Decembermys

TinyPic image

Det har blivit tradition att ha kusinerna här första helgen i December varje år. Och nu är de inte många minuter kvar tills de ringer på dörren igen. Adventsljusstakarna är uppe, stjärnor hänger i fönstret, maten står på bordet, nötknäpparn ligger framme och marshallerna lyser utanför. Det enda som fattas nu är snö! Asså jag förstår inte, dom lovade ju att de skulle bli snö!! Nu har de regnat hela dan.. gu va deprimerande. Typ allt jag hade planerat att vi skulle göra var ju ute i snön.. typist.
Imorgon blir de som sagt pepparkaksbak för hela salnten, sen går vi nog upp på stan en sväng. Vi har köpt hem det nya Buzz-spelet också, megaqviz. Än så länge oöppnat men det ska vi nog ändra på imorgon kväll. På ska vi gå på julmarknad tror jag, en dörrkrans måste inhandlas bland annat.

Kommer inte bli så himla mycket bloggande i helgen men slänger nog in ett par inlägg iallafall. Fast inge mer ikväll. Nu ska jag bara ha mysigt!


Ha en trevlig fredagkväll!
-
Och missa inte julkalendern imorgon ;)

Oskyldig

image522

Pappa gjorde dubbelsats pepparkaksdeg igår och ställde in i kylskåpet. Han brukar alltid göra den några dagar innan bak. Och det är alltid ett lika stort misstag. För när man sen tar ut den är de små fingeravtryck och nypmärken över hela och det fattas bitar här och där.. Och jag har absolut ingen aning hur de har gått till! I år igen..

On cinema

TinyPic image


Ni vet de där lilla skolprojektet vi håller på för fullt och filmar in till engelskan... De var ju något vi bara trodde skulle visas upp inför klassen så vi har inte tagit de sådär jätte seriöst.. Mest flummat runt och försökt göra de så komiskt som möjligt. Så idag fick vi något som kan uppfattas som ett chockbesked.. Lagom till dagen filmerna ska visas har våran skola hyrt in en hel jävla biograf och sen ska Alla estetare (alltså inte bara klassen) sitta och kolla på filmerna tillsammans! Fy fan.. fattar ni vilken mardröm? Att se sig själv på den där stora vita duken och dessutom höra sig själv prata engelska så de dånar i hela salen... guu vilken skräck!

Jag tror de är dags att lägga manken till vad de gäller de där tydligen ganska så stora projektet.

Dagens I-landsproblem

image521

Badrum där spegeln är placerad framför toaletten. Åh va de är störande. Man vill inte se sig själv när man sitter på toaletten!! Har ni tänkt på hur otroligt dum man ser ut i den ställningen föresten? Nej för de vill man inte veta heller. Sätt alltså inte spegeln framför toaletten! Har varit inne i flera sånna badrum. Den här bilden är från en av skolans toaletter, som jag numera undviker.

Outfit fredag v.48

29 27

♥ Jeans - Podium
♥ Vit tre-kvarts - H&M
♥ Randig topp - Kappahl
♥ Snusnäsduk - Gammal..
♥ Örhängen & halsband - H&M
♥ Klocka - Ur & Penn

Bloggfrågor

Kände att nu efter ett års bloggande är de dags att fylla i ännu en blogg-enkät. Gjorde en i våras också, men svaren blir nog lite annorlunda nu.

1. Hur länge har du bloggat?

Sen 14 November 2006

2. Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut, en månad innan du själv började blogga?
En perfekt plats att dela sina åsikter på. Jag såg alltid upp till flitiga bloggare, och ville bli en av dom.

3. Vilken var den första bloggen du förälskade dig i?
Julias: Lite glitterspray över vardagen

4. Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?
 Inte så himla dåliga för att vara mina första. Jag har gjort inlägg i olika teman för att man ska förstå vad bloggen kommer handlar om liksom.

5. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet, som läsare?
5-6 stycken just nu kanske. Men jag besöker nya bloggar nästan varje dag också :)

6. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)?
Jag gillar nog dogboksbloggar bäst. Så tror att över hälften är de. Andra är nog mest schlagerbloggar och en och annan modeblogg.


7. Nämn en blogg som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.
Englas modeblogg.

8. Nämn en bloggare som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.
Oj.. jag har ingen aning.. går nog lite i fotspåren på Julias blogg, sen lite grann som Stephanie också. men jag har har aldrig stött på någon som är exakt som mig.

9. Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
Nobody knows.. ;)

10. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
Jag vet precis vart gränsen går. Men tycker ändå att jag börjat bjuda mer och mer på mig själv den senaste tiden.

11. Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.
Jag skulle aldrig skriva om mina vänner och nämna deras namn. Sen försöker jag hålla mina alltför privata problem här ifrån också.

12. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
Jag bloggar för mig själv och jag bloggar om det jag vill och har kännedom om. Det har hänt nångång att jag skrivit om något som egentligen inte berört mig utan bara att det varit ett aktuellt ämne, sånna inlägg blir oftast inte så bra.


13. Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
Dagboksbloggar ja.

14. Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen? I sådana fall: Var de som du trodde att de skulle vara, eller blev du förvånad?
Ja en, Filippa. Vi fick kontakt tack vare min blogg men lärde känna varandra genom msn.

15. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Ja absolut. Man blir beroende och kan ibland skjuta upp viktigare saker för att blogga. Som nu , här sitter jag och bloggar fast jag egentligen borde plugga.

16. Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar? Och i sådana fall: Hur har du hanterat detta?
Nej aldrig faktist! Jätteskönt

17. Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar?
Hahah ja de här, pinsamt när personen jag skrev om läste de:P

18. Hur ser bloggandets nackdelar ut för dig?
De är väl de att det tar så himla mycket tid. Och man får lätt dåligt samvete om man inte bloggar.

19. Tror du att bloggarna har (eller kommer att ha) någon inverkan på vår kultur, eller är de en grupp människor som påverkar varandra?
Ja, de ser man mycket på modebloggar som ibland kan ha större säljningskraft än modetidningar.

20. Avslutningsvis 1: Kan du sammanfatta kort vad ditt bloggskrivande har betytt för dig?
Jätte mycket! Utan bloggen hade jag fått gått runt och bärt på alla mina åsikter och dte hade inte varit bra. Sen tror jag faktist att bloggen kan ha haft effekt på mitt skolarbete. Sen jag började blogga  förra hösten fick jag toppbetyg på alla svenska uppgifter.

21. Avslutningsvis 2: Kan du sammanfatta kort vad bloggläsandet har betytt för dig?
Jag är ju inte någon jättestor bloggläsare egentligen. Men de är kul att läsa för på bloggar är folk oftast sig själv. Man får veta saker som man inte trodde om folk

22. Nämn tre bloggare som du vill ska svara på enkäten.
Stephanie, Filippa och Marie :)


Min!

image518

 -Dags att växa upp?
Jo, men inte utan chokladkalendern ;)

Storhandling


Har lovat mamma att åka med henne och storhandla idag. Inge vidare kul men sånt som måste göras. Tror vi ska till nya stora Ica maxi här i stan, de är bra för dom har skaffat sånna där stora kundvagnar där och de lär behövas idag.. kylskåpet är helt tomt och vi ska ha gäster hela helgen! Att åka och storhandla mat är egentligen en ganska okej syssla, så länge jag själv slipper betala för den :P. Nä men de är roligt när man handlar inför något särskilt, som nu när vi ska ha gäster och fira advent. Jag brukar också följa med när vi handlar inför påsk och midsommar. När jag var mindre var mitt enda syfte att följa med provsmakningen dom hade i affärerna, och att plocka rätt godis. Fast de är klart.. de kan ju ligga något i de fortfarande ;)

Komp

TinyPic image

Jag har kompledigt typ alla torsdagar framöver nu. Börjar 11.. Usch jag tycker inte om att börja så sent. Då vill jag hellre börja tidigt och sen sluta tidigare. Man får ändå inget gjort sånna här mornar, stressar bara upp sig själv och går runt och väntar på att man ska iväg. Men som är tur så är mina komptider på tisdagar lite bättre, då är de eftermiddag jag är ledig från och slutar alltså före 12, wei!
Åh de känns så onödigt.. jag ska till skolan nu och ha klassråd i 10 minuter..sen måste jag äta lunch där för att sedan ha En lektion till. Kulturhistoria.. blä!

Kalenderkärlek

Både jag och min syster älskar julkalendrar, från alla årtionden! Jag tror vi har typ 8 stycken nu och dom mest spelade är nog Mysteriet på Greveholm, Trolltider och Albert & Herbert. Egentligen så är de min syster som äger dom alla.. eftersom jag anser mig vara för gammal för att önska mig julkalandrar i julklapp. Så jag önskar liksom för mig syster, det är alltså jag som bestämmer vilken kalander hon ska få i julklapp varje år. Som förra året:

- Mamma, Sofia vill ha Mysteriet på greveholm i år.. så vi måste köpa den!
- Du menar att du vill ha den?
- Eh, Aa.

Hehe, men jag fick som jag ville. I år har jag bestämt mig för att min lillasyster önskar sig Sunes jul, för den har jag inte sett. Men dom har just nu extra erbjudande på typ Ica maxi att man kan köpa en kalanderbox med 3 stycken olika kalendrar för  endast 179 kronor. Vilket är superbra, Sunes Jul ingår ju i den tillsammans med Håkan Bråkan och LasseMajas detektivbyrå.

