En vecka utan Internet

Ja, de blir en liten bloggpaus nu för vi ska få nytt bredband här hemma o de tar en vecka att få de så ja blir utan internet till nästa torsdag, kanske lite tidigare om jag har tur. Vet inte hur jag ska överleva utan internet, Youtube är de jag kommer sakna mest haha:P är beroende av de. Men jag kommer ha fullt upp här vid datorn endå. Har en massa nya grejer på G. Lite webbdesign, två nya video-filmer, ett skolkollage och så två mix-skivor jag ska sätta ihop. Ska bli roligt att jobba lite ;) det är ju med sånt jag tycker om och jag kommer inte behöva använda internet för det heller. Ska bli jätte roligt att få göra en ny musikvideo igen, den här gången är det ESC2007-medley som gäller. Kommer visa den här nästa vecka om jag är klar. Sen ska jag även göra en tribute-video till Koldun hade jag tänkt. Jag har fått tag på massor av videor och bilder av honom nu så. Det ska bli roligt. Kommer förhoppningsvis finnas på youtube sen också.
Kanske passar på att spela The Sims ockås nu när man är utan internet, det var länge sen!

Men som sagt, nu vet ni vart jag befinner mig och varför de blir lite tomt här. Kanske det dyker upp nåt litet inlägg ibland ifall jag skriver från skolan eller jobbet eller nåt, får se. Kommer sakna bloggen men de ska bli skönt med en liten break från cyper-världen. Stressar halft ihjäl mig här ibland för de är så mycket som ska göras.

 Carpe Diem♥

Rysk humor


Jag kan bara inte få nog av den här låten! Och videon, hahaha den är egentligen inte särskilt rolig men endå kan jag inte se den utan att sitta och halvskratta för mig själv. Det är från den ryska versionen av Idol, Starfactory tror ja de heter. Dom sjunger om en tjej som är ogift men alla hennes åtta systrar har gift sig och så är det min Koldun där som håller på och ska försvara henne. Det är alltså han i vit kostym och fula glasögon som skriksjönger lite då och då, hahah. Så sött!

Min sida på youtube

Jag har varit medlem på Youtube.com i över ett halvår, och Nu har jag börjat fatta lite hur det fungerar. Jag menar att jag kommit på att man kan kommentera och spara videor till favoriter med mera. Har även lärt mig lite av webbdesigen där så nu har jag typ världens snyggaste egen-designade sida haha. Kolla in den här på Jeckii, (som är mitt namn där). Kolla även in dom 11 videor jag själv lagt upp eller dom 23 jag än så länge har som favoriter, lägg inte märke till att över hälften av dom är videor med en och samma person..guess who!

Bild-lista

Tänkte prova en liten rolig och speciell lista jag hittade på Filippas blogg :) Har även sett andra göra den så jag blandar lite kategorier från olika.
 Så här går det iaf till :  Man går in på Google Bilder och så söker på man tex sitt förnamn ( till att börja med) och då får man ju upp en hel del bilder. Den första man får upp kopierar man och klistrar in här. Det jag skrivit inom parantes är alltså det exakta ordet jag sökte på. Jag kör på ;)

Mitt förnamn ( Jessica) :
 
( okej det här var Andra bilden ja fick upp men den första var så.. ja, inget jag vill lägga ut på min blogg)

Mitt Mellannamn ( Marie ):


Mitt efternamn ( Nyhlén ):


Staden jag bor i ( Örebro):


Min stora kärlek ( Dmitry Koldun) :

( haha självklart, snyggaste bilden hittils ; )

Min favoritfärg ( röd):


Min favoritgrönsak ( majs):


Min ålder ( Sexton) :


Mitt Favorithusdjur ( Katt):


Mitt senaste köp ( Aftonbladet):


Nåt som gör mig glad ( musik):

Dagens I-landsproblem

image210
-Vart f*n är telefonen?

Dessa bärbara telefoner.. jag blir galen! Varför är dom aldrig där dom ska vara? Och varför ringer folk just när man absolut inte vet vart telefonerna befinner sig? Är det bara i min familj vi endast har bärbara telefoner här hemma? Det är ju så idiotiskt, dom bara försvinner! Jag får ju springa runt i en kvart och leta innan jag ska ringa nånstans. Värst är det när någon ringer till oss, då hinner hela familjen vända upp och ned på hela huset innan nån har hittat den där jäkla telefon. Dom vi känner har vant sig vid att få vänta 20 signaler innan svar nu. Oftast är det på tv-bordet telefonerna ligger och lurar, precis bredvid dom andra identiska kontrollerna. Jag vet inte hur många gånger jag stått och ropat Hallå till en vanlig tv-fjärrkontroll..

Älskade skinnjackan

image206Femtielfte affären gillt! Ja, det hann bli väldigt många innan jag hittade jackan i mina drömmar. Har i 3 månader varit på jakt efter en skinnjacka, och så förra söndan i Stockholm, då äntligen fann jag den! Och det var inte helt lätt kan jag säga. Jag ville ju först hitta en under 600 men man måste nästan betala mer om man vill ha en snygg. Så jag hittade en på H&M först för 998, i äkta skinn då. Den va skitsnygg men när jag kom hem och provade den  framför spegeln var det nåt som inte stämde, det kändes fel. Hade det varit en vanlig tröja för 150 spänn jag kommit hem och varit tveksam på hade det väl gjort detsamma, men det här handlade endå om tusen spänn på nåt ja verkligen behövde. Så jag gick och lämnade tillbaks den. Hade tidigare under dagen sneglat in i skinnaffären Wackodrottninggatan och sett att dom haft skinnjackor men ja lät då bli att gå in för jag tyckte de verkade för dyrt. Nu gick jag i alla fall in där, för nu var jag desperat, skulle ha en skinnjacka! Och så där inne fann jag den, det sa bara klick, den var perfekt! Rätt storlek, rätt design, äkta skinn, bra pris. Ja den var precis som jag hade tänkt mig. Efter fem minuter där inne traskade jag stolt ut med det dyraste och mest värdefullaste plagg jag nånsin köpt i handen. Det är inte många timmar vi har varit ifrån varandra sens dess, skinnjackan och jag, släpper den aldrig med blicken och har på den typ jämt haha:P Japp, jag är en jack-människa. Det här är femte jackan jag köper i år. Nu är det stopp. Det här är min nya darling, nu har jag tre stycken, Koldun, digitalkameran och skinnjackan.
Inte plats för nån pojkvän här ;)

