Idag är jag stolt örebroare


Hoppas ingen har missat det här: Att ikväll mellan åtta och nio ska hela världen släcka alla sina lampor! Åh jag älskar sånt här, då hela världen slår sig samman på något sätt. Den här gången för något gott, för våran jord. Visst är det fint? Självklart ska jag vara på!  Eller jag är tvungen att vara på. För en gångs skull är jag stolt över min stad, Örebro. Dom har faktiskt anmält sig till det här projektet så ikväll kommer förhoppningsvis hela stan vara nedsläckt mellan 8 och 9. Heja!

Bild: Aftonbladet

Maskeradbalen


Kungliga operan i Stockholm ska ikväll ha en jättestor maskeradbal inför premiären av av Gustaf III. Alltså en riktig 1700:tals maskeradbal, med riktiga dräkter. Precis som i sagorna!! Tror ni vill gå eller??!! Och ni tror ni jag får? Nää, fan va orättvist!

Men vad är en bal på operan? Den kan ju vara förfärligt trist... eller alldeles, alldeles underbar!

Läs mer om maskeradbalen här.

Jag är en Hit i ryssland!


Haha. Jag fick just höra något jätte roligt. Som mina gamla läsare kanske kommer ihåg.. förra sommarn då var ju jag vääldigt förtjust i en rysk sångare vid namn Dmitry Koldun, var helt galen! Jag gjorde ju också en och annan tributevideo till honom. Alltås en video med musik i bakrunden och sen en massa klipp på honom till. Det är sånna där videor jag helt glömt bort att jag gjort, dom har bara legat där. Men nu har mina gamla ryska vänner börjat skriva till mig och de påstår att en av mina videor har blivit värsta hiten i Ryssland, och att Dmitry Koldun själv har sagt att det är hans favoritvideo! Hur sjukt är det inte? Den finns till och med att se på hans hemsida.. Herregud. Hade det här hänt för circa ett år sedan, då hade jag gått upp i taket av lycka. Nu är det bara en axelryckning.


Ladyflame

Gu vilken flashback det var att lyssna på denna låten. Det var typ bara sån här musik jag lyssnade på förra våren och sommaren. Rysk pop, fast på engelska då. Jag hade glömt bort hur bra det faktist är. Den här låten är verkligen hur grym som helst. Riktigt beroendeframkallad också.



Lyssna på rytmerna i bakrunden, får en verkligen att längta utomlands.

Nåt konstigt håller på att hända..

Jag tror jag struntar i att dra ut ikväll, är jätte rött. Dessutom stannar jag hellre hemma och har mysiga pratstunder med min dansk. - Han gör mig jättelycklig.

mm

Shake it

Click for Full Size View

Jag har levt på Drick-yoghurtar dom senaste dagarna, ni vet sånna där man skakar och sedan dricker. Det har blivit en sådan vana nu, att jag skakar allting innan jag äter det. Min syster trodde jag var knäpp imorse när jag stod och skakade bananen innan jag öppnade den..

Barnmorskorna

En av mina stora rädsler i livet, är att föda barn. Jag kommer aldrig aldrig någonsin vilja göra det. Jag kanske vill ha barn när jag blir stor, men aldrig att jag tänker gå igenom en förlossning. Nej, jag ska vänta tio år så får vi hoppas att dom kommit upp med något bättre sätt, typ kloning eller nåt som inte gör så ont.

Barnmorskorna på Karolinska Universitetssjukhuset

Det ska börja en ny serie på Svt, en typ av dokumentär där man får följa barnmorskor och se en massa  förlossningar. Kanske jag borde kolla på de där, och komma över min skräck. Jag har tjuvtittat lite på programmet på Aftonbladet, att dömma av de så kommer jag nog bara bli mer rädd! Fyyy!

Dom där bodysarna..

Klicka här för en större bild på Cotton Spandex Jersey L

Det är ju så populärt med sånna här "Bodys" nu för tiden. 
Nämn en bloggare som inte har någon liksom!
- Jag :D. Haha.
Förstår inte vad de ska vara bra för att ha en topp som slutar under rumpan.
De kanske är snygga, men det enda jag kan tänka på är att:
- Fan va lång tid det måste ta att gå på toaletten!

Games

spel

Titta vad jag har fått lånat! En hel kasse med bara massa tv-spel! Gu va roligt! Typist dock att jag fick låna under just den helgen jag har som mest att plugga. Jag är körd.

Lugg?

lugg1

Jag har ju sidlugg i vanliga fall men imorse trixade jag med hjälp av spännen och hårspray fram så det blev, pannlugg. Dock på tok för lång, men jag ville prova. Har inte haft lugg sen jag var 11. Nu funderar jag på att klippa det igen, tyckte det var ganska snyggt, inte för att jag såg något men :P

lugg2

lugg3

Mer Fares tack!


Var på bio idag och såg filmen Leo av Josef Fares, filmen var väl sådär, en killfilm skulle jag vilja säga. Men det var värt att se ändå, Josef Fares medverkade som skådespelare i filmen och han är ju sååå snygg! Ja, tillräckligt snygg för att få mig tjuta ut (ett litet för högt) " Nej!!" när han tyvärr dog. Buhuu, då vart den jätte dålig!


Jag ser på när min lillasyster blir överkörd

Det här kanske blir ett långt och trist inlägg, men det får göra detsamma. Jag måste få skriva av mig om det här någonstans..


Min lillasyster köpte en tröja den här helgen, från MQ för 500 spänn, vilket hon betalade för helt själv då. Idag hade hon på sig den i skolan, och blev mobbad. Varför? Den var rosa. På rasten sen var hon hem och bytte kläder, och just nu är hon och mamma iväg tillbaks till MQ och lämnar tillbaks tröjan. Det är ju då inte för att min lillasyster inte tycker om tröjan, utan för att hennes klasskamrater inte gör det. Hur sjukt är det inte? Jag blir så jäävla förbannad!
Det värsta är att jag blir inte förvånad längre, det är inte första gången det här händer. Jag har själv varit med om det, jag har själv gått på samma skola och ständigt fått kommentarer om vad jag har på sig, ständigt hört folk viska bakom ryggen. Minns en gång i åttan då jag hade en rosa urringad tröja på mig, och blev kallad för Barbie. Skillnaden mellan min syster och mig är väl dock att; Jag bryr mig inte, det gör hon. Hon tar till sig nåt så in i helvete. Jag vet inte hur många gånger hon har kommit hem från skolan och varit ledsen. Det var en lättnad för mig när jag fick lämna den skolan, trodde all skitsnack, konstiga blickar och elaka kommentarer skulle vara över. Nu får jag se min syster gå igenom exakt samma sak. Det blir skitjobbigt för mig också. Jag vet ju att min syster är mycker mer lättpåverkad av andra än vad jag någonsin varit, det blir en hårdare smäll för henne. Istället försöker jag övertyga henne om att göra det som jag aldrig vågade, att fly. Det är inte bara hon som tillslut inte orkar mer, även jag, jag fullständigt kokar av ilska varenda gång detta händer. Slå mig, mobba mig så mycket ni vill, men våga inte yttra så mycket som ett ont ord om min lillasyster!


Translation

image839

www.Gramtrans.com
. Otroligt bra sajt! Det är precis som namnet avslöjar, en sida för gramatiska översättningar. Främst inriktat på engelska, danska och svenska. Det är superlätt! T.ex om jag vill översätta en svensk mening till danska, då väljer jag Swedish to danish, sen skriver jag in min mening eller ord och så översätter den. Perfekt! Bra också att det fungerar från svenska till engelska, kan man ha användning av när man skriver engelskauppsatser. Dock så fungerar det bara att översätta 3 gånger, sen måste man bli medlem. Men det är gratis!

"Var berädd"

På tal om vad jag gillar att höra på för folk...

Min favoritröst på svensk film är nog Rikard Wolffs, den är perfekt helt enkelt. Lyssna bara här där han gör Scar i Lejonkungen. Man får verkligen kalla kårar i hela kroppen, på riktigt!



Usch den här scenen är verkligen fortfarande lika läskig. Jag ryser!
De komiska är ju att Rikard faktist ser ut som Scar på riktigt också :P
Men han gör den ju sååå bra!
Prova lyssna på den franska versionen av den här låten, jag blir inte äns rädd.

I got I thing for..


Jag sitter och kollar på So you think you can dance, i juryn där så sitter de ju en norsk, en svensk och en..dansk.. GU jag smälter! danska är så himla fint! Jag blir alldeles skakig i hela kroppen när jag hör det! Mer mer mer! Längtar tills det är auditions i köpinghamn!

MeraMax

max100

Det var någon som frågade hur gammal den här Max var. Jag visste inte det då, har hela tiden tippat på att han är 28 eller nåt, har till och med fruktat att han ska vara över 30. Killarna jag brukar gilla har en tendens att vara det. Men nu vet jag faktist hur gammal han är, fick reda på det för en stund sen! Han är 21 :D. Åååh vilken lättnad, han är född 86 och är då alltså bara 5 år äldre än mig. Kanske låter mycket för er men för mig är han fan på lågstadienivå när det gäller killar. Han kanske visar sig vara för ung för mig istället..

En komplimang?

Klicka för att stänga bilden

Jag fick nyligen höra att jag har likadana ögon som sångaren i Tokio hotel.
Samma typ av blick tydligen...
- Jag vet inte hur jag ska tolka det..

Köket är en farlig plats

p20

En jäkla tur jag aldrig kastade mig in i nåt våffelstekande imorse, se bara hur det gick när jag nu nyligen skulle göra något så enkelt som att skala en morot, stället börjar jag skala mitt finger. Så har jag en fet jävla jack mitt i tummen. Najs.

Jag-hjärta-våfflor


Påslovet är slut men jag är fortfarande ledig, hur lyxigt är det inte? Studiedag idag, så jag är ensam hemma. Sitter och glor på Änglagård, haha. Tänkte jag skulle ta och göra mig lite våfflor sen. Det är ju i alla fall våffeldagen idag. Gu vad sugen jag blev nu! Har fortfarande lite jordgubbar kvar sen helgen som man kan ha på, och så grädde. Men jag får nog vänta till ikväll, att jag skulle lyckas göra våfflor felfritt är väl ungefär lika trovärdigt som att människan skulle kunna lära sig gå på vatten..