DVD Barn/Ungdom/Familj, Julkalender Box (6-DVD/3 julkalendrar)

De är ditt fel sötnos

Jag tror jag kan göra två saker samtidigt, men jag lär mig aldrig att de går inte. Som igår så skulle jag plugga samtidigt som jag hade på Sagan om kungungens återkomst i bakrunden. Ville se den för de var så himla länge sen sist och jag tänkte att de kunde gå bra att ha på den samtidigt som när jag pluggar eftersom jag har sett den så många gånger och behöver inte hålla blicken på tv:n hela tiden så jag kan skriva samtidigt. Det gick väl bra till en början.. satt i sängen och skrev samtidigt som filmen spelades i bakrunden.. Flöt på ganska bra, tills... Legolas den jäveln dyker upp!  Då vet jag inte vart jag ska ta vägen, blir jag helt extatisk! Hoppar upp ur sängen så läxpapprerna flyger och sen typ skuttar runt i hela rummet med ett fånigt flin på läpparna. Jag vet, de är helt sjukt och jag vette fasen hur de går till.. Värre blir de när han skjuter någon för då apploderar jag, och när han blir attackerad så skriker jag. Precis som när jag såg den på bio ;)
De här är ingen nyhet men seriöst, han måste vara världens vackraste! Så de blev inte mycket pluggande igår kväll, vilket jag måste ta igen nu..bah

- Legolas, If you were my homework..
I would do you! I promise!

Pink X-mas

LJUSSTAKE ROSA

Hos Rusta just nu så finns de att köpa både rosa ljusstake och rosa julgran.  Ljusstaken kostar 59:- och granen 299:-, varav 50 kronor går till Rosa-bandet kampanjen 2007. De var bara detta som fattades!  För vi har ju haft alldeles för lite rosa den hösten eller hur? ;). Heh, nä men de är ju bra för de går ju till ett gott ändamål, fast en rosa julgran.. där går väl nästan gränsen? Vem kommer köpa denna? Och varför? Om de är att man vill stödja cancerfonden kan man väl köpa ett 20 tal rosa band istället och hänga i den vanliga granen? Fast de är klart.. de skulle vara kul att se gästernas min på julafton när dom kommer in och ser en rosa gran..

En favorit i kylan


De var så ruskigt kallt på stan idag så vi slank in på ett kafé för att värma oss en stund. Jag beställde in en stor Chai Latte. Förutom varm choklad så är de typ den enda varma drycken jag tycker om.  Jag vill verkligen kunna dricka vanligt kaffe eller Te men de går inte! Har försökt tusen gånger. Chai latte är nog lite mer som en blandning av de. Det har smaken av Chai te men konsistensen av  en kaffe latte. Kryddigt sött med smak av kardemumma, ingefära och kanel serverat med krämigt ångade mjölk. Perfekt! Kanelen gör verkligen pricken övet i:et såhär i Juletider. Min chailatte fick hela bordet att fyllas av julkänsla!

- Jag bloggar inte alls de har jag sagt

image517
Bloggdiskution på rasten idag igen, och mina vänner är fortfarande helt ovetande om mitt bloggande.


A: Asså jag struntar ju i om jag har nå läsare liksom..
Jag: Mm..
A: Jag skriver ju liksom bara för att de är kul att läsa själv sen..
Jag: Ja precis..
A: Som när man har hållit på ett år typ då är de ju jättekul att läsa gammalt sen.
Jag: Ja, man glömmer ju liksom bort vad man har skrivit. Jag brukar läsa gamla inlägg bara för att se om jag har förbättrats och....
A: Va?
Jag: Vad?
A: Vad sa du?
Jag: Ja sa inget!
A: Bloggar du me?
Jag: Nej
A: Men du sa ju..
Jag: Jag skriver dagbok.. vanlig dagbok du vet.. hehe, de var de jag mena..
A: Ahaa..


Sverige går och lägger sig imorgon

TinyPic image

 På tal om snö.. imorgon kommer de. Imorgon kommer hela Sverige bli inbäddat i ett stort vitt täcke. Men det får gärna vänta med att komma tills jag har cyklat till skolan, fixar inte en morgon till i snöstorm! Hur som helst, mysigt med mycke snö nu till advent. Åh vad jag längtar till helgen, min lilla 2 åriga kusin kommer ju hit och då ska jag visa henne precis allt vad vintern innebär! Vi ska göra snögubbar, snöänglar och åka pulka så de står härliga till! Skidåkningen sparar vi till Januari, för då är de sälen som är inbokat!

Hoppas Aftonbladet och SMHI håller vad dom har lovat nu ;)

Jag om djur

Folk påstår att jag inte har så bra koll när det kommer till djur.. Jag vet inte.. de kanske stämmer? Jag funderade lite på några citat om djur jag slängt ur mig..


- Sen vann jag ett sånt där gosedjur du vet.. en sån där... eh.. hm...en Bambi!

- De är väl hästar som har fyra magar va?

- Jag rider bara om du lovar att hålla i kopplet hela tiden.

- Den finaste hundrasen är pongo.

- Jag har faktist bara blivit biten av en humla två gånger!

- Gotlandsruss är väl sånna där stora vita fåglar..

-  En Tik? Vadå heter hunden de?

- Sötaste djurbarnen är nog griskalvarna.

-  Men usch, varför har ni aldrig sagt att de är häst i hamburgare!?

- Titta vilken söt... öhm... eh.. hmm... Okej nu går vi till nästa djur!

Medalj till den troligen icke stadsråtta som lyckats hitta felen i dessa 10 meningar ;)

Snö..

image516

Nog för att jag gillar snö, men idag hade jag faktist hoppats på att det skulle ha smält bort. Det är inte bara de att jag måste cykla till skolan ,utan idag ska vi fortsätta filma på de där skolprojektet vi börja på förra veckan. Det är en scen som vi inte hann filma klart. Problemet är nu bara att den scenen utspelar sig utomhus, och förra veckan var de inge på den platsen.. hmm.. nåja, allt är väl möjligt på film, right? Som att de är snö ena sekunden och andra inte? Typist! Jag som har sett till att ta på mig samma kläder som förra veckan bara för att de inte ska märkas att de är vid två olika tidpunkter. 

Det brinner


Fy vilken läskig bild. Det är svårt att förstå att det där händer just nu på en plats i Sverige, att ett helt hus står i lågor och folk just i detta ögonblick springer för sina liv. Det här måste vara det enda negativa med att julen , eldsvådor. Att det ska börja brinna är i mitt hus har nog alltid varit min största mardröm. Jag har ända sen jag varit liten funderat ut planer på hur jag skulle bära mig åt om det hände, vart jag skulle ta mig ut och vad jag skulle ta med mig. Jag minns att jag en gång fick den frågan: Om du var i ett brinnande hus och hade bara chansen att ta med dig en sak ut, vad skulle det bli? Självklart skulle man ju se till att hela familjen kom ut först, men om det var ett ting man skulle ta med sig, vad skulle man ta? Något värdefullt eller något oersättligt?

Bild: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1336347.ab

Panic on the blog

TinyPic image


Varför varför varför väljer folk att besöka min blogg just när jag har som minst bloggfantasi? Är de så att ni ser in i mitt huvud att de är helt tomt och sen väljer att besöka bloggen just då för att jävlas med mig?:P. Men de är så typist! Sen dom dagar då jag verkligen har hur mycket som helst att skriva om och jag för en gångs skull får till riktigt bra inlägg, ja då är de inte en jävel här.. Jag fattar inte.. Som idag till exempel, jag är helt trög i skallen och när jag kommer hem så ser jag att läsarsiffrorna fördubblats, då får jag helt panik och tänker " shit nu måste jag skriva massor och extra bra". De är som när man är och spelar bowling, och så sätter man en strike på första och folk säger " Wow vad bra du är, de här vinner du". Precis, då är de ju kört direkt och klotet hamnar i rännan hela tiden. Pressen blir för stor helt enkelt och man får panik. Ungefär som när jag har mycket besökare här. De är inte de att jag inte vill ha de, jag måste nog bara förbli ovetande om det, tror de är då blogginläggen blir som bäst. Ska dock försöka få in i alla fall ett inlägg till idag!

Citat moí

image515

-Oj, här sitter jag och sjunger fast jag inte kan.
Sagt under musiklektionen då jag mitt under mitt lilla nynnande
 märker hur folk börjar glo.

God natt!

TinyPic image

Åh vad jag kommer sova gott inatt. Är alldeles nyduschad och ska strax krypa ner i sängen där jag precis bäddat i mitt stora mysiga duntäcke. Nu är de vinter! Jag har låtit fönstret stå på glänt en stund för att de ska bli sådär härligt svalt i rummet. Det gör inget att jag fryser lite ikväll, en viss preson kommer hålla mig varm ända till halv ett inatt så ;)

image514

Jag har en hemlighet

TinyPic image

-Jag bloggar. Men de är hemligt, jätte hemligt!

De är faktist ingen i skolan som vet något än, och så ska de fortsätta vara. I flera månader nu har jag lyckats knipa igen, men de börjar bli svårare. Tydligen så har flera av mina kompisar också börjat blogga nu, något som kom fram på lunchrasten i veckan då mitt nyss svalda vatten höll på att spruta ut samma väg igen. "Men nej då, jag bloggar inte, Hah! Jag vet knappt vad en blogg är för något! Och har absolut inte hållt på med de i över ett år nu!" Jag ljuger så bra, eller hur? Shit asså.. De var riktigt svårt att inte dra på smilbanden när dom sen började prata om sina 10 unika läsare och att dom lyckats skriva varje dag i över en vecka nu. Men jag höll masken och fortsatte mumla saker som " wow... vad duktiga ni är..". Hehe, dom skulle bara veta!

Veckans hottie v.47

noje-06s30-reuben-97.jpg

 Reuben Sallmander

Jag har kollat alldeles för mycket på Fredriksdalsteaterns " Hot Jazzade en sommar" den här veckan. Men gah jag har blivit helt kär i den pjäsen, och i Reuben.. shit att jag inte tänkt på hur snygg han är förut. Okej, just där så spelar han ju en charmig person och det är väl meningen man ska tycka han är snygg när han går där med den slanka kostymen, hatten på sné, dom kritvita tänder och den lilla mustachen, men jag brukar inte falla för sånna där knep! Sen att han sjunger och rör sig som en gud är ju en helt annan sak. Jag vill se mer av Reuben!

