Gott nytt år!


Nyårsoutfit

image591


Blir bara en finoutfit och ingen festoutfit för min skull. Använder lite av det jag fyndade på mellandagsrean.

♥  Blus - Cubus
♥  Tights -Gina tricot
♥  Örhängen och ring - Ur & Penn
♥  Hårband - H&M



Ha en toppenbra kväll!

Movie-producer


Jag är ju då hemma hos mina kusiner som vi var till Bulgarien tillsammans med i Augusti. Dom filmade väldigt mycket där ,men en sån här stor och riktig filmkamera då. Men dom har inte sen dess fått ordning på filmerna, så de är de jag sysslar med nu. Klipper och redigerar hela semestern. De är jättekul! Känns som jag sitter i en sån här riktig studio. Har ju två stora dataskärmar och ett helt instrumentbräde framför mig, sen är de ett riktigt moviemaker program också, alltså inget vanligt Windows-movie-maker. Utan ett riktigt,  de är ashäftigt! Massa coola effekter och sånt. Åh önskar jag kunde jobba heltid med de här..

Snö!

Det märks att man är i annan stad, imorse vaknade jag upp av att det snöade! åh va unerbart! Snö på nyårsafton! Nu ska mössa och vantar på, jag ska ut!

Click for Full Size View

Bortrest

Japp, jag är inte hemma över nyår. Har precis anlänt till släkten i Karlstad och ska vara här till på tisdag. Hatar att vara hemma i örebro över nyår så de här känns superbra! Vi ska strax byta julklapar med kusinerna :) Hihi får se vad man får den här gången då. Och imorgon ska vi somsagt skjuta fyrverkerier för första gången, ska bli spännande!
Kommer nog bli lite bloggande imorrn iaf.. dom har ju ändå 6 datorer så borde inte vara så svårt att låna någon hehe..  Vi hörs!

image590

Nu ska jag iväg och leka med den här busingen.. eller nja, egentligen så leker jag nu med, Kurragömma. Hehe men jag hör steg utanför garderoben här nu, tror jag är hittad, ups!

Årets Lista

Har lagt ner mycket tid på att fundera ut hur jag ska sammanfatta året som gått, har sett andra bloggare göra de i en enda lång text. Men jag vet själv hur jobbigt de är att sitta och läsa såndant. Eftersom lister har blivit lite av en specialité här på bloggen så tänkte jag därför göra en lista, årets lista! Enjoy!



ÅRETS I-LANDSPROBLEM:
Att behöva fylla i koder efter att ha kommenterat bloggar.
Otroligt störande och nåt otroligt jobbigt!


ÅRETS HOTTIE:
Dmitry Koldun. Det känns som evigheter sen, men jag har fortfarande inte glömt hur besatt jag var. I typ 3 månader var jag ju störtförälskad i den här mannen, vilket däröfr gör honom till årets hottie.



ÅRETS OUTFIT:
Den här klädseln är et väldigt bra exempel på vad jag har gått klädd i under större delen av den hösten, stora pösiga byxor, en topp, en sjal och ett stort halsband. You got it!




ÅRETS SMYCKE:
Jag kan inte med ord beskriva vad det här halssmycket betyder för mig. Har använt det nästan varje dag sen 6 månader tillbaka, sen den där obeskriva veckan i Bulgarien. Tar jag av mig smycket försvinner en del av mig,  och den enda delen jag har kvar av Dig.

ÅRETS TV-SHOW:
Andra Avenyn. Svt:s bästa tv-satsning någonsin. Jag har blivit beroende, bättre än såhär kan det inte bli. Åh låt det inte ta slut!


ÅRETS HÄNDELSE:
Bulgarien 3-12 augusti. Say no more..




ÅRETS GODASTE:

Toblerone. Bara för att det är världens bästa resegodis, så fort jag äter de är jag flera hundra mil härifrån, jag är i himmelriket! Så gott!


ÅRETS CHOCKUPPLEVELSE:
När jag åkte till stockholm på höstlovet hade jag en person i tanken, skådespelaren Andreas Andersson, en av mina största idoler och förebilder. Det var också han jag tänkte på när jag passerade hötorget den där eftermiddan. Vem tror ni då kommer och går över gatan i precis samma ögonblick? personen jag allra helst i världen ville träffa befann sig bara några meter ifrån mig.

ÅRETS ARTIKEL:
Haha vadå egoist? Den enda artikeln där jag själv är inblndad haha. Läs hela här:



ÅRETS SCENUPPLEVELSE:
Jeerk- best of. På Nalen i Stockholm den 20:maj. Helt otroligt! Verkligen en upplevelse för både ögon och öra. Glömmer aldrig!


Crying out for Friends

Jag fick ju 10:e säsongen av VÄNNER i julklapp, och igår kväll hetskollade jag typ varenda avsnitt.. ingenting jag hade planerat men har man väl börjat så är man fast. Klockan hann bli 1 när det var dags att se det absolut sista avsnittet.. Tur att alla andra i huset hade hunnit somna då, så jag kunde gråta ut högt! Åh de är ju så sorgligt och vackert.. jag hade sett delar av de förut och lovat mig själv att inte gråta, men när Ross kommer efter Rachel på flygplatsen där och säger att han älskar henne, ja då spricker de ju direkt! Världens vackraste Tv-par någonsin!!  Ross & Rachel forever!


Ross and Rachel tribute- Goodbye my lover

Wei!


Ååh lycka lycka! Det är Lotta på bråkmakargatan- filmen på tv4 just nu! Precis vad jag behövde en regnig och trist dag som denna, ett riktigt lyckopiller!


Enchiladas

Kycklingenchiladas

Det blir min favoriträtt till middag ikväll, kyckling-enchiladas. Godaste maten som finns! Verkligen perfekt om man som jag älskar tacos och kycklingfilé, kryddigt och mättande! De är lätt att göra också, brukar ofta ätas på sånna här kvällar men de här är också något vi bjuder på vid finfrämmat, alltid lika stor succé! Prova! Recept finns här på Ica.se

Premiär

image580

Idag har vi köpt något vi aldrig köpt i min familj, fyrverkerier! Och på måndag smäller de, för första gången! Hehe ja vi har faktiskt aldrig haft fyrverkerier.. vet inte varför.. Förr tyckte mamma de var farligt o sen har vi typ klagat på att de är dyrt. Mycket billigare och kolla på andras, haha förra året stod vi och räknade på hur mycket pengar vi sparade på att bara se andra skjuta på upp fyrverkerier, jag tror vi kom upp i 20 000 typ. Men i år ska vi alltså själva skjuta. Pappa kom hem med denna 100-kronors förpackning idag, räcker väl gott och väl för ett gäng nybörjare?

På tal om fyrverkerier.. va fan varför kan inte folk hålla sig till nyårafton för? Det har inte gått en kväll sen jul utan att jag har hört folk smygstarta utanför fönstret..

Grönt är skönt, jätte skönt!

image578 image579

Snubblade av en händelse in på Team sportia idag. Dom hade ett stort ställ med bara sånna här stora mysiga ( va fan kallas dom?) tröjor! Älskar sånna men har varit för snål att köpa innan, kostar ju liksom 400 spänn... men nu var dom nersatta till 50 kroner! Fanns i hur många färger och storlekar som helst, jag blev helt extatiskt. Men jag valde i alla fall en grön, sen köpte jag en gul till syrran också. Ja vet, ni kanske inte tycker dom är särskilt snygga men jag tycker de är jätte mysiga, har sånt där skönt flistyg inuti. Den här ska jag ha med till sälen och mysa i på kvällarna. Passar också bra att ha när man har idrott ute i skolan eller också när man bara är ute och springer.

Busy


Var tvungen att gå upp ganska tidigt idag me, även fast jag inte ska jobba. Ska strax upp på stan och möta en kompis, blir en sista rush på mellandagrean, hoppas de finns något kvar. Efter det ska vi hem till mig och äta lunch och sen ska vi jobba på en skolprojekt hela eftermiddan. Eftersom den här kompisen inte har kännedom om bloggen kommer jag ju då inte kunna smita iväg och få in något inlägg, så vi hörs inte igen först frammåt kvällen. Ska försöka gottgöra er då :P. Men nu måste jag kila, stan öppnar 10 och jag ska hänga på portarna som vanligt. Hihi.

