Då och nu

Sånt här tycker jag är så kul att se!
Första videon är från 1986 då blott 13 åriga Sandra Kim just vunnit hela Eurovision song contest med låten "j'aime la vie ". Andra videon är från 2005 då hon under den norska schlagern gör comeback och sjunger samma låt. Tittar man på kroppsspråket och glimten i ögat så syns det verkligen att det är hon, även fast det är 20 år imellan.





Åh jag älskar den här låten, absolut en favorit inom ESC. Man blir så glad av den, och Sandra Kim som verkligen lever upp till låtens titel " Jag älskar livet".

Längtan

Precis som ett litet barn räknar dagarna före julafton räknar jag dagarna till på fredag. Nu är det bara 2 kvar sen blir det STOCKHOLM!! Jag har gått och blivit helt nostalgisk, igår satt jag och nynnade på stockholm i mitt hjärta samtidigt hela kvällen. Aldrig är jag så lycklig som dagarna innan en stockholms resa. Mest längtar jag till lägenheten just nu, och till köksfönstret. Det är nog en av mina absoluta favoritställen. De är ett sånt där stort fönster, ni vet 2 meter högst och 1 meter brätt med ett jättefönsterbräda man kan sitta på. Jag tycker om att sitta där på kvällarna, tittar man ut åt ena hållet så ser man hamnen, tittar man åt andra så ser man den lilla mysiga resturangen i hörnet på gatan. Tittar man bara rakt ut så ser man då lägenheten mittemot. Jag gillar att titta in i alla upplysta fönster sådär på höstkvällarna. Se hur mysigt folk har det. Själv har jag det släkt i köket så ingen ska se mig, men jag brukar ha radion på i bakrunden, brukar lyssna på lugna favoriter,för den kanalen har vi inte hemma i örebro.

  
Resturanghörnet, öppet och stängt, lite skillnad.

Stand up från 1997

Kvällen får spenderas vid tv:n. Pappa har satt på några 10 år gamla inspelade stand-up band. Det är skitkul att sitta och se Johan Glans, Magnus Betner och David Batra för 10 år sen. Lite kul att se hur humorn har förändrats genom åren också, den var till vissa delar roligare förr. Inte alls lika utmanande.
Jag försöker filma av lite grann för att lägga upp på youtube sen. Om man kollar andra standupvideor me johan glans tex så har dom ju typ flera hundra tusen visningar. Men inget har lagts upp med honom från 10 år tillbaka. Wei, jag sitter med unikt material här.

Tjuvtittat

En av favoritsajterna, tjuvlyssnat har fått ett syskon, nämligen tjuvtittat. Här sänder folk in roliga bilder dom tagit. Jag vet inte om de är meningen att bilderna ska vara tagna i smyg eller inte, men det verkar som det.


Jag var bara tvungen att låna en bild och visa, hahah tyckte den här var nåt otroligt rolig!

Lyxproblem


Stackars Danny står för dagens lyxproblem. Han har till våren blivit erbjuden en plats i Let´s dance, men samtidigt är också Melodifestivalen intresserade av honom. Själv verkar Danny inte veta ut eller in. Är han med i Let´s dance är chanserna att vinna en av 12, men är han med i melodifestivalen är dom en på 32. I Let´s dance finalen ligger på tittarsiffrorna på 2 miljoner, i melodifestivalen 4. Såå..? Måns Zelmerlöw är ju inte precis ett dåligt tecken på  att det går bra i båda. Själv tycker jag att det är lättare att se Danny i Let´s dance, har fortfarande lite svårt för det där med Idoldeltagare i Melodifestivalen. 

Bild & Källa : Aftonbladet

Tråkigt

I flera veckor har man gått och väntat på att det ska bli höstlov, och nu när det är här så vill jag tillbaks till skolan. Nä, inte riktigt kanske, men seriöst, jag har aptråkigt.. Jag tycker inte om sånna här lov.. vore bättre om vi skippade dom och hade längre sommar och jullov istället. Då har man nåt och göra liksom. Vad händer en måndag förmiddag såhär mitt på hösten liksom, inte ett skit. Skulle kunna ringa en kompis eller dra upp på stan men orkar inte sminka mig o greja nu.. Håller på att få värsta ångesten här hemma för jag inte gör nåt haha. Och såhär ska det vara 4 dagar till..

Veckans Hottie v.43

 
Ola Lindholm♥


Ett stort Bravo till alla killar som låter håret växa ut. Ett bra exempel på att det blir snyggare är ju Ola Lindholm. För wow asså! Jag tyckte han var värsta tönten innan. Men gissa vem som satt och såg alla avsnitt av Wildkids i somras? Haha, svårt att tro att bilden ovan är från ett barnprogram. Något som också är svårt att tro är att denna mannen når 40-sträcket om bara 3 år.


Därför älskar jag schlager

Det här är helt fantastiskt! Det här är en perfekt anledning att lyssna på Schlager. Eller Eurovision song contest kanske man borde säga. Det är såhär ett riktigt uppträdande ska se ut. Det märks ju tydligt att folket på scen är proffs, Idol kan slänga sig i väggen!


Schlagerfeber, Sveriges i särklass bästa grupp när det gäller att framföra schlager. Här i ett ESC-medley som heter Duga! Caroline är helt fantastisk när hon sjunger på franska och jag nästan ryser när Martin Kagemark tar ton i Hold me now. En av dom bästa låtar som nånsin skrivits, enligt mig. Jag har tittat och lyssnat på det här klippet hela veckan och nu kan jag det typ utantill, både sång och dansmässigt. Haha!

Barnprogrammen man minns

Oj vilken flashback det har varit att kryssa i den här rutan, jag vet inte hur  många gånger jag utropat " Åååhh just ja!". Helt otroligt att man kommer ihåg så mycket, jätte många kan jag typ hela sånger från och vissa kommer jag till och med ihåg vilka dagar dom gick på. Det är alltså barnprogrammen jag minns jag har kryssat i här under. Gör listan ni med!