Stjärnsyskon

TinyPic image

Bästa sajten just nu är Birthday.se! Jag står i stooor skuld till dom! Jag är ju väldigt nyfiken av mig så jag tycker om att kolla upp folk, då är den sidan perfekt. Man skriver bara in namnet på personen och så får man upp precis allt om den! Födelsedatum, ort och sånt. Ett tag hade jag koll på precis när alla kändisar fyllde typ :P.
Hur som helst, jag surfade in där för en stund sen och provade söka på mitt eget för och efternamn. De visade sig att de finns totalt 7 stycken i Sverige som stavar för och efternamnet likadant som jag. Varav en av dom faktist var född samma år som mig. Sen provade jag att söka på min födelseort och födelsedatum, Örebro 23:e mars 1991. Och då fick jag upp 4 träffar, de är jag och 3 killar till som är födda exakt då och på samma ställe. Lite kul att se.. dom måste väl typ bli mina stjärnbröder då..? eller?

Ey Ey Ey boomba ra da yea yea

Nostalgi! Det här är 90:tal och barndom så de skriker om de! Oj vilka minnen man har till den här låten. Jag minns 1999 då den här var som populärast, alla kunde den. Och så stod man där på rasten i skolan och sjöng " om du var min du var min, du vara bara min och jag var din jag var din, oh ohooh!" samtidigt som man gjorde häftiga handrörelser till. Det var också den här man stod och mimade till under roliga timmen och som fick hela golvet att fyllas av folk på discon.

 

Lite svårt att förstå nu hur den här låten kunde sälja guld för bara 9 år sen. Försök bara att tänka er in i tanken att någon skulle ha en hit med den här låten idag. Jag tror inte ens små sjuåriga tjejer skulle nappa på en sång med raderna
" Kan inte tänka på annat än bara dig, tjola hopp tjola hej!"

Oh my It´s saturday!

Ursäkta de inte blev nåt mer bloggande igår kväll men tiden rann bara iväg helt enkelt och jag hade annat att tänka på. Nu är de i alla fall lördag, fast de känns om de var lördag igår och söndag idag, bara för jag var ledig. Men de är superskönt, lite bonushelg! Jag behöver all den tid jag kan få för nu måste de pluggas, har 2 recentioner jag hade tänkt skriva klart idag, usch och fy! Fast jag kom på de att recentionen till den där boken Jag saknar dig, Jag saknar dig, har jag ju typ redan skrivit, här i bloggen. Haha så den är ju typ klar. Konstigt de där, när jag ska recensera något i bloggen går de så  himla lätt men så fort de handlar om en läxa så kör jag fast direkt!

image513

De är sådär superhärligt väder ute idag. Alldeles vitt på marken och alldeles blått på himlen, sen lyser solen så fint! åh jag längtar till nästa helg då mina kusiner kommer hit , då ska vi åka pulka, göra snögubbar, baka pepparkakor och annat mys!

Outfit fredag v.47

22 55

♥ Jeans - Podium
♥  Långt linne - RAW
♥  Topp - H&M
♥  Halsband & Örhängen - H&M

Jag har varit ledig idag så har inte klätt på mig först typ, nu:P. Ska upp på stan en stund innan det blir allt för mörkt . Shit va de snöar ute idag asså, de bara öser ner. Jag såg därför till att ta bort mig varmt, orkar inte piffa upp mig för mycket eftersom ända jacka, mössa och halsduk ska på över.
Vi hörs ikväll igen! Får se om de blir nåt shoppat.

image512

Dagens I-landsproblem

kod
Någon mer än jag som stör sig nå otroligt på dom här kommentarkoderna?

Jag är så trött på dom så de är inte sant, de tar ju en evighet att skicka kommentarer nu för tiden. Vilket gör att folk drar sig från att kommentera, även jag. Fattar inte varför dom finns. Typ för att det inte ska skickas reklam? Men va fasen.. de har väl ingen dött av? Kan dom inte komma på nåt system som automatiskt rensar bort dom elaka kommentarerna istället? De är väl fan så mycket värre. För de tar verkligen aslång tid för mig att fylla  dom där jäkla koderna, det står helt still i skallen när jag ser dom där bokstäverna och siffrona framför mig. Och sen för att göra de svårare så sätter dom alltid varannan bokstav och varannan siffra, så man måste ta till båda hjärnhalvorna eller vad? Som om inte vi bloggare har nog att göra..

Den 23:e November

image507

Jag får ta och beklaga mig för den stackars människa som har namnsdag idag, Klemens. Ursäkta men jag blev lite full i skratt när jag läste almenackan och det där namnet, hade aldrig hört de förut. Och tur var väl de, jag vet inte hur jag skulle reagerat om någon kommit fram och presenterat sig med de namnet. Seriöst de var de fulaste namnet jag hört! Jag har kollat upp de och märke att det är ytterst få som har fått de som tilltalsnamn ( 2003 var de 2 st som fick de) så chansen att någon läser detta är inte så stor.

TinyPic imageJag får även passa på att gratulera min kära vän Johanna som fyller 16 år idag den 23:e! Massor av Grattis till dig! 
 Sen får jag väl ta och gratulera mig själv också som faktist fyller 17 minus 4 månader exakt idag ;)Och så är ju de ju bara en månad kvar till bästa och mysigaste dan på året, dagen före julafton!


 

Artisterna inför MF 08 klara

Plats för finalen: Stockholm Globe Arena

Då var artisterna( förutom jokrarna) inför Melodifestivalen 2008 avslöjade. Jag har läst igenom igenom listan och sen lekt lite Schulman genom att skriva precis vad jag tror och tycker. Men ja, ni kan ju ta de med en nypa salt :P


Razborka - Nicole Fuentes
- Vem? Nåja, utlänska artister är alltid välkomna.


Pame -
Daniel Mitsogiannis
- Trodde att de var gruppen Fame som skulle vara med igen först. Vad fasen är Pame för nåt? Och hur sjutton uttalar man den här killens namn?


If I could -
Calaisa
- Folkdansmusik typ? Jag blir så full i skratt när jag hör deras namn, Kalajsa, de är vad vi brukade säga när vi skulle på kalas när jag var mindre.


Love in stereo -
Ola Svensson
- Neeeej ska han komma och smutsa ner vår fina Melodifestival?! Bah han är inget annat än en härmapa. Bara för att hans Idol-kollger gjorde de så ska han också. Det blir inge kärlek i min stereo i alla fall..

Alla gamla x -
Face 84
- Hm, Ansikte 84? Nej de blir ansikte 1 för mig för jag har aldrig sett dom förr.


Under mitt tunna skinn - Patrik Isaksson
- Under mitt tunna skinn, vem om inte Patrik Isackson skriver en låt med den titeln?


Lay your love on me - BWO
- Här har vi vinnarna. Lay your love on me and I lay my vote on you.


Just a minute - Bröderna Rongedal
- Är de minuten mellan deras födsel dom sjunger dom? Tycker de är läskigt när 2 så här otroligt lika personer står på scen samtigt.


I love Europe -
Christer Sjögren
- Nog för att Christer är en smörsångare men de här var väl att ta i. Han kunde väl åtminstånde börjat med att sjunga I love Sverige och se om han ror hem det...


Jag saknar dig - Ainbusk
- Jag saknar inte er!


Visst finns mirakel -
Suzzie Tapper
- Ja visst finns de mirakel, som att någon med engelsk namn och svensklåttitel skulle lyckas?


Jag behöver aldrig mera vara rädd - Lasse Lindh
- Inte den tråkmånsen, nu är jag rädd!


Den första svalan - Alexander Schöld
- Den sista svalan


Lullaby - Brandur Enni
- En invandrare som sjunger om en förort till Stockholm?

Never fall in love - Mickey Huskic
- Är de Carolas Mickey?


Smiling in love - Caracola
- Varför blev jag helt plötsligt så otroligt godissugen?


When you need me -
Therese Andersson
- Ja, tydligen så Needs hon inte sina Pay-tv vänner längre.


Hero - Charlotte Perelli

- Tack Charlotte för att du är hjälten som snyggar till namnen här på listan.


Empty room - Sanna Nielsen
- Sanna, så hon kan engelska? Där ser man..


Leva livet - Frida Muranius
- Den som stjäl en låttitel borde lida livet


Ingen mår så bra som jag - Fronda
- Värre kommer du må när du åker ut så de sjuter om de.


That`s love - Michael Michailoff
- That´s a wierd lastaname..


Kebabpizza slivovitza - Andra generationen
- Okej, själv tar jag en hawaii.


That is where I go - Sibel Redzep

- Men vad har jag sagt om de här? Idoler håll er borta!


Deja vu - Velvet

- Äntligen rätt sak på rätt plats.

I lågornas sken - Nordman
- Nu börjar de likna nåt här, mer comebacker!


Hur svårt kan det vara - Linda Bentzing
- Precis, hur svårt kan de vara att få med lite bra artister? Tack Linda!

Line on fire - The poodles och E-Type
- The poodles och E-type på en och samma scen? Jo nog blir de Fire i alla fall..


Kära tomten.. Ge mig en bög!

Nu har jag kommit på vad jag ska önska mig i julklapp, en bög. Min kompis fick en förra julen så nu är de min tur! Snälla tomten, bögar är bland dom trevligaste och socialaste människor jag träffat, skaffa mig en bögkompis! Tänk vad kul vi skulle ha det, och vad mycket man kunde prata om. Att ha en bögkompis borde ju vara varje flickas dröm liksom. Tänk er att ha en killkompis som man kan gå på stan med, ta skönhetsråd av, prata om känslor med, spana killar med och i mitt fall, snacka schlager med! Inget man kan göra med en straight kille! Nej, för tillfället vill jag hellre ha en bögkompis än en pojkvän faktist.. Han får gärna vara frisör också, så han kan fixa håret på mig. Och så är de bra om vi har typ samma killsmak.
Jag hade ju hoppats att nu när jag började en estetiskt linje så skulle de vara lite bögar i klassen, men icke, det verkar som om dom flesta är hetro. Va faan killar, kom igen nu! Ut ur garderoben! Mer bögar åt folket!