Fåfänga fåfänga fåfänga..


Ni vet när man precis har klippt sig..
Har ni då tänkt på hur otroligt många gånger man kollar sig i spegeln den dagen? Vääldigt många gånger kan jag säga. Undrar varför, vad är de man försöker komma fram till liksom?

De är precis som när man varit ute och shoppat. När man kommer hem så provar man plagget flera gånger, bara för att vara säker på att det passar, och gör de inte de så byter man det nästa dag.

Men när de gäller en frisyr då spelar de ingen roll hur många fel jag än hittar, öppet köp gäller ju fortfarande inte.

Klippt

1  2
                       Före                                               Efter

Usch jag är på ett uruselt humör, och det har inte med håret att göra, blev ganska nöjd  med de faktist. Men jag har ända sen jag kom hem försökt få mer volym med hjälp av min nya Volumemaster, ni vet den av Björn Axén som de gjorts så mycket reklam om. Skitgrej! Jag har försökt och försökt och gjort precis som de säger att man ska göra, inte ett hårstrå hamnar annorlunda! Trött man blir.. 600 spänn till ingenting, för nu ger jag upp. Sliter ju bara på håret. Sen när jag skulle ta bild på frisyren ville inte kameran fungera..  lyckades inte få till en enda bra bild, just därför kan man inte se så mycket. Och nu när jag skulle sätta på datorn så är den aptrög också. . tog en kvar för att få upp internet!. Gah ingen bra dag detta.

Frisörskräck


De var ett halvår sen senast, och nu är de dags igen. Frisören. Fy satan va nervös jag är, precis som varje gång jag ska klippa mig. Kan andra ha tandläkarskräck kan väl jag ha frisörskräck.?Går de fel hos tandläkarna får man väl knipa käft hela tiden men blir de fel hos frisören är de inte lika lätt att dölja. Mitt hår är bland de viktigaste jag har. Eftersom jag inte har särskilt snygg kropp eller sött ansikte skulle jag ju vara som dödsdömd om håret också blev förstört. Så därför är jag så nervös.. jag har de alltid så svårt att komma överens med frisören också, mina tankar verkar aldrig riktigt gå att förverkla. Men vi får hoppas på de bästa.
Jag visar en före-och-efter bild senare idag!

På jobbet


Jag jobbar idag, och det är inte för att jag behöver pengar till mellandagsrean imorrn :P. Nej de är lite dåligt med folk så här under jullovet och jag hade ändå inget för mig idag så. Jobbar till 14:00 då jag ska till frisören.
Det bästa me de här jobbet är helt klart kaffemaskinen i lunchrummet, jag är där 3 gånger i timmen :D. Brukar göra en så kallad Jessica-special. Först väljer man varm choklad, och ni vet i sånna här maskiner då är de ju chokladen som kommer först, och sedan kommer vattnet som den ska spädas ut med, men jag rycker alltid bort muggen när vattnet kommer. Sen väljer jag varm mjölk till istället, och sen toppar jag med en halv mugg  vanligt kaffe. Hehe tar lite tid, men de är supergott! Skulle kunna jobba här gratis bara jag bjöds på de där:P

Soft va?

image575

Vet ni om..
att med bärbar dator kan man surfa på internet och kolla på tv,samtidigt?

I lagens namn


Mamma och jag sitter i bilen på väg ut till köpcentrumet när en poliskontroll dyker upp längs vägen. Och jag reagerar på samma sätt som jag alltid gör när jag ser poliser.

Jag: Ååh titta mamma, Poliser!!!
Mamma saktar ner farten och håller blicken frammåt.
Jag: Nämen titta! Dom vinkar åt oss!
Mamma: Typist.. de här har vi inte tid med.
Jag( jättelycklig): Men kör in då!!

Vid poliskontrollen jobbar en ung och en äldre polisman, så det är  med en stor besvikelse jag ser den äldre polismannen komma till våran bil.

Underbara mellandagarna

Kom precis hem från en shoppingrunda. Har varit ute sen 10 imorse och nu är jag klar, ja för idag alltså. Ska ut igen på fredag. Fyndade 3 plagg idag, tillsammans gick de på 175 kronor .Inte så dåligt va? 

2 


                        


             Mörkblå cardigan från JC.
         Ordinariepris 199:-. På rean 98:-




3


                    


             Gul tunika från Lindex
        Ordinariepris 179:-. På rean 49:-






6

Sjal från Lindex
Ordinariepris 49:-, på rean 24 :-

I want you to want me

 Soundtracket från filmen 10 Things I Hate About You.
Otroligt bra låt!


-I want you to want me
I need you to need me
I'd love you to love me
I'm beggin you to beg me

If you would step by..

image569


Mina Julklappar 2007

image568
- Bärbar dator
- Vänner box säsong 10
- Volumemaste by OBH Nordica
- Pirates of the caribbean 3 DVD
- Dammsugare Electrolux
- Väckarklocka med radio
- Stor toblerone
- ZEN stone mp3-spelare

Ja, fast dammsugaren och datorn är väl liksom mer till hela familjen, fast mest mig, säger vi. Hehe sen fick jag ju även lite annat som kläder, godis och pengar.


Nybörjare

Igår kväll, syster och jag sitter vid varsin dator och chattar på msn. Hon som redan provat den bärbara sitter nu vid den gamla, och jag vid den bärbara för första gången.

Jessica säger:
Allting ser ju jätte konstigt ut på den här!

Sofia säger:
Ja, de är ju en bärbar..?

Jessica säger:
Ja men hallå, tangenterna sitter ju inte ens där de ska..

Jessica säger:
OJ VÄNTA NU KOM JAG ÅT NÅT HÄR

Jessica säger:
 NEJ! VART FAN SITTER CAPS LOCK?

Sofia säger:
Hahahahahaha

Jessica säger:
NÄMEN OJ, NU SATTE JAG PÅ MUSIK OCKSÅ

Sofia säger:
Ja, jag hör de :P

Jessica säger:
MEN VART SÄNKER MAN?

Jessica säger:
ALLTING SER JU JÄTTE KONSTIGT UT! KOM OCH HJÄLP MIG!

-Jag gjorde senare också upptäckten att de inte funkar nå vidare att ha datorn i knät samtidigt som man sitter med bena i kors, de blir jätte vingligt! Bara så ni vet.

Kalendermys


Det är tradition att min lillasyster varje år får en julkalander i julklapp, som då Jag har önskat åt henne. Hehe förra året var de Mysteriet på greveholm, året innan de Trolltider och i år Sunes Jul. Något som också är tradition är att vi typ sitter och kollar igenom nästan alla avsnitt på julaftonskväll. Syster har ju tv, dvd och en extrasäng i sitt rum så jag brukar faktist sova över där, eftersom mormor sover i min säng. Så kollar vi kalander tills vi somnar. Hihi. Men innan vi gör de ikväll ska vi spela lite mer spel och proppa i oss ännu mer choklad.
Hoppas alla haft en bra julafton. Jag visar mer av presenterna imorgon!

Santa loves me


Olala! Gissa vart jag sitter och skriver de här? ;)

Woho jag måste varit jättesnäll i år för under granen låg de en... *trumvirvel*..laptop! Eller som de på svenska kanske heter " bärbar dator". Wei! De är asså inte bara min utan hela familjens, perfekt ,innan har vi ju fått samsas om en sån här helt vanlig dator, notera En. Ja de är ovanligt men de finns faktist familjer som fortfarande bara har En dator hemma, fast nu hör inte vi till dom längre.

Julbord

image567

Får väl medge att jag inte direkt är något megafan av de..

Make my wish come true




Uppesittarkväll

Jag älskar den 23:e! En av de bästa dagarna på året, speciellt kvällen, så mysigt!Efter tradition har vi beställt pizza och ska snart bänka oss framför Bingolotto, hahaha. Nej vi sätter nog på nån film eller nåt istället, missade att köpa lotter i år så. Alla julklappar ligger under granen nu och jag är där en gång kvarten och tjuvkikar lite, gjorde just den hemska upptäckten att min syster har säkert dubbelt så många julklappar som jag, då blev jag sur! För nej de handlar inte om innehållet ,de handlar om hur många paket man får öppna, så de så!
Ha en trevlig kväll allihopa!