[ ] 100 kilo godis
[x] Abrakadabra - Kossan Doris och grävlingen Gösta :)
[x] Allis med is
[x] Anki & pytte - Det var inte så många år sen jag såg de sist:P
[x] Arthur - Tecknade favorit programmet någonsin!
[x] Babar
[x] Bananer i pyjamas - Varje vardagsmorgon i typ 10 år kanske?
[x] Barnen på Luna -  Har på DVD och kollar fortfarande :)
[ ] Barnens detektivbyrå
[x] Bert - "Älskade ängel! Du är saaann! "
[ ] Biker mars from mars
[x] Brum - Mitt första favoritprogram någonsin
[ ] Bröderna fluff
[ ] Bullen
[x] Dagens visa
[x] Disneydags  - Varje lördag klockan 18:00
[ ] Dj cat show
[x] Doctor mugg - Lördag mornar
[ ] Doctor Snuggles
[ ] Doug
[ ] Ducktales
[x] Ebba & Didrik - Hihi har på film
[x] Eva & Adam - Oh ja, favoriten på tv änr man blev lite äldre
[x] Fem myror är fler än fyra elefanter
[x] Hajk - Tjipp!
[x] Hjärnkontoret - Tisdagkvällar halv sju
[x] Ika i rutan
[x] Joelbitar - Hatade de programmet men ändå minns jag refrängen
[ ] Jupiter
[ ] Kalles klättervägg
[ ] Kannan
[x] Kenny starfighter
[x] Kosmos & Kattis - Doctor kosmos?
[ ] KTV
[x] Leksakernas hemliga liv
[x] Lilla aktuellt
[x] Lilla sportspegeln -
[ ] Långbens galna gäng
[x] Nalle har ett stort blått hus - Klart! Linus Wahlgren har ju röst där.
[ ] Olle Ek
[x] Pellepennan & Suddegumman
[x] Pip-Larssons
[ ] Pippi Pelikan
[ ] Planeten Pi
[x] Pokémon
[x] Rea - Också en favorit!
[x] Rummel & Rabalber- Vardagmornar
[x] Rädda Joppe - död eller levande
[ ] Skrotnisse & hans vänner
[ ] Skuggornas hus
[x] Teletubbies - Söndagmornar klockan sju
[x] Trasdockorna - " Lite trasiga, och knasiga! De är vår refräng!"
[x] Trazan och Banarne
[x] Williams önskestövlar - "S-s-s-stövlar, som fixar aaallt!"
[ ] Vollrammos
[x] Ökenbio

Jag kom ihåg 36 av 56.


Dags att börja surfa på andra sajter?


Min engelskalärare efter lektionen : -Have a nice holyday!
Jag: - Thanks! you tube!

Höstlovs-belöning


I flera veckor har man väntat, i flera veckor har man slitit, i flera veckor har suget blivit allt större. Och nu, till slut, fick jag min Ben&Jerry glass! Jag hade lovat mig själv att hålla mig till höstlovet. Och jag klarade det, det här är min belöning för att ha klarat av en fjärdedel av av 1:ans år på gymnasiet. Men det kan också ses som en liten belöning till mig själv som klarat av mina 2 första gymnasieprov så galant den här veckan. Hur som helst, jag slet mig lös från den gamla vana att köpa Ben & Jerrys Peace of Cake som jag alltid gör, köpte istället den så omtalade Chocolate fudge brownie. måste säga att det var en liten besvikelse, smakar alldeles för mycket choklad. Och jag är inte ens särskilt förtjust i chokladglass. Köpte den här för att alla andra sagt att den är god, men kanske berodde på att dom tyckte om chokladglass. Aja, jag får njuta av dom goda browniebitarna som är i istället.

Outfit Fredag v.43


b
  





















♥ Topp - Cubus
♥  Skinnjacka - Wacko
♥  Ballongkjol - Gina Tricot
♥  Tights - Gina tricot
♥  Strumpor - Stadium

Besatt

Ursäkta lite dålig uppdatering här, men det är så mycket prov och sånt nu så tid ägnas åt det. När jag väl sitter vid datorn så kan jag inte hålla mig borta fårn Window movie maker. Jag avslutade nyss min fjärde Andra Avenyn- musikvideo. Haha! Kan inte låta bli. Har hur mycket idéer som helst på vad man ska göra. Och det bästa är ju att imorgon får jag höstlov och därmed all tid i världen!

Under ytan skriker jag högt

Vet ni vilken som måste vara Sveriges tråkigast låt? Uno Svenningssons Under ytan. Fy tusan asså, en halvtimme varje fredag i flera veckor har kastats bort på att lära sig just den. Och imorgon är de uppvisning i kören. Vi kommer få hela skolan att somna, eller i alla fall bli skadligt deprimerade. Men det är ju verkligen en hemsk trist låt, det hörs ju redan från början.. " under ytan...". Sen när man kommer till det där " Jag vet jag vet jag vet att du finns där, jag vet jag vet..." då vill jag bara ta livet av mig själv.

TinyPic image

Ursäkta, vad sa du?

[Bild: Fredrik Karlsson FOTO:Andreas Lundberg/TV4]

 Ibland blir man verkligen förundrad över att man faktist bor i samma land som en del människor. För att nämna en så har vi ju Fredrik Karlsson från Bonde söker fru. Det spelar ingen roll hur mycket vi höjer volymen på tv:n här hemma. Man hör ju inte ett skit av han säger. Sitter som en frågetecken hela tiden. Tjejerna som är med honom borde vara några sorts dialektgenier för dom verkar ju förstå precis allt. Nä jag tycker tv4 ska börja överlägga om det kanske är dags att börja texta Bonde söker fru. Just nu är det ju bara 3 bönder jag klarar av faktist följa.

Drop dead stupid

Under eftermiddan har jag suttit och översatt några klipp från Andra avenyn till engelska. Jag har lagt till engelsk text liksom under liksom. Och det har satt sina spår. Vi har i svenska uppgift att skriva en recention på en bok vi läst och det började jag på för en stund sen. Men efter att ha skrivit halva pappret märker jag att, den är ju på engelska! Va fasen här har jag suttit och skrivit en text på engelska utan att ens ha tänkt på de. Något jag faktist inte tror min senila svenskalärare skule bli så imponerad av. Nu måste jag sitta och översätta och skriva om allt, jobbigt!


Oktoberhostan

TinyPic image

Är hemma från skolan idag. Vaknade med feber imorse och så har oktoberhostan dragit igång igen. Precis som varje år sen 10 år tillbaka. Det är ingen vanlig förskylningshosta jag får, mer nån typ av rethosta. Det kliar till i halsen så om jag inte hostar så kvävs jag typ. Och då hostar jag non-stop i typ 5 minuter. Det är jätte pinsamt om det kommer på en lektion. Då får jag rusa ut och in på toaletten och typ nästan dränka mig själv med vatten. För att slippa de brukar jag livnära mig på halstabletter, så länge jag har nånting starkt i munnen brukar det ge sig ganska bra, men det funkar inte alltid. Jag var skitorolig för att det skulle komma under provet igår men jag klarade mig. Så nu sitter jag och oroar mig för föreställningen imorgon istället. Det är därför jag är hemma idag, för att vila upp halsen.

You had a bad day


Jag kunde verkligen inte låta bli att göra en till hyllningsvideo till Andra avenyn. Det var ju så kul! Den här blev också ganska bra faktist. Tycker låten passar så bra med buskapet som dom hela tiden försöker framföra, " Glöm dina problem, imorgon kommer nya". Hoppas ni gillar denna video också :) har anävnt mig av nästan alla karaktärer serien i den här.

Ny kategori

Jag vet inte om ni har noterat det, men jag skriver ju rätt så ofta om killar jag tycker är snygga, ja kändiskillar främst då. Jag har tittat tillbaka på endel inlägg och jösses, va många det har varit! Jag vågade inte ens räkna dom haha. Men aja, är man tjej så är man. Jag bestämde mig nu i alla fall för att skapa en ny kategori, " Snyggingar". Där jag nu har samlat alla inlägg om mina små gullegrisar genom tiderna haha. Allt från min och Filippas Sveriges snyggaste killar-lista, till mina helt galna kärleksfulla inlägg om Dimitry. Det är också där jag samlar alla Veckans-hottie. Hoppas det blir uppskattat.