TinyPic image


Upptäckte just att Blondinbella och skrivit om Bögar i sin blogg idag, fan va skumt.. Men Notera dock att mitt inlägg är publicerat minuterna före hennes! ;)

Bloggminnen

Jag kom och tänka på min förra favoritblogg förut, som av en anledning jag inte är medveten om har stängts ner. Lite Glitterspray över vardagen, som drevs av min vän Julia. Gu vad jag saknar den bloggen. Det va verkligen glitterspray över vardagen. Fylld med glamour, glitter, vardagslyx och altid det senaste inom melodifestivalen! Julia är den bästa bloggaren någonsin och kommer alltid vara! Det var hon som fick mig att börja och hon är fortfarande min bloggförebild.
TinyPic image

Det blev en Lett match


Sverige - Lettland 2-1

Haha fattar ni? "Lett" match! Där var jag väl sjukt rolig..?

Nämen de är väl bara att gratulera då, Sverige vann.. vad de var för nåt har jag ingen aning om. EM eller?

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/landslaget/article1304011.ab

Inhandlat

image506

Det blev en språngmarsch till bokhandlarn under lunchen idag. Jag vet inte hur många elever vi mötte på vägen dit som alla kom med en lika stor kasse och en lika stor bok uniti. Haha! Alla älskar verkligen Harry potter, och vi stötte på ett stort gäng klasskamrater i kön till kassan. Jag fattar inte varför jag skulle köpa min bok idag..kommer ändå inte läsa den på evigheter. Jag törs inte! Inte sen jag läste 6:an.. fan den läbbigaste veckan någonsin. Mina nerver kommer gå sönder när jag läser den här. Men samtidigt vill jag inte vänta för länge, för jag vet att just nu, i detta ögonblick ligger hälften av mitt kompisgäng och läser för fulla muggar och imorrn kommer dom till skolan och ska diskutera.. så på nåt sätt får jag ju reda på hur de går ändå.

För deprimerade stunder


Det är den här skivan som missbrukas mest i min stereo just nu. Vacuum- Your whole life is leading up to this. Det är verkligen den perfekta plattan om man som jag känner sig lite smådeppig under sånna här sena höstkvällar. Igår hade jag en riktig Bad day och då var de superskönt att  på kvällen släcka ner i hela rummet, låta fönstret stå på glänt och sen bara luta sig tillbaka medan låtar som Sea of silience, Mind your mind och In the dirt spelades på lagom volym. Kanske ingen musik som får en glad precis, men det är inte alltid man vill vara glad heller, det finns faktist stunder då det kan vara skönt att få vara lite deprimerad, eller bara allmänt nere.



-Today, the sun will set in east
Hell will catch a cold
And I'm down here on my knees
Come on and take me home
As you love me, baby trust this
On a day like this, fools like me can change


När vi ändå är igång

Jag har en riktig såndär Hata-örebro-dag idag. De där Gert fylking citatet från i morse har jag haft roligt åt hela dan. Nu var jag inne på våran dagstidnings hemsida och där fanns de ett inlägg om hur tråkigt örebro var, sen hade folk fått skrivit in svar om vad dom tyckte om staden. Här är några insändare:

- Mm. Inte kul i denna stad. Jämfört med ; Stockholm , Paris, New York, Bangkok, Tromsö,eller ja där tar det slut. Örebro har stämpeln " patetisk liten kommun med komplex", instämplad under stringtroskanten med stora tribaltatueringen väl synlig, med inget hopp om förändring eftersom ciderfyllan tar ut sin rätt.
Patetiskt.

- Japp jag håller med Örebro är den tråkigaste standen i sverige och folket gör själ för öknamnet gnällbältet....

- Japp! Örebro är den tristaste platsen i hela Sverige,vill man ha kontakt med trevligt folk får man leta sig ut till grannkommunerna.
Många örebroare verkar tro att dom lever i en storstad och uppför sig som New yorkbor fast dom i själva verket bor i en liten tätort. Patetiskt.

- Ja, Örebro verkar faktiskt vara en av dom absolut tråkigaste städerna vi har i Sverige. Tråkigt men sant..

- Jag anser att örebro är den absolut dödaste stad i europa! Och till de som stör sig på ljud och ljus: Det finns mycket skog i norrland som är obebot,tyst,och mörkt. Man skall inte bo i stan om man har kriterier som ovan.
Flyttade från Örebro för två år sedan, och det är inget jag ångrar! Det är synd på en så fin stad att det inte är mer liv. Det är ju inte ofta det är en konsert värd namnet i länet. Och när väl gyllene tider kommer, blir det en uppståndelse som om jorden skulle gå under! Nä skärpning Ni som klagar: Flytta! Ni som arrangerar: Kör på!!!

Hahah och det där var bara Några! Där ser ni, det är inte bara jag som har utgått från att Örebro är en tråkig stad, det ÄR en tråkig stad! Nu är de bevisat! Ett stort HA HA HA till er som fortfarande tror jag är ensam om att tycka de.

Kunde inte sagt det bättre själv ;)

image505

Dagens citat:

Gert Fylking : Säg något tråkigt, Örebro. Säg något tråkigare, Örebroare.


Kill me..

home

En 5 sidors uppsats om vikingatiden + En teateranalys + En svenskaartikel om medeltiden + En svenska bokrecention + En engelsk bok att läsa ut + En engelsk bokrecention  + Ett filmmanus att översätta.

Något mattesnille som kan lista ut vad de där resuterar i?
-Just det, väldigt lite tid för bloggande.

In action

TinyPic image

Det har blivit mycket agerande idag. Först på engelskalektionen imorse då vi var ute och filmade ett såpa-avsnitt. Min grupps handlar om typ rädsla och hot så vi fick liv på hela stan när vi sprang runt där och skrek " DEN KOMMER!!! HJÄLP MIG!!!". Inte lätt att förmedla sån energi halv 9 på morgonen och få de att se äkta ut i kameran.
Andra lektionen vi hade var svenska där vi håller på med litteraturhistoria och ska därför spela upp en liten pjäs från, typ forntiden? Ja, de är inget lätt manus precis.
Sen nu på eftermiddan har jag haft 3 timmar vanlig teaterlektion där vi jobbar med röst och rörelse, vilket kanske inte är de lättaste när man är som jag var idag, inte på topp.

Vart tog ni vägen tjejer?


En tanke som slog mig förut när jag kollade på tv, vart tusan har förkväll tagit vägen? Jag börjar sakna de, de var ju en stor del av vardgen i våras. Riktigt uppiggande att varje eftermiddag slå på tv4 och förkväll. Inte för jag direkt brukade kolla på de, men hade alltid på bakrunden liksom. Var extra skönt när man var ensam hemma, på något vis fick man lite sällskap. Och ibland kunde de ju faktist vara med några riktigt bra artister. Sen gillade jag de att dom satt på centralstation och att man hela tiden hade koll vad som hände där, kändes hemma för mig :). Nej jag börjar verkligen sakna de såhär i vintermörkret, de gjorde dagarna och kvällarna lite längre. Otroligt duktiga Kayo med lyckopillret Carina Berg, och yrvädret Carolina Gynning som bara for runt och babblade på med alla. -Come (back)and shine my world...

Dagens I-landsproblem

TinyPic image

Något pucko åt räkor här hemma igår och nu stinker de i hela köket. Gu jag håller på att dö, de här är värre än när någon släppte en stinkbomb i skolan förra veckan. Jag hatar räkor och jag hatar lukten av de ännu mer. Det sätter sig verkligen överallt, även om jag är 20 meter från köket nu känner jag de, bara för jag varit där inne så har lukten satt sig i håret, Uäk!

Own my soul

image503

Såhär ser omslaget på min nybrända platta ut. Jag satte ihop en till nu i helgen. Eftersom jag inte har datorn i mitt rum så brukar jag bränna ner den bästa musiken på skiva och spela i stereon. Blir lite bättre sound då också. Jag vet inte hur många egna cd skivor jag har nu, de har nog blivit ett par stycken. Alla har dom olika namn och olika omslag, de är kul att pyssla med musik på de viset. Tror detta kommer bli årets julklapp från mig i alla fall.

Detta är min playlist på senaste plattan:

Keane - With or Without you
Eskobar - Someone new
Regina Spektor - Samson
Cutting Crew - Died in your arms
Ace of base - Cruel summer
Timbaland (Feat. onerepublic) - Apologize
Tori Amos -
I don´t like mondays
Des´ree - Kissing you
Kym Mazelle - Young hearts run free
Umberto Tozzi & Raf - Gente Di Mare
Army of Lovers - Crusified
Den Petrov & Fabrika - Ne Vinovata Ya
Vaccum - Pride in my religion
Kim Wilde - Kids in America
Bee gees - How deep is your love
Chicago - Hard to say i´m sorry
Fabrika 6 - Kruto ti popal na tv

Veckans hottie v.46


Will Young

Det är den här killen som har förgyllt hela min vecka så de är klart han förtjänar att bli veckan hottie då :).


-I think I'd better leave right now
Before I fall any deeper
I think I'd better leave right now
Feeling weaker and weaker
Somebody better show me how
Before I fall any deeper
I think I'd better leave right now

Och helt plötsligt är jag 14 år äldre..

I mitt rum för en stund sen, farmor har just upptäckt att jag fortfarande har gosedjur kvar på hyllan.

