Christer Björkmans pojkvän Martin Kagemark, och sen på tredjeplats, vår älskade Peter Bögback.

  

Bilder : Plazakvinna, Schlagerfeber & fjl

Mannen hela dan

image676

För tredje året i rad nu sitter jag som fastklistrad vid Tor-Björn Ek:s Schlager-
blogg på Aftonbladet.se. Verkligen perfekt om man vill hänga med vad som händer i Melodifestival-circusen och allt runtomkring. Så fort något nytt händer så är han direkt på bloggen och uppdaterar oss om det! Längtar till Eurovision song contest då han även där är på plats och bloggar värre än någonsin. Det är nästan så man får känslan att man själv var där! - Till Tor-Björns blogg.

Jag vid studiebesöket på Expressen förra året:
- Fan, de här är ju Expressen. Jag som ville se Tobbe Ek..

För att man måste älska Astrid!

Precis efter jag skapat den här musikvideon i slutet av januari lade jag den här på bloggen. Men det var alldeles för få som dock valde att se den. Synd! De är det finaste jag gjort! Nu får ni en ny chans att kolla. Det är allså en musikvideo av Bröderna Lejonhjärta, till minne av Astrid Lindgren. Jag är jätte nöjd med den, kul att den har fått så bra kritik på youtube också.  Hoppas även ni kära bloggläsare har lust att offra några minuter åt mitt lilla mästerverk:

Astrid Lindgren tribute - Brothers Lionheart


Jag har funderat på att göra en till musikvideo med hjälp av någon av Astrid Lindgrens figurer. Men jag har inte bestämt mig för vem än. Nåt förslag? Pippi, Madicken eller Ronja kanske?

"Fan, mina pengar har brunnit upp!"

eldSom vanligt under lunchrasten tog vi en sväng upp på stan idag. På vägen diskuterade vi då dagens stora nyhet, branden som Swedbank hade i natt. Tydligen var över 50 brandmän inblandade i släckningen. När vi kom upp på stan ville jag köpa mer superman-tröjor så var tvungen att ta ut pengar, har lärt mig det nu! Min första reaktion när jag fick ut kvittot över mitt bankkonto var
 "Fan! Mina pengar har brunnit upp". Jag är helt säker, hur kan dom annars bara ha försvunnit? Såå mycket har jag väl inte spenderat...? Nej de här är swedbanks och den där dumma brandens fel. De måste vara det.

Batman

bat 

Jag är ärkefiende med dig i dag Heath ;)

Det är nåt speciellt med onsdagar


Jag läste någon undersökning för ett tag sen, där folk hade fått svarat på frågan vilken deras favoritdag var. Förutom Fredag och Lördag så hade väldigt många svarat Onsdag. Undrar varför, de är ju verkligen mitt i veckan! Men Jag tycker om onsdagar, är alltid lite extra glad då. Kanske beror på att jag bara har 2 lektioner, bloggläsarsiffrorna är höga och för att Linus Wahlgren är på tv:n. Men de kan ju inte gälla alla? Vad är de som är speciellt med onsdagar egentligen?

Sthlm Style

salll

Det blev lite lyxmiddag här hemma ikväll. Stekt kycklingfilé, sallad och vetebröd. Alldeles lagom! Brukar inte äta sånt här hemma. Senast jag åt de var på något kafé i Stockholm, äter jämt sån mat ute där. Har aldrig slagit mig själv att dt faktist funkar att göra hemma också. Jag älskar ju sallader! Blev mycket sallad över så jag kör nog på samma imorgon, fast då med kräftstjärtar eller tonfisk till tror jag, eller pasta..eller lax..  Haha! Det här kan jag  ju leva på resten av veckan. Perfekt! Nyttigt är det ju också.

Sanningen


Heath Ledger, självmord eller inte?

Under en hel vecka har jag varje halvtimme gått in på Aftonbladets hemsida för att få veta svaret. Blev alldeles skakig i hela kroppen när jag nu såg att det var en artikel om de, och det tog nästan 10 minuter innan jag vågade läsa. Första raden i artikeln lyder "Heath Ledgers död var en olycka". Tack snälla! Jag har blivit ett riktigt stort fan av Heath den senaste tiden, och min största fasa har varit att han dött olycklig! Nu visade de sig inte vara så. Tydligen så har han tagit för många av olika sorts receptbelagda medeciner. Är verkligen jättelättad över att sanningen har kommit ut. Även om jag är glad över att det var en olycka och inte avsikligt kan jag inte låta bli att.. känna mig mig lite besvärad över de. Hur ska jag förklara det här?