Texas Hold´em

image465

Ända sen jag var typ 7 år har vi spelat poker i min familj, asså vanlig familjepoker då det inte är några pengar inblandade, man köper kort 2 kort och spelar sen sista stick.
I lördagskväll körde vi för första gången riktig poker, ni vet sån som dom tävlar om på tv. " Texas Hold´em" tror jag det kallas. Jag hade aldrig kört de förut så tyckte de va jätte konstigt när jag bara fick 2 kort på handen och sen att jag var tvungen att betala för att få va med i spelet. Ja, vi körde ju inte med riktiga pengar utan med marks då. Jag som inte fattade spelet trodde hela tiden att jag hade jättebra kort eftersom dom oftast var höga, men så skulle dom ju matcha med korten på bordet också. Fast det gick bra endå, eftersom jag trodde jag hade bra så satsade jag alltid fullt ut och högde insatserna så dom andra blev rädda och backade ur haha. Jag bluffade utan att veta om det alltså, haha. Men det var roligt. Fast jag skulle aldrig vilja spela om riktiga pengar, skulle inte mina nerver och min snåla plånbok klara av.

Veckans hottie v.42


Simon Gavik♥

Ja, jag vet, men jag kan inte rå för det. Även om han spelar bög här så tycker jag att han är bland det vackraste jag sett. Det tyckte jag redan då jag, av en slump, sappade förbi Andra Avenyn och såg honom ligga där i sjukhussängen och var sådär söt. Sen dess har jag varit helt fast i serien och i hans rollkaraktär Adams gay-förhållande. Jag tycker det är de raraste som finns och bland det bästa skådespeleriet jag någonsin sett. Att han spelar så bra gör honom ju bara ännu snyggare. När det sen visade sig att han dessutom kan sjunga och på riktigt är straight så gjorde det ju honom inte mindre oemotståndlig precis. Något annat som också har visat sig men som jag inte kan avslöja för mycket av är ju att vi faktist har.. hm, ja, gemensamma kontakter kanske man kan uttrycka sig. Det vill säga att en jag känner.. typ känner honom..eller nåt. Haha hur som helst, välden är mindre än vad man tror ibland.
Se mer av Simon Gavik i videon jag gjort eller på bilderna jag uppdaterar med i kväll. Det ser dessvärre ut som hans tid i Andra Avenyn är över. :'(

  

Morgon-lycka

Jag älskar att vakna upp hemma hos mina kusiner. För det är alltid min 2:åriga lilla kusin som kommer och väcker mig på mornarna. Blir varm i hela kroppen när jag hör henne skrika " Sicka!!" för full hals. När jag sen kisar fram under täcket är det första jag ser  två små barnfötter komma springande. Jag brukar då fortsätta låtsas sova, bara för att få höra henne stå och ropa " Vakna!" ett par gånger innan hon klättrar upp i sängen och börjar dra i mitt hår och slå på mig. När jag tillslut öppnar ögonen ler hon med hela ansiktet och säger " Gomojjon sicka!".  Då vet jag att det kommer bli en bra dag.

Kvällens låt

Jag bara älskar den här supersköna versionen av låten" Stand by me". Man får sådan mysig kvälls-känsla i hela kroppen av den. Verkligen perfekt för att få igång lördags-gunget med. Det är lite rapp i början men de försvinner för det är ingen rapplåt, det lovar jag. Egentligen så tänkte jag lägga upp videon men asså, fy det är rena snuskvideon så det fick bli bara texten.


Karlstad

image461

Jao, pyser iväg till tjocka feta släkten i Karlstad den här helgen. Ska bli skönt att få komma bort och vila upp sig lite, innan nästa vecka drar igång,som kommer vara lika kämpig som alla veckor innan lov.
Jag tycker om Karlstad, det är en sån där lugn och fin stad som verkligen får en avslappnad på något vis. Människorna är mycket trevligare där än här också, sen älskar jag ju deras dialekt, så mysig!

Måste sticka nu, men jag slänger in ett inlägg till kvällen igen. Och imorgon blir det som vanligt Veckans hottie, som den här veckan nog kommer få endel att höja på ögonbrynen. He he.

Ha en trevlig lördag!

Bilden är tagen av min Karlstadvän Luba :)

Skitläsk

"-  Åh en grönfärgad dricka med smak av choklad och banan. Det låter spännande" Tänkte jag och lade glatt ner flaskan i korgen och gick för att betala.

image460

Fy.. fan. Det här måste vara vad onska smakar. Och det är äckligt!!  Vilken miss, och nu vill jag varna resten av världen för den här läskedrycken.  Först kommer banansmaken liksom, och sen efter kommer chokladen och man bara ryser av obehag. Ni förstår. Banan och ckolkad ska ätas som glass och inget annat.

Succé?


Jag blev lite förvånad när jag kollade in min Youtube-sida nu på eftermiddan. På bara ett dygn har min Kim & Adam video haft närmare 500 visningar. Kan inte tyckas så mycket men för att bara ha gått ett dygn sen jag la upp den så är det väldigt mycket. För många andra videor kan det ta veckor innan folk bärjar se den. Sen har jag ju fått en par kommentarer också, bara posetiva än så länge. Det komiska är att det verkar inte som om det är några svenskar som har sett videon. Typ bara amerikanare och norrmänn, haha. Sen är det massa från USA som har skrivit mejl till mig och säger att dom vill se mer av Kim and Adam och undrar vad det är för serie och  massa sånt. Haha lite coolt faktist. Vette tusan de kan vara för något jag satt igång här haha. Söker man på " Andra avenyn" på youtube så är det min video som kommer upp som andra alternativ, lite kul de me.

När vi ändå pratar om mina videor och jag skryter på som mest så kan jag ju också berätta att min video " Melodifestivalen 2006 medley - värsta schlagern" nu har haft 67 037 visningar. Slå det om ni kan! Nä men den är jag inte särskilt stolt över, är ju sämst haha, var typ min första video. Så jag tycker det är jättepinsamt att när man söker på " värsta schlagern" på Youtube så är det min video som kommer upp som första alternativ, och inte Lindas och Marcoolios riktiga, haha.