Go(da) Nuts

Estrellas Go Nuts Nötmix, ett litet måste i skafferiet från och med nu. Jag brukar inte vara så mycket för nötter och sånt men det här var bara så otroligt gott. Har man väl börjat äta går det inte att sluta. Passade bra som ett litet söndagssnacks. Nyttigare än både godis och chips är det ju. Men vill man nu lyxa till det lite finns det ju även att välja Go Nuts nöt&choklad-mix med små NonStop pastiller i, supergod den med!  Just nu säljs dom här små gotte-påsarna för bara 10 kronor på Coop X-tra, passa på för annars ligger priset på över 30 kronor påsen.


Seasons in the sun

-We had joy we had fun we had seasons in the sun
But the hills that we climbed were just seasons out of time


En av vår tids absolut vackraste låtar. Jag hade inte hört den på flera år så när jag nu fick se videon med Westlife här kunde jag inte förstå varför videon var så grå och trist och varför dom såg så ledsa ut. Det här är ju en glad sång liksom, det är vad jag alltid trott. Men nu lyssnade jag ordentligt på texten och insåg att den är ju riktigt sorglig. Om jag förstått den rätt handlar det om någon som tänker ta livet av sig och det här är nån typ av avskedsång. Så hemskt! Det hade varit lättare att förstå det direkt om jag istället sett videon med orginalartisten Terry Jack  framföra den, han gör det verkligen med känsla och sorg i blicken.
Det här är endå en av mina favoritlåtar och den får mig att tänka på England, sommaren och dom jag tycker om.

Kameran

Klicka för att se större bild Min nya baby! Köpte den dan innan ja for till Stockholm haha. Men det var inget desperat-köp utan hade funderat på den länge. Tycker den är så snygg!  Älskar verkligen den midnattsblå färgen på den och Olympus är ett riktigt bra märke när det gäller kameror. 7 Megapixlar är också alldeles lagom tycker jag, mer behövs inte. Av mina 350 bilder under klassresan blev minst 300 av dom riktigt bra. Det kändes lite sorgligt att ta farväl av min gamla kamera som har hängt med i 2 år nu men den var verkligen sämst. Den var inte de när ja fick den men nu har de ju kommit så mycket bättre, modernare teknik så, det var dags för en ny helt enkelt. Och den har redan blivit min nya käraste ägodel

It´s not over

image202
- Jag har saknat dig älskling! :P

Bilder från resan

Precis som jag lovat tänkte jag visa lite bilder från hela resan. Först från Stockholm och sen från Gotland. För att inte hamna i konflikter så har jag undvikit att lägga ut bilder där någons ansikte syns. Dock får mina klasskamrater leva med att deras ryggar kan skymta i en och annan bild haha:P Fast dom flesta andra lägger ju ut praktiskt taget allt på bilddagboken själva så. Men jag tycker jag har alldeles för många okända besökare här på bloggen för att visa för mycket. Hoppas ni kan njuta av bilderna endå :) Jag tycker jag att jag fick till en hel del bra , tack vare min nya neonblåa älskling Olympus M710.

Stockholm:


På lördan blev de som bestämt second-hand shopping på södermalm men eftersom de regnade tog jag inte med kameran, jag brukar för övrigt inte ta nå kort alls när jag shoppar :P. Vi gick runt i säkert 6-7 affärer, nästan alla på Bondegatan, men jag hittade faktist ingenting. De fanns mycket snyggt men jag vart alltid så snål. Kändes hela tiden som jag skulle kunna få nya saker till samma priser, det var för dyrt helt enkelt. På kvällen var det JeerkNalen som gällde. Och Wow! De var de bästa jag någonsin varit på, shit va bra det var! Och länge höll de på också. Jag tog några kort med mobilen men de blev jätte dåliga. Så kolla istället in Mlis bilddagbok för några jätte bra bilder från showen där. På Söndan blev det en sväng på Östermalm innan affärerna öppnade klockan 12. Gick på stan hela eftermiddan då men köpte mest smycken. På Kvällen gick vi till Djurgårn och fotograferade lite. Gröna lund fanns det inte pengar eller tid till haha.
På Måndag kom resten av klassen till Stockholm och vi spenderade dagen i Gamla stan, på Riksdan, på Drottinggatan och sist men inte minst, på Expressen! Det sistnämda var absolut bäst, jag blev verkligen lockad till att bli journalist av besöket där. De var ashäftigt. Vi fick själva prova redigera en artikel med bild, text och rubrik, jätte kul verkligen. På kvällen tog vi buss till Nynäshamn för at sedan ta färgan över till...

..Gotland:



Första dan ( Tisdagen) på Gotland spenderades i Knepibyns Sommarland där jag inte tog med kameran faktist, jobbigt att släpa på när det finns så mycket kul att göra. Gå i villa ville-kulla, hoppa hopp-borg, åka karuseller och bara låta barnet inom sig leva ut helt enkelt. Det fanns även ett Vattenland men det var alldeles för kallt för att bada, tyckte jag. På kvällen cyklade vi in till Visby och strosade runt där tills solen började gå ner, mysigt! Dagen därefter skulle vi cykla igen, och den här gången 2 mil, fram och tillbaka. Det var till Lummelunda-grottorna vi skulle. Den turen tog upp nästan hela dan men det var trevligt också. Man cyklade längst vattnet så de var så vackert så. Ni kanske har lagt märke till att jag gillar att ta bilder vid vatten haha:P. På kvällen var vi nere vid stranden och bara grillade och hade det gött . Sen på torsdan var alltså sista dagen och då gick vi en guidad tur i Visby, de var ganska intressant faktist. Vi köpte även årets första och absolut godaste mjukglassen! Sen bar det iväg hem till fastlandet igen, först med båt till Nynäshamn, sen buss till Stockholm, sen tåg till Örebro Station och sist bil till hem, ljuva hem.