-Hade det varit självmord så hade det funnits en anledning till det. Då hade det varit Heath själv som  bestämt att nu var det dags att lämna världen. Han hade antagligen ansett att han hade uträttat det han ville ha uträttat. Men nu blev de inte så,  han dog ofrivilligt, men massor av mer saker att uträtta här i världen. Han var inte klar, det ansåg han säkert inte själv heller!  Det är de som är så sorgligt. Det var en slump att  han dog, en olycka som kunde drabbat vem som helst. Tyvärr drabbade den just Heath.  - Varför just du Heath?! Varför just nu? Det kommer aldrig mer bli detsamma utan dig!


 Jag ska bära min Batman-tröja imorgon, som heder till Heaths sista mästerverk.

Beware

image669

Jag har låtit bli att tala om för kompisarna i skolan vilket galet schlager-fan jag är, eftersom jag trodde faktist inte att jag skulle falla dit igen, i melodifestivalträsket. Men nu är jag där, har spenderat hela eftermiddan tå att bara läsa om Lördan. aj då!  Jag vet inte om jag ska varna vännerna än eller fortsätta hålla det hemligt.. har jag fattat de rätt kollar dom inte melodifestivalen över huvudtaget. Galningar! Men har jag lyckats hålla bloggen hemlig ett halvår ska jag väl klara av de här med. Fast de lär nog köra ihop sig när de är dags för Eurovisiong song contest då jag blir total isolerad från resten av världen.. aja, dom märker nog inget, hoppas jag!

Blixtrar och dunder, magiska under.

image55

De är Melodifestivalen på lördag och det firar jag med att under hela veckan trippa runt i mina gylleneskor!  Jag har döpt dom till Diggeloo och Diggeley. Tjusiga va? Köpte dom på rean i våras för 99 spänn eller nåt. Haha, typ som enda klackskorna jag äger, och idag kom jag på varför. Kan fan inte gå i dom, helt hopplöst! Tog mig tio minuter att gå över skolgården idag. Men är de schlager så är de schlager, och då får man väl offra sig lite.

Summer 08, Please?


-Kan inte tiden gå liiite fortare...?

Jag saknar brännan! Är så blek att jag knappt vågar bära uringat längre. Och nej, jag tänker inte sola solarium eller spraya på nåt himla brun-utan-sol-kladd.
 Äkta vara ska de vara, och i det här fallet heter de Solsken!
Håller på att bli alldeles tokig av längtan här!

Hot hot hot!


Årets hetaste schlagerkillar är Fredrik Olofsson och Niklas Vestberg i duon som kallar sig Man Meadow. Men varför varför varför måste dessa 2 svenska sötingarna totaldissa svenska schlagern och delta i den polska? Så typist! Finns ju inga snygga killar med i svenska melodifestivalen i år ( Idol-Ola? Nej tack!!!). Niklas Vestberg (den blonda) kanske några känner igen som hallåa från tv4, och från min blogg då jag nämt honom ett par gånger. Men han är ju sååå söt! Och sååå gay, tyvärr! Misstänker att dom här killarna också är gay tillsammans. Men also, vad vore schlagern utan bögarna?

image668

Niklas som hallåa i tv4, och Niklas som popstjärna.
Det är en viss skillnad över de..

Bilder från
Manmeadow.com & gylleneskor.

På spåret klår Gossip girl

 


Haha, jag tyckte de var riktigt roligt när jag läste tv-toppen från förra veckan idag. Ni vet den här nya serien Gossip girl, som precis alla pratar om? Så därför tror man ju också att alla ska se den. Haha, inte då, den hade bara ynka 230 000 tittare förra veckan. Inte särskilt mycket om man jämför med På spåret som hade över 2 miljoner tittare. Haha riktigt roligt. Dom 2 programmen flest kollade på förra veckan var På spåret och Antikrundan. Kan ni tänka er det? Av 9 miljoner kollar 1 ½ av dom på antikrundan? Hm, kanske borde ge de en chans i alla fall. Gossip girl har ju fått sin.