Där ser man

image835

Surfade in på sajten Birthday.se för en stund sedan. På startsidan där så har dom en liten ruta där dom skriver vilka kändisar det är som fyller år varje dag. Och ja, ni ser ju själva vem det är som fyller år idag, och hur mycket! Lite lusigt, samma dag som jag skriver hur het jag tycker Samuel Fröler är, så fyller han år! 51 år! Okej jag visste han var gammal, men inte gammal. Jag som avslutade mitt inlägg om honom med att ställa frågan om han var gift. Haha. Vi gör om det lite då. Är det någon som vet om han har barn? Kanske en son på si sådär 17-19 år? Nån som vet?


Jag är extremt Inne!

Click for Full Size View

Perfekt, det är tydligen modert att vara blek i vår. Gör mig ingenting! Jag är blek som en pappersbit, och jag trivs ganska bra med det faktiskt. Tycker det är snyggt mot mitt svarta hår och någorlunda röda läppar.
Anledningen till att jag är blek är väl för att jag är den enda som Inte solar solarium, jag tvärvägrar! Det beror på att jag tycker det är svek mot den riktiga solen. Eller okej då, jag har sällskräck! Men vet inte om jag skulle solat solarium även om jag inte haft det, tycker de känns så fejk på nåt vis. Fördrar en solsemester isället. Man kan faktist fortfarande se bikinisträcken från förra semestern, i somras. Helt otroligt.

Programmet med den onödigt långa titeln

image833So you think you can dance ikväll alltså. Jag tror jag faktist ska kolla, brukar inte gilla sånna här dansprogram, men de här har ju fått så bra kritik i USA så, ja kanske. Ska i alla fall se auditions som är idag, de är ju roligast! Han Tobias från Let's dance ska ju va med, honom tycker man om! Dessutom är det kul att det är för hela norden! Jag ska heja på danskarna, jag har börjat gilla danskar, jag vet inte vad det beror på..

Historien om den schnygge dansken fortsätter..


Minns ni den där Snygga dansken jag skrev om? Max som han hette, han jobbade ju som reseledare nere i Bulgarien samtidigt som jag var där och han var ja, sjukt snygg! Haha. Hittade ju honom på facebook sen nu när jag kommit hem. Imorse tog jag tillslut mod till mig och skriva till honom. Och han svarade, och jag har skrev tillbaks, och han svararade och... han är världens trevligaste!!

Nu är jag glad.

Jag lyssnar på mina läsare

2 1

Det blev klänningen ni tyckte, den från Lindex. Och ja, är jag nöjd? Nej! Jag ser ju ut som en lampa!! Hahah, nä det var verkligen en besvikelse. Den är snygg men satt inte alls bra på mig. Jag vet inte om det beror på att den är för stor. Men den är alldeles för lång i alla fall, räcker mig nästan till knäna och det är ändå storlek S. Tveksamt om den från H&M skulle sitta bättre. Ska ta med den här upp på stan nu i veckan och byta, kanske provar den på H&M då också. Ser verkligen inte riktigt klok ut i denna..


Skärgårdsmums

Jag satt och kollade på skärgårdsdoktorn igår kväll, har faktist inte sett de sen det gick på tv sist, för några år sedan. Gu, jag hade glömt bort hur otroligt het Samuel Fröler är.. jösses!  Jag vet, jag är alldeles för ung för att få tycka det. Men de skiter jag i. Att han spelar doktor gör ju i saken sämre hellre.. jumjum.. nån som vet om han är gift än föresten?


Back on track, nästan!

Ursäkta lite tråkblogg med dålig uppdatering odm senaste dagarna, men jag har verkligen inte haft tid! Ska försöka gottgöra, fast inte nu. Jag är hur trött som helst! Skulle kunna falla ihop vilken minut som helst här känner jag. Ska försöka blogga mer imorgon. Om ni fortfarande vill besöka mig då? De är så dumt med bloggande, så fort man är lite off någon dag, då förlorar man typ en tredjedel av läsarna, det är jättetrist! Men de kanske bara gäller min blogg, jag vet inte. De är i alla fall som bästa läsarna som stannar :). På tal om det;  Tack för alla gratulationshälsningar idag, ni är så gulliga!

image826

Just det, jag har införskaffat en av de där klänningarna jag pratade om, jag posar med vilken det blev imorgon :)

Like a hero

image825Nu lever Charlotte Perelli tillslut upp till sin låttitel, Hero. Vid en bilolycka som inträffade söder om Stockholm tidigare idag var det Charlotte som av en händelse var på plats först, och hon tvekade inte att hjälpa den något chockade föraren. Om han var chockad över bilolyckan eller över att bli räddad av året schlagervinnare, är ännu oklart :P.
 


Läs mer på :
Aftonbladet



Allt handlar om att jämföra

Mycket folk i huset idag, vilket betytder mycket prat. Under allt prat har jag kommit på det ultimata svaret för att alla frågor.  "Det beror på vad man jämför med". Funkar jämt!

- Hur känns det att ha blivit sjutton?
- Det beror på vad man jämför med..

- Var tårtan god?
- Det beror på vad man jämför med..

- Hur går det i skolan? har du bra betyg?
- Det beror på vad man jämför med..

- Passade tröjan?
- Det beror på vad man jämför med..

- Härligt väder ute idag va?
- Det beror på vad man jämför med..

Fy 17 alltså


Den 23:e mars




Ett psyko i telefon


Jag skulle ringa min kompis förut och gjorde misstaget att slå ett nummer fel, så hamnade någon helt annanstans. Det är inte första gången jag ringer fel. Och det blir lika pinsamt varje gång. Jag ringer, någon helt annan svarar, och jag blir genast helt stum i luren. Jag blir så förvånad över att det inte är personen jag förväntat mig ska svara som svarar så jag får inte fram ett ljud. Tillslut så börjar ju personen i andra sidan luren ropa " hallå", men inte först efter tredje hallå:et kommer jag på att jag kanske borde säga något. Men då är det liksom försent, jag menar, vad är de för efterblivna personer som svarar efter tre hallå? Så jag väntar till 5:e hallå:t sen slänger jag på luren.

-Så nästa gång det ringer till er och det enda ni hör i luren är några nervösa andningar, då är det nog jag som ringt fel igen.

Klart man är med


Har precis kommit hem från årets påskkärring-runda :) Det var egentligen bara meningen att det var min lilla 2:åriga kusin som skulle klä ut sig, men ni vet hur det är med småbarn. Dom gör inte som man säger åt dom att göra, dom gör som man gör. Så de var bara för mig att dra på sjalen och måla prickar i ansiktet jag med. Jaja, de var kul ändå. Fick ju massa gratis godis, ett helt ägg vid senaste huset!

Nu ska vi ut i trädgårn och leta ägg. Jag får nog hjälpa till där med, har glömt vart jag gömmt dem.

-Hoppas alla har en trevlig påskafton!

Outfit Påskafton

ghdghdf

Självklart ska färggladaste dagen på året förgyllas med
den färggladaste klänningen i garderoben,
- från Indiska.

Glad påsk

Hemma hos mig firar vi påsken som den var menad att bli firad..



Nej, jag skämtar bara!
Men detta påskkortet måste jag väl ändå vara helt ensam om i bloggvärlden va?
 Nästa år ska jag printa ut de och skicka till hela släkten.
Glad påsk allihopa!


Jag är knäsvag för friterat


Ikväll blir det friterad kyckling till middag, vilket betyder att min lilla Inte-äta-något-sött-eller-fett-på-en-månad ( undvik mitt desperata försök till att inte använda ordet Diet) -deal kommer spricka så det skriker om det. Grejt, men vad gör man? Jag älskar friterat, jag erkänner det. Pommes frites kan jag kanske motstå, men när det kommer till friterad kycling eller räkor kan jag inte låta bli. Fasen också. Okej ny deal, jag unnar mig det här ikväll, sen håller jag in jäävligt mycker på påskbordet imorrn. Japp, så får det bli!

Full fart

image824

Jaha, då var huset fullt här hemma. Nu är hela glada släkten här och påsken kan börjas firas på riktigt! Jag ska försöka blogga endel under helgen i alla fall, inte lika aktivt som annars men ändå, någolunda. Man vill ju vara lite social också. Det finns inget otrevligare än att sitta vid datorn när man har gäster. Men jag får väl göra som jag brukar, ta med mig bärbara datorn in i en garderob o surfa där. Haha, de funkar, är borta ca 10 o ingen märker något alls!

Ha en toppenbra långfredag allihopa!

Be good for godness sake


Jag har blivit helt beroende av Maia Hirasawas version av The Worrying kind.
Det är så vackert så man nästan får tårar i ögonen!

Outfit långfredagen

stTänkte köra med lite outfit-special såhär under påsk. Visar idag, påskafton och påskdagen :) De är kul att klä upp sig lite under högtiderna, jag brukar även försöka matcha ihop kläderna med vilken typ av högtid det är. Nu när det är påsk ska det därför vara färgglatt såklart! Fast eftersom långfredan är lite sorgens dag också så fick det bli lite svart.

Polotröjan är från Wear it och resten är nog second hand, I think.

stt

Studenterna och jag

Jag är just nu den 7:e mest lästa bloggen i Örebro. Men om inte Örebro nu hade varit en studentstad med universitet och sånt då hade fan jag legat i topp. Seriöst, topp tio och hela vägen ner, de är bara studenter, studenter o studenter. Ja, och så lilla jag då.

image821

- En dag ska jag klå ner dom alla!

Den där knappen..

Gah! Nu är jag sur. Jag hade precis skrivit klart ett någorlunda långt och välformulerat inlägg, skulle precis publicera det, och så stänger sktidatan av sig! Eller egentligen var det jag som stängde av den, eller nej, min fot stängde av den! Just det, så var det!

fot

Ser ni den där lilla röda knappen där nere? Det är alltså av-och-på knappen för hela datorn, det räcker med att man bara snuddar vid den för att hela skiten ska stängas av. Visst sitter den vid ett lägligt ställe? Precis där man har fötterna. Hur många gånger tror ni inte jag kommit åt den? Och hur många nära-döden-upplevelser tror ni inte datorn har haft tack vare den där knappen alltså?

- Från och med nu sitter jag skräddare med fötterna uppe på datastolen..

Inslaget

image819

Jag är grymt sugen på nån av dessa klänningar, tycker dom är jättesöta! Har länge letat efter någon sån här typ, vanlig vardagsklänning. De här var riktigt billiga också! Problemet är bara vilken av dem man ska  välja. Priset är ju typ exakt det samma. Jag gillar nog färgkombinationen lite mer på den från H&M, lite roligare. Men jag tycker figuren på den från Lindex var snyggare, kortare kjol och något längre ärmar. Hm, svårt.