Outfit Fredag v.42


b   b

         b



♥ Skjorta - Kappahl
♥ Jeans - Lee
♥ Sjal - second hand
♥ Klocka - Ur&Penn
♥ Örhängen - Glitter

Jag gör bögfilm



NU är jag klar! Ni anar inte hur jag slitit med denna film. Tog mig en hel dag att bara få tag på klippen. Aja det var de värt för fy sjutton va kul jag har haft och gu va bra den blev! Älskar att göra sånt här.
Innan ni kollar så kanske jag ska berätta vad det handlar om. Jag vet inte hur många som sett svt:s stora tv-satsing Andra Avenyn. Själv är jag helt fast i det från och med nu. Men det var inte först när en mycket speciell karaktär klev in i serien jag började kolla, Adam.
En av huvudkaraktärerna i serien heter ju Kim och han och Adam möttes på sjukhuset. Adam är gay och Kim är straight, trodde han, innan han mötte Adam då. Det blir kärlek vid första ögonkastet och sen får man se hur deras förhållande bara växer. Det är de som faschinerad mig så, och det har fått mig att se på bögar på ett helt annat sätt. Innan så har jag liksom dragit mig utan lite när jag sett killar kyssas men det här var skillnad. Det var så äkta, det var rart helt enkelt. Ni får tycka det är äckligt om ni vill men jag tycker det är supergulligt! Det var därför jag valde att göra en film av det. Sen är jag också djupt imponerad av skådespeleriet mellan dom här killarna, ingen av dom är gay på riktigt och ändå lyckas dom prestera så bra. Insperationskällan till videon var nog lite ur den där Ross & Rachel videon jag visade här förra veckan. Låten passar verkligen utmärkt för sånna här videor.

Säg gärna  nåt ord om vad ni tyckte om videon :)


På G

Får ursäkta för det lite halvdåliga bloggandet. Men jag håller på med ett litet film-projekt för tillfället. Och ja, ni som känner mig vet ju att jag gärna vill avsluta det jag påbörjat fort. Så just nu är det de som tar all tid. Men jag räknar med att vara klar imorgon, och då kommer ni, kära bloggläsare, få uppleva den stora premiären, haha ;). Vad det är tänker jag inte avslöja än.. men jag kan ge er 3 små ledtrådar.
- Bögar
- Göteborg
- Svt

You can´t hurry love!

image456

Ni minns hur jag berättade att jag hade lektioner i dans förut, på estetiskt orientering, och hur mycket jag tyckte om att dansa. Well, nu har jag inte dans längre ,utan musik istället. Så nu har jag gått och blivit musikberoende. Sjunger hela tiden och trummar på typ allt haha. Det är speciellt en låt som jag blivit beroende av, Phil collins tolkning av You can´t hurry love! Jag tycker den är helt underbar! Det var också den låten jag pratade om igår att jag sjungit i skolan och att det faktist låtit okej, men det här är ju en sån här låt som faktist dom flesta klarar av att sjunga, iaf refrängen. Tycker texten är helt klockren! Passar så bra in på livet som ungdom liksom. Ja, det är bara att lyssna, har ju lagt låten i bakrunden här.

" Men du kan ju sjunga!"

TinyPic image

Jag är den där typen som alltid står och smygmimar istället för att sjunga i kören. Och den där som inte ens vågar sjunga högt för sig själv i duschen. Så fort de blir på tal om sång så säger jag automatiskt " Men jag kan inte sjunga..". För de vet jag att jag inte kan, har aldrig kunnat och kommer aldrig kunna. Men så ibland sker de ju situvationer då man nästan blir så illa tvungen. Som när man ska berätta om en speciell låt man har hört på radion och kompisarna inte vet vilken man menar. "Men sjöng då" säger dom, och eftersom man gärna vill att dom ska förstå vilken låt de är man menar så har man ju nästan inget val. De var en sån situvation jag hamnade i idag, " Men sjung då!". Så jag sjöng ju,  först lite tyst och sen när jag lite högre när jag kände att de faktist inte kom några falska toner. Men jag trodde hur som helst att det var jätte dåligt  så jag blev lite förvånad när min kompis efteråt bara satt och gapade " Men du kan ju sjunga!! Jag vill höra mer!" sa hon. Jag trodde, och tror fortfarande, att hon skämtade. Men hon var helt estatiskt, bara för jag hela tiden sagt att jag sjunger så dåligt. Egentligen så borde hon ju veta eftersom hon håller på med sång själv och sjunger jättefint. Men nåja, jag kanske inte behöver lägga musikdrömmarna Helt på hyllan i alla fall.

Resegodis

image454

Mamma kom just hem efter en färgefärd och hade som vanligt med sig massa godis. Ni vet sånt där godis förpackade i extra stor förpackning och bara säljs på färgor och flygplan och sånt. Det är vad jag kallar resegodis! Idag kom hon hem med en förpackning av dom farligt goda Marianne kulorna, superstarka djungeldrål, en stor förpackning extra och min favorit, Geisha. Jag fick en likadan sån här stor förpackning Geisha när vi åkte ner till Bulgarien senast. Sen hade jag den liggande i kylskåpet där hela veckan och var och åt av hela tiden. Så jag vet inte om jag vågar öppna denna, kommer bara sakna Bulgarien massa då haha. Haha nu är jag där igen.. shit måste försöka komma över de, det är ju ändå 2 månader sen.


Pluggmusik

Det jag kallar för bra musik, är sån musik som man kan njuta av samtidigt som man gör något annat. Musik som man kan slappna av till men endå koncentrera sig. Det är ofta sådan musik jag sätter på när jag tex ska plugga eller skriva blogginlägg. Jag vet inte om det bara är något jag inbillar mig själv, men jag tycker faktist att det går lättare att skriva till en viss musik,
Musik jag gillar är ofta pop eller techno men inget av de funkar att skriva till, som exempel på låt kan jag ta Christina aguileras Carwasch. Den är ju skitbra, men funkar inte alls att plugga till. Nej bästa musiken för mig då är ofta sånna här riktiga powerballader, eller bara ballader i allmänhet. Det får inte bli för lugnt och njutningsfullt. Lite lagom sådär. Lagom lugnt för att man skla kunna skriva i takt me musiken liksom.

image453

 Bra skriv-låtar är tex:

Johnny Logan
- Hold me now
Kristina and the Waves -Love shine a light
Beegee´s - Tragedy
Aaliyah - Journey to the past
Cecilia Wennergren - Det vackraste
Martina Mcbride - My Valentine
Phil Collins - Can´t stop lovin you

Flashback

Nä det här är inte samma kille som jag skrev om i inlägget innan, även fast de ser ut lite som de haha.

image452

Jag kollade tv-tidningen idag och såg att det skulle gå nån mini-film kallad cyber seduction 5:an ikväll. Jösses vilka gamla minnen som dök upp när jag sen kollade rollbesättningen och såg att det var Jeremy Sumpter som hade huvudrollen. Det var fyra år sen nu, som syrran bestämde sig för att hyra hem filmen Peter Pan. Och att jag mot allt förmodan bestämde mig för att kolla. Sen efter satt jag som förtrollad. Tyckte att killen som spelade Peter Pan, dvs Jeremy, var den vackraste jag nånsin sett.  Det var början på min andra stora crush, efter Orlando Bloom såklart, haha! Men seriöst, var helt besatt av honom i ett halvår. Tror att jag fortfarande har lite bilder kvar av honom faktist. Men dom är ju från när han var 14 typ. Så jag ska absolut kolla filmen ikväll ,ska bli jätte spännande o se hur han ser ut nu!