Farmor: Men Jessica, dom där är de väl dags att göra sig av me snart va?
Jag: Joo.. de har inte blivit av än bara.
Farmor: Nä föresten, de kanske inte är så stor idé, snart har du väl en liten här...
Jag: öh.. va? Jag?..
Farmor: Ja och då kanske han vill ha dom att leka med..
Jag: öh..  Asså jag har faktist inga planer på att..
Farmor: Barnleksaker har ju blivit så dyrt, de kanske inte är så dummt att spara tills..
Jag: Men farmor jag tror faktist inte jag ska ha..
Farmor: Fast de är klart, de kan ju ta några år innan de är dags för dig..

 Men de där är typist farmor, precis som hon antog att jag skulle konfermera mig, så antar hon att jag ska gifta mig, att jag ska skaffa barn och att det ska bli en han. Och hon tror att det ska hända snart, de är fan läskigt!
När hon kommer in i rummet är jag bara en vanlig 16.åring, när hon går ut är jag 30 år, gift och har ett barn som leker med mina gamla gosedjur.


Farmor besök

TinyPic image


Klockan är inte ens 10 och om bara en liten stund kommer de ringa på dörren här hemma. Sen kommer farmor kliva in och säga " hallå hallå i stugan!", precis som vanligt. Sen fortsätter det med " Åh va stor du har blivit Jessica" och jag får en trisslott och en tjugolapp. Då är de bara att bocka och buga. Troligtvis får jag även nån virkad duk eller en låda bestick, att "lägga i brudkistan" som hon säger. Ja min farmor är väldigt gammaldags, jag har inte vågat berätta för henne att jag inte har några planer på att gifta mig. Hon höll ju på  att gå i taket  när jag lät bli att konfermera mig. Jag var ju den första i släkten som bröt den traditionen. Men jag tror hon har förlåtit mig för det nu :P. 

Update: Ne,j jag hade fel, jag fick ingen trisslott, duk eller besticklåda. Jag fick en symaskin. Så nu måste man lära sig sy då..

En vanlig lista

De var rätt länge sen nu faktist :) Och jag ska försöka svara normalt och oironiskt på frågarna:P

Vad heter du: Jessica

Var bor du: Örebro

Trivs du där: NEJ!

Brukar du läsa horoskop: Ja, men de stämmer fan aldrig..

Har du körkort: Ja, men de är inte mitt.

Favoritdjur: Gräshoppor

Festar du mycket: Jämfört med vem?

Sprit, cider, vin eller öl: Cider

Brukar du bli för full: Nej, bara för patetiskta människor.

Antal kuddar i sängen: 2

Äger du ett busskort: Ja 2 stycken men använder dom inte.

Vad åt du till frukost: Rostat bröd

Har du haft sex idag: * tänker efter*, Nej.

Nästa mål i ditt liv: Klara alla nästa veckas skrivningar

Hur svarar du i mobilen: Ah hallå?

Antal timmar sömn inatt: 6 kanske?

Sov du ensam: Om man tänker efter så har jag ju typ redan svart på den frågan..

Din hobby: Jag har väl fler än bara en?

Vad är det för veckodag?: Lördag

Vad åt du senast: Godiiis

Vem fick du sms av senast: Toooja

Vem ringde dig senast: Kusinen

Godaste ölen du druckit: Öl är äckligt!

Vilka hårfärger har du haft: Brunt och svart, typ.

Vad såg du senast på TV: High school musical

Vad läser du för bok just nu: Hamlet

Längd: 161 cm

Skostorlek: 38

Hårfärg: Brun

Är du kär i någon: mm..

Vad gör du om ett år: Pluggar, kans jobbar också.

Önskar du att du bodde någon annanstans: Okej den här frågan har jag väl ockås svarat på typ? JA!

Dricker du: Jaa dricka måste man väl, torkar ju ut annars.

Vilken parfym använder du: Hypnôse

Vilka skor använder du: Cheap monday

Dagens klädsel: Mjukisbrallor och linne


Du fattar ingenting

Jag vet inte hur många gånger jag tittat på de här klippet idag, men jag skrattar lika mycket varje gång! Så jäävla kul. Tusan att jag missade när de gick på tv. Det är den nya killen i Paralamentet, Björn Gustavsson som får Tips från Coachen. Jag tror de här är de bästa nån som som sänds från Parlamentet. Han imitationer av en brat är helt klockrena, och ännu roligare blir de när han får uppmaningen " Du fattar ingenting". Jag skrattar ihjäl mig( som schyffert). Så jäkla bra skådespel asså, han ser verkligen ut att inte fatta någonting!


Peace

Jag har länge letat efter ett sånt här halsband, med peacemärket i silver. Men det har dock bara funnits i butiker på internet vilket har hindrat mig från att köpa ett. Men nu har jag hört att dom fått in de på Glitter så tänkte kila upp nångång i veckan och köpa mig ett ;) Äntligen! Jag gillar smycken med buskap, även om de är lite hippievarning på den här. Hade ett tag ett smycke med kors i, mest för att jag tyckte de var snyggt, inte för att jag var kristen eller så. Men bara för jag använde de så mycket började folk tro att jag var de. Så tänkte att ett peacemärke skulle vara bättre, fred vill väl alla ha?

Sterling silver peace sign charm necklace

Världens svåraste läxa?

TinyPic image

Vi har fått en hemuppgift till musiken på måndag. Vi ska ta med en låt vi gillar och presentera den för klassen. Jag upprepar, EN favoritlåt, en!! Hur sjutton ska de gå till? Jag håller på at bryta ihop här hemma, på grund av beslutsångest! EN låt, liksom, de går inte att välja! Ni som har läst min blogg ett tag, tänk efter, hur många gånger har jag inte skrivit " åh de här är min absoluta favoritlåt!"?  
Rätt många gånger. Och nu ska jag välja ut En! Låten jag lyssnar på mest just nu är ju " leave right now" med Will som jag berättade om nedan. Men den vill jag inte ta med.. känns pinsamt på nåt sätt att ta med en smörsångsarlåt. Har ingen lust at bli mobbad för min musikstil, hade jag inte varit rädd för de hade jag kunnat tagit vilken som helst, typ som nån av dom där gamla ryska hitsen jag lyssnade på ett tag, spelar jag upp en sån för klassen nu skrattar dom ihjäl sig.

Paket

45

Fick paket från Amelia idag, för att mamma typ premunerar på den tidningen. När man gick med där så skulle man få den rosa mysdräkten i .. eh Voulor tror jag de heter :P. Och idag kom den alltså. Jag älskar att få paketet på posten, även om jag vet vad som är i är jag alltid lika nyfiken!
Så nu sitter jag här och myser i min nya gratis-dress.Den kunde inte kommit mer lämligt än idag när de är så här ruggigt kallt och mörkt ute. Nu ska jag gå och göra mig lite varm choklad och sen krypa upp i soffan med en bok :)
Ha en trevlig fredag!




Hälsokontroll

Jag sitter här och är skitnervös.. ska till skolsyster om en stund. Fy va läskigt! Bara ordet hälsokontroll får mig att skaka! Tänk om de är något fel på mig.. och hon vill typ ge mig en spruta eller något. Jag är alltid såhär nervös inför läkarbesök. Så när jag väl gör där så gör jag bara bort mig, ni vet ibland när dom ska kolla synen genom att man ska läsa bokstäver på en tavla, då minns ja knappt vad bokstäverna heter. Helt hopplöst!
Aja, har jag tur så kanske jag inte hittar dit ens, ny skola och ny skolsköterska liksom.

TinyPic image

Spindeln


Ursäkta dåligt bloggande men jag har varit på stan och sen på teaterföreställning, som vanligt på tordagar då :P. Idag var vi på länsteatern och såg Snödrottningen. Den var hur bra som helst!!  Helt magiskt verkligen! Koregrafin, ljudet, ljuset, skådespelarna, ja allt var helt perfekt! Och inte helt otippat så blev jag ju lite småförtjust i en av de manliga skådespelarna.. hehe, förvånad någon? Men han var så sjukt snygg i de där kritvita sminket, långa nösnaglarna och de svarta blanka håret.. Anledningen till den där utstyrseln var för att han spelade spindel, se bild. Åh nu vill jag gå och se pjäsen igen! alla n som läser och bor i Örebrotrakten, gå och se den!

Jag hittade den här trailern till pjäsen ni kan se:
 http://www.na.se/naplayer/naavd3player.aspx?id=1382
Han är med i andra scenen dom visar.

Utropspris: 459 dollar

Någon som känner sig sugen på att köpa en begagnad blogg? Utropspriset för denna ligger på circa 4000 svenska kronor. Kom igen nu då, först till kvarn får den!

Haha nä skoja, men att bloggen är värd nästan 4000 är faktist sant. De finns en sida man kan undersöka de på, fast man får då siffrorna i dollar. Tror dom mäter på hur många besökare man haft eller något. Jag tror faktist siffrorna stämmer för jag provade kolla upp andra bloggar som jag visste hade både mindre och fler läsare än mig och de verkade stämma.


This website is worth
$ 459.00
What is your website worth?

Will Young

Jag är kär ..  i honom, hans röst, den här videon och den här låten..


Det här är min nya baby och min nya musikdrog, Will Young. Hans låtar har gått repeat hela kvällen här hemma, och jag har blivit farligt beroende. Men den här  låten " Leave right now" är nog ändå favoriten, så himla undrebar! Och videon är så sjukt snygg, för att inte tala om Will själv då... mums!

Emil vann

Självklart kollade jag Älskade Astrid Lindgrentv4 igår, och självklart kunde jag inte hålla tårarna tillbaks. De räcker bara med att någon nämner Bröderna lejonhjärta för att de ska brista för mig. Men de var inte bara därför jag började gråta. Jag blir  så rörd av att se Astrid, och så blir jag stolt, stolt över att vara svensk! Hon måste varit den smartaste och snällaste svensk som nånsin funnits.

Var inne på aftonbladet och läste lite idag, där hade man tydligen också fått rösta på sin Astrid lindgren favorit.

Pippi (21.7 %)
Emil (27.8 %)
Ronja (7.5 %)
Mio min Mio (4.0 %)
Bullerbyn (5.7 %)
Bröderna Lejonhjärta (8.7 %)
Madicken (3.7 %)
Lotta  (2.7%)
Karlsson  (1.9 %)
Saltkråkan (13.2 %)
Kajsa Kavat (0.8 %)
Nils Karlsson Pyssling (1.0 %)
Någon annan (1.3 %)
 

Jag blev lite förvånad att Emil vann, trodde han skulle komma 2:a och Pippi skulle vara först. Att Saltkråkan och Bröderna Lejonhjärta ligger bra till är jag inte så förvånad över precis, de är ju verkligen klassiker. Om nån frågar mig vilken jag har som favorit kan jag inte svara, de går  bara inte!! När jag var riktigt liten var de Pippi som gällde, sen var de Madicken och Barna i Bullerbyn. När jag blev lite äldre gillade jag Lotta. Men favoriter just nu, de blir nog  Vi på Salkråkan och Bröderna Lejonhjärta. Fast.. skulle någon fråga, då skulle jag nog svara Pippi.. för att de var den jag fastnade för först liksom.

Det finns faktist en Astrid Lindgren saga jag inte tycker om, en jag gärna hade klarat mig utan i alla år. Och det är Karlsson på taket. Okej själva sagan är de väl inge fel på.. men Karlsson. Han är ju bara dum, snål och egoistisk. Tur att han inte kom högre upp på listan, men tycker endå de är lite nedrigt att han hamnade före Nils Karlsson Pyssling som är en riktig förebild för vad fin vänskap är.

Ny layout, dagen till ära.

Som en liten present till mig och min blogg så har jag skaffat ny design här på bloggen. Kändes som om de var dags för det nu när vintern är här. Och vet ni? Jag har faktist gjort den här helt själv! Eller okej, Amanda har hjälp mig lite med presentationstexten men annars är de mitt jobb :D Jag är så grymt stolt! Och sjukt nöjd också. Är dock inte helt hundra på bakrunden, de ska föreställa snöflingor men de ser mer ut som stjärnor typ..aja, kanske ändrar sen. Det var när jag såg den där bilden på rosen i snön som jag bestämde mig för att göra ny design och använda den. Färgerna går i ungefär samma nyans som förut men har lagt in lite rött nu, för att få fram lite julkänsla!

Firande


Skulle kunna tro att dom visste att de va min bloggårsdag i skolan idag. Efter idrotten bjöds de nämligen på saft och drömmar, gott! Fast jag fattade aldrig riktigt anledningen till det. De var två klasskamrater som hade med sig, vet inte varför, för att smöra kanske?:P I så fall funkade de, jag sken ju genast upp. 

" Åh en kaka! På en onsdag?! Här vare fest.."

14:e November

TinyPic image

Vad är de för en dag?
Är de en vanlig dag?
Nej, de är ingen vanlig dag för det är bloggens 1:års dag!
Hurra Hurra Hurra!

image500

Ingen jul utan


image498

Åh titta vad mamma köpte med hem idag! Julmust!! Gu vad jag har saknat de här. Tror de är min absoluta favoritdricka, fast det säger jag alltid vid den här tiden på åren, sen frammåt Januari har man börjat tröttna. De är nog därför de är så speciellt och gott med julmust, man dricker de bara en gång per år. Tycker de är så synd att Coca-colan håller på att ta över julen nu. Jag såg nån omröstning förra året där det visade sig att över hälften av hela Sverige hellre dricker coca-cola till julmiddag.. dumma traditionsförstörare!

Rastunderhållning

Haha, jag och min kompis hade tråkigt idag på skolrasten så vi satt och lekte med mina vantar. En annan kompis hade tidigare lärt oss hur man gjorde kaniner av vanliga fingervantar så vi satt och hade lite dockteater där medan vi väntade på matten. Eftersom jag hade digtalkameran med mig så gjorde vi även en liten film om hur man gör vant-kaniner. Lägg märke till hur otroligt snabb och fingerfärdig min kompis Viktoria är :P (lägg också märke till hur fint snön faller utanför)



Jag säger då de, man lär sig något nytt varje dag ;)

Svt besök

Jag tror att min skola kanske kommer vara på tv ikväll.. på lilla aktuellt. Men jag är inte helt säker. De är en gåta jag försökt lösa hela helgen. I Fredags när vi skulle gå och äta lunch i skolan så överaskades vi av ett gäng kameramän utanför matsalen. Jag blev ju självklart skitnyfiken och ännu mer intresserad när jag såg att det stod SVT på deras ryggar. Men för säkerhets skulle tog vi den andra vägen in i matsalen och smög på dom därifrån. När vi kom ut sen stod dom mitt på skolgården och filmade en kille som pratade. Jag tyckte jag kände igen honom men kunde inte komma på från vad först. Sen såg jag, de var ju den där charmiga killen från Bolibomba!! Men va sjutton gjorde Bolibompa på en gymnasieskola i Örebro..?

image497

När jag kom hem kollade jag upp honom och såg att han tydligen inte l ngre jobbade på bolibomba och jag fick höra att han höll i nåt kulturprogram på 2:an istället. Så jag tänkte att de var väl därifrån men sen läste jag att de var nedlagt.. Så jag fortsatte söka runt lite och tillslut så upptäckte jag att han tydligen är reporter för lilla aktuellt nu och att dom besöker skolor runt om i landet. Så de måste ju varit därifrån, just därför ska jag se lilla sktuellt ikväll, haha!

Musikaldebuten


Vet ni? Idag tog jag mitt första riktiga steg in i musikalvärlden.. eller ja, typ.


Jag har ju musik i 3 timmar varje måndagmorgon nu för tiden, och idag så var teamat musikal. Det fullkomligt lös om mig när vi fick veta detta, var helt salig. Åh äntligen skulle min dröm bli sann, äntligen skulle jag få spela musikal. Vi delades sen in i 3 grupper och sen skulle vi sätta igång. Jag höll ju självklart på att spricka av iver. Skit samma att jag inte kan sjunga, nu vill jag upp på scen! Det slog mig sen att jag kanske hade haft  lite för höga förväntningar.. Kan ju säga att jag var inte lika entusiastisk när jag kröp runt där på knä och sjöng mina repilker, som löd:

- Nej nej nej, ta inte mig, ta den som är efter mig
Ta du mellanbocken, stor o fet o tjocken..

Japp, lilla bocken Bruse de var jag de, Hahaha. Vi hade ställt upp ett par stolar som skulle föreställa en bro och så skulle jag krypa över där, på mitten dök trollet upp och så skulle jag då sjunga de där, med den pipigaste rösten jag hade. De lät väl sådär, men jag gjorde de i alla fall. Musikalen blev faktist ganska bra , för att bara ha fått övat en timme så. Kul var de också.
Wallmans nästa?

Galakväll


Ikväll är det fotbollsgalan på tv. Undrar egentligen varför alla galer jämt ska sändas på måndagar..? Måndag är ju liksom så mycket vardag det kan bli, medan det fullkomligt kokar helg och fest om galor. Jag får inte ihop det, fast jag gillar det ändå. Man får liksom lite minilördags-känsla, vilket kan behövas på veckans segaste dag. Mer glamour i vardagen kan ju ingen dö av precis. Om det blir så mycket glamour ikväll vet jag inte vid tanke på att det är fotbollsgalan.. Men det ska ju vara med en hel del intressanta artister har jag läst, som The Ark, Magnus Uggla, och Peter Jöback i duett med Pernilla Wahlgren, ska bli spännande!
Det där med fotbollen gör väl de samma, jag fattar ändå ingenting, och några namn kan jag absolut inte, Förutom Zlatan då, som jag förövrigt just har förstått att han stavar med Z :P

Bild & källa : http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/article1223826.ab
                    http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/article1220534.ab

Gratis är gott

TinyPic image

Slutade ganska tidigt idag men stannade kvar på stan en stund. Dom bjöd nämligen på gratis kaffe så då är det klar man ställer upp. Inte för jag tycker om kaffe men är de gratis så.. då tycker jag om allt :)

Let it snow..

Nu ska jag leka lite modebloggare här genom att skriva ett Måste-ha-inlägg :P.
Men jag har gått och blivit totalkär i dom här örhängerna, har suttit och suktat efter dom i flera dar nu. Stora örhängen har verkligen börjat falla mig i smaken för tillfället, och dom här är 4x3 cm så de är ju ganska stort. Sen har jag ju alltid varit svag för silver och jag gillar sådant som anpassar sig efter årstiden. Jag har ju redan ett par örhängen med löv i och ett par med blommor. Får jag dom här med snöflingor nu så klarar jag mig ju året ut!
Örhängerna finns hos Nystil.se och kostar 119:-


Vad är det nu en modebloggare bruka avsluta sånna här inlägg med?
hmm..Jo just ja!
-Me liiiiike!!


 


Men jag älskar den, jag älskar den


TinyPic image

Bortser man från Harry Potter så har jag inte läst särskilt mycket böcker, nej jag är ingen läslus alls egentligen. Jag har så svårt att ta till mig böcker, att leva mig in och beröras av dom. Till skillnad från musik och film som jag både kan gråta och skratta  högt till. Men i fredags hände något konstigt.. jag hade på dagen varit i skolbibloteket och lånat boken " jag saknar dig, jag saknar dig" för vi hade i svenska uppgift att läsa en bok. Sen är jag kom hem på eftermiddag läste jag circa 50 sidor, tyckte den var bra, la ifrån mig den och fortsätte sedan på kvällen igen. Då läste jag 200 sidor, non stop!
Det hade stått  i en recention på baksidan att man inte skulle kunna lägga ifrån sig boken, att man skulle beröras på djupet och att man skulle gråta. Det där var ingen jag hade trott på. Gråta åt en bok, de kan man väl inte?
Haha snacka om att jag fick äta upp de där. Jag har aldrig gråtit så mycket!!! Sidorna var alldeles våta och och jag förbrukade flera paket näsdukar. Jösses asså.. Samtidigt som jag älskade boken så ville jag bara riva sönder den i småbitar för att den fick mig att må så här. Lägger man ihop alla tårar jag gråtit över kärleksfilmer ( och de är många) så kan de i alla fall inte mäta sig med hur mycket jag har gråtit över den här boken. Den är helt underbar. Nästa person jag möter som inte har läst den vill jag bara trycka upp mot en vägg, slå boken i skalen på, och säga; Läs den!
De är verkligen en bok alla borde läsa och ta lärdom av. Det handlar faktist om en sann historia också.


Jag kanske borde berätta lite vad den handlar om då. Det är enkelt. Det handlar om 2 tvillingsystrar, som springer över en väg, den ena blir påkörd, och dör. Boken handlar om den andra tvillingen och hennes kamp att återhämta sig efter det här. Ja, de är så sorgligt så de är inte sant. Som när hon är på sjukhuset och just har fått reda på att hennes syster dött, och hon måste gå in och säga farväl. Eller när hon ska berätta för alla klasskompisar, eller ännu värre, för han som körde på henne, som också råkar vara deras brorsas kompis.
Det kanske är svårt att förstå och ta till sig när jag bara berättar såhär, men läser ni boken förstår ni. Den som kan läsa den här boken utan att gråta en tår borde få medalj, men samtidigt ska man nog vara gjord av sten för de.

Veckans ( läs: Årets) hottie

55 
 
Jag skrämde slag på hela tv-soffan igår när vi satt och kollade på Babben & co. Helt plötsligt sprutar läsken ut ur munnen, jag står upp i soffan, har händerna för ansiktet och ropar " RÖÖÖÖHR!" för full hals. Det där har blivit en ritual som utförs varenda gång Sveriges finaste körkille dyker upp på Tv:n utan förvarning. Så de är inget konstigt alls. Hade Ricky Martin ringt på dörren här hemma skulle jag inte rört en fena, men när Johan Röhr är på tv.. då ni. Det är då jag tappar fjärrkontrollen i golvet, bryter av pennor på mitten och ramlar ur fåttöljen. Ja, jag tappar kontrollen helt enkelt, faller pladaskt. Men de är han värd!! Inget piggar upp så som att se Johan Röhr på tv, det här är typ min idol, och har varit i 2 år nu. Upptäckte honom i melodifestivalkören 2005, sen när han var med igen 2006 var jag helt förtrollad.. Det är säkert några som känner igen honom. Han syns på tv lite titt som tätt, i Bingolotto, sommarkrysset, allsång på skansen, och som igår, i Babben & co när han körade bakom Charlotte Perreli.

      

Det här inte bara min favoritkörare utan favoritlåtskrivare, han skrev ju tex, låten Move, som Andreas Lundstedt tävlade med i melodifestivalen 2007. Just därför kunde inte Johan vara med och köra i mello det i året. Riktigt synd, det var självklart därför det gick så dåligt för Sverige i ESC :P. Så min högsta önskan just nu är att Johan kommer köra i mello 2008, det är de enda jag önskar mig i julklapp i år, allt annat gör de samma.
Förstör du de johan? All i want for christas, is you!

Då och nu -Linus Wahlgren

Det får bli ett till då och nu -inlägg, den här gången tillägnat Linus Wahlgren! Måste bara visa de här, för de är bland det sötaste jag sett! Första filmen är från..öhm tidigt 80:tal skulle jag gissa. Där Linus med inte många år på jorden framför -Jag är en astronaut. Till back-up har han storasyter Pernilla :)


Den andra är från nu i somras,  då han på sin svensexa blev upplurad på genrepet av sommarkrysset och tvingades sjunga sin gamla barndomshit igen. Så gulligt! Och han gör de superbra också, kul att se att texten fortfarande sitter!


Semesterbeviset

image488

Shit jag hade totalt glömt bort den här. Always resekatalog från 2002, där jag är med i!! Hoho status på de ju.  Ja det är ju då jag och min pappa som är dom där 2 filuerna längst ner i kanten av poolen där. Dom längst hitåt liksom. Jag har ett gult cyklop och snorkel på mig de är därför man inte riktigt ser ansiktet, men iaf, det är jag! Fotot är föresten från vår första resa till Albena i Bulgarien, på Kaliopa Garden Hotell. Jag minns faktist att jag såg ett gäng fotografer stå däruppe på taket då, men jag trodde dom tog ut mot havet typ.


Outfit Fredag v.45


hh
200


         



♥ Kofta - Gina tricot
♥ Skjorta - Rumble
♥ Jeans - Podium
♥ Halsband - Indiska
♥ Skor - Skopunkten

Ursäkta den blev lite sen idag men hann inte imorse och så hade jag fullt upp sen, som sagt. Koftan köpte jag i stockholm senast. Och skorna är dom  där Diggiloo-diggeley-alla-tittar-på-mig-när-jag-går-i-mina-gyllene-skooor-skorna som jag inte kunde låta bli att köpa i våras och som jag trodde jag aldrig skulle använda. Men nu har jag sett jätte många gå runt med silver och guld-kängor på stan, så varför inte? Dom är ju riktigt snygga, att de sen är klack och att jag ständigt snubblar med dom är ju en annan sak..

Memory-video

Ursäkta dålig uppdatering, men har jobbat med en ny video
.


Precis, en video till minnet av det som hände i Jokela i onsdags. Kände verkligen att jag behövde uttrycka mina känslor kring det lite grann, och det resulterade i ett litet bildspel.

Kulturella torsdagar

Ska strax iväg på ännu en föreställning, Elektra show tror jag den heter. Ska bli jätte spännande att se vad de kan vara för något.  Känns som jag är ute på något varje torsdag nu för tiden. Nästa vecka är de ännu en pjäs som ska ses, Snödrottningen tydligen. Och Torsdan efter det så är de nån konsert. Märks att man går estetiskt linje här, då blir de mycket föreställningar. Men de är ju gratis så. Synd att man inte bor i Stockholm, fatta va mycket coolt man hade fått gå och se då.. typ som Sound of music och sånt..


Who the f**k is Oliver?

När jag för en stund sen gick förbi köksfönstret och tittade ut så såg jag att det var någon som hade skrivit något i snön på våran bil. Först blev jag orolig för att de skulle stå något skällsord men sen när jag kollade närmare så visade det sig att det stod Oliver med ett hjärta framför. Haha va gullit:P Vet inte om de är våran granne som har skrivit eller om de är nån utifrån gatan. Men varför på våran bil? Hahah! Finns ingen Oliver i den här familjen, förutom min kusin men han stavar inte så.

image483´

Nu ska gå ut och skriva till ett " Vem fan är" över, hehe.

Jag kommer dö av att blogga för mycket

How and When will YOU die?

Created by andy and taken 639304 times on Bzoink

NameJessica
Age16
Birth MonthMarch
Die onFebruary 18, 2077
Die ofToo much internet usage
You will feel painFalse



Create a Quizlet | Search Quizlets | Go to Bzoink


Inte för att jag tror på sånt här men var bara tvungen att prova, som alla andra redan har gjort. Man skriver i sitt namn, sin ålder och månaden man är född i och så får man veta hur och när man kommer dö. Tydligen så kommer jag dö av för mycket internet surfande 18:e februari 1977 :P Haha min första tanke då var " Nej tusan också, då missar jag ju finalen i Melodifestivalen!". Haha. Men hur seriöst är dom här testen, jag provade kryssa i att jag var 17 och då skulle jag tydligen dö av en hjärtattack redan i år :P

The lesson today is how to die

Tragedin vid den finska skolan idag har fått mig att tänka tillbaks på något liknande som hände för 30 år sen. Då 16:åriga Brenda Ann Spencer en måndagmorgon i San diego USA, bestämde sig för att ta med sig geväret till skolan. Hon la sig sen på skoltaket och väntade. När elever började strömma in mot skolan började hon skjuta, hon hade ihjäl 2 stycken och skadade 9. Men det som nästan har fått mest uppmärksamhet är vad hon hade att säga till sitt försvar. När polisen sen efter frågade henne " Why?" sa hon bara:
 " I don´t like mondays"


Den är just den repliken och den historien som Bob Geldof och hans band gjorde en hit på samma år. -I don´t like mondays. Jag tror det här kan vara en av dom bästa låtar som nånsin har skrivits, så jag ber er, lyssna! Texten är helt otrolig och berättar precis hur de gick till.  Den är också ett bra exempel på vad som har hänt idag, även om den nu skulle heta " I don´t like wednesdays"

Mer om massakern : http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1190466.ab

Det är över



7 personer uppges nu vara döda, en av dom är gärningsmannen. Strax före klockan 2 idag stormade insattstyrkan skolan och gripit mannen, han ska sen ha skjutit sig själv. Det är över, det blev inte vad vi alla fruktade, ett gisslandrama. Jag behöver inte längre oroa mig för att sitta på helspänn framför nyheterna ikväll. Tack och lov!  Något annat man oroade sig för var ju att det skulle vara några svenskar på skolan men även det har blivit bekräftat att de inte fanns.

Man vet inte varför mannen utfört de här hemska dåden, det kanske man heller aldrig får veta. Igår lades en video ut på youtube kallad " Just testing my gun", där mannen visade hur han sköt med sin pistol. Jag har varit inne och kollat. Även om det inte är så hemska scener så sitter jag ändå och skakar när jag ser de, när man tänker på att det var just med den pistolen han dödade alla dom där människorna, och att det var just den smällen som dånade över klassrummen, och att det var just det ansiktet som antagligen var de sista dom där 7 personerna såg.
Jag länkar inte till videon, vill ni se så gå in på youtube och skriv helt enkelt " Just testing my gun". Videon har nu tagits bort!


Hm, jag lyssnar på radionyheterna just nu och där säger dom att det bara är en som dött och 4 personer blivit skjutna. Samtidigt nämer dom inget om att gärningsmannen tagit livet av sig. Jag vet inte, dom måste vara lite efter, eller har bara aftonbladet hittat på allt?

Massmord på finsk skola, just nu.

 
image482


Jag sitter som förstenad framför datorn, och ständigt trycker jag ner ker uppdatera-knappen för Aftonbladets hemsida. Det är så hemskt det här! Klockan tolv idag på en gymnasieskola i Finland började en artonårig kille skjuta runtomkring sig. När jag var inne för en stund sen så var 5 skjutna och en, rektorn på skolan, var död. Nu gick jag in igen och nu uppges flera personer vara döda. Elever har krossat fönster på skolan och livrädda kastat sig ut. Andra sitter instänga på toaletter och därifrån sms:ar ut till vänner och familj. Jag kan inte tro at det händer, och att det händer just nu, precis när jag skriver de här kanske någon mer sjuts till döds. Jag kan heller inte tro att det händer i vårt eget grannland. Sånt där händer i USA, inte här!


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1190466.ab

God morgon vintern

image481

Första snön är här, ja i alla fall i den här stan. Inte så mycket än så länge men de kommer mer hela tiden. Och jag som ska cykla till skolan idag, brrrr..

Sömntuta

TinyPic image

Det finns faktist en nackdel med lov mitt i terminen. Och det är vad som kommer efter. Man har vant sig vid att under en vecka kunna sova hur länge som helst, och nu plötsligt ska man upp vid 6-tiden igen. Något som tar emot så förskräckligt. Idag har jag varit tröttare än någonsin.. jag klarade inte ens av att sitta upp och äta frukost imorse, tog med mig tallriken med flingor till sängen och halvlåg och åt den. Sen att stå käpprak upp framför spegeln och sminka sig var verkligen en kamp då ögonen vägrade hålla sig öppna. Vanligvis brukar jag sen piggna till av cykelturen till skolan men inte ens det hjälpte idag. När jag satt i klassrummet sen hade jag verkligen den känslan av att " stänger jag ögonen nu, då somnar jag". Under teaterlektionen på eftermiddan sen så hade vi en halvtimmes rast mitt i, och då stannade jag och min kompis kvar i salen och släckte ner hela rummet så det vart kolsvart. Då la jag mig faktist ner på ett par stolar och slumrade till en stund. Jag sov inte helt men var inte vid medvetandet precis. Haha har aldrig gjort så i skolan men gu va trött jag var.
Sen när jag kom hem kröp jag direkt ner i sängen och sov igen, därav lite sen bloggning idag haha:P

Jag saknar de, jag saknar de

Aldrig har jag saknat Stockholm så mycket som jag gjorde igår morse, när jag efter mycket trevan tagit mig utanför dörren och börjat bege mig mot skolan. Fy fasen va det tog emot. Ni anar inte vilken ful och trist stad Örebro är, jag behövde bara sätta mig på bussen och hörde direkt folk började viska om mig där bak. Det är inte kul, aldrig kan man känna sig trygg nånstans. Har jag på mig pyjamas vill jag inte ens gå nära vardagsrumfönstren här hemma, i rädslan för att någon ska stå utanför. Därför gillar jag Stockholm, där kan man vara Anonym. Jag ta på mig en rosa sparkdräkt och gå ut, ingen bryr sig liksom. Här i Örebro räcker det att glömma dra upp gylfen för att folk ska glo.


image479

Varje gång jag åker i från Stockholm känns det som jag lämnar kvar en del av mig själv där. Men den här gången lämnade jag också kvar två av dom finaste människorna jag träffat. Två personerna som nästan fick vännerna i skolan att blekna. Därför har jag all anledning att sakna Stockholm ännu mer nu! Tänker på de hela tiden..  Och jag har fortfarande inte velat plocka ur Stockholms kartan ur väskan. Tänkte att på så vis kan jag ju faktist bära med mig Stockholm vart jag än går.

image480

Jag avundas verkligen dom nänniskorna som bor i Stockholm. Till och med dom stackars affärs-expediterna som jobbar från tio till arton alla dagar i veckan och som sen måste åka hem till sin lägenhet långt ute i förorten. Ja, till och med dom är jag avundsjuk på, för att det är just stockholm dom får se solen resa sig över varje morgon.

Fruktan

Ni vet efter högtidshelger, som jul, då man frestat på med massa mat och samtidigt inte rört en fena? Ni vet hur lång tid de tar innan man vågar ställa sig på vågen igen då?
Det är ungefär samma känsla man har när man ska kolla statistiken över bloggen, efter en helg utan bloggande.

Sthlms väskan

image476

Jag använde ju samma väska i Stockholm som jag använder i skolan. Och jag glömde totalt bort att ladda om väskan för skola igår. Så lite halvmisslyckande gick jag till skolan med fullproppad plånbok, sthlms: karta, kvitton, tunnelbanebiljetter och stockholm city tidningen. Läxpapret som jag skulle ha med mig ligger däremot kvar i lägenheten i Stockholm.

Veckans hottie v.44

image475

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Andreas Andersson
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

-Tänker inte säga mer än att; I Stockholm kan allt hända,
och man kan springa på precis vem som helst ;)

Huvudstaden

Jag undrar hur många " Jag-är-i-sthlm-just-nu" inlägg jag har skrivit på den här bloggen.. nog har det blivit ett par stycken i alla fall. Tillräckligt många för att jag längre inte riktigt vet vad jag ska skriva i dom för att förnya, haha. Brukar ju berätta vad jag ska göra men även där är det väl inget nytt, det blir shopping, fika, långa promenader och massa mys som vanligt! Sen imorgon ska jag träffa Filippa och Marie så får se vad som hittas på då :) Ska bli superkul i alla fall!

Asså gu vad trött jag är, har ju sovit till 10 varje morgon dom senaste dagarna och nu var jag tvungen att gå upp före 7. Usch! Men jag får väl sova lite i bilen sen, har laddat mp3:n med massa mysiga låtar så det ska väl inte bli nå problem.

image474

Jag är fortfarande helt beroende av låten Regina spektors Samson. Av nån anledning så får den låten mig att tänka på den här bilden som jag tog förra höstlovet i Stockholm. Östermalm på natten, så kusligt vackert! Det är nästan det här jag saknar mest. Man kan nästan känna doften av storstan genom att kolla på den här bilden.

Just ja! Det är gratis sms/mms idag för alla som har telia, så jag tänker bomba min kompis med uppdateringar hela dagen haha! Ska väcka henne nu med 10 tal Godmorgon-sms..hehe. Synd att jag liksom inte kan mms:a till bloggen liksom.. Hade varit kul!

Aja, jag måste nog åka nu! Det känns som jätte länge sen jag åkte bil länge, det är faktist lite mysigt. Så länge det inte är för krokiga vägar och man har lite sjyst musik så.

Ha en trevlig Helg!


Samson

 Jag har blivit farligt beroende av den här låten. Seriöst, det här måste vara bland det vackraste som nånsin skrivits. Jag bara ryser i hela kroppen!



-You are my sweetest downfall
I loved you first, I loved you first
Beneath the sheets of paper lies my truth
I have to go, I have to go
Your hair was long when we first met

Samson went back to bed
Not much hair left on his head
He ate a slice of wonder bread and went right back to bed
And history books forgot about us and the bible didn't mention us
And the bible didn't mention us, not even once

Shopping-snackset

image473

Det har blivit ett måste att varje gång i Stockholm ha en påse av Risentas rostade solrosfrän i väskan. Ett perfekt minisnacks som både är nyttigt, gott och mättande. Kostar runt tiokronan i en vanlig matbutik.

En liten sms-lek

Gör såhär:
Öppna din SMS-inbox, tryck neråt fem gånger, öppna sms:et och läs. Detta är svaret på första frågan. Upprepa på nästa fråga osv.


Vad säger dina vänner om dig när du inte är i närheten?
-Aha men det funkar nog det med. Puss

Vad gillar folk bäst hos dig?
Gissa vem jag gick förbi förut ;)

Vilken raggningsreplik faller du för?
Hej! Får jag träffa dig i helgen? Puss

Vad var det första du sa imorse?
Har du fått mina mail?

Vad är det sista du kommer säga innan du dör?
Haha va?! skojar du?:O Haha fan va coolt. Kram

Vad säger personen som gillar dig mest just nu?
Haha då har jag saker att berätta! Ses

Så vad säger du under ett förspel?
Vad heter han? Heter han xxxxx?

Och efteråt?
Har du olika skor på dig idag?

Några år senare har ni barn. Vad är deras första ord?
Hittade ni något bra?

Nu är de tonåringar. Vad lär du dem?
Jag kommer tyvärr inte idag heller :( Hoppas kortet blev bra. Kram

Vad sjunger ditt favoritband om?
Aa jag är vaken ;) Okej, vad för lektion? oj sent.. Kram

Haha de där var lite kul faktist ,snodde den från Maries Bilddagbok.

Läskig natt

image472

Jag hade svårt att somna igår, allting var så kusligt. Och jag visste inte varför. Det smattrade på fönstret hela tiden, det knakade i väggarna och jag tyckte hela tiden de lät som om någon var uppe och gick i lägenheten. Som vanligt när jag inte kan sova så slog jag på radion och det första jag får höra är Michael Jacksons: Thriller. Inte precis vad jag behövde den stunden så jag bytte kanal, och då får jag istället höra en radiopratare hälsa godnatt genom att säga " Hoppas ni får en lugn natt nu, även fast det är halloween!!". Det hade jag totalt glömt bort! Nu började jag bara inbilla mig ännu fler saker, som att det var någon utanför som försökte skrämma mig på riktigt, eller att det faktist gick runt någon i lägenheten. Det var skitläskigt! De räckte med att det kliade till på typ armen eller så och jag trodde det var någon som var där och tog på mig. Aja jag somnade väl tillslut och vaknade för en stund sen nu, levande faktist.

RSS 2.0