Step on


Jag har blivit en riktig tv-spelsnörd dom senaste dagarna, haha! Men istället för att sitta i soffan med dosan så står jag upp på golvet, och spelar med fötterna. Vi har ju en sån här dansmatta. Fungerar precis som en dosa, alla knappar finns. De är skitkul faktist, men jobbigt blire efter ett tag. Det gäller verkligen att vara kvick. Men jag har blivit så bra så även om jag kör med fötterna och min syster med vanliga dosan så vinner jag över henne ;)

Idag lägger jag ägg

image818
 Idag ska påskäggen göras klara :) Har varit iväg och köpt typ över ett kilo godis och massa små ägg! Nu ska allt godis i, och på lördag ska dom ut i trädgården. Här firas påsk ordentligt!

Tänk om Björn var gay..


Bara för att melodifestivalen är över så betyder det självklart inte att Björn-hysterin har lagt sig.  Björn har nu så mycket fans att det är ren Hollywood-style när han förs in och ut ur klubbar och annat. Tjejer fullständigt sliter ju i honom. Jag har aldrig fattat det där, vad vill dom liksom? Komma i kontakt med honom? Kanske få hans nummer? Ska man ragga på Björn, hur smart är de då att skrika och slita ihop med ett tjugotal andra tjejer? Vad väntar dom sig att han ska göra? Plötsligt vända sig om och utbrista " oh du sa mitt namn, jag vill ha dig!". Herregud.

Vet ni vad som skulle vara lite kul faktist? Om björn kom ut och sa att han var gay. Fatta vilket liv det skulle bli! De skulle för sjutton vända upp o ner på hela... ja, de skulle förändra mycket. Undrar hur folk skulle reagera? Om hans fan-skara skulle öka eller minska. Om dom kvinnliga fansen skulle svika helt. Hm, en intressant tanke..

Bild: Aftonbladet

Just rip my heart out

Åh herregud, jag sitter här och fullkomligt storgråter. Varför varför skulle jag sätta på den här videon för? Jösses alltså. Titta och lyssna själva. Det hugger tag hårt i hjärtat, sen släpper det inte på en väldigt lång tid. Berörs man inte av det här är man inte mänsklig. Det är en liten flicka som pratar till sin döda pappa, som vad jag förstått dog under World trade center -trageden 01. Det är så sorgligt så det inte är sant, att höra dessa ord komma direkt från ett barn som har förlorat en förälder. Ni måste lyssna, det kommer förstöra ikväll men de gör desamma.



Lyssna till slutet, vackraste delen:

- I try not to cry, Mommy says it's okey.
I know you don't like it when I cry..
You never wanted me to be sad...
 I try daddy but it's hurts..
Is it true you're not coming home?


Storhandla


Jaha, då var det dags igen! Storhandling, av mat! Får ju främmat under hela påskhelgen så nu ska det shoppas. Jag brukar vanligvis inte följa med när det ska handlas mat, det är bara under sånna här storhandlingar jag offrar mig. Fast idag ska det bli ganska kul ändå, ska åka till ett varohus jag gillar :) Det är asfränt, i mitten av affären har dom ett stort piratskepp som är som ett bollhav! Visserligen har jag inte haft tillträde där sen 8 år tillbaka men ändå, det är mysigt. Haha! Ska kila nu. Hörs sen.

Något galet

Click for Full Size View

Jag fyller ju 17 snart här i dagarna, men eftersom jag inte önskar mig några presenter så hade jag tänkt göra något istället. Något annorlunda, nåt lite halvgalet. Förändra något, typ på mitt utseende. Kanske en tatuering eller nåt? Eller en piercing.. eller, nej vänta! Nu kom jag på de! Nu vet jag vad jag ska göra. Ja, jag ska göra det! Shit va bra det kommer bli!  Vad jag alltid, i hemlighet, önskat mig. De blir perfekt! Kanske inte det mest galnaste man kan tänka sig, men ändå. Folk kommer bli förvånade.

-Det är fritt fram att gissa vad jag ska göra föresten..

Jag fruktar långfredan

Precis som varje år måste jag även denna långfredag se till att hålla mig så långt borta från alla tv-apparater som möjligt. För jag har jämt, jämt den stora oturen att slå på tv:n när dom visar Jesus korsfästs. Jag klarar inte av de! Tortyr på tv och film är det värsta jag vet, vill man tortera mig är det bästa sättet att kedja fast mig framför en tv och sätta på nån tortyr scen. 



Det är någon film, jag vet inte vad den heter, som dom varje år visar på långfredan. Det handlar då om jesus och hans död och återuppståndelse. Och det är ju då den jag lyckas snubbla in på varje år, men inte år! Ska dra ur sladden ur varenda tv som finns här hemma, i år ska inte fredagsnatten plågas av mardrömmar.

Beauty and beauty


Visst känns det som det var igår jag skrev att Måns Zelmerlöw hade blivit singel? Ja, särskilt många veckor sen var det inte i alla fall. Och visst är det ett par veckor man, med heder till sitt ex, borde vänta innan man äns börjar kolla på annat folk? Inte i Måns fall, han och sångerskan Marie serneholt dejtar nu stadigt. Dom har varit ihop i en vecka och redan vet hela svenska pressen om det. Det känns som en sådan självklarhet, att sveriges snyggaste sångare blir tillsammans med sveriges snyggaste sångerska. Gör dom det bara för att retas med oss andra dödliga eller?

bild: aftonbladet

Duo - comeback


Jag funderar faktist på att gå och se Colin Nutleys nya film, Angel, med enda anledningen att få se mitt gamla favorit filmpar Helena Bergström och Rickard Wolff på vita duken tillsammans igen. Tycker dom matchar varandra så perfekt, det blir inte annat än bra när dom är på scen tillsammans! Nej, det skulle vara ett riktigt kärt återseénde, har inte sett dom sen 90:talets Änglagård, en av de bästa svenska filmer som någonsin gjorts!

Klippning- Före & Efter

k1k2

Sådär ja, gu vilken tid det här tog. Först blev det hela 2½ timme hos frisören, sen en halvtimmes resa ( pga snöstorm) hem och sen tog de en havltime att komma in på blogg.se som som vanligt krånglar! Men nu så, tillslut! Håret då, det blev lite punk slash Jennifer Aniston - inspirerat.  Väldigt uppklippt alltså, och så stort som möjligt  :)



 

Till frisören

Oj nu blev det lite bråttom här, ska till frissan. Jag hade tänkt lägga upp före-bild nu innan jag åkte men hinner visst inte de. Ni får se både före o efter bild senare då. Är hemma igen om typ 2 timmar!


Rädd för en låt


Jag brukar jämt ligga och lyssna på radio innan jag somnar på kvällarna, det brukar vara mellan elva och tolv ungefär. Och alltid, precis alltid är det en radiokanal som, exakt vid midnatt, väljer att spela Michael Jackssons Thriller på radion just då. Jag blir lika rädd varje gång, klarar inte av de och måste byta kanal direkt. Men de är ju läskigt, man ligger där ensam, det är helt kolsvart i rummet och tyst i hela huset, och så sätter den låten igång med varulvar som ylar. Jag ryser i hela kroppen!

Vårpromenix


Ena dagen är det snö och andra dagen är det solsken och klarblå himmel. Sverige slutar verkligen aldrig förvåna. Idag ska jag försöka att bara inte göra nånting, eller jo jag har klipptid vid halv 5, men tills dess, inget. Jag gick upp tidigt imorse, vaknade vid 7 o kunde inte somna om. Så jag gjorde mig i ordning och gick ut på en promenad i det vackra vädret, så härligt. Det är massa blommor som har slagit ut överallt. Notera att jag skriver blommor eftersom jag inte kan namnet på några av dem, haha. Nu ska jag sätta mig i soffan och försöka göra ingenting, vilket jag aldrig lyckas med.

Haru fest eller?


Min lillasyster fyller som bekant 14 år idag, så ikväll har hon fest. Jag har mobbat henne hela dan och gått runt och frågat " Och när börjar kalaset då?". Hon blir skitförbannad, bara för jag kallar hennes fest för kalas. Jag tror de är det som är skillnad mellan henne om mig, hon är livrädd för att ha nånting som kan förknippas med barnsligt. Som när jag kom hem med min mimmitröja, hon trodde jag var helt galen. Skaru se ut som en bebis eller?! skrek hon.

Jag tror det är när man fyller 16 som man passerar den där gränsen då det helt plötsligt är okej att t.ex klä sig lite barnsligt igen, för alla vet ju att man inte är det på riktigt. Klär man sig så när man är yngre än 16 då tror ju alla att man fortfarande är kvar i 12:års perioden eller nåt. Det  handlar bara om att passera den där 16:års gränsen, sen är de fritt fram! De är den bästa gränsen jag någonsin passerat. - Jag ska på kalas om 2 veckor :D

Jag är en mäklares stora skräck

image809

Har under eftermiddag varit iväg på ett par husviningar med familjen. Jag är nog inte den roligaste personen att ha med på sånna där visningar, speciellt inte när det är för hus. Jag håller stenhårt fast på att vi inte ska flytta till nån jäkla villa och bli några himla Svenssons. Aldrig! Enda anledningen till att jag följer med på visningarna är för att jag ska kunna påpeka alla fel jag hittar på husen. Problemet är att jag gör det ju inte bara för min familj, högt och tydligen rabblar jag upp mina klagomål för resten av alla spekulanter där. Det är nästan så jag kan höra alla stackars mäklare sucka när jag kliver in i husen, " Nej, inte hon igen..". Haha, jag kan förstå dom, här är exempel på några av kommentarerna jag hann slänga ur mig under senaste visningen för en stund sen.

- Fan, är vi i ett museum eller?

- Det här huset är ju bara så tragiskt..

- Gu, jag tror jag såg en råtta!

- Var det i det här rummet Hilter sköt sig själv?

- Här luktar det bajs!

- Skulle kosta många miljoner att få ordning på det här stället..

Den där svartsjukan


Det finns en kille, som jag brukade gilla. Jag har alltså gillat honom, för typ, ett år sedan! Men jag gillar inte honom längre,  jag hatar honom. Tycker han är en stor idiot och dessutom asful. Men ändå fortsätter jag att hålla full koll på honom. Genom intrenet då, bilddagböcker och sånt. Jag vet inte varför jag gör det.. får ju inte ut nånting av det. Men de värsta är att, så fort han skriver om någon annan tjej eller nåt. Då blir jag genast grön av avundsjuka! Jag fattar inte, varför? Jag gillar ju inte äns honom! Ändå finns den där hela tiden, svartsjukan. Jag kan vara sur en hel dag bara för han har skrivit att någon annan tjej är snygg. Gah!