Veckans Hottie v.51


Daniel Casey

Ja vet, min svaga punkt Är poliser!
Även fast det inte är sommar har jag drabbats av ett stort Morden i midsomer-beroende den senaste veckan, man kan ju köpa typ alla gamla avsnitt från Expressen just nu. Tur att de är dom gamla avsnitten, så jag får se  inspector Troooy! Åh han är ju så fin och duktig och rolig och engelsk! Så himla synd han inte är med i serien mer.


Farliga djur

Click for Full Size View

Dom visar på tv just nu ett program där dom listar de 10 farligase djuren i världen. Jag är ingen djurmänniska och program som " Djursjukhuset" och sånt har aldrig intresserat mig, men när de är sånt här på tv sitter jag som fastklistrad (de är reklam nu). Tycker de är döspännande! När jag var mindre var mina favoritdjur hajar och lejon, och jag har faktist fortfarande kvar mitt lejongosedjur i sängen, haha.
Men lejon har faktist inte kommit med på listan än, och dom är nere på 5:e platsen just nu, där fladdermusen hamnade. Lite konstigt tycker jag då hajen hamnade på sjätte platsen. Djuret som hamnar på första plats blir nog Ormar eller krokodiler tror ja. På 10:e plats kom vargen.

Jullista

Skinka eller sill?

Köttbullar eller prinskorv?


Gammal eller ny julmusik?

Julknäcke
eller Vörtbröd?


Julmust eller Glögg?


Gles eller tät gran?


Låg eller hög gran?


Pepparkakor eller Lussebullar?


Alladin eller Paradis?


Hemma eller borta?


Traditionellt eller nyskapande?


Färdiginslagna paket eller paket att slå in hemma?


23:e eller 24:e?


Teskedsgumman eller Trolltider?

.
..Tecknat eller "verkligt"?

Amerikansk jultomte eller svensk gårdstomte?

- Lista tagen från Elin :)


Eget julmys

 66 

Jag är ensam hemma den här kvällen, jätte skönt! Går runt här och julstökar för mig själv. Passar även på att slå in alla mina julklappar, samtidigt som jag har på Grinchen i bakrunden, väldigt bra och mysig film faktiskt, visas på kanal 5 just nu. Jag tror hela kvällen kommer att gå till att slå in julklappar, inte för att jag har många, utan för att jag är så otroligt dålig på att slå in. Jag har aldrig behövt skriva på mina klappar att dom är från mig, de syns endå. Så fort någon får en julklapp med alldeles för många tejpbitar, snett skuret papper och okrullat snöre så vet man att de är från mig. I år har jag börjat med att knyta rosetter på mina paket istället, då blir de någolunda snyggt i alla fall.
Nej nu ska jag återgå till paketinslagandet, tv:n och chokladasken. Ha en trevlig kväll!

Överstökat


Har precis kommit hem efter några timmar i en matbutik,  thanks god, julhandeln är över! Det är både roligt och trist att handla julmat, roligt för att de får en att längta mer och trist för att de är.. ja jobbigt! Vi köpte våran andra julskinka för i år, hehe är helt galna i de i min familj. Ibland smäller vi i oss hela 3 stycken runt juletider, denna är säkert slut till nyår. Nåja nu när maten och alla julklappar är inhandlade sitter jag här och taggar upp inför mellandagsrean, har redan börjat skriva listor. I´m ready!

Alltid värst

Click for Full Size View

Som sagt så träffade jag en vän igår som jag inte träffat efter terminenstarten så det blev ju en hel del skolsnack, bland annat kom vi in på ämnet Killar.

E: Det finns faktist en snygg kille på min skola...
Jag: Jasså?
E: .. men han har tjej..
Jag: Jaha.. osis..
E: Mm.. finns de nåra på din då?
Jag: Jo.. en..
E: Vem då? vad heter han?
Jag: ..Men han är bög..
E: Oj...
*Tystnad*
E: Okej, då vinner du.
Jag: Yepp.

Inga är hetare än estetare, Go kväll!



Ikväll ska jag åter igen ut och träffa en gammal vän, vi har inte sett sen i somras, alltså innan gymnasiestarten. Ska bli spännande att se hur de  har gått för henne. Hon skulle gå typ nån natur/häst linje på någon bonde skola i form av ett stall som ligger lååångt ute på landet. Lite skillnad mot mig som går den estetiska linjen mitt i storstan. Haha bara för att skrämma slag på henne ikväll har jag klätt mig lite extra estetiskt, med sot runt ögonen, band i håret, nitskärp, tovat hår och kläder i färgerna svart och rött, yeah! Jag börjar gilla den här stilen, man känner sig så fri och avslappnad på något sätt, men ändå tuff! Får väl se om min bonde-vän kommer med flätor i håret och snickarbyxor nu då, the prefect match liksom!

Ha en trevlig kväll!

Farligt begär

5
Fruktfatet kl 16:10

4
Fruktfatet kl 16:15

Asså.. våran fruktskål är typ magiskt tror jag ,för i ena stunden var de massa vindruvor där och 5 minuter senare var de tomt. Fattar inte hur de gick till! Och nu sitter jag här och har ont i magen.. vet inte hur de gick till heller!
Haha okej, jag erkänner. Jag är sjukt farlig när de finns vindruvor på bordet. Blir som besatt. Men de är ju så gott och saftigt och grönt och.. nyttigt hoppas jag?

Blowing gum


Under julklappsbytet i skolan igår fick jag en ask bubbeltuggummi,  vilket var en skitbra present. Jag hade roligt resten av eftermiddan!  Haha! Gick där och blåste bubblor i färgerna rosa, blå och grön, endel blev  hälften så stora som mitt huvud. När jag väl får till en stor då blir jag sådär barnsligt stolt, går runt där med bubblan i munnen och säger " titta dååå" till alla jag känner. Och dom svarar för säkert 10:e gången  " Jaja, jätte fint Jessica ". Strax efter de säger de PANG brevid  dom och så står jag där med klet i halva ansiktet, haha. Men de är de värt!

- Nej, de är ju jag som är fantomen

image561

Var under julklappshandlingen igår in på Dressman, för att att köpa ett paket kalsonger till min killkompis. I julklapp då, men de förstår man ju eller hur? Men de var inte han i kassan så säker på tydligen, för när jag skule betala fick jag frågan " Är de en present?". Det tog jag nästan lite som en förelämpning. Där står jag ,inne i en herraffär, 4 dagar innan julafton, med ett par boxerkalsonger. Klart som fan att de är en present, vad skulle de annars ha varit? Något till mig själv?

Det hände mig med

image560

En av dagens huvudnyheter handlar om det charterplan på väg till thailand som är över 2 dygn försenat. Fly förbannade resenärer sitter fast på Arlanda i väntan på att få åka iväg, samtidigt som ett lika många antal sitter på en strand nere i Thailand och väntar på att få åka hem.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1503583.ab

Man kan säga att jag kan relatera ganska bra till dom sistnämnda, för 5 månader sen var de jag som var strandsatt. Fast fortfarande minns jag hela den resan väldigt väl. Vi hade haft en helt underbar vecka där nere i Bulgarien när vi på fredan packade våra väskor berädda på att åka hem. Då kom de, chock-sms:et, som talade om att vårat plan var elva timmar försenat. Jag hade aldrig varit med om en försening förut så tyckte de kändes jätte jobbigt. Elva timmar är en lång tid, speciellt utan hotellrum. Inte visste vi väl då att dom där elva timmarna skulle hinna 3 dubbla sig innan vi fick komma hem. Så för att göra en lång historia kort, vi skulle åkt hem på fredan men de blev på söndan. Det var ett riktigt äventyr alltså, dom där dagarna, att vara strandsatt  i ett främmande land. Under ett dygn visste jag inte äns var en stor del av min familj befann sig ,eftersom hela resesällskapet splittrades i kaoset.  Jag hamnade på något skumt ryskt hotell och där.. nä, de är en lång historia föresten! :P Vill ni veta mer så kan ni läsa hela min reseberättelse här.