Hemma igen

Halloj! Då var man tillbaks på hemmaplan igen. Skönt, jag har haft lite hemlängtan faktist. Dock efter familjen och inte datorn ;P Jag har varit hemma i 15 timmar och satte inte på datorn först nu så de säger ju sitt. Kan ju också bero på att jag kom hem vid halv ett i morse och sov till 12 på förmiddan nu haha ;). Det har inte blivit mycket sömn under resan kan man säga, ja inte mer än 6 timmar per natt i alla fall.
Jag har haft det jätte kul. Stockholm var underbart som vanligt fast det regnade en del. Gotland var verkligen ett kärt återseénde det också, det var roligt att den här gången få uppleva det med vänner och klasskamrater.  Det här skulle kunna bli ett långt inlägg för jag har hur mycket som helst att berätta men jag orkar verkligen inte, tror inte många skulle orka läsa igenom det sen heller :P. Jag tänkte försöka lägga upp lite bilder senare istället, lättare att sammanfatta det på det viset. Nu ska jag ta i tu med dom 50 olästa mailen som ligger och väntar.. fy fan ..:P

Catch ya later!


Bortrest

Japp jag kommer vara out-of- town ett par dagar framöver. Känns trist att åka hemmifrån nu när bloggen flyter på så bra haha:P Det här blir alltså sista inlägget jag skriver på ett tag nu, så de lär bli långt. Kommer bli tokig över att inte få skriva av mig någonstans, jag får ta med anteckningsblock, de har jag ju gjort förut.
Ja men vart ska jag då? Det kanske jag borde nämna. Tänkte försöka dra hela resan här faktist.

LÖRDAG:
Imorgon fem i 9 går tåget från Örebro Central till Stockholm central station, det betyder att jag anländer till Stockholm vid 11. Det bär då direkt iväg till Östermalm ( tjusigt tjusigt) och upp till lägenheten för att packa upp. Sen ner på stan igen och den här gången tänkte vi faktist göra en söder, vi ska gå i second-hand affärer på södermalm. Jag har gjort en karta med några olika vi ska besöka, det blir bland annat :
-Judiths Second hand
-Påkläderiet
-Tjallamalla
-Mormors skattkista
-Lisa Larsson
-Beyond Retri
m.m
Det är en skinnjacka jag främst är på jakt efter, men ska bli spännande o se om man hittar lite andra fynd.
Det är alltså vad dagen kommer ägnas åt. På kvällen tar vi en promenad bort till Nalen för att se den exemplariska steppgruppen JEERK. Min favoritgrupp! Har inte sett dom sen i höstas så ska bli jätte kul! Det är en Best-of-show så den håller på i 2 timmar. Vid 10 ska vi alltså vara klara där, blir lite småläskigt att gå genom Stockholm sådär på kvällen, har faktist inte varit ute så sent där förut.

SÖNDAG:
Även söndagen kommer spenderas i Stockholm city. Den här gången åt vanlig shopping skulle jag tro. Men eftersom affärerna stänger tidigt så kanske vi drar ut på upptäcksfärd på eftermiddan, som btw  brukar  sluta på gröna lund haha:P

MÅNDAG:
Nu får man gå upp tidigt för klockan 9 anländer resten av klassen till stockholm. Vi ska tillsammans gå i gamla stan ( tråååk), se riksdagshuset och sist men inte minst, besöka Expressen! Det ska bli jätte spännande, även om jag hade hellre viljat se Aftonbladet, för att då kanske få en glimt av schlagerbloggaren Tobbe haha ;)
Vi avslutar dagen med en gemensam lunch på nåt trevligt ställe och sen tar vi tåg(?) ner till nynäshamn för att där hoppa på en färga och åka över till GOTLAND!!

TISDAG:
00.20 kliver vi av i hamnen i visby och då bär det direkt iväg till Kneippbyn för att checka in i stugorna där och sen soova. Tisdagen kommer vi spendera i just Kneippbyn, det är som ett stort vattenland och stor lekplats typ. Fast det finns karuseller och båtar att låna och ja massor! Till och med villavillekulla ligger där! :D Ni vet pippis hus! Ska bli kul att återvända dit igen, jag var där för typ 7 år sedan nu och de va jätte kul faktist. Hoppas vi får bra väder bara.


..Onsdag och torsdag är jag lite osäker på hur dom kommer läggas upp men vi ska bland annat besöka Visby och ha en guidad tur där och så lite bad så klart. Ska bli superkul! På Torsdag kväll åker vi tillbaks till fastlandet igen och vid midnatt är jag tillbaks i vanliga tråkiga örebro. Så det blir alltså på fredag jag skriver här igen, om en vecka, hur sjutton ska jag klara mig?! Kanske kanske kanske de finns någon dator där tillgänglig men skulle knappast tro de, och har svårt att tro att jag skulle spela dator under klassresan. Nåt sånt här vill man ju njuta varje minut av, det är ju det sista man gör med klassen liksom. Verkligen nåt att komma ihåg. Jag har nyss varit och köpt ny kamera för att se till att få med allt på bild. Jag visar nog nånting här sen.

Jag kommer få värsta hemlängtan, har aldrig varit borta utan familjen i en hel vecka förut, det har bara handlat om dagar då.  Haha kalla mig datanörd men  kommer sakna datorn mycket :P Kommer sakna Koldun!!! Har ju blivit som en drog att sitta och glo på videor med honom, lyssna på låtar av honom och titta på bilder med honom. Har inte kunnat koncentrera mig på annat den senaste veckan, vilket är lätt att märka om man läst min blogg tralalala :P.
    