Veckans Hottie v.41


Albin Flinkas

Bara för att jag kollat på kära gamla Salve hela veckan så kan jag ju inte låta bli att utnämna självaste Erik av Pommern till Veckans hottie. Eller som han egentligen heter, Albin Flinkas. Det var lite svårt att hitta bild på honom för han är snyggare i " verkligenheten" eller vad man ska säga.  Men det är nog mest för hans talang jag gillar honom, tycker han är så sjukt bra! Men jag har varit lite orolig, för Salve spelades ju nämligen in för 10 år sen så tänkte att han måste vara jätte gammal nu. Sen fick jag reda på att han tydligen bara var 18 när det spelades in så nu är han alltså 28. Inte såå farligt mycket haha. Aja, förutom i Salve så har ha även varit med i Svensson Svensson, skilda världar, Stormen och nu senast i filmen " Allt om min buske". Sen har han ju gjort massa olika teaterföreställningar och musikaler på tex Dramaten.

Albin Flinkas och Liv Mjönes i Stormen på Stockholms stadsteater

So kiss me..


En helt fantastisk video med mitt absoluta favoritpar och en helt underbar låt!
Ross och Rachel får stå för veckans lördags bio i -Kiss me

Present

a

Var iväg på en liten shoppingtur nu på förmiddan för att hitta en present till min faster. Kom då hem med detta fina lilla set från Carin Kry. Jag tycker det är så sjukt fint! Älskar skålar och sånt som liksom har text på sig. Så enkelt och snyggt! Gillar färgen på dom här också, sen är dom liksom formade efter handen så man lätt ska kunna lyfta upp dom. Köptes hos Ljuva rum för 59:- styck.

Fredagsmys

Har farit och flängt så hela dan så kvällen får spenderats framför tv:n, orkar inget annat. Medan resten av familjen tittar på idol så sitter jag ensam i mitt rum och glor på Salve haha. Men de är ju så bra, och så mysigt! Har tittat lite varje kväll den här veckan och endå har jag bara sett halva serien. Klockan 22:30 kommer jag dock bänka mig framför tv:n i vardagsrummet igen för då går Morden i Midsommersvt24. Det är så kul nu när dom visar alla gamla avsnitt igen, sånna som gick för 10 år sen typ och som man absolut inte har något minne av. Det är nästan så jag försöker hålla mig hemma varje fredag kväll bara för att det går då haha.
Nu ska jag gå och hälla upp dipp och sen skära morotter att dippa med. Går man på diet så gör man och är det fredag så är det.

TinyPic image

För att få lite fredagskänsla här på bloggen också så har jag lagt en av dom mysigate och vackraste låtar jag vet i bakrunden. -Right Here waiting.

Ha en trevlig kväll!


 


Ronja Rockardotter

Jag körde ju med en lite halvt rockig outfit idag, precis som jag har börjat göra många andra dagar också. Jag brukar då alltid försöka få till en liten rockig/busig frisyr genom att tova upp håret på nåt vis. Men jag misslyckas alltid! För att få de som jag vill ha det brukar jag använda schampo med extra volym när jag duschar, sen när jag fönar håret så gör jag det upp och ner. Efter det så borstar jag och toperar ( heter de så?) det. Avslutar sen med att ha i lite spray så de ska hålla. Resultatet då? Ja, det är med en suck jag vänder mig till spegeln sen igen, och inser att jag ännu en dag får gå till skolan och se ut som Ronja Rövardotter i håret. Alltid! Det är till och med folk som påpekat det nu.

image450

Webbdesignern

På data lektionerna i skolan har vi just börjat jobba med hemsidor. Vi ska försöka skapa oss en egen liksom. Jag var orolig att det skulle vara skitsvårt för jag har ju aldrig gjort något hemsida förut liksom. Det hade ingen annan i klassen heller. Men sen när jag väl fick upp själva programmet där man gör frontpage i så märkte jag att, det här var ju precis som på bloggen! Allting med alla koder och sånt såg ju likadant ut! Så jag provade byta lite koder, klistra in nya, infoga bilder och Voila! Innan dom andra ens hunnit skriva sitt namn hade jag redan framsidan klar med design, text, bilder, bakrundsmusik, videor och hela den baletten. -Det har alltså lönat sig att ha blogg tillslut ;)


Outfit Fredag v.41

b
  d














♥ Jeans- H&M
♥ Skjorta - Gekås
♥ Sjal - H&M Divited
♥ Skinnjacka-  Wacko

Jag skulle ha varit bög..

Folk fortsätter påpeka hur jag jämt faller för killar med feminim look. Sånna som alltså ser " bögiga" ut. Jag vet inte ,kanske dom har rätt. Jag gillar ju ofta killarna med "de perfekta utseéndet " liksom och ibland kan jag själv erkänna att dom kanske inte är så manliga av sig precis.

image447

Ni vet den där flirten från Bulgarien som jag aldrig fick något namn på, han var faktist normal, tyckte jag då. Sen nu när jag kommit hem så har jag ju fått kontakt med en tjej som var där samtidigt som mig, och när jag nu beskriver den här killen och hon kommer på vem det var, så är de första hon säger:

" Jo, men såg inte han lite bögig ut?"

Va fan! Han var då inte bögig! Okej, han speglade sig i skyltfönstrerna, okej, han rättade ständigt till håret och okej, han solade 8 timmar i sträck.
Men han var inte bög, det får han inte ha varit, inte den här också!

Sommaren 1997- Salve

image444
Titta vad min underbara pappa överaskade mig med igår! Jag nästan skrek ut av glädje när han räckte mig den! Salve på Dvd! Ni minns de som gick som sommarlovsmorgon 1997? åh vad jag har saknat de! Hur mysigt och roligt som helst! Bästa sommarlovsmorgonen nånsin! Jag minns hur kär jag var i han som spelade Erik av Pommen,  ni vet han med stort lockigt hår som ska bli kung typ. Han är fortfarande ganska söt faktist! Hihi. Sen gillar jag ju Henrik Ståhl som spelar Nils också, så charmig! Det här är guld värt, och endå kostade den bara 40 kronor!
-Baksidan av Dvd:n

Hotellminnen

Jag har fått semesterlängtan igen. Sitter och tittar igenom massa gamla bilder från dom senaste årens solsemestrar. Bulgarien,  Spanien, Grekland, Turkiet och så Bulgarien för andra gången. Jag vet inte vart jag trivdes bäst. Tror Bulgarien, fast Turkiet var ju en favorit med. Det är ju alltid så att när man precis har kommit hem från ett ställe så tycker man att just Det har varit de bästa och man tänker att man aldrig mer kommer hitta något bättre. Just nu känner jag inte för att åka någon annan stans än till bulgarien t.ex.
Hur som helst, jag tänkte visa här hotellen jag har bott på.

Bulgarien 2000 -Kaliopa Garden
k

Gran Canaria Spanien 2003 - Taorito
t

Rhodos Grekland 2004 - Blue star Dionysos
g

Turkiet 2006- Blue village Pascha Bay
p

Bulgarien 2007 - Flamingo
f

Kanske svårt att dömma av dom här bilderna,
men vilket ställe tycker ni verkar finast?