-Nästa gång jag ser honom på stan  eller nåt vill jag bara trycka upp honom mot en väg och säga till honom att inte äns titta på någon annan tjej först jag själv har skaffat pojkvän. Rätt ska va rätt.

Ingen prima ballerina

187227-48

Typist, det är tydligen ballerinaskor som gäller i vår också. Fan då. Jag måste ju vara den enda kvinnliga varelsen som inte kan ha ballerinaskor. Det går bara inte, på grund av mina otroligt smala fötter! Så störande. Jag har provat typ hundra stycken, jag äger till och med tre. Helt i onödan då eftersom ingen av dem passar. Har varit ute och gått med dom ibland men mina fötter ploppar ur dom lika lätt som tuggummin ur en tuggummimaskin. Det är hopplöst!

Grattis syster!

vi

Som sagt, Mars är fullspäckad med födelsedagar.
 Idag är det lillasysters tur. Hon fyller fjortis, den lilla skrutten. 
Hjälp vad tiden går..

(bild från 1997)

Wtf?


Click for Full Size View

I mars?! Hur sjutton gick detta till?

Vi glider ifrån..

Gu vad trött jag är på precis allt vad det gäller schlager just nu. Nästa person jag hör säga Champagne, hero, skräll eller melodifestival över huvud taget, nitar jag! 6 veckor har bara blivit för mycket! Därför får denna kväll avnjutas med lite året-runt-musik istället, jag ger er - Slide.



- What you feel is what you are and what you are is beautiful..

Jag är nog också en nöt

image807

Tre dagar! Tre dagar är vad det har tagit mig för att få upp den här cocosnöten! Och circa tio minuters njutning hann jag med av den innan det började klia i halsen. Vad det berodde på tog det mig circa en kvart att komma på. Jag tål ju inte nötter! Och tydligen så är cocosnöten en typ av nöt. Va fan, kunde ingen sagt de?! Dom borde ha de stå på skylten hos Ica, ni vet typ " Cocosnötter. Varning: kan innehålla spår av nötter", så man vet liksom. Nu får jag kan gå här och känna mig rasslig i halsen i en vecka till, och får jag ät något mer av min favoritfrukt cocosnöten? Nej.

Chrismas all over again


Det är värsta högtidskänslan här hemma redan, och det är en hel vecka kvar till påsk! Folk kommer över på fika och huset pyntas så det står härliga till! Jag älskar påsk, det är nästan bättre än jul, nästan. Det är som jul utan julklappar kan man säga! Längtar till helgen, hela kusinfamiljen kommer enligt tradition hit. Och i år är min lilla kusin förhoppnigsvis tillräckligt gammal för att jag ska dra med henne ut som påskakärring! Wiho vi slipper köpa godis i år. Fast lite ska vi köpa, jag hade tänkt gå ut i trädgården och gömma påskägg. Om jag gör de ett par dagar innan så hinner jag nog glömma bort vad jag gömmt dom och kan själv vara med o leta.. fan va smart!

Sanna fick 1/5 av rösterna

Det var verkligen galet många som röstade under gårdegns mello, 2 410 200 röster blev de totalt. Det slutade med jämt antal också, på 200. Och det är bara tackvare mig :D hade inte jag röstat så hade det stått 2 410 197.

Empty room - Sanna Nielsen  -  449 419
Hero - Charlotte Perelli   -   397 907
Lay Your Love On Me - BWO  - 320 741
Just A Minute - Rongedal  -  273 521
I lågornas sken - Nordman   -   233 467
I Love Europe - Christer Sjögren - 228 674
Thank You - Amy Diamond  -  188 872
Hur svårt kan det va? - Linda Bengtzing - 115 321
That Is Where I´ll Go - Sibel   -  120 587
Upp o hoppa - Frida feat. Headline - 81 691

" Heeej solen!!"


Fan va fjolligt, jag har börjat göra solhälsningar! Yoga alltså. Jag, yoga?! Har alltid tyckt det varit en överskattad och löjlig "sport". Men enda sen vi börjat göra de på rörelsen i skolan har jag fortsatt med det hemma, varje morgon och kväll gör jag solhälsningar. Kan inte låta bli, har blivit rena vanan. De känns ju så himla bra i kroppen efteråt!

Då var det dags igen

Jaha, klockan 10 denna morgon ringde de på dörren här hemma. Farmor från Karlstad har kommit hit. Det är alltid så spännande med farmor, man vet aldrig vad som händer eller vad hon slänger ur sig. Minns ni förra gången hon var här? Då hon fick syn på mina gosedjur och trodde jag hade dom kvar för att jag snart skulle få barn? Hehe. typist farmor. Noll koll. Jag vågar inte tänka på vad som händer den dan då jag skaffar pojkvän, farmor har ju redan hunnit planera halva mitt bröllop. Min brudkista var klar innan jag fyllde tio och bröllopspresenten i form av en symaskin har jag redan fått. Men det är ingen konstigt alls med det, man vänjer sig. Eller man kan ju i alla fall försöka.


- Vad är alla så upptagna med?

Som vanligt var syster helt ointresserad av melodifestivalen, till och med finalen. ( jag vet, hon är knäpp) Istället satt hon vid datorn inne på sitt rum. 10 minuter efter finalen har börjat ropar hon:

- Va fan! De är ju Ingen inne på msn!!!

Konstigt syrran! Jag tror dock att hon fortfarande inte har kommit på varför, hon går och mumlar nånting om att alla måste fått strömavbrott utom vi.

Att vinna melodifestivalen eller att vinna svenska folket?

Okej, jag påstår inte att det var såhär det gick till ikväll exakt. Men om du får välja, att vinna hela melodifestivalen och få åka ner till belgrad, men med bara juryns röster i bagaget. Eller att få hela svenksa folkets röster och istället stanna hemma? Alltså vinna eller bli mest älskad kan man säga. Vad väljer man? Det är lite som en jämförelse mellan Money och kärlek..


Sibel är jag ofixad


Jag tyckte det var så skrattretande att kolla på Sibels frisyr ikväll, det såg exakt ut som mitt hår gör, efter jag har duschat och fönat håret men Inte plattat det. Luggen i nån konstig skruv och sen massa självfall. Så jag tyckte att det inte såg riktigt klokt ut  på henne, Siblä som min vän Mika brukar säga :P(Svårt att se hur hennes hår är på den bilden dock, då det blåser.)

Charlotte är ingen hjältinna


-Vet ni vad som hade varit kul? Om vi, bara vi, svenska folket hade fått välja våran egen vinnare. Visst låter de som en kul idé till nästa år?

Men jag är jätteglad för att Charlotte vann, verkligen! Jag tycker lite synd om henne också, jag vet inte om jag hade velat vinna om jag vetat att svenska folket ville nåt annat. Jag hade inte kunnat åka till Belgrad och representera mitt land om så hade varit läget. Okej, många ville att Charlotte skulle vinna, men fler ville ju skicka Sanna, så var det bara. Jag tror jag vet varför det blev som det blev, det vara inte bara de att hon hade bättre låt och så. Jag tror de hängde på vad Luuk sa efter att Juryn angett sina röster, han sa nånting om att vill vi ändra ställningen så skulle man ringa och rösta. Ja, vad händer då? Dom som håller på Charlotte, dom ringde väl antagligen inte. Hon låg ju etta, men dom som höll på Sanna, alltså andra halvan av folket  troligen, ringde ju som galningar.

http://www.aftonbladet.se/nojesliv/melodifestivalen2008/article2061232.ab
http://www.aftonbladet.se/nojesliv/melodifestivalen2008/article2062085.ab

Sista tankar inför finalen


Bara en halvtimme kvar nu! Jag går på högvarv här hemma, far runt som en ren toka!! Hjälp vad spännande det är ikväll! Jag vet inte vad jag ska tro, eller tycka! Som alla vet så är de ju Charlotte perrelli, Sanna Nielsen och BWO som är mest vinnartippade! Det är också dom 3 jag gillar bäst,  tur det! Vill att Sanna ska vinna för att hennes låt är så bedårande! BWO för att dom är ja, bäst typ:P Skulle kännas grymt stolt att skicka dom till Belgrad! Men sen vore det jättekul om Charlotte vann också, låten är ju helt fantastisk och det är ju Charlotte med. Men det känns så enformigt, så typist svenskt att skicka charlotte. Som att vi gjort det förut, vilket vi bokstavligt talat har men :P ni fattar.  Hur som helst, vilken av dessa tre som vinner så blir jag nöjd!



Längtar efter den här nunan igen! 2 veckor utan, katastrooof!

Bara för att det är melodifestival


Jag har precis klivit upp ur mitt "schlagerbad", haha. Har legat där och käkat vindruvor medan jag lyssnat på alla låtarna inför ikväll. Jag badar badkar typ annars.. en gång om året kanske, eller knappt det. Har aldrig tid eller ork. Jag är väl inte sådär jätte förtjust i värme, även fast vi har både badtunna och bastu så används de heller aldrig av mig.

- Föresten, är det fler som har problem med att komma in på blogg.se idag? Gu så störande! Just idag också! Hoppas det bli bättre frammåt kvällen!

Vilken schlagerdessert

image806

Nej det blir faktist ingen rosa choklad moussé eller gul citron kräm ikväll. Istället har jag laddat upp med massa exotisk frukt istället, det är ju minst lika gott! Vindrovor, passion, mango, grape och cocosnöt!

Schlageroutfit

image805

 Topp - Mint
Kjol - Topshop
Örhängen - Kyssjohanna
Armband & Halsband - Cocoo
Pumps - Laredoute

Örebroarna har noll koll på melodifestivalen

Då var dagen här, den stooora dagen! Och jag är inte de minsta förberädd!  Shit känner mig skitstressad, har varit så uppdagen den här veckan så har inte haft tid att läsa på nåt eller hänga med alls! Igår skulle jag köpa Aftonbladet och Expressen men de var båda helt slut! Så jag fick nöja mig med en Metro. Idag läste jag lite ur våran dagstidning här i stan, Nerikes Allehanda. Asså, dom har verkligen noll koll vad det gäller schlagern! Nog för att jag inte har läst  på så särskilt mycket i veckan, men till och med jag vet bättre. Enligt dom så kommer Sanna Nielsen SIST, Amy diamond 2:a och Christer Sjögren 3:a! Idioter alltså, örebroare, suck!