Var bara tvungen att avsluta med dom ;) hehe, I just can´t get enought! Tror jag ska lägga in några bilder på honom i mobilen så har jag lite sällskap med mig i alla fall haha!

-Hej då, nu ska jag till Stockholm och låtsas att jag går runt i monopol-spelet!

Finbesök i gallerian


Känns lite halvtaskigt att jag ska till Stockholm imorrn när allting där händer idag, som om inte RixFm-festivalen ikväll vore nog så har även Eurovision-vinnaren Marija Serifovic varit i Gallerian och sjungit live idag. Hade jag varit i Stockholm hade jag absolut gått och sett det, inte för att jag är megaförtjust i henne eller låten men ändå coolt att se vinnaren på riktigt. Oj shit, tänk om Vitryssland hade vunnit och det varit Koldun som stått där, och jag missat de med En dag! Då hade jag gått under jorden! Eller ne föresten, jag hade seriöst kunnat Gått till Stockholm för att inte missa det. Aja, tur att det inte var så. Hoppas någon lyckades filma det här så de går att se nånstans.
Bild: Aftonbladet

Dagens I-landsproblem

image158

Jag lär mig aldrig!
Att det ska vara så svårt att få upp dom här idiotiska 1,5 liters mjölkpaketen! Det är ju helt hopplöst, man sliter och pillar och drar och till slut så säger de bara plopp! Man har fått upp den men då har man ockås fått halva sig full av mjölk, fan!
Jag har börjat använda mig av sax nu, men då har jag istället sönder hela öppningen så de i alla fall inte går att hälla mjölk ur den!
- Mamma kom hjälp mig!

Bikinin 2007

image156Ja just ja, jag hittade ju en bikini på stan igår också. Eller egentligen hade jag sett den innan men då fanns den inte i rätt storlek, men nu så. Är supernöjd med den. Trodde jag skulle få leta som en galning efter bikini, som jag gör varje år, men nu hittade jag en i första bästa affär, Lindex. Jag kan inte sätta på finger på vad det är för färg på bikinin, den är typ rosa-röd-orange.. hm ja, tycker de är en jätte härlig färg i alla fall. Typ samma som på kjolen jag köpte på second-hand.
Aja, bikinin ser precis ut som jag önskar mig, halterneck, somrig färg, blommigt och så lite brunt i. Trosor köpte jag faktist inga, har ett par bruna från förra året som passar till. Jag köpte däremot ett par matchande badshorts till istället. Bruna med lite mönster på och snörning, de vart både sött och tufft på nåt vis.


Helt obegripligt underbart vackert


 -Ja tebja lublu

Jag har inte en aning om vad de sjunger om, endå är det här bland det vackraste jag hört. Lyssna bara på refrängen! Koldun är ju helt..helt.. jag saknar ord. Önskar jag kunde ryska så jag förstod det här, för detta är det bästa jag hört sen jag hörde Work your magic i lördags. Fantastiskt!

Dessvärre klev min nyfikna lillasyster in i rummet samtidigt som jag lyssnade:
Syster : - Jessica, varför gråter du?
Jag: - Jag gråter inte!
Syster: - Det gör du visst! Dina läppar skakar och du är våt i ögonen.
Jag : -Jag g-gråter Inte!
Syster: - Johoo, du gråter till den här låten. Det gör du jämt!
Jag: - Inte alls!
Syster: - Är det den där sminkade killen som sjunger? han du tycker är sååå snygg?!
Jag : - UUUUT!


UPDATE:
Tack vare min rysk/svensk-talande tolk har jag nu fått reda på vad låten handlar om. Dom sjunger att man ska ge allt för sin kärlek och själ, om det fina i världen och att ta vara på varje sekund, om att inte ljuga för sig och genomföra det man lovat.

Puffshorts

image152Jag älskar mina nya jeansshorts med puff. Hade letat länge efter ett par och igår hittade jag dom, på Bikbok, som dessvärre hör till en av mina icke-favoritaffärer, tycker de stinker fjortis där inne :P, men nu hittade jag till slut nåt. 249 :- gav jag för dom här babsen, ganska bra pris fast endå lite mer än vad jag brukar ge för ett par shorts. Men tror jag kommer nöja mig med ett par jeansshorts i sommar. Dom här passar till allt. Över leggins, med hängslen och till bikinin. Matchar jag det med svarta kläder och sen silversmycken får jag också den perfekta partylooken.
 Kommer bli supersnyggt i sommar med brunbrända ben under och sen någon färgglad topp till. Hur mycket puff jag vill ha bestämmer jag själv genom att dra åt snörerna hårdare, perfekt!
 
   

Jag kommer allt närmare

image151
-Min kompis kompis mamma har en barndomsvän som är gift med en producent som jobbat med Ryska " Idol " som Dima Koldun har medverkat i.
 De betyder ju att jag nästan känner honom typ..


- Och Fredrik som dansade bakom Koldun i ESC, har också dansat bakom Anna Book som har medverkat i Let´s dance där också Arja har varit med och hon dansade med Tobias som har varit elev till Min mammas kompis kompis Lena.
 Koldun och jag är ju så gott som gifta nu..

What city do i belong in?

You Belong in London

A little old fashioned, and a little modern.
A little traditional, and a little bit punk rock.
A unique soul like you needs a city that offers everything.
No wonder you and London will get along so well.

Det är skumt med dom här testen, på nåt sätt stämmer det Alltid! Idag gjorde jag test om vilken stad jag hör hemma i. Och se där, visst blev det London! Jag svarade endå helt ärligt på frågorna och hade ingen speciell stad i tanken. Och så blir det min favorit stad. Älska London! Jag visste väl att det var där jag hörde hemma! 
Vilken stad hör du ihop med?