Diet

image438

Jag försöker skära ner lite maten just, med lättare måltider som soppa eller sallad som idag. En tonfisksallad blev de. Sen tog jag det stora steget och öppnade den där majonäs-flaskan från Bulgarien som jag inte velat röra innan och klickade i lite. Kan verka äckligt med majonäs i en sallad men den här är inte som annan majonäs, som ni ser är den vit och så smakar den inte alls majonäs heller. Andra ingredienser i salladen blev gurka, tomat paprika ( sallad hade vi ingen) och så majs förstårs. Haha jag älskar majs! Har alltid hur mycket som helst av det!
Till middag ikväll kommer jag nog satsa på en grönsakscouscous från skånemejerier.

Trevligt mottagande

TinyPic image

Poliserna här i stan har något som kallas Cykelveckor just nu. De betyder att dom har extra koll på cyklisterna, kollar om minderåriga använder hjälm,och om man har reflexer och lysen och sånt. Varje morgon så står dom alltid vid samma speciella ställe på min cykelväg till skolan, och jag blir så glad när jag ser dom :).  Kör alltid jätte sakta förbi, så dom ska hinna kontrollera mig.
..Men egentligen är det Jag som kontrollerar Dom..

Nu går det inte att skylla på hunden längre..

TinyPic image

Man märker att man lever i en modern värld, när lärarna inte längre vill få in läxorna på löspapper. Seriöst, i min skola och av min svenska lärare får man nästan en utskällning om man kommer och vill lämna in läxan på papper. " men jag har ju sagt att ni ska mejla dom till mig!" säger hon. Då är de bara att ta med sig pappret hem igen och mejla det istället. Anledningen till det här systemet är för att läraren anser att vi bara kommer tappa bort pappret annars. Jag skulle nog hellre föredra det gamla hedliga sättet. Jag stör mig så på att nu när man skickar dom som mejl, asså i Word, då syns dom felstavade orden ( namn och så) med rött streck under. Ser så fult ut. Och så går man miste om känslan när man får skriva ut ett färdigt arbete. Ni vet känslan när man jobbat med en uppsats i flera timmar och så, tillslut, får man trycka printknappen,  höra hur det börjar låta om skrivaren, se pappret långsamt skrivas ut och sen med stolthet i blicken gräppa tag om det fortfarande varma pappersarket och tänka
" jag klarade det.."

Beautiful soul

Jag har kommit in i en sån här Romeo & Julia period igen. Kan inte få nog! Love shakespears! Just nu är det 1968:s version av Romeo & Julia jag tittar på. För den nyare med Leonardo Dicaprio är ju bara skräp. Speciellt om man jämför med denna. Den här mer äkta och skådespelarna är helt exemplariska! Rollen som Julia gör Olivia Hussey, som jag anser vara världens vackraste kvinna någonsin. Och Romeo spelas av den äldre version av Zac Efron, nämligen Leonard Withing.


Den här musikvideon är bara en av dom hundra tribute-videor det finns till filmen. Det är inte den bästa men dom andra är typ 6 minuter långa och jätte sega låtar i bakrunden. Så denna passar bättre, beautiful soul är en så fin låt och den här videon är lugnt värd att ge 3 minuter av er tid. Njut! Balkongscenen är först ut!

Blipnördarna



Snacka om att inte ha nåt liv. Haha men seriöst , hur mycket händer de på en måndag liksom? Jag och min vän Johanna har underhållt oss själva på spelsajten Blip.se hela eftermiddan. Det är lite kul faktist, vi tävlar mot varandra i massa olika grenar. Jag äger på Gladiatorerna medan hon är typ synsk när vi kör sänka skepp haha.
Nördvarning på det här asså. Men jag är så himla trött idag, orkar inte plugga eller blogga.. står helt still i skallen typ. Ska försöka piggna till lite nu genom ett parti Dam.

För att hon är min lillasyster


Det var typ ett halvår sen jag var och såg filmen Linas kvällsbok. Idag var det lillasyrrans tur, hon skulle och se den med skolan typ. Det här är något jag har gått och gruvat mig över ända sen jag fick veta att hon skulle se den. Jag har ju sett filmen och vet precis vad den handlar om. Sånna där saker som man liksom inte vill att sina småsyskon ska ha vetskap om. Även fast man innerst inne vet att dom redan vet så fortsätter man inbilla sig att dom inte vet. Öhm ja, någon annan stackars storasyster som förstår mig här? :P Eller är det bara jag som känner mig otroligt obekväm när det handlar om sängkammar-snack inför småsyskon? Så fort det blir intima scener på tv när jag och min lillasyster kollar samtidigt så vill jag bara lämna rummet. Hoppas det här är något man växer ifrån. Jag menar, när hon är 15 och jag 18 borde det ju inte vara nå problem längre liksom.


Jag skulle också varit rädd

image437

Hur galet Sagan om ringen-fan till förälder måste man ha för att utsättas för detta?

Veckans hottie v.40

Eric Close stars as Martin Fitzgerald in Without A Trace on CBS.CBS/Tony Esparza - Saturday, October, 21, 2006, 6:21 AM

Eric Close ♥
Jag sitter som fastklistrad vid tv:n nästan varje lördag kväll då Brottskod försvunnen visas på tv:4.  Det här måste vara den i särklass snyggaste polisen någonsin! Jag ryser! Ingen gay-varningen på den här hunken. Manligare än så här kan det inte bli. Jag blev grön av avundsjuka när jag tittade igår och Eric hjälpte till bära in den borttappade tjejen i ambulansen. Det här är inte bara veckans hottie, utan veckans hjälte också! Min hjälte!  


-Vi gör så här Eric, jag försvinner, sen har du 3 dagar på dig att hitta mig, okej?

Dance like no one´s watching.

Jag går ju estetiskt linje med inriktining Teater just nu. När man går estetiskt då får man ha nåt som kallas estetiskt oriegentering, vilket betyder att man provar dom andra estetiska inriktikningarna, dvs Dans, musik och bild. Just nu är det dans som gäller och har haft de en lektion i veckan i 5 veckor. Shit, jag hade helt glömt bort hur mycket jag älskar att dansa! Det här har blivit roligaste lektionen i veckan nästan. Nu ska vi ha en såkallad Bryt-vecka då vi bara har dans. 3 timmar, 3 gånger i veckan. Ska bli så kuul! Det här är ju enda lektionen jag ligger steget före mina klasskamrater på haha. Många tycker det är astråkigt och jätte jobbigt så jag får verkligen kämpa för att dölja min entusiasmen. Men jag har i alla fall inte gått så långt att jag ångrar att jag inte valde danslinjen istället för teater.

image436

Men jag har fått en ny vardagssyssla i alla fall. Spenderar circa en timme varje kväll framför spegeln med stereon på högsta volym. Haha ja det är sant! Sätter på pappas gamla disco-skivor och mina gamla hits-for-kids plattar och sen bara rockar loss helt enkelt! Man känner sig så fri på nåt sätt. Och ibland får man till några snygga steg och man tänker " Fan va bra jag är..Var det ingen som såg det där eller?". Jag tror det brukar bli nån sorts blandning av disco och modernt när jag dansar. På det lägger jag sen in några misslyckade piruetter och några sjysta moon-walks också. Favoritlåten att dansa till just nu är 70:tals dängan If i can´t have you ( lyssna här) i en poppigare version.