-Tyvärr, hon gick just ut och lämnade ena hjärnhalvan hemma.

Telefonsamtal från igår eftermiddag, för en gångs skull var det jag som svarade.

Jag: Ja hallå?
Killen: Hejsan! Jag ringer från xxxxxxx och skulle vilja ställa lite frågor till kvinnan med åldern 16 till 25 i familjen.
Jag: Okej, vänta..
Jag lägger ifrån mig luren och går ut i hallen, halvvägs stannar jag till och det går upp ett ljus. Jag går tillbaka och lyfter luren.
Jag: Just ja, det är ju jag..


-Tsss

Det blev en riktig långfika, från 3 till halv 7. Härligt att bara få sitta och prata av sig innan man skiljs åt vid lovet. Jag tänkte på en grej när vi satt och pratade. Så fort någom säger något roligt så skrattar ju liksom alla andra, utom jag. Jag är ingen skrattare, ingen HAHAHAHA skrattare iaf. Istället ger jag ifrån mig ett litet ljud, ett " Tss!"  Jag vet de låter jätte skumt, men de låter inte alls så dumt när jag säger de, låter lite som ett kvävt skratt på nåt sätt.

Påskfika


Jag sitter på datakunskapen just nu, sista lektionen innan påsklov, woho! Bara en liten stund kvar.. sen är denna otroligt jobbiga vecka över! Bara för att fira blire påskfika med tjejerna på stan direkt efter. Vi brukar göra så innan lov. Oftare har vi inte råd med:P haha! Ha en toppenbra fredag alla!

Grattis kompis!

Stort grattis till min bästa vän och kusin Daniel som fyller 16 år idag, 14 mars! Njut nu av de 9 dagar som du faktist får vara jämngammal med mig, sen är jag ett år äldre igen och då klår jag dig! ;) -Bild från 1995.

kusse

Bara för att det är hans dag idag så tänkte jag bjuda på ett litet kärt citat av Daniel själv. Det här har blivit lite av en klassiker i våran släkt. Jag är då närking från Örebro medan han är värmlänning från Karlstad, vilket märktes redan i 6:års åldern då detta sades:

- Mamma mamma! Varför säger Jessica Tjugi? De heter jö tjugöö!

När folk svarar i kommentarerna

Okej, jag vet att typ alla gör det. Men jag kan ändå inte sluta störa mig på det, speciellt när folk gör det hos mig. Svarar i kommentarerna! Som exempel: jag skriver en kommentar hos en annan bloggare, typ " vilken fin klänning du har på den bilden" och sen får jag i min blogg, under ett av mina inlägg ett " tack" tillbaka. Det är så störande. Kommentatorsfältet är väl ingen chatt heller? Där skriver man saker som har med inlägget att göra.  Ska man svara på någons kommentar då tycker jag man ska göra de i samma inlägg på samma blogg. Så som jag brukar göra.

Dock kan de finnas undantag när det är okej att svara i någon annans blogg, de är väl om personen frågar något viktigt eller brådskande. Men då tycker jag också man kan skriva "svar:" innan man skriver, så man vet. Ibland glömmer jag vad jag har kommenterat hos folk o så får jag nån konstig kommentar i min blogg där nån idiot har svarat mig, min första tanke är ju att kommentaren har nåt med mitt inlägg att göra. 


Jobbdrömmar


1. Egen företagare

38 %

 

2. Fotograf / Filmare / Regissör

25 %

 

3. Designer / Formgivare

24 %

 

4. Webdesigner / Programmerare / IT-konsult

20 %

 

5. Psykolog / Psykoterapeut

20 %

 

6. Polis

19 %

 

7. Lärare på grund- eller gymnasieskola

19 %

 

8. Bartender

19 %

 

9. Journalist

17 %

 

10. Arkitekt/inredningsarkitekt

17 %


Det här är alltså enligt Aftonbladet dom tio i topp yrken som unga drömmer om nu för tiden. Jag är med på ungefär hälften av dom, skulle mycket väl kunna tänka mig fotograf, designer, polis, bartender eller journalist. Men resten, njaa.

Min högsta dröm för tillfället är nog att bli reseledare, faktist. Jag har funderat jätte mycket på det den senaste tiden. Det här är något jag egentligen velat ända sen jag varit liten, men drömmen om teater har alltid legat steget högre. Jag är inte så säker längre, jag brukar säga att reseledare är min plan B. Ni vet, när man utbildar sig till skådis måste man ju alltid ha en plan B, eftersom bara 5 % av alla skådespelare faktist lyckas. Jag vet inte vad som är A och B just nu. Som C ligger nog journalist-drömmen i alla fall.

Coco


Jag har fått ett sånt himla sug efter kokosnötter, haha. Åt de jätte mycket förr, vi brukade köpa dom och sen skala och skära i små bitar. Så blev de som karameller liksom, jättegott! Cocosmjälken var dock väldigt äcklig. Tror jag ska kila upp till ica och köpa mig en kokosnöt nu faktist..

My boy lollipop



NU är den klar! Min hyllningsvideo till..... BJÖRN GUSTAFSSON!!

Nåt roligt på gång

Ursäkta jag är lite off, men bara för att provet gick så bra idag kände jag att jag behövde belöna mig själv med att göra något kul. Haha och kul blir det. Kommer visa på bloggen sen:P ni kan aldrig gissa vad det är!

Efter regn kommer inte solsken..

lock

 ..efter regn kommer fåniga flicklockar! Usch hatar när mitt hår blir såhär, när självfallet som tar mig minst en halvtimme varje morgon att dölja, kommer fram! Jäkla regn, började redan imorse då jag tog mig till skolan. Så jag har fått gå runt och sett ut som Guldlock doppad i olja hela dan!

Inge mer tråkblogg

Se där! Klockan är inte fem och jag är ändå hemma! Otroligt skönt, det var länge sedan jag var hemma före 4 om dagarna. Nu är provet avklarat i alla fall, det gick sjukt bra. Tror jag låg precis över MVG-gränsen. Haha jag är ju sån där tönt som sitter och räknar ihop mina poäng innan jag lämnar in :P.

Gu va trist bloggen varit dom senaste dagarna, men jag har som sagt haft jätte mycket att plugga, inte tid med mer avancerade blogginlägg. Och nu är det här andra dagboks-inlägget jag skriver idag, inte bra, såndant är trist! Ska sluta med det.


Större än någonsin

Jag är riktigt nervös den här morgonen, kl 2 idag ska jag typ största provet jag någonsin haft, i Arbetsmiljökunskap. Det är verkligen ENORMT. 3 timmar långt och med över 50 frågor. Jag har pluggat nåt som in i helvete för det här, ska klara det! Egentligen slutar jag ju 12 på onsdagar men måste vara kvar i skolan ett tag till, ska sätta mig i bibloteket och plugga in det sista då. Till klockan 5 har man på sig att göra klart provet, jag hade väl förhopppningar om att vara klar lite innan dess.

Sune - The musical!


Sune:  Foto:

En av mina favoritkaraktärer på film, böcker och tv-serie ska nu göras som musikal! Sune! Den har visserligen inte premiär först i höst, men ändå, jag måste se den! Är säker på att den kommer vara sjukt bra. Vad man än har skapat av Sagan om Sune än så länge har det ju varit bra! Musikalen har premiär 11:e oktober på Göta lejon i Stockholm.

Gröt är gott


Jag har börjat få upp smaken för gröt igen, det var några år sedan. Nästan varje dag när jag kommer hem värmer jag på en Havre quick & easy gröt i mikron. Det blir precis som hemlagad, fast i mitt fall godare. Sen går det ju så snabbt och enkelt också. Bara att blanda i påsen med circa 2 dl mjölk och sen in i mikron 2 ½ minut. Verkligen de perfekta mellanmålet eller sent-på-kvällen-mål. Håller en mätt riktigt länge, och så är de ju så gott!

Jag misslyckades

56

För andra tisdagen i rad lovar jag mig själv att inte shoppa något under lunchenrasten , och för andra tisdagen i rad så misslyckas jag helt. Fan också! Men idag var det verkligen inte meningen, skulle in på H&M:s barnavdelning för att kolla present till kusin, och istället kommer jag ut med små rosa presenter till mig själv! Det bara blev så.

Hååål

Känns så himla onödigt att åka till skolan nu, min mattelektion börjar om typ 20 minter, sen håller den på till 10 i 10. Efter det har jag ingen lektion först till klockan 1. Tre timmars håltimma alltså, de är inte kul. Speciellt inte vid tanke på att jag försöker dra ner på shoppingen och att min skola ligger precis vid stan och alla affärer, och att det är så så himla lugnt på just tisdagförmiddagar. Idag är som gjort för shopping, och jag ska låta bli! Får väl se hur det lyckas.

Ha en bra tisdag!

2007 i en bild

image801

Har suttit och gått igenom en massa gamla bilder från 2007, tänkte göra ett försök att dömma vilken som är absoluta favoritbilden. Jag tror det blir denna. Inte bara för att den är fotograferad på platsen jag älskar mest, utan för jag är riktigt stolt över den också. Det är alltså jag som är både motivet och fotografen, haha. Vette tusan hur jag lyckades med det.. Har jag hängt upp kameran i ett träd och sen satt på timern eller? Jag vet inte :P Men jag gillar bilden, mycket. Man ser verkligen hur jag trivs med att stå där jag står.

Believe in Russia

Ryssland har sedan många år tillbaka varit mina favoriter bland låtar i ESC, tycker dom har leverat bra nästan alla år. Särskilt myckte tyckte jag om deras bidrag från 2006, Dima Bilan - Never let you go. Ni minns den där lilla söta killen med ballettdansare på scenen och en som kom upp ur pionot liksom? Sjukt snyggt, och otroligt bra låt! I år är det samma kille vi får se, Ryssland har valt att köra ett säkert kort genom att skicka Dima Bilan igen. Den här gången sjunger han en ballad producerat av ingen mindre än Timbaland. - Believe Me


Jag har lyssnat på den flera gånger nu och börjar verkligen gilla den. Det är egentligen ingenting jämfört med hans förra ESC-hit men ändå, riktigt bra! Stör mig dock på hans engelska, som inte är den bästa. Lyssna bara på sättet han utalat Impossible. För övrigt, tror jag Rysslands chanser är minst lika goda i år som alla andra år, de är en typist balkan-ballad. Och jag tror de är ballader som kommer ligga i topp under årets Eurovision song contest. Kanske vi borde skicka Sanna nielsen i all fall?