Jag är kär i en tönt


Okej, de här är inte likt mig. Jag brukar ha så himla höga krav när de gäller killar. Men nu på senaste tiden har jag gått och blivit väldigt förtjust i en, ja helt vanlig kille. Eller nej, han är värre än vanlig. Han är en riktig tönt!! Jag menar de, en riktig mes. Han är inte ens snygg! Men ändå dras jag till honom på något sätt. Blir så förbannad på mig själv, vad sjutton ser jag hos den där? Jag vet inte.  Lite söt kanske han är..? Nej, inte ens det. Tror de började på den där festen för flera månader sen, då vi snackade lite. De var också då jag upptäckte hur himlans trevlig han var! Verkligen jätterar! Men höll mig undan från honom eftersom jag inte tyckte han hade utséendet med sig. Men sen har jag hört att han tydligen gillar mig och ja, som tjej blir man ju alltid lite smickrad.. Men nu kan jag inte sluta tänka på honom! Gah, hjälp mig! Jag vill inte gilla honom, vill inte, vill inte!!


Tröttsamt

Blogg.se har ju en mest aktiva-lista.- Den dom mest aktiva bloggar hamnar högst på, de är också genom den man får flest läsare. Genom att vara aktiv menas att man antingen får mycket kommentarer, vilket då självklart lägger dom här kända bloggarna i topp, men också att man skriver mycket inlägg. Så förutom dom här kända bloggarna så är topp tio alltid fylld med modebloggar. Tycker de är orättvist. Klart de är lätt att vara aktiv när inläggen bara är 3 rader korta. För en modebloggare är de ju lätt att publicera över 25 inlägg på en dag. Dom lägger in en bild på ett plagg, skriver vart den kommer ifrån och sen lägger till ett långt
 " vill haaaaaaaa!" under. Nej, då är det inte svårt att blogga mycket och vara aktiv.

De var då..

bild Jag fick just en sådan förskräcklig sommarlängtan. Satt och kollade massa gamla outfit-bilder på mig själv, fanns ju hur många som helst från Augusti och september. Finast är dom från Augusti, tagna precis efter Bulgarien resan. Är sådär härligt brun och håret är fortfarande alldeles vågigt efter allt bad. Vad jag saknar de! Jag vet, jag ser inte så särskilt brun ut på bilden här, men tycker de är en härlig bild ändå. De var första dan i gymnasiet, sån där dag man aldrig glömmer så därför kommer jag ju alltid komma ihåg vad jag hade på mig. Haha! Hade totalt glömt bort den där klänningen dock, minns att jag var och panik-köpte dan innan skolstarten. Var så himla nervös! Man ville liksom se bra ut men inte sticka ut, sådär för blev de en svart klänning. Sen var de skitkallt den där dagen och jag var enda personen med bara ben. Haha!

image667

I don't want to talk about it

Numera har jag konstant på den här låten i bakrunden när jag sitter vid datan. Tycker den är superfin. Även fast den är väldigt deprimerande så är den skön och harmonisk att lyssna till. Denna låt som  framförs och är skriven av 15:årige Tom Morley är fortfarande ganska okänd för världen. Synd. Den är värt mycket uppmärksamhet! Tom sjunger så bra!



Batmaniac

bat 38

De blev en snabb sväng till H&M idag på lunchen. Fick en halvtimma över och jag hade sett en Batman-tröja där för 129 kr jag ville ha. De blev en glad överaskning när jag kom dit och såg att dom nu sålde ut alla superhjälte-tröjor för 79 kr styck och dessutom halva priset på de! Alltså endast 39 kronor. Blev helt  extatisk så köpte 2 stycken, båda Batman! Haha! Älskar tröjor med tryck och så älskar jag ju Batman! Jag ser de lite som en hedring till Heath Ledger, den sista filmen  han gjorde var ju Batman, som har premiär i sommar. Filmen heter The dark night vilket de också står på min mörk-blå tröja. -Woho jag gör film-reklam, med något jag köpt från H&M:s pojkavdelning.. haha

 

Skridskor


Mitt friluftliv börjar idag :) Ska åka skridskor!  Har inte gjort de på över ett år, minst! Ska bli jättekul. Jag älskar alla typer av vintersporter. Men skridskor är nog en av favoriterna. De är läskigt i början men sen när man kommer in i de är de kul. Först är jag som bambi på is men efter nån timme brukar jag känna mig som en skridskoprinsessa. Notera att jag skrev " känna mig som" och inte " se ut som". Haha nej men brukar få in snitsen ganska bra faktist.