Födelsedagsfest

En i den nya klassen ska ha födelsedags fest idag så ska snart iväg på den. Känns lite skumt att gå hem hos nån som man bara har känt i nån månad men de ska bli kul. Jag och några tjejer slog ihop oss på presenten. Men vi kom på lite för sent att vi gjorde nog bort oss där. Med omsorg hade vi valt butikens finaste örhängen så det var en besvikelse när vi nästa dag gjorde upptäckten att födelsedagsbarnet i hade hål i öronen. Aja så kan de gå, som sagt vi har ju inte känt varandra så länge.

image433

Var iväg en snabbis till köpcentret nu på morgonen o köpte denna hoodtröja på Veromoda. Superskön!

" Blire tårta?"

Stand-up comedy = kärlek!
-Johan Glans när han är som bäst!!


Hahah vilken bra start på lördagen! Jag har suttit och glott Stand-up hela morgonen och har fått värsta överskotts energin nu!

Det blir " En riktig Jul"

 Ja, " En riktig jul" är namnet på detta års julkalender och vad det verkar som kommer det nog tackvare denna bli En riktig Jul. Vi behöver i alla fall inte oroa oss för att det ska bli några Allram est liknande varelser att vakna upp till varje morgon. Denna års Julkalander handlar om en liten flicka som heter Mila som bor ensam med sin mamma. En dag så träffar Milas mamma en ny man och Mila gillar det inte. Hon är orolig för att hon inte kommer få spendera julafton ensam med sin mamma längre. För att göra någonting åt det skriver hon en önskelista till tomten där hon önskar sig en riktig jul. För att hjälpa henne med det så skickar tomten ner en av sina tomtenissar vid namn Elfrid. Nissen visar sig sen vara den mest lataste och oduglaste nissen av dom alla och Mila får riktiga problem med att lyckas med sin plan, att bryta upp mellan hennes mamma och den nya mannen.

Mila (Olivia Nystedt) får hjälp av tomtenissan Elfrid (Suzanne Ernrup) att ordna en riktig jul, en sån som det alltid har varit. (Foto: Johan Paulin/SVT)

Om ni frågar mig så tycker jag att det låter toppen! Bara titeln säger ju allt!
Jag var lite tveksam först men sen läste jag hur många bra skådisar som är med. Mamman spelas av Vanna Rosenberg, ni vet hon från Kvarteret skatan. Elfrid görs av Suzanne Ernrup som vi känner igen som Gullan i Pelle Svanslös. Andra skådisar som medverkar är bland annat Allan Svensson från Svensson Svensson och sen två av mina favoritkomiker Sissela Kyle och Johan Ulvesson.

Outfit Fredag v.40


h
  
























♥ Tröja - lindex
♥ Byxor - Gekås
♥ Sjal - Secondhand
♥ Kedja - Cubus
♥ Klocka - Ur & Penn

Dagen till ära

image429

Även hemma hos mig firas Kanelbullens dag så det står härligt till. Har stått i köket hela kvällen och nu får man sin belöning. Nybakta bullar med kall mjölk är verkligen höjden av lycka!

Semestervännen

Världen kan vara liten ibland. Jag har just kommit i kontakt med en tjej som tro det eller, var i Albena och Bulgarien exakt samtidigt som mig, för 2 månader sen nu. Och på samma hotell också! Hur coolt är det inte? Nu har jag äntligen någon att diskutera med! Vi har superkul när vi sitter och pratar om precis allting därifrån. Stranden ,resturangerna, shoppingen och den snygga reseledaren såklart! Konstigt nog så minns vi inte varandra, jag trodde endå jag hade lagt märke till dom flesta ansikten därnere. Men hennes syster tror sig känna igen mig i alla fall, kul!

TinyPic image

Unless i´m dying by cry my heart out

image428

Jag står inte ut längre, kommer aldrig kunna sluta tänka på honom. Det här är rena tortyren. Ständigt dyker det upp saker som får honom i mina tankar och jag fylls genast av ånger och saknad. Det bara stack till i hela kroppen idag när jag gick förbi ett skyltfönster med hans tröja i. Ville gå in och rycka åt mig den, sen gå hem, lägga den under huvudkudden och hoppas på att han skulle komma och hämta den. ♥

På utgång

 
image427

Bilden är tagen på Arlanda söndag morgon när vi precis kommit hem från Bulgarien. Snacka om att verkligen Alla hade rullväskor. Till och med min lilla 2:åriga kusin Hanna där. Så gulligt! Det var vi som köpte den där väskan åt henne i födelsedagspresent. Hon fick många leénden när hon kom och gick med den.  Alla vi  fem " barn" på semestern hade en varsin rullväska. Så det såg lite komiskt ut när vi sista dagen ner i Bulgarien kom med varsin på rad. Ännu roligare blev det när vi omedvetet gick i storleksordning också. Först kusin Daniel som är längst, sen jag, sen lillasyster Sofia, sen kusin Andreas och så sist Hanna då, halvt springade för att hinna ikapp. Synd att det inte var nån som fick de på bild, det var verkligen en syn.

- Nämen, nu sitter jag här och tjatar om Bulgarien igen.. jag kan verkligen inte få det ur huvudet. Hoppas ni står ut med mig!

På tal om att dömma boken efter omslaget

image426 F: Vilken bok ska du läsa?
 Jag(visar): Den här, De i Utkanten älskade.
 F: Är den bra? Vad handlar den om?
 Jag: öh..vet inte, har inte läst nåt än.
 F: Men har du inte läst baksidan då?
 Jag: Nä..
 F: Okej, men varför läser du den då, om du inte vet vad  den handlar om..
 Jag: Vet inte..
 F: Antar att du inte valde den för att Stockholm råkar  vara med på framsidan?
 Jag: hehe..


Stilpolisen

image424 image425

Jag skulle aldrig kunna välja kompisar efter utséendet , det gör man ju bara inte. Inte heller väljer man dem efter klädstilen. Jag brukar inte ens tänka så mycket på vad mina kompisar har för kläder på sig. Det är ju helt upp till dom hur dom vill klä sig och inte min sak att lägga mig i. Men det är nästan så det finns en gräns. Jag har nämligen en vän, som.. inte klär sig så bra.  Det är gräsligt. Gick på stan med henne för några dagar sen och ja, ni kan ju tänka er hur det var. Man är inne på H&M som verkligen har hur mycket snyggt som helst och den här vännen lyckas fiska upp alla bottennappen. Sen står hon där och viftar med någon trasa till tröja framför en och säger " Visst var den här snygg??!". Vad gör man då liksom? Jag skulle känna mig jättedum om jag svarade " Näe!" bara sådär. Det är inget annat att göra än att hålla med, medan man inombords bara vill slita tröjan ur händerna på henne. Jag slapp som tur var plågan att se henne köpa något. Själv hittade jag några snygga saker, typ som en skitsnygg senapsgul tröja. Hade kanske köpt den om min vän inte varit framme och utropat " men sån där färg kan man ju inte ha på sig..". Än en gång låtsades jag hålla med medan det jag kände hur det skar inne i mitt modehjärta.
Jag tror inte vi kommer gå på stan så mycket mer tillsammans, haha!
Jag kan förövrigt lova att den här tjejen inte läser min blogg och att hon är en jätte trevlig person. Man ska aldrig dömma boken efter omslaget.