American pancakes

Amerikanska pannkakor blev min lilla belöning efter den långa cykeldagen, som jag faktist överlevde haha. Men har skitont i vaderna, fast de är nog ingenting mot vad jag kommer få i träningsvärk imorgon, glömde strecha..ajaj.
Jag är helt propp mätt nu. De är bra att dom amerikanska pannkakerna är så mäktiga för annars  skulle jag kunna äta hur mycket som helst, så gott! Men  inte särskilt nyttigt eftersom jag dryper på med lönnsirap varje gång :P Men det går bara inte att äta utan! Det här är nåt vi  bara äter 2 gånger om året typ, konstigt, de är ju inte särskilt svårt att göra precis. Som vanliga pannkaker fast med mer bakpulver bara. Absolut värt att pröva.


God morgon!

image149 Första gången jag skriver så här på morgonen, men jag fick lite tid över så jag passade på, är egentligen hur trött som helst. Idag kommer bli en jobbig dag, jag ska åka fyra mil, PÅ CYKEL! Inte så märkvärdigt som det låter, jag gör det varje år. Frivilligt? Nej! Med skolan, jag går ju på en så kallad hälso-skola så jag äe tvungen.
. Men det blir ju sista året nu, det här är de sista jag gör. Skönt, men jag kommer sakna cyklingen, det är faktist ganska trevligt. Jag tycker det är kul att cykla, men just nu vill jag bar krypa ner i varma sängen igen.
 Nåja, tar de ett tag innan nästa blogginlägg nu så vet ni vad jag håller på med :P Och har jag inte skrivit nåt på 2 dygn är de fritt fram att ringa polisen, för då är jag vilse, igen.

- Japp, jag tar alltid tillfälle i akt att slänga in en bild på Koldun. Och om det här är vad jag hittar i min säng nu så stannar jag deffinitivt kvar hemma ;)

Något för mig

image147 Är inte denna tröja nåt otroligt snygg?! KOLDUN står de på den. Det betyder magiker och är också namnet på Vitryssalnds sångare och min stora kärlek Dmitry Dima Koldun. Åh vad jag är avundsjuk på Svenske Fredrik Olofsson som bär tröjan här på bilden. Som om inte de vore nog så var han också med och dansade bakom Dima nu i ESC, är grymt avundsjuk fast också väldigt stolt, stolt över att de va i alla fall en svensk inblandad i det bästa bidraget. Fredrik var för övrigt med och dansade bakom Anna Book i våran melodifestival för er som tycks känna igen honom.
Men vart kan jag få tag på den här tröjan nu då? Har kollat Kolduns hemsida men hittade inget där tyvärr, känner av ett riktigt måsta-ha-begär här!

Avslöjad

image143

Ja det är sant, bakom masken på den där förfärligt dansade julgranen från i lördags döljer sig faktist en ganska så stilig ung man. Andrej Danilko är bara 33 år men skapade sin rollkaraktär vid namn Verka Serduchka för 10 år sedan. Jag blev ganska förvånad när jag såg honom på riktigt, trodde Verka egentligen var någon gammal gubbe som var så ful att han va tvungen att klä ut sig. Där hade jag fel, om jag visste de här i Lördags hade jag kanske inte varit fullt så negativ haha.

Källa :Aftonbladet

Nämen oj, tack!

Kollade statistiken över besök på bloggen förut, blev lite småchockad faktist. Har haft verkligen skyhöga siffror den här helgen, ja det har faktist 5 dubblats med vad jag brukar ha. Kul!  Men det känns lite nedrigt när hundratals personer läser och de sen bara är 6-7 personer som kommenterar, aja. Antar att de var för att jag skrev om ESC som lockade hit folk, känns lite småtrist att jag måste sluta med de nu. Har ju så mycket mer att säga :P. Jag misstänker att jag kan ha hamnat på listan över dom mest aktiva bloggarna också, speciellt vid  tanke på lördagens åtta(!) inlägg. Förhoppningsvis kommer det fortsätta i samma takt med att allt fler hittar hit, det blir så mycket roligare att blogga när man ser att folk faktist läser.                                 Nu är jag glad!

Jag är för gammal..

You Are 24 Years Old

20-29: You are a twentysomething at heart. You feel excited about what's to come... love, work, and new experiences.
What Age Do You Act?

Har sett fler göra det här testet, det är lite kul. Speciellt för mig som alltid känt mig mycket äldre än vad jag är, nu fick jag beviset. Jag beter mig tydligen som en 24:a åring, låter mycket rimligt ;P

Nämen nej,  Dima Kuldun (-min eurovision-crush som jag på nåt sätt lyckas nämna i allt jag skriver) han är ju bara 21.. tusan också, där sprack det! Han är tydligen för ung för mig. Jag blev lite förvånad när jag såg att han bara var 21 år ( född 1985), trodde han skulle vara mycket äldre, typ 29 eller nåt .Han är ju så manlig liksom, speciellt om man jämför med kändis-killar vi har här i Sverige, typ  Darin eller Ola ( från idol) som aldrig verkar växa upp.

Hur gammal är du?
-
Om du låter bli att göra testet för att det är på engelska tar jag dig för en 12:åring ;).

Ryck upp er Sverige!

" Lägg ner skiten", " Vi kommer aldrig vinna", " Ingen idé att vara med längre" , " Dyng-tävling!". Men hallå? Vad är detta jag läser överallt? Har den glada svenska musiknationen förvandlas till ett gäng dåliga förlorare? Okej vi vann inte, okej det gick jätte dåligt och Okej, det var inte rättvist av östländerna att bara rösta på sig själva . Men allt det här tjafset om att vi inte ska vara med mer och att eurovision-schlagern har dött?! Jag blev ju nästan gråtfärdig när dom i aftonbladet hade gjort en stor gravsten med ESC på, lägg ner! Det är inte slut på det roliga än på ett tag, det här kommer ju självklart ordnas upp, antagligen kommer dom göra så att väst och öst-länderna delas in i två tävlingar eller också hittar dom på någon annan ny regel. Det kommer ju ordna sig på nåt sätt. Vi förlorade ju faktist hockyn igår också, men det är ju ingen som har sagt " Lägg ner skiten" för det, eller är det någon som tycker vi kanske ska sluta spela hockey?
Vi förlorade och nu går vi vidare. Precis som vi måste göra vad det gäller Eurovision song contest också. Det är bara att ta nya tag, för imorgon är en annan dag. Precis som nästa år är ett annat år.
image140

Gårdagens resultat..