- Visst är de otroligt synd om mig som satt fast i de här paradiset i 2 dygn för mycket?! ;)

H&M har tydligen också baktankar

image557

Gu vad vi skratta när vi såg de här på H&M:s barnavdelning igår. Alla barnskyltdockor stod med byxorna nere, man börjar ju undra lite vad för tankeverksamhet H&M har lagt ner i de här..Vi kom fram till att det måste ha varit personalen som har gjort de med flit.  Dockarna stod vid ingången så trodde ett tag att det var vinden som hade gjort de, men notera att tjejdockans strumpbyxor också är nere, ingen vind kan ha blåst av dom. Sen tänkte vi att de var nån kund som ville skoja lite men de är helt omöjligt att komma åt dom här dockorna, står liksom på en ställning med kläder runt. Så man börjar ju undra lite, vad är de man vill visa med det här? 


Jag har inte alls nån baktanke

Efter avslutningen idag, på väg upp på stan:

A: Asså.. jag måste förbi en bankomat!
Jag: Bra ,vi kan ta den på banken!
A: Varför de? de finns ju en bankomat bakom hörnet här..
Jag: Men nej, de är bättre att ta den inne på banken, så vi kan värma oss lite.
A: Okej, då går vi till handelsbanken då, den ligger här nere..
Jag: Men nej! Nordea menade ju jag!
V står bakom oss och försöker hålla sig för skratt.
A: Men de är ju längre dit..
Jag: Men jag vill dit.. för ..ehm för.. de brukar vara mindre folk där!
A: Jaja vi går väl ditåt då..
Vi börjar gå bortåt medan V drar mig åt sidan.
V: .. För att snygg-Anders jobbar där idag?
Jag (nöjt): Jepp!


Julavslutning

1 2

Julavslutning i skolan idag, guu va skönt! Nu behöver jag inte gå upp halv 7 på flera veckor! Inte heller behöver jag gå ut i 10 minus grader och sätta mig på en kall cykel! Hej underbara jullov!!
 Jag satsar på en lite julig outfit idag, eller den mest juligaste jag kunde åstadkomma, tar nog på mig en tomteluva sen också. Först ska jag iväg till Aulan och kolla lite på uppträdanden, sen ska vi typ fika med klassen och ha ett litet julklappsbyte, ska bli mysigt! får se om jag tar en sväng på stan efter, har nån julklapp kvar att köpa tror jag.

De känns astidigt för mig att få sluta redan den 20:e! Andra år har jag liksom fått sluta skolan den 22:a! Fatta, de är 2 dar innan julafton liksom, inte snällt!
Är de några fler som slutar idag? Annars verkar de som dom flesta fick ledigt redan igår.

Min väckarklocka


Spelar ingen roll hur hög värme man har på i duschen, dom första strålarna som kommer är alltid iskalla, alltid! 

 Det första jag gör efter jag vaknat på morgonen är att ta en dusch. Jag är inte ens vaken när jag beger mig mot badrummet, och när jag kliver in i duschen är ögonen alltid fortfarande stängda. Där inne drar jag för draperiet, ställer mig under duschmunstycket och vrider på vattnet det hårdaste jag kan. Precis som varje morgon har jag helt glömt bort vad som kommer hända. Iskallt vatten träffar kroppen, jag skuttar till, jag slår upp ögonen, ger ut et litet tjut och så är jag vaken! En ny dag kan börja.

Hur gick det sen?

[Bild: Alla bonderna. FOTO: TV4]

Nu ska jag strax bänka mig framför tv:n för ett sista farväl av årets bönder. Det här är nästan bästa avsnittet på hela säsongen " Hur gick det sen?". Ja det kan man undra, jag är hur nyfiken som helst! Har verkligen fastnat för de här programmet, haha! Även fast jag tycker de blir lite småtöntigt ibland, speciellt när programledaren Linda isaksson kör sin " Kan man säga att ni är förälskade?" - replik och paret framför henne tittar på varandra, ler, tittar ner i golvet och säger " njaaaaahh..".  Då blir de lite pinsamt. Men de är sött endå,  fast sötast är ju fortfarande Anders och Isabelle. Hoppas de har hållt för dom!

- En bonde i vår by.. en bonde i vår by.. hej hopp trallalala en bonde i vår by.. och bonden tar en fru..

De är hemligt



Tänk dig att:
-Du har fått MVG på en prov, du får inte berätta för någon.
-Du har vunnit högsta vinsten, du får inte berätta för någon.
-Du har blivit lyckligt kär ,du får inte beätta för någon.

Då kanske ni kan förstå vilken plåga jag går igenom nu? Efter ett års slit av bloggande har de äntligen visat resultat och jag skriver just nu en av de mest lästa bloggarna i mitt län. För en gångs skull känns de som jag gör något meningsfullt. För en gångs skulle är de Jag som står i centrum. Men tror ni jag berättar de för någon? Nej! Att jag bloggar har alltid varit och kommer alltid förbli hemligt. I ett år har jag lyckats dölja de för både vänner och familj. Men nu är de svårt, jag går ju runt här och skiner som en sol och ingen fattar varför, mamma tror jag är nykär och kompisarna för att det är jullov. Ju högre läsarsiffrorna stiger ju närmare kommer jag kanten, kanten då de svämmar över och min hemlighet läcks ut. Litar inte på mig själv längre så hoppas jag kan lita på er kära läsare, ni säger väl inget? ;)

På Bikbok kjöper du kläder

Haha jag tycker de är så himla roligt att gå förbi Bikbok-affären här i stan. För de första man ser när man går in i affären är den här skylten:


image554

 Hahaha,  jag kjöpte faktist aldrig någon Well pyjamas. Men ärligt talat, hur gammal var man inte när man lärde sig stav till ordet " köp"? Och en affären om någon borde väl kunna göra de? Sen är de ju de otroligt svåra ordet " ett " i meningen under som dom också verkar ha hakat upp sig lite på. Riktigt imponerande av dom att ordet " matchande" sen är helt korrekt stavat.

De komiska är att den här skylten har suttit uppe i flera veckor nu, hur många gånger måste inte personalen ha gått förbi den? Jag behövde bara gå in en gång för att märka de. Inte ens när vi fullt och tydligt idag stod och tog kort på den fattade dom vinken.

Lunch hos mormor

Jag hade bara en lektion idag, och den slutade vid elva så gick på stan en stund efter, handlade in lite sista julklappar. Nu är jag hemma men ska strax iväg igen, ska hem till mormor :) Har lovat henne hjälpa till med julpyntet, är en tradition att vi barnbarn brukar hjälpa henne med det. Men dessvärre har dom andra barnbarnen svikit efter åren så nu är det bara jag. Ska bli ganska mysigt, bara mormor och jag. Jag åt ingen lunch i skolan idag för mormor har lovat att göra min favoriträtt, fiskbullar! Hahah har älskat de sen jag var typ 3 år,  men de är bara hos mormor jag får de för ingen här hemma tycker om de, konstigt.. Tycker ni om fiskbullar? Eller är jag Så extremt udda?


A few hours of fame

Vid frukosten imorse:

Mamma: Vad är du så glad för?
Jag: Vadå?
Mamma: Ja, du flinar ju med hela ansiktet.
Jag: Jag flinar väl inte!
Syster: Gör du ju!
Jag: Inte alls!
Mamma: Men Jessica, du kan ju inte ens dricka ur vanligt glas me de där leéndet..

-HAH! Skulle JAG ha en anledning att vara GLAD?

image552

Ja, okej då :P hihi.
Tusen tack till Blondinbella
Som gav mig den ultimata julklappen, i form av.. uppmärksamhet?
Haha nej, ska inte uttrycka mig så. Men glädjen att blogga mera!

Ett varmt välkomnande till alla nya läsare!

Förbjuden kärlek

image550

Är inte förbjuden kärlek de mest romantiska som finns? Nu är " förbjuden" ett ganska starkt ord, men vad jag tänker på är kärlek som inte är menat att vara, kärlek som de finns folk som är emot. Exempelvis släkt-kärlek, kärlek med stor ålderskillnad eller kärlek på jobbet? Ni vet sånt som folk ibland där tvungna att dölja. Lite Romeo & Julia-stuk över det hela. Jag tycker om att läsa böcker eller se filmer om sådan typ av kärlek!  För jag älskar de, önskar själv att jag hade någon lite förbjuden hemlighetsfull kärlekshistoria i bagaget. Förstår att det måste vara jätte jobbigt, men ändå, de är ju så rart på något sätt! I alla fall på film.