Sista pluggrushen

plugg

Bara en vecka kvar av lidande nu. Har mer att plugga än någonsin. Jag har till och med fått gjort upp ett schema över all tid jag behöver. Det blev upplagt så med 3 timmars pluggtid varje dag veckan ut, och då är de precis så jag hinner. Har ett asstort prov i samhäll på onsdag, och så fort jag är klar med det är de hem och skriva reflektions-uppsats som gäller. Jag ska verkligen försöka hålla mig till de här tiderna, jag har blivit sämst på att organisera upp mitt studerande, skjuter jämt upp sakerna istället. Men nu ska jag klara det här! Har 15 minuter kvar av fritid nu innan jag vänder mig till samhällsboken för 2 timmar frammåt. Hörs efter åtta igen då!

Dirty dream


image394


Jag hade en så himla konsig dröm i lördags natt, den handlade om mig och Niklas strömstedt, hahah! Jag vill inte gå in på vad som hände i drömmen.. pinsamt. Haha, jag vet inte varför jag drömde om honom, tror de kan vara för att jag skrev ju om hur jag hade tyckt synd om Nordman om han inte gick vidare, då hade jag kommit att tänka på Niklas och hur synd de var om honom som kom sist. Jag tror de var därifrån jag fick de. Jag skäms bara jag tänker på drömmen nu, och ser jag en bild på Niklas rodnar jag i hela ansiktet, blir nästan äcklad av honom på nåt sätt. Sjukt vad en dröm kan påverka än asså.. Stackars Niklas, han har ju inte gjort nåt och ändå så typ hatar jag honom nu:P

E-type älskar mig

jfjcnc

Jag har lite dåligt samvete för att jag inte röstade på E-type igår, jag var ju faktist sklydig honom det.
Jessica <3 E-type skrev han på mitt kort den där sommarn 5 år sen.

Jag är en slogan

---> Sloganizer.net - Kul sajt asså! Man skriver in sitt namn och sen får man förslag på en massa olika slogans! Haha, perfekt om man typ behöver ett nytt bloggnamn eller nåt. Vad tycker ni om någon av dessa:


image795

image796

image797

Vad skriver jag om egentligen?


Ni vet ibland när man ska fylla i sånna här frågor om sin blogg, typ när man blir medlem på nån ny bloggtopplista eller nåt. Då kommer ju alltid frågan " Vad handlar din blogg om?"  eller "Beskriv din blogg". Asså, då står de helt still i min skalle! Vad fan är de min blogg handlar om egentligen? Jag har ingen aning, och jag ska föreställa vara författaren för sjutton! Just nu är det mycket schlager jag vet, men resten av året då? Det känns så himla trist att svara Blandat eller Vardagssaker. Då tänker jag på nån trist gammal dagsboks blogg. Så jag vet inte, vad är de jag skriver om egentligen?

Schlagermode: Sno stilen - Ola's crew

image794

Skjorta - Vivienne Westwood
Tights - Ellos.se
Midjebälte - Gina tricot
Skor - Laredoute.se
Handskar - Phillip Lim
Örhängen - KyssJohanna.se

image793

Startordningen i Globen

1. Hero - Charlotte Perrelli

2. That Is Where I'll Go - Sibel

3. Just A Minute - Rongedal

4. Hur svårt kan det va? - Linda Bengtzing

5. I Love Europe - Christer Sjögren

6. Thank You - Amy Diamond

7. Empty Room - Sanna Nielsen

8. I lågornas sken - Nordman

9. Upp o hoppa - Frida feat. Headline

10. Lay Your Love On Me - BWO

-Det är alltså i den här ordningen låtarna kommer framföras i finalen. Och dom mest vinnartippade bidragen ligger som vanligt först och sist, konstigt?


Men jag är hungrig på Andreas


Carolas förklaring till förlusten ikväll var " Folk kanske är mätta på oss". Det har hon lite rätt i, jag känner mig fullkomligt proppmätt på Carola, medan Andreas fortfarande får det att vattnas i munnen på mig..

I lågornas sken ler jag


Jag blev lite orolig när Nordman gick vidare första gången, att det var alla Carola-hatare som hade röstat på honom i enda syftet att få ut carola. Tur att det inte var så och folk fortsatte rösta på honom även nu. Jag börjar verkligen gilla den låten, och Nordman har jag alltid gillat. Han är en sån artist man har växt upp med liksom och som jag skulle tyckt grymt synd om ifall dom inte gått vidare.

Ska erkänna att jag hellre hade sett Ola gå till final än Sibel. Okej, hon har en vacker röst och ja, låten är jättefin, men det är ändå nånting jag stör mig på hos den tjejen, jag kan inte sätta finger på vad det är.. Tycker hon ser så överlägsen ut när hon sjunger liksom. Och sen känns det inte riktigt som låten har nån refräng, vilket gör att den inte fastnar för mig. Men nåja, mycket hellre hon än typ Caracola eller nån.

Kvällens citat:
Luuk till Nordmans danstjej efter första vinsten: - Åh va roligt nu får du brinna igen!

Förlåt men jag kan inte sluta..


HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAAHHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAAHHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAAHHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAAHHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

- Vem behöver Björn Gustafsson när man får se Carola åka ut ur mello?
Den där minen är obetalbar!

Andra chansen - Lite snabbt


Även fast jag inte är så jätteintresserad så ska jag väl skriva nåt om andra chansen i alla fall. Till final tror jag Ola och Androla går, helt okej för mig. De är nästan de som har bäst låtar faktist. Men ska ju medge att jag skulle tycka de var grymt kul att se Nordman bräcka Carola! Men då skulle han ju ockås bräcka Andreas och de vill jag inte :) Andreas tycker man om.

Mardrömsresultatet skulle vara att Therese andersson och Caracola går vidare! Usch usch usch!
Roligast ikväll ska i alla fall bli Luuks hyllningssång till Björn!

Men jag är som sagt inte säker på om jag ska se, dyker nåt roligare erbjudande upp bryter jag min pakt och dissar andra chansen. Haha! Annars blire lite blogg efter också! Ha en bra kväll.

It's goo goo!!!


Favoritbandet just nu är Goo Goo dolls! Har lyssnat på deras musik hela veckan. Varenda låt är verkligen helt fantastisk! Men favoriten är ändå denna, I'm still here, som dom gör tillsammans John Rzeznik. Den är så bra att det går inte att beskriva. Notera hur den liksom bara växer och växer!  Och refrängen får det  verkligen att rycka till i hela kroppen så man ryser ändå ut i fingertopparna, mäktigt! Höj volymen och lyssna!


Några andra helt underbara låtar med Goo goo dolls:

- Slide
- Iris
- Better days

Den schnygge dansken gör comeback

image792

När jag var i Bulgarien förra sensommarn så jobbade det där en otroligt snygg och trevlig dansk reseledare vid namn Max. Jag tyckte mycket om honom, han var vid stor hjälp vid förseningen. Efter jag har kommit hem har jag haft kontakt med en annan tjej som var där nere på semester samtidigt som mig, det har visat sig att hon också gillade den här Max, eller den snygge dansken som vi kallade honom, haha. Nu till det roliga, vi har hittat honom på facebook! riktigt coolt. Världen är allt bra liten ibland asså. Jag frågat att få bli vän med honom nu, Max-kristian som det visade sig att han hette, haha!

Bilden är tagen av Josefine.

Fungerar


På plats med datorn i stugan nu. Går runt här som idiot och provar vart bästa teckningen finns, jag tror det är här, ute på verandan. Satt inne förut men då vart allting helt knäppt. Men nu vet vi att det mobila i alla fall funkar här ute. Härligt ,för första gången någonsin kan man ha internet på sommarn också då. Brukar ju alltid va utan de annars, tog ju en bloggpaus förra året under sommarn, får se om det kommer behövas i år.

Nej, nu ska jag sätta igång med pluggandet. Blir nog inte här så länge. Det är svinkallt, 8 grader, inomhus!

Nu är bloggen ute och far igen

God morgon!
 Ska åka en sväng till sommarstugan och jag tänkte prova ta med datorn och det mobila bredbandet, se hur det fungerar där ute. Dessutom tänkte jag ta med mig läxböckerna. Brukar göra så på våren när jag har mycket skolarbete, då far jag dit ut och arbetar under lugn och ro.

image791

Bild tagen i maj förra året, jag på min absoluta favoritplats! Till och med här brukar jag sitta och plugga, när det är lite varmare ute :P. Tar nog en promenad dit idag i alla fall. Nu ska jag kila. Provar att blogga därifrån med, men blir de inga uppdateringar på ett tag så är de antagligen för att det inte fungerar, men de gör de nog! Ses!

Beware

Hur klantig är jag?

1. Har du trillat hemma? [x]
2. Har du trillat bland folk? [x]
3. Har du vält ner varor från någon affär? [x]
4. Har du gått in i en lyktstolpe? [x]
5. Har du snubblat på dina skosnören? [x]
6. Har du slått ut någon tand? [ ]
7. Har du tappat din mat? [x]
8. Har du sprungit in i genomskinligt glas? [X] - De var tvättat för noga
9. Har du trillat med cykel? [x]
10. Har du trillat med moped? [ ] - Hade jag haft en hade jag defetivt gjort det
11. Har du trillat med någon annans moped? [ ]
12. Har du tagit två olika skor på dej? [x] - Glömmer aldrig den dan
13. Har du halkat på is? [x]
14. Har du sprungit/åkt in i ett staket? [ ]
15. Har du trillat med kläderna på ner i vattnet? [x]
16. Har du någonsin svimmat när du trillat? [ ]
17. Har du råkat hälla ut läsk på bordet? [x]
18. Har du gått in i en dörr? [X] -  De var dörren som öppnades framför mig
19. Har du trillat så någon annan trillat? [x] - Domino på skirdskobanan..
20. Har du trillat i en trappa? [x]
21. Har du tappat din mat på någon annan? [ ]
22. Har du råkat sätta på dig två par sockor? [x] - Haha de gör jag me flit :D
23. Har de sprutat läsk ur din mun för du har skrattat så mycket?[x]-Och näsan
24. Har du tagit fel på vad det är för dag? [x]
25. Har du gjort så maten blivit förstörd? [x] - Jag får inte laga mat längre..
26. Har du förstört något som inte är ditt? [ ]
27. Har du tappat något i skolan så det gick sönder? [x]
28. Har du gått in i fel klassrum? [ ]
29. Har du trillat av en stol? [x]
30. Har du gjort bort dig inför människor många gånger? [x]

22/30 - ajdå!
Förvånad, någon?