Med några små ändringar..

1. Serbien - Vitryssland
2. Ukraina - Sverige
3. Ryssland
4. Turkiet - Serbien
5. Bulgarien - Tyskland
6. Vitryssland - Makedonien
7. Grekland
8. Armenien - Finland
9. Ungern - Spanien
10. Moldavien
11. Bosnien Herzegovina - Frankrike
12. Georgien
13. Rumänien - Slovenien
14. Makedonien - Storbrittanien
15. Slovenien - Ungern
16. Lettland - Turkiet
17. Finland - Bulgarien
18. Sverige - Rumänien
19. Tyskland - Lettland
20. Spanien - Ukraina
21. Litauen
22. Frankrike - Bosnien Herzegovina
23. Storbritannien - Irland
24. Irland - Armenien

Så skulle det sett ut!

Se den riktiga listan ordentligt här på Svt.

Grattis Serbien



Se där.. det blir alltså belgrad nästa år. Jag är inte särskilt  nöjd men inte heller alltför besviken, tyckte låten tog sig ganska bra i slutet, den berörde liksom  Är bara glad att Ukraina inte  vann.
 Jag glömde nästan bort att hålla koll på hur de gick för Sverige. Tittade bara på Belarus haha, som slutade som sexa. Sverige hamnade på 18:e plats me 51 poäng. Luuk var bättre ikväll. Hinner inte skriva mer nu. Gonatt

Bild: Aftonbladet

The final Countdown

-TV-duken är nedrullad..
-Chipsen står på bordet..
- Toalettbesöken är avklarade..
.. Och jag är laddad till 100 procent!

Nu  kör vi! Eurovision song contest 2007 kan börja!
image139

Bönhörd

Jag skrev i ett annat inlägg att ja ville att Dima Koldun ( För Vitryssland) skulle knäppa upp sin skjorta lite mer inför finalen. Han verkar ha hört min önskan för enligt Torbjörn på aftonbladet ryker en knapp till! Kvällen är därmed fulländad.

Tack!
image138


3 timmar kvar

Ja lyckades få tag på en dator i alla fall.
Nu är de inte lång tid kvar , iih va pirrigt! Längtar som sjutton!  Jag glömde ju bort att nämna ryssland i förra inlägget , dom har ju också bra chanser. Men det blir nog ukraina som tar hem det hela, tyvärr! Jag var nyss iväg och köpte aftonbladet och sitter och hetsläser alla´sidor om schlagern där.  Tydligen ska det göras en film om ESC, kul! Det är regisören bakom filmer som love-acually som kom med idén.
 
Måste kila nu, får se om jag slänger in nåt mer inlägg innan det är dags. Klockan Nio alltså,  glöm inte det nu. 16  minuter över 21.00 uppträder Vitryssland och 9 minuter före 22.00 är det The Ark som äntrar scenen. Heja Heja!!

Några sista ord.

Oj oj nu är det bråttom, ska åka om tio minuter. Som jag skrev tidigare ska jag bort till släkt idag och kommer inte hem förrens imorgon. Jag har därför skrivit flera inlägg och publicerat dom samtidigt den här morgonen, så scrolla ner för läsning. Allt handlar om ESC såklart haha. Jag är besatt. Några sista kommentarer om kvällen  här alltså.
Vinner tror jag alltså Serbien eller Ukraina gör, men jag vill inte något av dera. Jag hoppas som bekant på Vitryssland, men självklart också Sverige. Tyskland tycker jag om också. Jag tror faktist att dom länder jag nämt här kommer ligga i topp. Sisst kommer nog Storbrittanien, även fast jag inte alls tycker låten är så dålig.
Hoppas Luuk inte är lika störande ikväll, så jag slipper ta finlandsfärgan över och tejpa igen munnen på honom.

Har jag tur får jag tag på en dator även när jag är bortrest, kunde knappt somna igår kväll för jag kom på så mycket ja ville blogga om haha:P Jag fick ner det mesta nu på morgonen i tidigare inlägg, de kan hända att de dyker upp mer under dagen, vem vet.
Ha nu en riktigt trevlig Eurovision-kväll

Rösta med hjärtat, rösta rätt.

image137
 För att rösta på rätt bidrag ikväll ringer ni ,099-41703, alltså Vitryssland. Om ni inte gillar låten så kan ni väl i alla fall göra det för min skull!?
Haha, nä nu beter jag mig som Luuk, ni ska självklart rösta på den ni själv vill ska vinna, det är det ESC går ut på. Men om ni tycker om att slösa pengar och vill förstöra det fina vi har Eurovision-världen så ringer ni  099-41718, det är vinnartippade Ukrainas nummer. Vill för allt i världen inte att den hemska låten ska vinna. Så tänk innan ni röstar nu ikväll!

Eurovision-Outfiten

..Tänk om jag skulle skulle fått gå Eurovision-finalen, tänk om jag skulle komma in på efterfesten, och tänk(!) om jag då skulle råka springa in i snygg-Kuldum...

Vore inte det här nåt att lysa upp festen i då?
image133

Min Eurovision-song-contest-dröm-outfit

Rosa miniklänning - Milly
Väska - Marc jacobs
Jacka - Dolce&gabbana
Halsband - Juicy
Örhängen - Juicy
Skor - Chloé
Smink - H&M

Vitt och rosa toppat med silver är precis vad jag skulle satsa på under en eurovision-final. det är schlager -glamour för mig. Tänk er en snygg solbränna under den klänningen! Jackan kan ju vara bra att ha till fast då självklart uppknäppt. Läpparna och ögonlocken skulle jag matcha ihop med klänningen, rosa. Sen alla smycken i silver. Glammigt men endå sött.