Jag såg så sent som nu ikväll en film som handlade om ett syskonpar, en bror och en syster som var förälskade i varandra, dom hade alltså ett förhållande. Visst de är äckligt men samtidigt var de så gulligt på något sätt. Dom var så mån om sin hemlighet att så fort någon kom på dom så mördade dom den personen, var riktigt spännandde! De var ju inte först i slutet man fick veta om deras förhållande då och att de var dom som mördat alla, riktigt smart story! Precis som Romeo & Julia så slutade de med att dom hade ihjäl varandra. Inte riktigt så jag hade tänkt att min förbjudna kärlekshistoria ska se ut..

Bevisat

Vi hade öppet hus i skolan för inte så länge sen, det var aptråkigt så vi satt typ bara i soffan och väntade på att tiden skulle gå. För att roa oss fick  då min kompis för sig att dra en gåta.

V: Men lyssna på den här då! Det var en gång en tomte och en smart kille som var ute och gick, då fick dom syn på en tjugolapp på marken, vem tog upp den?
Jag: Hmm.. vet inte.. tomten?
V: Haha nej, kvinnan! För de finns inga tomtar Eller smarta killar!
Jag: Hahahaha! Den var bra!
En kille längre bort i soffan: Asså... jag fattar inte.


Hur går de till egentligen?

Jag har tänkt på en grej.. Ni vet alla vad Mord betyder? Att man dödar något med avsikt. Sen finns det ju något som heter Dråp, det är också att döda någon, fast Inte med avsikt. Nu är de här något man väldigt ofta får läsa i tidningar:


image549

Dråpförsök? Enligt min översättning betyder de alltså Försök till dråp. Men hur sjutton bär man sig åt för att försöka döda någon fast inte med flit? Jag kan inte komma på ett enda sätt..

Ängel i kylskåpet

Kelda Orientalisk SoppaKelda Mild TomatsoppaKelda Thaisoppa

Ett måste i kylskåpet är Keldas färdiglagande soppor. De här är min räddande ängel när jag kommer hem och är hungrig om dagarna. Bara att värma upp och servera. Vilken är typ de enda jag klarar av i köket, soppor i påsar är alldeles för kompliserat! Då måste man ju först mäta upp lagom med vatten ( blir alltid för mycket eller för lite), sen låta vattnet koka upp ( kokar alltid över), sen ska de där pulvret i påsen i( men kommer utanför), och sen ska man vispa ( vilket jag faktiskt Kan!) och sist låta de småkoka i några minuter (vilket alltid blir alldeles för många minuter för mig så de bränns fast).

-Nån som vill komma på middag hit imorgon? Någon? Ingen? Trodde väl de..

Alla kan måla utom jag


De är pinsamt, riktigt pinsamt. Och jag förstår inte hur de gick till, när jag gick ut högstadiet hade jag i alla fall VG i bild. Kunde måla minst lika bra som alla andra, om inte bättre. Men nu har något hänt, jag behöver bara ta i en  krita för att det ska bli katastrof. Som när jag skulle måla av Musse pigg för min 2:åriga kusin, då skriker hon " Katt katt!" när jag är klar.. hm, sen gör hon en betydligt bättre bild själv. Eller som i torsdags då historialäraren fick för sig att vi skule måla de sju dödsynderna och jag fick Avundsjuka. Avundsjuka går då under symbolen En grön hund, inte så svårt att måla de kanske? Hehe när jag var  färdig ansåg mina klasskamrater mer att de såg ut som en grön kanin med diarré, kan bero på att jag gjort " hunden" sittande och sen vält omkull en flaska brunfärg över den.


Nej de där med målande är nog inte rikitgt min grej längre, så då är de ju typist att vi under den estetiska origentering just nu tar kursen bild, hade första lektionen idag. Guu va pinsamt! vi skulle måla något så enkelt som en hand, när vi var klara med de så skulle vi gå runt och kolla på varandras bilder. Dom flesta bilder fick väl kommentarer som " snyggt! " och " Bra!". Men när folk såg min fick jag höra saker som " Naww va gulligt", " Varför har den bara 4 fingrar?" och " Är de en 3:åring som gjort denna?"


Ett lysande semesterminne

 
  

Jag blev helt extatiskt när jag fick syn på den här färgskiftande snöbollen i affären idag. Fick värsta flashbacken, det var ju precis sånna här dom hade på alla borden ner i Bulgarien i somras. Kommer ihåg att jag tyckte de var så himla mysigt. Precis alla bord hade varsin sån här boll som hela tiden ändrade färg, minns att vi satt och kollade om de var några bollar som ändrades i takt. Hur som helst så blev jag ju idag helt enkelt tvungen att köpa en, för att ha nånting att titta och minnas tillbaka på. Så precis som ett litet barn som sitter och kollar in i en snökula sitter jag och kollar på den här. Det är faktist nästan så jag åter igen kan känna dofterna av hav och höra tonerna från Vamos a´la playa.. Nu är jag nästan tillbaka ,nästan!

Lysande snöbollen finns att köpa på Rusta för 39 kr/st.

En brittiskt pojkvän?


Jag tycker de är kul at tala med mycket internationellt folk över msn, asså folk från andra länder. De är så roligt när man berättar att man är svenskt, ni anar inte vilken respekt folk ute i världen har för oss svenskar. Seriöst, säg att du är svensk och folk ställer upp på allt! Man behöver inte ens visa bild på sig, dom antar att man är snygg och klok, bara för att man är svenskt. Haha. Jag tycker de är allra roligast at prata med britter, förstår mig på dom lite mer än amerikanare och så.


Här i veckan satt jag och snackade med en brittiskt tjej i över en timme, vi hade skitkul! Utbytte lite musik och pratade om allt möjligt. Kärlek var något som då kom på tal och så sa jag på skämt att jag ville ha en brittiskt pojkvän, men hon tog de helt seriöst. Sa att hon visste massa lämpliga killar på hennes skola som lätt skulle ge ut sin msn om hon sa till dom att de var till en svensk tjej. Så hon frågade mig hur jag ville att han skulle se ut och jag som fortfarande trodde hon skojade svarade ju på skämt då att " aa.. brunt hår ,gröna ögon..lagom lång.." osv. Haha men så sen så visade de sig då att hon inte alls skojade så nu är hon i skolan och faktist på fullaste allvar letar kille till mig XD Hahaha! Aja, får väl se hur de går, har faktist aldrig snackat med någon brittiskt kille på msn förut. Kan bli intressant :P

Julbord och kära återséenden


Får ta och önska alla en trevlig kväll här. Ska snart iväg och njuta av årets första julbord, ska bli supermysigt! De är nog mest stämningen vid ett julbord jag njuter av, själva maten är inte så viktig egentligen. Jag tycker ändå mest bara om köttbullarna och det äter jag ju året om ändå så. Nåja, efter maten så blir de lite trevligt umgänge med massa gamla vänner. En av dom har jag inte träffat på 1 ½ halvt år så ska bli kul och se vad han har haft för sig. Får se vad som hittas på sen, himlans trevligt kommer de bli i alla fall! Nu ska jag gå och göra mig fin, undrar om min älskade lila halsduk passar ihop med " den lilla svarta".

Jag är inte alls förälskad

image544

Efter att jag satt på mig den nya halsduken idag:

Pappa: Var inte de där en julklapp till mamma?
Jag: Öhm.. nej.. de blev inte så..
Pappa: Nehe?
Jag: Nej asså.. hon råkade se den, för jag visade den för henne.
Pappa: Jaha.. men tänkte du inte ge den till Emilia då?
Jag: Nej.. jag tror inte den är riktigt i hennes storlek.
Pappa: Så du blev tvungen att ta den själv?
Jag: Ja, precis.

- Seriöst, jag skulle kunna vara utomhus en hel vecka i sträck bara för att ha en anledning till att ha på mig den.

Bonde-lördag

[Bild: Anders och Isabel. FOTO: Privat]

Förra lördan var de musikal-lördag med Sound of Music och Saturday night fever på tv.  Den här lördan blir de bonde-lördag nu när tv4 visar alla avsnitt av Bonde söker fru. Jag kollade inget i början av säsongen men har suttit som fastklistrad dom senaste onsdagarna nu! Det är ju så rart! Men jag har tänkt på en sak.. även fast programmet heter Bonde söker Fru så hade dom ju i år med kvinnliga bönder som skulle välja man. Varför kan dom då inte försöka få med någon homosexuell bonde nästa år? Det skulle vara askul ju! En bögbonde liksom.. det skulle lugnt få mig att kolla i alla fall!