Bye bye sweet life..

kak

-Titta titta titta vad jag har gjort!

Kladdkaka, helt själv! Helt utan hjälp, är så himla stolt! Jag lyckades baka utan att något sprängdes i luften, brann upp eller lämnade andra tydliga spår efter sig! Jag är nästan så stolt att jag inte vill äta upp den. Fast det ska jag. Den här kladdkakan är en belöning för att jag pluggat så duktigt idag, och det sista jag äter innan jag börjar " mitt nya liv" (lägg märke till hur jag desperat försöker undvika ordet Banta). Efter det här blir de inge mer sött, inge mer fett och inge mer småätande. Nu är de stopp! Jag ska se normal ut i bikini i sommar!


Kall som is


Jag har fått den vanan nu att jag måste jämt ha is när jag dricker. De spelar ingen roll att det är vinter och jag redan sitter där och huttrar, jag dricker inget utan att ha is i de. Om de så är jouce, mineralvatten, läsk eller vanligt vatten, aldrig utan is! Det är inte de att jag behöver ha för att de ska bli kallare, tycker bara de blir godare på något sätt. Sen så ser de lyxigare ut och så gillar jag slamret när isbitarna slår mot glaskanten. Haha!

6:a!


Jag klättrar bara mer och mer uppåt. Nu är jag den 6:e mest lästa bloggen i stan. Va roligt! Jag trodde jag skulle stanna på 7:e platsen eftersom de var ett sånt himla stort hopp till 6:e. Men så igår sa de bara tjoff! Tack så mycket! Jag har ju satt upp som mål att komma till andraplatsen, med löftet att när jag gör de ska jag anordna en tävling här på bloggen. Kanske inte tar så lång tid som jag trodde i alla fall. Längtar! ( se hela listan från bloggportalen här)


Okej, av ren nyfikenhet; Är det några örebroare som läser? Inte för att det spelar någon roll men, kul o veta.

- Du ljuger!

Ett riktigt bra sätt att få se folk gå upp i taket, är att påstå att dom ljuger. Hahaha, de kan jag göra ibland. När man står och för en helt vanlig trist konversation med någon, den andra personen har precis berättat någon och så säger man " Du ljuger!". Haha så jävla kul, folk hatar verkligen när man påstår att dom ljuger. De gäller att säga de rätt också, så de inte låter som ironi, alltså få de att verka trovärigt, precis som man verkligen tror att dom ljuger. Folk blir som galna. Sen kommer det roliga när dom ska försöka bevisa att dom inte ljuger. .

Haha, kalla de dålig humor men gillar att ställa till en scen bara för att se hur folk reagerar.. :P

Mamma vet

image654

Okej, mamma vet att jag bloggar. Har försökt hålla de hemligt även fast jag vet att hon länge har vetat. Hon har frågat ibland men jag har bara påstått att jag har slutat. Jag vet inte om hon har trott på de eller inte. Men nu vet hon, det vet jag. Tycker de är obehagligt så fort hon nämner bloggen. De gjorde hon senast imorse då hon sa åt mig att komma ihåg att plugga idag och inte bara sitta och blogga. Jag flyger högt varenda gång hon nämner ordet blogga, ryser till i hela kroppen och blir typ asförbannad. Jag vet inte varför de är ett sånt känsligt ämne de där, de är precis som förr då hon kunde få för sig att prata om blommor och bin. Ett mamma-förbjudet ämne på något sätt. Största skräcken skulle ju vara om hon också hittade bloggen. Då skulle jag bli tvungen att lägga ner hela skiten.

Så nu vet ni de, klickar ni er in hit en dag och upptäcker att bloggen är borta, då är de för att mamsen har hittat hit.

Störobjekt i bloggvärlden

- Bra bloggar som slutar uppdateras.
- Koderna man måste skriva in efter kommentarer.
- "Önskeoutfits".
- Kommentarer från folk som inte har läst klart hela blogginlägget.
- Länka-till-min-blogg-tävlingar.
- Damer över 30 som bloggar lika intensivt som 15:åringar.
- Alla 3867585600 modebloggar..
- Folk som målar av kända bloggare för att få uppmärksamhet själva.
- Smör-kommentarer.
- Gossip Girl - varje bloggares favoritserie?
- ElleGalan-skryt.
- Videoblogg.
- Blogginlägg i kursiv stil.

Listan lär uppdateras..