Belgrad nästa år?

Hörde en sak på tv igår. Det finns en engelskman som under nästan alla år har lyckats gissa rätt på vem som vinner ESC. Tydligen använder han sig av nån statestik där han klurar ut hur alla länder röster och vilka som röstar och ja, det är väldigt mycket tankar bakom det hela. I år är han säker på att vinnaren blir, Serbien. Typist, inte den jag hoppades på precis. Serbien är alltså det numret som Luuk kommenterade som " Lesbisk Kampsång". Kommer gå ut som startnummer 17 ikväll.


Bortrest under Schlager-EM

Japp, på grund av konfirmation åker jag till kusinerna i Karlstad nu i helgen. Kommer troligtvis inte ha nån tillgång till internet så ska försöka få iväg lite blogginlägg nu innan jag åker. Ville egentligen vara hemma vid datorn idag så jag kunde hålla mig riktigt uppdaterad med vad som händer i helsingfors men men. Ska köpa både aftonbladet och Expressen så jag har nåt att läsa under bilfärden också.
Det ska i alla fall bli kul att se finalen ihop med ett stort gäng ikväll, istället för bara min familj som är förvånadsvärt ointresserade, konstiga typer..
Jag kommer hem igen imorgon kväll men tveksamt om de blit nåt bloggande om ESC då, måste ta mig tillbaks till verkligheten genom att plugga.

Årets Eurovision-snyggingar

På Första plats..

image124

..Dima Kuldum! (VitRyssland )
Ja, han snor första platsen på även denna lista. Snacka om att jag gick till underdrift när jag på förra skrev att han var " Döcharmig". Han är ju helt underbart vacker! Fy på Luuk som kallade honom för " Lilla släta pojken som liknar prinsessan Diana",  men okej, de kanske var lite gulligt då. Men om Dima är liten, vad är då inte Salo?
Jag såg Vitrysslands video för flera veckor sen och tyckte han var snygg redan då, det där leéndet glömmer man inte i första taget. Och dom där ögonen...och håret .. och munnen och.. wow, jag smälter! Hoppas han öppnar skjortan lite mer på scen imorrn, för min skull?  Han ser nästan ut lite som en blandning av våran Måns Zelmerlöw och Magnus Carlsson, vilket resulterar i en smaskig mix. Sjunger gör han lite som Sebastian, älskar de där hesa han har i rösten, låter sexigt. Jag hoppas verkligen att Vitryssland vinner imorgon, inte bara för att han är snygg, för att låten är så bra. Men får dom nu en 12:a från Sverige så kan ni ju lista ut vem som ligger bakom den till stor del (A) haha.
- This magician has worked his magic on me.


På Andra plats..

..Mikel i D´nash ( Spanien)
En av dom fyra hunkarna i det spanska bidraget, D´nash. Jag gissar att Mikel här hör till den yngsta av dom, för  hur söt är han inte?! Tror det kommer vara fler svenska flickhjärtan som tar ett extra skutt imorgon när där här charmören kliver in på scen, det här är ju det vi gillar här uppe i norden. Solbrända spanjorer med oskuldsfulla ögon och hår som flyger åt alla all. Åh vad jag skulle trivas bra i Helsingfors just nu..
Se video med D´nash


På Tredje plats..

.. Ony i D´nash ( Spanien)
Japp, en till D´nash-medlem,  dom får trösta sig att hamna här nu när dom inte kom med på min topp 10 lista över bästa låtarna. Den här är nästan lika gullig, fast svår att hitta bra bild på. Han är snyggare när man liksom ser honom live, som i morgon ikväll, startnummer 2 har dom. Som ni ser så har jag, tro det eller ej, faktist ett hörn för blonda killar också :P. Jag kommer hålla lite lite på D´nash imorrn, för nån vinst blir det knappast bara bara för att dom ser bra ut.

Det var min topp-3 lista över snyggaste killarna i årets Eurovision song contest, alltid trevligt med något att kolla lite extra på under kvällen ;) Kul att jag får se alla dom här i finalen imorgon

Dagen efter - kommentarer

Idag är det en sån där Dagen-efter-dagen-före-dag. Det är dagen efter kvalet och dagen före finalen. Vilken kväll det var igår! Åh vad jag har saknat de där. Endå dagen på året som hela Europa samlas och bara umgås på nåt vis. Så, roligt, jag njöt hela tiden!

Tänkte dela med mig lite av mina kommentarer och bedömningar av allt vad det gäller gårdagens show.


Arenan:
Jag kanske jämför med Globen när jag säger att, jag tyckte de kändes litet. När den kvinnliga programledaren sa " Make som noise!" var de inte mycket noise hon fick ur publiken precis. Var de bara jag som inbillade mig eller var inte raderna där bak tomma?
 Scenen kunde varit lite större den också, men jag gillade catwalken som gick ut mitt ur den. Bakrundskärmarna var jätte häftiga!

Programledarna:
Bra val av programledare i år. Dom såg jätte fina ut tillsammans och det var lätt att höra vad dom sa. Lagom klädbyten och lagon snack. Gillade det när dom lärde hela publiken räkna ner på finska, smart drag!

Luuk:
Pekka kom tillbaks!!! Det här var förfärligt, Luuk förstörde ju hela showen. Och den där tutan....! Hade jag varit i helsingfors vid det tillfället hade jag tagit den där j*vla tutan och stoppat upp den nånstans jag inte ska skriva om här. Värst var de ju när han började tuta mitt i Andorras låt. Okej, vi fattar att du tycker den är bra men snälla låt oss lyssna och bilda vår egen uppfattning. Hoppas han hinner få någon tillsägelse om att sluta kritisera låtarna till i morgon. Hur många svenskar lyckades han inte lura att rösta på Estland nu till exempel?