Dessa otroligt spännande fredakvällarna!

Det är så irriterande! Varje kväll under veckan är jag uppe till över tolv på kvällen, för att jag typ är jättepigg o ändå inte kan somna. Så kommer fredan, den dagen då man faktist kan uttnyttja kvällen och göra nåt kul, men då är jag dödstrött! Redan vid åtta börjar ögonen kännas tunga och vid tio är jag helt däckad! Fan kommer ju aldrig ut på nåt. Det är precis som om min kropp vet om att det är fredag och så bestämmer den sig för att strejka så jag blir hemma. Störande!



En sån här kudde skulle man ha, perfekt för oss singlar..

Jag är körd och Björn är dum..

Jag förlorade just väldigt mycket förtroende för denna Björn Gustafsson! Han gillar bara blondiner. Va fan..? Det är inte första killen jag hör säga det! Jäkla fördomsfulla människor asså! Vad är de för fel på bruntter? Och varför ska man gå på hårfärgen överhuvud taget? Finns det en svensk som Inte har färgat hår vid det är laget? Nu är jag sur.

Folk brukar säga att det är fel att säga att blondiner är dumma i huvudet, eftersom IQ:n inte sitter i hårfärgen. Nähä? Men jag antar att det är där känslorna kommer ut från?


image790

Vet du Björn?
 Bara för du sa sådär har jag bestämt mig för att bara gilla brunahåriga killar!
HAH


Update:

Okej du är förlåten Björn, jag tittade precis på Robins där han gör intervju ikväll, det var också där han säger att han gillar blondiner. På frågan vad han gillar för tjejer säger han såhär " Nä men blondiner med långt hår och som tror på sig själva". Sen efter det lägger han till " eller brunetter.." . Fast han säger de snabbt och tyst, men han säger de! Jag hörde!

Andra chansen - I don't give a damn..


Jag har otroligt mycket att plugga den här helgen, värre än någonsin! Så jag är otroligt glad över att det inte är denna helg finalen av melodifestivalen ska hållas, det är ju " bara" andra chansen. Jag är inte alls så insatt i det, ärligt talat bryr jag mig inte så mycket om vilka som går vidare, dom som jag hejat på har antingen redan gått vidare eller åkt ut helt. Så de gör det samma för min del. Jag skulle inte äns haft tid att bry mig :P

Svart Fredag

2 1

Haha, idag är jag pirat ner till och lite punk upptill, men de funkar ;P

 

Topp & Byxor - H&M
Skor - Din sko
Sjal - JL
Nitarmband- Glitter
Hängslen - Collage

Jag har också ett "fodral"

Undrar om det finns någon mode-bloggare som inte har ett vid de här laget. Dom otroligt märkvärdiga American Apparel -fodralen. Jag har aldrig förstått det fantastiska med dem. Mycket väsen för ingenting skulle jag vilja säga.
Det är en omänskilgt tajt klänning med ryggurryggning, mer än så är det inte,

Men själv har jag faktist också ett typ av " fodral" som ja, den sitter tajt. Ja, den är kort och ja, det är ryggurringning. Skillnaden är väl bara de att min är köpt för 69 kronor på Ullared. Hahaha. Mönstret och det snygga sjuttiotals-knapparna på ärmarna tycker jag inte går som någon nackdel heller, dock har jag bara använt denna typ, en gång.


  

I köket med Jessica : Soda streeeeeam


 1 2 3 4

5 6 7 8
 
Jag har lärt mig till slut! 5:e gången gillt. Proffseliten here I come!

Nästa vecka hos I-köket-med-jessica ska vi lära oss hur man kokar upp vatten, och hur iscuber stelnar bättre i frysen än i kylen.

Jag känner mig inte så "sprallig" längre

bok

Sa jag att boken jag ska ha läst klart imorgon, är typ 100 år gammal, har pytteliten text och dessutom är på engelska?

Jag är ett levande vårtecken

4

Jag är på sånt där spralligt bra humör idag.  Har lust att stoppa massa frukt i en korg och sen springa runt  och dela ut till alla jag möter! Haha, jag vet inte om det beror på det fina vädret eller ja, nåt annat :P  Jag var nyligen ute i trädgården och.. gick omkring, bara för att vara ute liksom. Det är ytterst ovanligt att jag är ute utan att ha något ärende kan jag säga! Verkligen ett tecken på att jag är på bra humör och att det är fint väder, jag hatar min trädgård och är där en gång om året annars. Nu vill jag ut igen, typist att jag då har 100 sidor kvar i boken som ska vara utläst till imorgon.

I'm so 80's!

29 19

Med eller utan skärp, kan inte riktigt bestämma mig.

 

T-shirt o strumpor från Ginatrciot
Tights  & pin från H&M
Spänne från glitter

Allt blir så mycket svårare när Jag gör det

image767

Jag gjorde nyligen ett tappert försök att ta mig ytterligare ett steg in i vuxenvärlden, genom att beställa en grej från internet, helt själv. Det gick inte så bra.. jädrans vad massa grejer man ska fylla i. Personnummer och skit, sånt kan ju inte jag! Jag vet inte hur det gick tillslut, jag godtjände leveransen men sen var de nåt mer man skulle fylla i som jag inte fattade, så jag sket i de. Ska bli väldigt spännande att se om jag får hem nåt! Jag visar vad det är då! Undrar om jag äns betalade för det.. Jag tror jag väntar lite med att berätta för mamma vad det är jag gjort, får se hur de går först.

Vinnaren: Örhängena

Grattis till Bella som vann första tävlingen här i bloggen! I potten låg ett par änglavings-örhängen och frågan var hur många inlägg som hade publicerat här på bloggen totalt. Det rätta svarat skulle vara 886 inlägg och Bella var närmast med 888. Riktigt bra gissat! Stort grattis! Ett vinnarmejl har skickat till din e-postadress.

r

Fler tävlingar kommer dyka upp i framtiden, det lovar jag ;)

Det ska va frasigt


Det blev våfflor till middag här ikväll, äter det säkert en gång varannan vecka här hemma nu, medan pannkakor har vi inte ätit på typ ett år. Haha, de är bara för att jag är så konstig att jag älskar våfflor men hatar Pannkakor. Knäppt egentligen ,de är ju liksom samma smak... Men nej, jag får ont i magen av att bara se på pannkakor!

De är ungefär lika knäppt som att jag älskar kräftor medan jag hatar räkar :P

Hej, jag heter Sweetheart_9103


Seriöst, dom här bilddagböckerna håller typ på att ta över världen.. Nu har det gått så långt att på min skola, där kan man inte allas namn, men man vet vad folk heter på bilddagboken. Hur sjukt är det inte? Jag blev själv vittne till de i en konversation med ett par tjejer i klassen. Dom satt och pratade om någon tjej i paralellklassen men dom kunde inte komma ihåg vad hon hette, så var det nån som sa " men det är ju hon honey153 på bilddagboken" och då fatta alla genast vem det var. Herregud.

Tävling snart avslutad

Idag är det sista chansen att vara med och tävla i tävlingen om silverörhängena, ikväll klockan 6 avgörs tävlingen och senare under kvällen presenterar jag vinnaren :)


Onsdag betyder Schulman


Så himla snygg tajming att jag har sovmorgon på onsdagar, då är de precis så jag hinner höra Alex Schulman på Mix megapol vid 8. Dagens höjdpunkt, lätt! Får mig på bra humör resten av dan!

Mitt mörka rum

 

Jag har kommit in i en sån där period igen då jag tycker om att stänga in mig i mitt rum om kvällarna. Där inne släcker jag alla lampor, låter fönstret stå på glänt och så spelar jag lugn musik i stereon. Så det blir bara mörkt, kallt och trist. Men jag tycker det är skönt, det är avslappnande och man får verkligen tid och ro att fundera över saker. Oftast blir det sånna där saker man egentligen inte vill tänka på man tänker på, saker som får en att bli deprimerad och ledsen. Men jag tror det är viktigt att ägna tid åt att tänka över sånna saker med, likaså att få gråta ut över sakerna. Det känns bättre, speciellt om man som jag  jämt går och håller allt inom sig, aldrig någonsin berättar för någon hur man egentligen känner. Då är det skönt att bara släppa fattningen om allting, låta tankarna gå som dom vill och låta tårarna rinna fritt. För i mitt mörka rum är det ingen som ser, hör eller känner något. Där får jag tycka precis hur mycket synd om mig själv jag vill.

-Det var min katt igen..


Det spelar ingen roll hur mycket jag än försöker undvika det,  eller vilken tid det är av året, jag går alltid runt med rivsår på kroppen. Alltid finns de där, nånstans. Försvinner dom gamla kommer nya. Vet inte hur jag lyckas. Jag ser ju helt misshandlad ut ibland. Värst är när jag får i ansiktet. Men hur lyckas jag få alla dessa märken då? Ja dom i ansiktet kommer oftast till genom buskaget jag måste cykla igenom på mornarna, ibland blir de lite för trångt och jag får grenar i ansiktet vilket resulterar att jag kan komma med blodsår till skolan, najs jag vet. Just nu är det mina händer som har fått tagit smällen, har ganska nyligen haft utslag på händerna, sen har jag kliat vilket nu efter lett till att jag har rivsår ända ut i fingertopparna. Brukar göra några misslyckande försök med att sminka över såren, det går sådär, ömmar bara mer. Ett annat mål för mars kanske vore att försöka hålla sig skadefri?

Melodifestivalen; - Gör slut med Luuk, bli ihop med björn!


Jag är helt säker på att Melodifestivalen inte äns kommer ha hälften så mycket tittare än vanligtvis på lördag. Björn Gulleplutt Gustafsson ska ju inte vara med. Svenska folket gör verkligen allt för att få med Björn. - Ingen Björn, ingen melodifestival helt enkelt. Nu har till och med en namninsamling satts igång, men SVT är stenhårda. Jag föreslår en demostration! - Ropen skalla, Björn åt alla! Kom igen dåå! Vill till och med påstå at han borde ta över festivalen själv. Jag tror faktist det var de Björn ville säga med sin låt till Carina Berg. Egentligen var den till hela melodifestivalen och helt svenska folket. -Gör slut med  Kristian Luuk, bli ihop med miig!