Bild från tv4.se. Sötaste paret i år, Bonden Anders och Isabell.

The ships have come to carry you home


Ett tips, tala inte om för era föräldrar vilken låt i vill ska spelas på eran bergravning. Jag berättade nyligen för mamma att jag ville att denna låt skulle spelas på min begravning. Hon blev som tokig, slängde händerna för öronen och sprang ut ur rummet. De är tydligen en väldigt känslig sak de där.. har jag kommit på. De är nog inte meningen man ska tala om sin begravning med sina föräldrar när man är 16 år. Men vadå? Men vet ju aldrig när tiden är där. Musik är en stor del av mitt liv och då vill jag i alla fall vara säker på att rätt låt får vara min sista. Och så råkade jag ju komma på en just nu, då vill jag inte vänta 50 år med att berätta de. För jag är säker, de ska vara den här som ska spelas! Absolute ingen annan, jag kommer inte ångra mig! Försök hitta en mer passande och vackrare textrad än denna:
Lay down,
your sweet and weary head.
Night is falling.
You have come to journey's end.

Sleep now,and dream
of the ones who came before.
They are calling,
from across a distant shore.

Why do you weep?
What are these tears upon your face?
Soon you will see.
All of your fears will pass away.
Safe in my arms,
you're only sleeping.

What can you see,
on the horizon?
Why do the white gulls call?
Across the sea,
a pale moon rises.
The ships have come,
to carry you home
.

Outfit fredag v.50

3   3



                   ♥Kofta- Gina tricot
                     ♥Tight - H&M
                   ♥Halsband - H&M
                    ♥Skor - Stadium



Ursäkta dåliga bilder men har varit ute idag och filmat med kameran så nu tar  den ut sin hämd :P. Dom där tajtsen köpte jag på H&M igår och Idag gick dom sönder, arg man blir.. ett stort hål mitt i knät.

God morgon, god natt

Precis som vanligt kom pappa och väckte mig vid 6-tiden imorse och precis som vanligt gick jag upp, in köket, öppnade kylskåpet, tog fram mjölken och sen slog de mig..
Jag:  Pappa , vad är de för dag idag..?
Pappa: Öhm.. fredag..
Jag: Men då börjar ju jag inte först halv 11.. fan

 Jag vänder och går tillbaks till sängen, de är  vardagslyx!

PS: Dagens outfit kommer in senare idag.

Skrapa

00

Som julklapp till pappa blev de i år en bilskrapa, fast inte en vanlig utan med en inbyggd vante. Ja, nu är den här bilden visst uppochner men ni fattar. Handske i ena änden och skrapa i andra. Perfekt då han är uppe och skrapar bilen klockan 6 varje morgon. Tckte den var lite frän också, kostade bara 59 spänn så köper kanske något mer sen. Då är så himla svårt att köpa till män och killar asså.. fy satan och jag som har fyra killkusiner kvar nu.

Luciadagen

Får nästan börja de här inlägget med att också säga godnatt :P Fy satan va mörkt det är ute. Men de är ingenting mot vad de var imorse när jag cyklade till skolan, före klockan sju!! Usch så ruggigt! I skolan mötte jag upp en kompis, sen gick vi tillsammans till kyrkan och mötte där upp resten av de 120 medverkande i luciatåget. Jisses vad stort det var Men de var ganska mäktigt också. Bästa delen med lucia är helt klart i början då man får glida in där så snyggt med ljuset i handen och glittret i håret. Man känner sig så fin :) och så kollar alla på en. Men gu vad jobbigt det var när man väl stod där på scen, fick så otroligt ont i huvudet av all värme från ljusen.

Hade efter de någon timmes håltimma så då stack vi till stadshotellet och filmade lite scener till en ny musikvideo. Usch va pinsamt de var att fara runt där med kameran, men v hade ju frågat om lov då.

Hade julklappsjakt på stan en stund efter skolan, gick sådär idag också. Kom mest hem med saker till mig själv, fy vad svårt de är att låta bli! Men köpte även en lite rolig grej till pappsen också, visar sen!

image540
 En lite halvt misslyckande bild på örebro i juletider jag tog för en stund sen.

Nu ska jag gå och göra varmchoklad och kolla i gymnasiekatalogen som kom Idag, ett halvår efter fotograferingen typ..

God natt då

luc

-Måste gå och lägga mig tidigt ikväll, ska upp halv 6 imorgon.
Något ljushuvud som kan lista ut varför..? ;)

När du ringer till mig

Jag har bästa telefonsvararen på min mobil

" Hej du har kommit till Jessica, jag kan tyvärr inte svara just nu eftersom jag kanske sover, har lektion, lyssnar på musik, åker genom en tunnel,  är på bio, blivit bestulen, tappat mobilen i ån, gör läxor, är på konsert, åker flygplan, ligger i badet, äter mat, glömt mobilen hemma, är i ett viktigt samtal, tittar på tv, borstar tänderna, är utomlands, svalt mobilen hel eller bara skiter i dig. Var god lämna ett meddalande efter pipet"

Problemet är bara att när folk väl har kommit dit har dom glömt vad de var dom ville. Hm, fattar inte varför..

Första julhandlingen

     

Blev en snabbis på stan efter skolan. Jag kände att de var nog dags att börja handla lite julklappar, gu vad sent jag är ute nu för tiden. Kom i alla fall hem med lite grann. Fast inte bara julklappar då, det blev en också topp från Gina tricot till mig själv, med tryck såklart, fast de står " i love yu" istället för "I love me" som jag ville ha. Men aja, behöver ju inte va egoist jämt:P! Sen köpte jag även en halsduk på Indiska men jag har inte bestämt om jag ska ha den själv eller ge bort den, och i så fall till vem. Jag kunde bara inte låta bli att köpa den, så sjukt snygg, och bara 79 spänn också! Sen fyndade jag ett par kalsonger på H&M:s pojkavdelning, tänkte ge till min lillayster. Tydligen väldigt populärt att tjejer går runt i stora kalsonger hemma. Vill syster inte ha dom så tar jag dom själv :P. haha de kan bli så att jag kom hem med bara julklappar till mig själv idag:P

Ja, jag är på plats


Jag gick in på aftonbladets hemsida nyss, rubriken var att en lärare hade skivskurits på ett universitet. "Jaha" tänkte jag och började bläddra neråt, men sen fick jag gå tillbaka, " vänta lite här, stod det  i Örebro?". Japp, universitet i örebro. Hej hopp de är inte många gator från mitt hus. Shit första gången första sidan på aftonbladet handlar om någonting i närheten av mig. Och så frågar dom ju alltid då " Har du mer info, är du på plats? Mejla in till oss" Haha jag är ju näästan på plats.. Men tror inte jag tänker kila dit och ta nån bild nu. Känns skrämmande att läsa meningen " gärningsmannen fortfarande på fri fot". Tror jag struntar i att gå ut med soporna ikväll.

Läs mer: http://www.aftonbladet.se/orebro/article1445516.ab

Alice och jag


Håller på med ett nytt film/teater-projekt just nu. Vilket är jättekul eftersom jag har bästa karaktären! Alice heter hon, min rollkaraktär. Hon är så himla rolig att spela för som henne kan jag göra allt som jag inte brukar göra. Vi är typ helt motsatser, men de är de som är så kul. Nu får jag ha piercingar, röka, sminka mig stel i ansiktet, spotta ur mig orden och vara allmänt slampig på något sätt. Men även Alice har ju känslor, som hon inte vill visa men som ändå måste gå ut till publiken på något sätt. Hm, lätt blir de inte. Men de är kul med utmaningar!