Morgon-rutiner

image423

Okej, jag är tidspessimist och det är ingen nyhet för dom flesta. Med tidspessimist menar jag att jag alltid måste ha koll på tiden, komma i tid och alltid följa mina tidsretualer. På morgonen är det som värst, jag gör precis samma sak varje morgon och i exakt samma sekund och ordning. Hamnar nånting fel eller bara en minut senare än vanligt blir jag tokig. Skitstressad verkligen! Om vi utgår från att jag börjar 8:15 som jag oftast gör så ska jag här presentera mitt alldeles egna morgonschema. Skratta på ni bara.

5:45 : Väckarklockan ringer.
5:46: Jag vaknar och stänger av den, sen somnar jag om.
6:00: Pappa väcker mig igen innan han drar till jobbet.
6:10: Efter en stunds dragande går jag upp ur sängen och in i badrummet.
6:15: Jag går in i duschen.
6:25: Jag går ut ur duschen och tar på morgonrock och en handduk för håret.
6:30: Jag lägger mig i sängen och slumrar lite till.
6:45: Jag går upp och äter frukost
6:55: Jag har ätit klart och år och fönar håret.
7:00: Jag borstar tänder
7:05: Jag sminkar mig
7:15: Jag plattar håret
7:17: Jag sätter på mig kläder, smycken och sätter eventuellt upp håret.
7:30: Jag är klar och har nu 20 goda minuter åt att göra vad jag vill och fixa i ordning det sista.
7:50: Jag är fullt påklädd och låser ytterdörren.
7:55: På cykel lämnar jag gården.
8:03: Jag kommer fram till skolan
8:05: Jag befinner mig i rätt klassrum

Skillnaden på dans och dans

 Jag vill inte ta på mig kortkort kjol och halterneck-linne. Jag vill inte bege mig ut på stan vid 11-tiden en kall fredagkväll. Jag vill inte supa mig full och sen försöka mig in på något fjortisdisco. Jag vill inte stå där inne och se vem som kan skaka rumpan bäst till " shake that as for me ". Jag vill inte trängas så jag knappt får luft. Jag vill inte höra samma typ av musik hela kvällen och göra samma rörelser till. Jag vill inte komma hem igen några timmar senare och känna mig spyfärdig.

image421

Jag vill ha sommar. Jag vill ta på mig den vita sommar-klänningen. Jag vill locka håret och sen sätta en blomma i det. Jag vill ta cykeln ner till sjön. Jag vill se glada och nykra människor flockas kring den runda dansbanan av trä. Jag vill höra musiken från live-bandet på den lilla scenen i mitten av dansgolvet. Jag vill bli uppbjuden. Jag vill dansa hela natten. Jag vill se solen gå upp på andra sidan sjön när jag lycklig och kär beger mig hemmåt.

- Jag borde varit född för 40 år sen eller hur?

- Don`t say it, just do it.

image420

Det finns ett ord som jag nästan inte klarar av att höra, eller läsa. För jag tycker det är så extremt fult! Själva fysiska handlingen är det inget fel på, tvärtom jätte mysig. Men ordet, jag tål det inte. Det är verbet Hångla jag syftar på.  Ursäkta men jag tycker det låter jätte slampigt att säga typ " sen hånglade vi.." Låter billigt på nåt vis. Då är den engelska betäckningen mycket bättre, Make out. Det är nästan så jag säger det istället ibland, eftersom det tydligen är nördvarning på att säga Kyssas. Sen finns det ju ordet Strula också men det kan man ju inte använda jämt. Ingen säger väl attt man strular med sin pojkvän precis. Endel säger ju Mysa men det är lite mes-varning på det också, sen kan det uppfattas väldigt fel om man t.ex ska mysa med hunden.
Ett stort misstag av det svenska lexikonet att inte komma på nåt bättre ord för att, kyssas intensivt.

Pricerunner

image419

http://www.pricerunner.se -En otroligt bra sajt!

Jag nämnde ju tidigare att jag hade tänkt köpa Creatives Zen Stones: mp3 -spelare för 679 kronor på Expert. Nu hade dom inte i den färgen jag ville ha så det blev inte att jag köpte nån, och tur var väl det! Jag var inne på Pricerunner nu och sökte på den där Mp3:spelaren. Det listas då direkt upp i vilka affärer den finns och rangordnar sen priserna. Billigast överst och dyrast längst ner. Jag fick upp ett tjugotal butiker och Expert hamnade nästan längst ner. Så jag har nu bestämt mig för att köpa från Netonnet istället, dom är bra och frakten som ingår i priset på 627 kronor går ofta snabbt. 
Wiho där sparade jag en femtilapp, är man prisjägare så är man :)

Något positivt med hösten

image418
Mandarin-säsong!! Jag älskar mandariner! Att skala en mandarin är ju typ samma känsla som att öppna en chokladkaka. Fast nyttigare! Vi har redan köpt upp ett helt gäng och jag är ständigt i fruktskålen och gräver. Konstigt egentligen,för apelsiner tycker jag inte alls är nå gott men mandariner älskar jag. Det är ju egentligen samma sak fast mandarinerna är mindre.

- För att jag är knäpp..

  
 Jag har blivit helt besatt av tanken på Bulgarien-resan. Är typ livrädd för att den ska glömmas bort och så. Hela tiden tänker jag på den och kollar igenom gamla foton. Jag köpte ju endel saker där, och det var liksom Där jag senaste använde dom. Och nu när jag är hemma då vill jag inte använda dom längre för att det liksom var där jag hade det senast och använder jag dom nu kommer magin att försvinna ur dom! Är det någon som förstår mig? Nä trodde inte det heller haha. Men låt oss ta den röda toppen som exempel. Den köpte jag där och hade på mig när vi åkte hem. Så när jag tittar på den så minns jag exakt hur det var då. Och shompot som jag snodde från hotellet, det använde jag ju där, så luktar jag på det så minns jag precis hur jag brukade lukta där nere. Också honungen som jag smakade där nere, den vill jag heller inte röra här hemma för att det ska behålla smaken av Bulgarien, liksom. Man minns ju liksom när man använde saken senast så använder jag det nu igen då kommer jag glömma bort hur det var när jag använde de på semestern.
- Ja vet, jag har blivit konstig på senaste tiden, vet inte om det är solsting, resefeber eller bara bulgarien-abstinensen som spökar..

RSS 2.0