-Jag ser det snöar

image653

Det har snöat i flera timmar här nu, tror hela stan är täckt. Knappt så man ser vägen utanför länge, och inte bilarna heller om de inte vore för deras lampor. Mysigt, nu går jag här och väntar på att ska bli lite mörkare ockås så jag kan koka mig en kopp varm choklad med gott samvete.

Så länge du älskar mig


Jag älskar kärleksballder, tycker de är jätte könt att bara sitta och slappna av och drömma sig bort till dom. Det är jätte viktigt att det är rätt sorts musik,  avslappnande ska de vara. Men de är även viktigt att texten i låten är bra, att den är trovärdig, betyder nåt och har en poäng. De finns en låt som jag tycker musiken är jätte bra i, medan texten är Uäk! Ni har nog alla hört den. Backstreet Boys 90:tals hit " As long as you love me". Lyssna på den här.  Kan verka ganska rar, men inte om man tänker efter. Så här går refrängen:

I don't care who you are
Where you're from
What you did
As long as you love me
Who you are
Where you're from
Don't care what you did
As long as you love me

Har jag fattat texten rätt så betyder de att: Det spelar ingen roll vem du, vart du är ifrån, eller vad du gjort, så länge du älskar mig. Du kan alltså ha varit otrogen, mördat någon eller  gjort vad som helst, allt är förlåtet, så länge du älskar honom? Vad för kärlek är de? Låt oss säga att en mördare och en våldtäcksman är kär i mig. Ska jag då acceptera allt han gjort och säga " Jaha, du älskar mig? Men då är de okej!" ?

A cup of tea, please?



Kollade lite på Morden i Midsommer igår, asså jag klarar inte av att se sånt där längre. Minst en gång i kvarten skriker jag ut " Åååhhh jag vill till england!!", Gu vad jag saknar de! Herrgårdarna, slotten, gröna ängarna, små byarna, bed & breakfast, klipporna, havet... aahh. Vill dit NU! Inte London, England!

   

Filmbyte

  image645 

Jag och min kompis från skolan är båda två riktiga film-slukare! Och vi gillar typ samma typ av film också. Så vi har nu kommit upp med den grejen att vi, varje torsdag ska ta med 2 av våra favoritfilmer till skolan och sedan byta med varandra, för en vecka. De är perfekt, vi kommer båda från riktiga filmfamiljer och har hundratals dvd-filmer på lager hemma. Jätte roligt! Tycker de här är en skitsmart idé för att vidga sina vyer i filmvärlden. Billigare än att hyra och köpa filmer också. Den här veckan har jag fått låna Bröderna Grimm som jag såg igår, och October sky som jag tänkte se ikväll. Av mig fick hon låta min favoriter Brokeback Mountain och Ever after.

-Tjaaaalalalala


Förutom Vinterkräksjukan och influensan så är de ett annat virus som har drabbat Sverige i år, Unibet- viruset. Och det har drabbat oss hårt, riktigt hård. Om du vill låta bli att bli smittad så ska du se upp för frasen " tjalalalala". Så fort du hör den, håll för öronen. Då kan du klara dig .Tyvärr är de försent för mig, hela dagen har jag gått runt och gapat som en fotbollssuporter " Unibeet tjalalala, Unibet tjalalala, Unibet tjalalala, unibet tjalalala..".  Börjar man är man fast, de är en såndär evighetssång. Man kan sjunga den hur länge som helst, och i massa olika takter och tonlägen har jag nu också upptäckt. fy va hemskt de låter!

Fritt fram


På tal om att vara ledig..
Nu har de som så många tjejer länge väntat på hänt, Måns Zelmerlöw har blivit singel igen. Hans 2 ½ år långa förhållande med Helena Thiman är över. Punkt slut. Är man riktigt tyst och lyssnar noga kan man nästan höra småskrik av lycka från flera håll i Sverige. Men vad tycker jag själv då? Ja, ärligt talat...
 -I don't give a damn!

Ledig

Click for Full Size View

Är ledig från skolan idag, otroligt soft! De känner som veckan blir flera dagar kortare när man vet att man är ledig på fredan. Dock så jobbar jag idag, men ändå, ingen skola. Föresten slutar jag lunch så de är någorlunda skönt ändå. Behöver verkligen den eftermiddan, har 2 prov, glosor och massa läsuppgifter till nästa vecka. Usch för att plugga på helger alltså!

Ha en bra Fredag!

RSS 2.0