Two beds and a coffeemaskine


Just nu är de det här albumet som går varmast i stereon. Savage garden - Affirmation. Verkligen superskön musik att lyssna på när man behöver samla sina tankar. Har fått mycket pluggande gjort till den här skivan. Jag satte även på den innan jag gick upp imorse, och jag tror det gjorde min dag något bättre faktist. Det finns ingen mysigare låt att vakna till än den här: 



-Two beds and a coffeemaskine

Och idag röker jag

rok

rok

Haha, ännu mera fejk. Men cigaretten ser ganska äkta ut. Köpte den i en leksaksaffär för typ sju år sen, men den funkar fortfarande. Blåser man i den kommer de faktist ut rök. Minns hur vi brukade skrämma slag på föräldrar med dom här förr :P. Även om cigaretten ser äkta ut så syns de att de är fejk så fort jag tar den i handen. Kan verkligen inte få in snittsen.. min hand ser så konstig och stel ut när jag håller i den och när jag ska blåsa ser de mer ut som jag ska suga på en napp. Haha, jag borde vara glad över att det här är en gåva jag inte är född med precis. De är träning som gäller. Ni anar inte hur svårt de är att ha den här Och piercingen i munnen samtidigt sen.

Har piercat mig..typ

image531

Nå, vad tycks?

image532

 Fejk fejk fejk, de är historien om mitt liv :P

Fördelen med att gå teater. Då får man ha sånt här, låtsaspiercingar. Men jag tyckte den här såg ganska äkta ut faktist. Har gjort den själv :D haha av en gammal ring. Så nu går jag runt med den hela tiden i munnen, för att träna prata med den liksom, de är skitsvårt. Sen ska jag lära mig låtsasröka med den i munnen också. Åh jag älskar att spela naughty!

Veckans hottie v.49



Elijah Wood

Aaah jag är besatt av den här killen. Har kollat filmer med honom hela veckan! Åååh han är ju så fin! Kan inte få nog. Han är nog ingen man tänker " Wow va hot!!" om men han är  liksom sådär söt som får de att pirra i kroppen. Sen är han ju så jäkla bra skådis också, helt otrolig, han klarar av allt! Och det gör honom bara ännu sötare! Kan inte fatta att  de är 3000 mil och 10 år som skiljer oss ifrån varandra!


Lördagssvek

Ursäkta dålig bloggning för gårdagen, men de är bara så himla trist att blogga på lördagar för har typ inga besökare då. Men de är ju samtidigt kul o se att folk, precis som jag, har lite bättre saker för sig på helgerna, än att sitta vid datan. Hur som helst, idag är de söndag och då brukar besökssiffrorna ligga i topp.. undrar varför.. kan de ha att göra med Veckans hottie?

De är bara En detalj som står i vägen

Under öppet hus  i skolan idag. Jag och V sitter i soffan när den vi anser vara skolans snyggaste kille går förbi. Båda tittar trånande efter honom och drar sen en djup suck.

Jag: Såg du?
V: Ahh.. så söt!
Jag: Mm.. synd bara att han är bög..
V: Jaa..verkligen..
Båda suckar igen
V: Men tänk.. han kan ju vara bi, och då..
Jag: Och då var de jag som såg han först!!
V: Just ja, fan..

Skola på en lördag

Det var inge kul att gå hem från skolan igår och vet att man ska tillbaks dan efter.. usch skola på helger borde var förbjudet. Men är de öppet hus så är de, och man måste gå annars räknas de som skolk. Tur i alla fall att vi börjar 10 och inte vid 8 som vanligt. Ska vara där till halv tre sen tror jag. Dom första två timmarna ska vi typ bara mingla runt och vara sociala, sen ska vi ha en svenskalektion och en teater, blir nog ganska kul endå. Hörs sen!


Friday I´m in love!


Samma sak som hände för 4 år sen har inträffat igen, och jag fattar inte hur de gick till. Ända sen jag gjorde den där videon har jag inte kunnat släppa honom ur tankarna. Hela kvällen igår satt jag och glodde Sagan om ringen -filmerna och pausade i varenda ögonblick han var med. Och under datalektionen idag var de enda jag gjorde att kolla videor med honom på youtube. Japp, de händer igen, jag håller på att bli kär i  min gamla tolvårs-crush, Elijah Wood. Kan verkligen inte sluta tänka på honom...  Och jag som trodde att jag växt ifrån de där med att bli kär i kändisar. Men nu pirrar de i kroppen på precis samma sätt som de gjorde för fyra år sen när jag ser Elijah. Tycker han är så himla söööt!

Dagens I-landsproblem

image530

Ni vet under sånna här mörka mornar..  Då är man ju typ helt död när man kliver upp ur sängen och går in i badrummet.  När man sen med halvstängda ögon ska lägga tandkräm på tandborsten och stoppa in den i munnen.. Då är de inte bra att de står 3 stycken tuber med samma typ av form och fyllning brevid varandra vid handfatet... Fy fan.. Klart som sjutton att man tar fel! Jag råder er till att inte prova borsta tänder med hudlotion, de är äckligt och gör inte tänderna de minsta renare!

Outfit fredag v.49

22 11

♥ Kofta - Gekås
♥  Jeans - Podium
♥  Linne -Gina tricot
♥  Benvärmare - H&M
♥  Halsband- Creole

Sarah & Leo - Ny video!

Ja, jag kunde inte låta bli att göra en video på den här filmen och de här otroligt söta paret! Upptäckte till min stora lycka också att de tydligen inte gjorts någon innan heller. Ska dra handlingen lite snabbt för er som inte vet. En komet är på väg till jorden och människorna förebereder sig på sina sista dagar i livet. Det har byggs en ny typ av Noas Ark som kan hålla 1 miljon människor levande under krocken. Så de hålls ett natonellt lotteri över vilka som ska få vara med i Arken. Leo och hans familj blir valda men Leos vän Sarah och hennes familj blir inte de. Leoär berädd att göra allt för att få med Sarah i Arken och enda sättet är att göra henne till en del av famlijen. Så trots att dom är så unga gifter dom sig. Men när dagen kommer då dom ska åka iväg ångrar sig Sarah och vill stanna kvar med familjen. Leo måste åka iväg utan henne... och ja, vill ni se hur de slutar får ni kolla videon helt enkelt :P



Den blev inte 6 minuter lång, jag förkortade den. Usch de var ingen kul grej att göra. Men på något sätt blev den endå lite bättre då också.

Video på G

Har pysslat med en ny musikvideo nästan hela dan, inte den til skolarbete utan en annan. Den blev 6 minuter lång, shit vad jag har slitit! De var länge sen jag gjorde någon, tröttnade lite efter alla dom där Kim&Adam videorna ni vet. Men sen fick jag ett så himla rart mejl från någon människa som tackade mig för att vara en bra förebild för kreativa ungdomar och för att alla vackra stunder jag skänkte med mina videor. Det är sånt där som får en att faktist fortsätta hålla på. Men att jag var kreativ.. de visste inte ens jag :P aja man bockaroch bugar!
Jag ska bara lägga upp den nya videon på youtube så publicerar jag den senare idag :) Håll utkik!

Raggningrepliken

hot

Det där ska tydligen vara min framtida raggningsreplik,  det är med den jag kommer vinna min stora kärlek på. Toppen, min blivande man kommer vara en converse-nörd..

Kolla vilken din framtida raggningsreplik är här, klicka Slumpa raggningsreplik 5 gånger för att få svaret.

Into the west

Jag har hittat den, världens vackraste låt. Det bara måste vara den här, den har ju till och med fått oscar för det. Into the west med Annie lennox.
Lyssna, den är helt underbar!


Dom som har sett Sagan om konungens återkomst ett par gånger känner troligtvis igen den. De är den här som spelas i slutet, gu tårarna bara dryper ner. När skeppet åker iväg och de första tonerna från Into the west börjar. Bättre filmmusik finns inte!

Fegis

Jag är hemma från skolan idag me. Hade inget att göra så ville kolla på sagon om ringen filmerna, men vågar inte när jag är ensam hemma haha... De är alltid såhär. Jag vågar inte se nånting när jag är själv. Kom ihåg att jag slog på tv4+ en gång och de där " De okända", sen var jag skitskraj hela eftermiddan. Hemmet blir en så konstig plats när man är själv på nåt sätt..
Tror jag ska gå och sätta på Mysteriet på greveholm istället nu, får  bara hoppas att mamma hinner hem innan jag hinner till sista avsnitten med greven. Så sjukt läskigt! Eller hur?

Pust!