Mellanakten
:
Det måste vara svårt för Finland att leva upp till Greklands helt otroliga mellanaksnummer från förra året. Det är inte rättvist att äns jämföra. Jag tyckte dom gjorde det bra endå, det var snyggt men ganska trist. Fattade aldrig poängen riktigt. Tror jag måste g åo se fler gånger.

Slutresultat (låtar vidare till final) :

Vitryssland - Ja Ja ja!! Det här började bra, favoriten i final!

Makedonien - Yes, en till bra vidare, som jag önskat.

Slovenien - Helt okej den här också, den är fin.

Ungern - Näe inte denna! Kunde hon inte valt lite glammigare scenkläder?

Georgien - Ja den duger, blir bra före The Ark.

Lettland - Jag visste det! Och jag hatar det!

Serbien - Jo förstod att denna skulle gå vidare med, helt okej.

Bulgarien - Älskar landet, ogillar låten, hatar hennes röst.

Turkiet - Det här var en låt jag glömde bort, har lyssnat på den nu och den var ganska bra.

Moldavien - Ja den här tyckte jag om! Men kunde hon inte satt på sig nånting annat?!


Övriga tankar om showen:

Gillade stecherna dom hade innan låtarna, alltid lika spännande att se vad som skulle hända. Älskar när dom visar filmer från värdlandet så där, Grekland lade ner 30 miljoner på bara det förra året.
Det är ju egentligen skandal att vissa länder har reklam-avbrott i självaste ESC, skönt att vi slapp det.
 Asså jag tycker så synd om våra nordiska grannar, varken Danmark, Norge eller Island gick vidare. Att norge inte skulle göra det förstod jag men Island trodde jag absolut skulle gå till final, den var ju jätte bra. Andorra borde fått gå vidare också, föstår inte vad som hände där, trodde dom var jätte populära.
 Någon mer som tänkte på att det bara var östsasiatiska länder som gick vidare igår och att sju av dom tio bidragen bestod av endast en kvinna? The Ark känns väldigt tveksammt nu..


Min topp 10 -lista inför ESC 2007

Ikväll är det alltså dags, Eurovision song contest kval 2007. Det ska bli grymt spännande. Klockan 21.00 är det alltså dags, känns sent vid tanke på att det är skola imorrn, men men. På Lördag smäller det ju på riktigt, Sverige går som startskott nummer 12 i år.
Jag har lyssnat igenom alla 42 bidragen flera gånger nu och det är med en hel del bra faktist, men som vanligt är de mycket skit också. Listan som följer är alltså över mina 1-10 favoriter i år, det är alltså dom jag gillar, de behöver inte betyda att jag tippar de som vinnare. Jag uteslöt Sverige nu efter som det redan är en sån givande favorit. 


1. VITRYSSLAND:  Dima Koldum - Work your magic (kvalar ikväll)
Favorit nummer ett i år alltså. Den här hoppas jag faktist vinner, den är så bra! Har man hört den en gång år de inte att få den ur huvudet. Videon är grymt snygg också, och då ska vi inte ens tala om killen som sjunger ;) Döcharmig! Har en troligt bra röst också. Gillar sån här musik, rock som man kan sjunga med i. För att rösta : 099-41704, Se video


2. RYSSLAND: Serebo - Song number 1 ( direkt kvalificerad)
Jag tror faktist den här kommer bli song nummer one på lördag. Tre kaxiga tjejer som bara står rakt upp och sjunger en grymt bra låt. Det var nästan så T.A.T.U gick och vann för Ryssland för några år sedan, och det här är väldigt mycket bättre. Älskar det dom gör precis innan refrängen, de där " Aao! "  typ.
För att rösta: 099-41715, Se video

3. TYSKLAND: Roger Cicero - Frauen regier'n die Welt ( direkt kvalificerad)
Den här skrev jag om i ett tidigare inlägg. Gillar den fortfarande jätte mycket, jag ryser  i hela kroppen när han sjunger! Haha, jag letade upp en lyric på den här låten så nu kan jag den utantill. Ryser dock inte lika mycket när jag själv sjunger den,  ingen kan få tyska att låta så vacker som Roger gör här.
För att rösta:  099-41716 , Se video

4. ANDORRA: Anonymous -Salvem el mon ( Kvalar ikväll)
Aah det här är så bra! Lite street pop/rock skulle jag vilja säga. Om jag hade haft talang till att kunna spela elgitarr och sjunga så hade det varit det här jag velat gjort. Man blir glad av det. Det glädjer mig också att se att killar, inte mycket äldre än jag själv, lyckats få med en sån här bra låt i Eurovision, det är stort!. Hoppas hoppas dom går vidare!
För att rösta: 099-41721 , Se video

5. MAKEDONIEN: Macedonia Karolina Goceva - Mojot svet ( Kvalar ikväll)
Jag gillar sån här musik som liksom smyger sig in i versen och sen kommer en kraftig refräng. Det blir snyggt. Makedonien ska ha plus för att dom sjunger på eget språk också, den här låten hade inte alls funkat på engelska.
För att rösta : 099-41718, Se video

6. FRANKRIKE:
 Fatals Picards -Amour a la Francaise  ( Direkt kvalificerad)
Okej, jag har inte en aning om vad dom sjunger om men, wow! Det här är bra. Kommer ständigt på mig själv med att sitta och vicka huvudet fram och tillbaka i takt me musiken. Bra att fransmännen äntligen fattat att ballader inte funkar i ESC längre, även om jag kommer sakna frankrikes eviga sömnpiller.
 För att rösta : 099-41713, Se video

7. MOLDAVIEN: Natalia Barbu -Fight ( Kvalar ikväll)
Moldavien hör till en av Europas fattigaste och mest eländigaste länder, att veta om det gör låten bättre, starkare och mer trovärdig. " We hide in the bed, And devotion is finding a way, When highness exists for those people ,Who pray "  Vackert och proffsigt av Natalia Barbu! Videon är riktigt snygg, gör sig låten lika bra på scen kan de här gå långt.
För att rösta :  099-41709 , Se video

8. SCHWEIZ: DJ Bobo - Vampires Are Alive ( