Hajkärlek

Nej inte sån typ av kärlek :P
Pojken anfölls av en tjurhaj.

Visste ni att från åldern 8 till typ 14 år var Hajen mitt absoluta favoritdjur? Vi hade en hajbok här hemma, med bara massa fakta om hajar. Det var nog den första riktiga bok jag faktist läste ut. Sen dess var jag väldigt faschinerad av just hajar. Så kul när vi diskuterade favoritdjur i klassen, alla andra tjejer svarade katter och hundar, sen kommer jag och svarar Haj som det mest självklaraste i världen. Jag tycker fortfarande det är väldigt spännande med hajar. Såg de var en artikel idag på aftonbladet om nån som hade blivit biten och dött av en haj. Så fort någon dör av en haj blir de jättestor grej av det i media, det är väl därför så många tror att hajen är världens farligaste djur. Det är ju tio gånger så många fler som dör av Getingstick än av hajbett varje år. Men hur ofta läser man om det?

Kommentarer
Postat av: sofie

iiih hajar är läskiga och borde utrotas

2008-04-08 @ 19:11:47
URL: http://s860617.blogg.se
Postat av: Johan

Instämmer faktiskt till det du säger, så fort en haj gör något så måste det skrivas om och sedan hamna i tidningar, medans andra mindre djur inte skrivs om like mycket. Ändå så attackerar inte hajar för att de vill de, utan pga av att de känner sig hotade för det mesta. Och som en kommentar till vad sofie skrev

"iiih hajar är läskiga och borde utrotas"

Nej, verkligen inte! Alla djur ska få leva ett fridfult liv. Vill du veta vilket djur som dödar mest under ett år? Det är så lätt att svara på, människan, det värsta däggdjuret av dem alla, tycker du att vi ska utrota oss själva?

2008-04-08 @ 19:18:58
Postat av: Sanna

Men det har inlagget i Aftonbladet var inte riktat mot att hata hajen som manga andra artiklar ar. Det har handlade om en jatte modig ung man som forsokte radda sin van i en av de varsta tankbara situationer. Vilken hjalte!och hajar ar fantastiska djur, men ack sa skrammande!
Man kan faktiskt adoptera en haj (Som alla borde) www.adoptashark.com
Det var allt fran mig!

2008-04-08 @ 20:02:22
Postat av: Andreas

håller med Sanna!
men oavsett var du befinner dej i vattenet eller i vildmarken så är det trots allt i deras miljö vi gör intrång så aktsamhet och respekt är det som gäller....

2008-04-08 @ 23:30:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0