Jag sitter här och är nästan alldeles svettig. Fy tusan vilken nervös kväll det har varit. Datorn bara la av vid 7-tiden förut. Vi provade allting men kunde inte få igång den. När pappa sa att det var nog hårddisken som hade kraschat höll jag på att börja gråta. Såg verkligen hur hundratals timmar av arbete med bilder, filmer och musik bara försvann och hur 3 års gamla minnen gick åt intet. Sen pratade vi om att vi troligen skulle behöva lämna in datorn hos en datatekniker imorgon och då började jag fundera över hur sjutton jag skulle klara mig utan datan i flera dagar? Med bloggen och skolarbetet och ja allt.. Gu jag har gått runt och haft värsta magknipen för de här. Sen för en timme sen ringde pappa upp våran farbror och så provade han att via telefonen hjälpa till, dom fick typ plocka i sär hela burken med alla minneskort och sen sätta ihop de igen. Och som ett mirakel, funkade de! Vilken lättnad! Och vilken datanörd jag är som sitter här och smeker dataskärmen :P

image525

En film man aldrig glömmer


Jag är egentligen ingeting för sånna här typiska amerikanska filmer där världen håller på att gå under och så kommer USA och räddar alla. Ni vet typ som Day after tomorrow där hela världen fryser till is, eller Independence day då utomjordingar tar över världen. Men de finns faktist en sån film jag gillar, och det är Deep impact. Det jag gillar med den är inte de att världen går under.. utan det är all den värme och kärlek den utstrålar. Det är helt omöjligt att se den utan att gråta floder.
 Det handlar om en tonårskille som heter Leo, och som då spelas av en av mina favoritskådisar Elijah Wood. Han är astronom och en dag så upptäcker han att  en jättekomet är på väg att träffa jorden. Hela världen fasas och ett rymdteam skickas ut i rymden för att stoppa jättekometen. Samtidigt på jorden så lottas en miljon människor ut för att få bo i någons sorts Noas Ark, det bestäms alltså vilka som ska få klara sig och vilka som inte ska. Leos familj har turen med sig och blir utvalda, men till Leos stora förfäran så blir hans bästa vän Sarah och hennes familj inte det. Leo är berädd att göra allt för att dom också ska få följa med, och enda sättet är att göra dom till en del av familjen. Leo kommer då på idén att fria till Sarah, och ja, de är när han gör de dom första tårarna kommer. De är så fint! Så trots att dom knappt är fyllda 16 år så gifter dom sig. Men när dagen för avskedfärd kommer så blir de något fel och Sarah familj får inte följa med, Sarah väljer då också att stanna och Leo åker ensam. Hehe sen ska jag inte avslöja så mycket mer. Men tycker ni ska se den! Hur underbar som helst, tack vare den där kärlekshistorien!

deepimpact03.jpg

Aldrig mer!


Gu va jag ångrar att jag åt dom där nötterna i helgen! Hur dum får man bli egentligen? Äter något man vet man är allergisk mot.. Jag är hemma från skolan idag också.. eller jag kom hem nyss, var så idiotisk att jag gick till skolan i alla fall imorse. Tog inte lång tid innan jag förstod att de var ett misstag och fick vända hemmåt. Andningen blev svårare, halsen värkte och febern steg. Och allt för 2 ynka nötter! Det spelar ingen roll hur tomt de blir utan dem i jul,  jag äter de aldrig mer!

Buzzigt värre!


Jämt såhär i December och vid juletider spelar vi mycket spel på kvällarna här i familjen. Vet inte varför, har bara blivit så. Förr körde vi mycket kortspel men nu när vi lever i modernare tider slår vi på playtstation 2 och Buzz! De är så himla kul! Jag älskar frågesporter där de gäller att vara snabb. När jag var mindre fungerade de så att någon satt och läste frågor ur en bok o så skulle man typ ropa något för att få svara. De var alltid helt omöjligt at säga vem som var först. Lite skillnad mot idag, nu sitter man med varsin kontroll och behöver bara trycka medan en tecknad gubbe på tv:n läser frågorna! Hur som helst, kul är de. Vi köpte de förra året, då med bara frågor om musik. Nu har vi köpt The mega Quiz som handlar om typ allt möjligt. Man får välja lite kategorier och så liksom, mina specialare är tv, film, musik och geografi. Men de kan väl nästan alla som har läst den här bloggen ett tag lista ut? ;)


Passion for Passions

image524

Mitt nya begär, Passionsfrukter! Verkligen uppfriskande när man som jag, går hemma och mår lite halvdåligt. Jag tänkte försöka beskriva smaken men de går inte. De enda jag kan komma på att säga är att de smakar som Passionssoda, och de är ju inte särskilt överaskande. Men de är gott helt enkelt, sött och surt på samma gång. Brukar skära dom på mitten och äta med sked ( finns de nåt annat sätt?). Kostar precis som chokladbitar, 3 för 10 kr på Ica!

To nätshoppa or not


Kvällstidningarna uppmanar folk till att handla sina julklappar på nätet " Du sparar hundralappar" skriver dom.  Ingenting jag tänker nappa på för det. Jag vill faktiskt att springa runt en hel dag på stan utan att handla en enda grej till mig själv. Jag vill pulsa hem genom snön med armarna fulla av tunga kassar. Jag vill vända upp och ned på kassarna i mitt rum och sen klippa och slå in fram till midnatt. För de nöjet är jag faktist berädd att avstå dom där hundralapparna.

http://www.aftonbladet.se/pryl/article1307277.ab

- Jag är inte alls allergisk!


Jag tycker de hör julen till att en skål med nötter ska stå framme på bordet jämt. Jag älskar nötter! Mest valnöt och hassel. Problemet är bara att jag inte kan öppna dom.. Något mina föräldrar tycker är jätte bra då jag egentligen inte får äta nötter, på grund av att jag är allergisk. Vilken jävla tur dom hade där då.. det enda ätbara jag inte tål är också de enda jag inte kan komma åt. Men så är de ju också de jag trånar efter mest, för de är ju så gott! Ibland lyckas jag faktist få upp en.. som igår! Då knäckte jag och åt två stycken, helt själv! Vilket kanske inte var så smart när jag senare gick till sängs med kliande kinder, svidande hals och huvudvärk.. och idag är jag hemma från skolan med samma symtom. Dumma nötter jag älskar er!!


Ja, vad är de han heter egentligen?

I vardagsrummet nyss:

Jag: Jaha.. kollar ni på de här... eh... hm... fan vaheteren?



Nu ska jag ta med mig min dåliga humor och gå och lägga mig.
God natt!
 

Veckans hottite v.49

image523

Gabriel Odenhammar

Vi kollade på Svensson Svensson igår, var jätte länge sen jag såg de för jag tyckte de hade blivit så dåligt. Det enda bra är att rollfiguren Max har vuxit upp, så man får något att kolla på ;). Han är väl ingen übersnygging men ändå, fin är han allt, Gabriel. Fast det är nog hans röst jag gillar mest... haha jag vet inte varför, tycker han låter så himla trevlig när han pratar bara! Och ibland kan de räcka.

Tomtebesök

TinyPic image

Vi ska strax upp på julmarknad. Ska bli jätte mysigt. Det finns en liten speciell stuga där som vi måste besöka. Där sitter nämligen tomten! Det var han jag brukade gå och ge min önskelista til när jag var mindre, och nu är de min kusins tur att sätta sig i samma knä. Ja det är faktist samma tomte! Lite kul. Jag håller på att lära lillkusinen här nu vad hon ska säga, det är första gången hon träffar tomten. Ska bli spännande att se hur de går :)
Måste kila nu. Ha en bra första advent!

Huset fullt

Idag har jag varit på stan och sen varit hemma och bakat pepparkakor :) lägger upp lite bilder imorgon!
Det är fullt ös här hemma, inte tyst en minut, som vanligt. Lyckades smita ifrån några minutet här för att slänga in ett inlägg.. fast nu ser jag lillkusinen komma springande.. Då var de dags igen, hon vill väl att jag ska bygga klart den där bilbanan :P
Jag missade julkalandern imorse så ska se den strax, ska bli jätte spännande!
Hoppas alla får en bra lördagkväll.


Once upon a December

Ni kanske har noterat att headern här på bloggen har ändrats lite, nu heter de
" Once upon a December" istället. De är titeln ur en av låtarna från min favoritfilm Anastacia. Tycker den är otroligt vacker och det här är en helt otroligt fin scen.


-Dancing bears
Painted wings
Things i almost remember
And a song someone sings
Once upon a December

RSS 2.0