Där sprack det

kass

Min Inte-shoppa-först-till-påsklovet-pakt gick i kras för circa 3 timmar sen. Det var under lunchrasten idag då jag och min kompis som vanligt på tisdagar tog en vända på stan, och som vanligt sa vi att vi bara skulle " titta". Haha 20 minuter inne på H&M och så var det löftet brutet. Men det var ändå med nöjda miner vi lämnade affären med varsin kasse i handen. Vi hade ju i alla fall fyndat! H&M hade nån typ av första-minuten-rea, vilket betyder att dom, endast för dagen, har halva priset på en alldeles nyinkommen klädkollention. För min enda hundralapp jag hade med mig så lyckades jag komma över ett par snygga gubb-byxor. 99 spänn, ett riktigt kap! Tänkte ha dom till våren, blir snyggt att kavla upp lite i knäna och sen ett par hängslen till.


Jag är fåfäng idag

image762

Gu va fjolligt det känns att ha med sig hårvolym-tången tilll skolan idag. Men jag måste! Hatar tisdagar för jag har alltid en sån riktig bad-hair-day då. Jag förstår inte, de är precis som mitt hår vet när det är tisdag och så ser de till att lägga sig helt fel och bli alldeles platt och ja, usch! De brukar klara sig bra till lunch men sen efter, då är de knappt så jag vågar visa mig ute längre. Men idag ska de bli bättre ordning, har med både borste, kam ,hårspray, mousse och som sagt, volym-tången. Herregud, jag måste försöka vara lite diskret med det här. Tittar man ner i min väska skulle man ju kunna tro jag ska på bal eller nåt..

So kiss on me tonight

En riktig favoritlåt just nu: Tyler Hilton - Kiss on me. Tycker den är helt fantastisk!


 Det här är faktist en sån låt som jag själv anser att det låter okej om när till och med jag sjunger. Haha, satt och sjöng mig  helt hes på den igår, lär väl ungefär som han som sjunger här. Haha men nu kan jag den utantill. Skulle jag nångång bli tvungen att framför en låt så skulle det nog vara den här.

- Skepp o hoj, du är sodastreamad oboy.

image761

Äntligen! Idag kom pappa hem med vår alldeles egna nyinköpta Sodastreeeeeam! Yes! Dom sålde ut dom för  599 kronor på elgiganten så då äre klart man passar på! Fy bubblan ( notera ordvitsen) vad jag ska dricka ikväll! Kommer få springa på toaletten hela natten, men de får de va värt.

Nu ska jag gå och göra en Sodastreamad Oboy a la; Björn Gustavsson!

Jag har också "Dödsdansat"


Kolla in dessa bilder på när ett plan på flygplatsen i Hamburg skulle landa här i helgen. Det är alltså den ökända europastormen Emma som är framme och busar med planet så det nästan landar sidled på landningsbanan, ena vingen stöter till och med i marken. Piloten som körde det här planet borde få medalj, 130 liv kunde ha gått åt, men nu gick allt bra och piloten lyckades lyfta igen. Dock har den här insidenten inte gjort flygskräcken mindre för de människor som har det. Se hela filmen på flyget här.

Jag har faktist varit med om tumultande flygning, det var på väg hem från Bulgarien, om jag minns rätt. Riktigt oväder! Jag tror ovädret gjorde så att luften och värmen inne i planet inte riktigt var som den skulle, det var fruktansvärt kallt! Hemskaste resan någonsin, illamående, kyla och skrikande barn ( och vuxna också för den delen) i 3 timmar. Fy fan. Landningen gick bra dock, det var uppflygningen som var värre, sjukt vingligt. Illamående innan man äns kommit upp i luften är inge kul.

Bilder: Aftonbladet

Bokstavligt talat så svarade jag rätt

Min engelskalärare till mig efter lektionen idag:

Han: So Jessica, how did you found the book you were reading?
Jag: Well, I found it at the library..
Han: I meant what you thought about the book.
Jag: Ahaa...


Livet är en fest..



.. Ni vet, en sån där man spyr på.

Inte äns på msn tar jag första steget


Ni vet på msn, ibland när man loggar in, så ser man nån man vill snacka med direkt. Jag har nästan aldrig modet att själv starta upp konversation med den personen. Jag är så himla mesig så jag sitter jämt och väntar tills den andra personen säger Hej. Haha, så har det alltid varit, det är endast om jag vill nåt särskilt jag säger Hej först. Jag vet inte varför, jag tror det kan vara de att de känns om, är det jag som startar konversationen, då är det mitt ansvar att se till att det flyter. Löjligt jag vet. Men sån är jag i verkliga livet också, ser jag nån jag känner på stan vågar jag inte hälsa först den personen har hälsat först, haha.

Tema skådisar

Jag känner att väggarna i mitt rum skulle behöva en liten omdekorering. Just nu går dom i temat storstad med massa ja, storstadsbilder. Men jag skulle vilja ha ett nytt tema, tema skådespelare. Jag vill ha stora affischer på kända skådespelare genom tiderna. Det ska vara svartvita bilder. Tror de skulle bli hur snyggt som helst. Helst vill jag ha en stor poster på Heath Ledger. Denna skulle lätt få platsen över min säng:


 Men nu är bara frågan vart jag får tag på affischer? Jag tittade lite i Stockholm men hittade inga. Någon som har nåt tips om affärer som säljer posters?

Påminnelse

Vill bara påminna er om tävlingen som fortfarande pågår här på bloggen. Priset är ett par silver örhängen och tävlingsuppgiften är att gissa hur många inlägg som publicerats totalt under bloggens tid. Jag kan säga att än är det ingen som prickat in det rätta numret, men flera har varit nära ;) Glöm inte bort att skriva med e-mailadress, extra viktigt om ni inte har blogg.
Klicka på bilden nedan för att komma till tävlingen:



Schlagermode: Sno stilen - Charlotte Perrelli

image760
Klänning - Ellos.se
Skor - Laredoute.se
Klocka - Ur & penn
Örhängen - Cocoo.se

image759

Svårare än så var det inte


HAHAHA scrolla ner och se hur jag ville att det skulle bli!
Jag prickade in resultatet exakt rätt! Yes! Nu är jag glad!!

20 centimeters midja och fastklistrande glittrande kläder var vad som gick hem ikväll! Hur svårt kan det va?


Bilder: http://www.aftonbladet.se/nojesliv/melodifestivalen2008/article1960493.ab 
http://www.aftonbladet.se/nojesliv/melodifestivalen2008/article1960539.ab

Björn gillar tjejer från Närke!


 Okej, jag tar tillbaks allt ont jag sagt om Örebro!
Vi är ju avslappnade här uppe ;)
Tänk om han sagt Jessica istället Ellinor.. tänk!
AAAAAHH BJÖRN!


Efter första utslagningen

Så här vill jag att det ska gå nu:

Till final:
Charlotte Perrelli - Hero
Linda Bengtzing - Hur svårt kan det va

Till Andra chansen:
Nordman - I lågornas sken
Sibel - That is where I'll go

Ut:
Calaisa - If I could

-
Jag passar som vanligt på att blogga under mellanaktsnumret.
Nog för att jag gillar dans, men gu vad det där är trist!

En förebild

Jag tycker det är bra att Sveriges just nu största favorit bland ungdomar;
Björn Gustavsson, är nykterist.


..Förutom ikväll då.

Flashback


Fan vilken schlagernörd jag är, började gråta när jag såg Charlotte på scen igen.. Så mycket minnen kommer tillbaks.. 1999 var min första melodifestival och Charlotte var den första jag la min röst på.

Falsksång från musikalartisten

Daniel Mitsogiannis

Är det inte bättre än så man behöver kunna sjunga föratt bli musikalartist?
Då kanske jag har en chans..

För att Örebro är sämst

Det står i våran dagstidning att lördagen den 29:e mars klockan 20:00 kommer hela örebro bli svart, att strömmen kommer stängas av en timme. Jag sitter bara och tänker att, tänk om det varit en melodifestival-lördag!! Tänk! Att missa en hel timme  av melodifestivalfinalen bara för man bor i Örebro, fatta vilken mardröm. Då hade jag haft ännu en anledningen till att skriva till kungen och be han säga upp Örebro som en stad.


En till schlagerdessert

image758

Ni trodde väl inte att jag åt rosa chokladmoussé varje schlagerlördag? Åh nej, idag är det Citronfromage som står på dessermenyn. Det är ungefär samma sak, bara att det smakar citron och är gult. Det är faktist något godare också, fräschare på nåt sätt. Och lättare att göra, man köper bara denna från Ekströms, det är pulver som man sen blandar med vatten. Superlätt, och billigt!

Ännu en anledning till att jag borde jobba med polisen

En av mina bästa egenskaper, jag är expert på att hitta folk! Jag borde bli detektiv eller nåt. Okej, de här är en lång historia, men jag har i 2 månader försökt få tag på en tjej, eftersom jag behöver en viss information hon har. Det är en tjej som jag såg under Bulgarien-resan i somras. Det enda jag visste var hur hon såg ut, och så råkade jag veta att hon bodde i Östersund också eftersom jag råkat se de på hennes väsk-lapp. Men den lilla informationen lyckades jag spåra upp henne helt, och nu sitter jag här med hennes e-mailadress och väntar på att hon ka logga in. Yes!

image757

Det är en lång historia om hur jag hittade henne, men använde mig av massa olika sajter, som Ving.se, bilddagboken.se, lunarstorm.se, hitta.se, birthday.se och massa annat, sen fick jag prata med några av hennes släktingar och sånt. Jag vet det låter desperat men jag behöver verkligen prata med den här tjejen. Föresten tycker jag att det är lite kul att leka detektiv, det är spännande, en utmaning, och lyckan är stor när alla puzzelbitar plötsligt faller plats och man hittar det man söker.

Farligt..

money

Och dom här kvittona är bara från min ena plånbok..

Jag funderar på att göra som Blondinbella, låta mars bli en shoppingfri månad.
Det kan behövas. 

Fyllehumor ikväll


Minns ni hur jag skrev ett helt långt inlägg om hur jag inte tyckte fylle-humor var kul? well, som på beställning.. så är det precis vad Björn Gustavsson ska bjuda till med ikväll! Typist också! Men björn är ju bra.. kanske.. kanske att jag ändrar min åsikt och drar på smilbanden lite ikväll. Upp till bevis Björn!

RSS 2.0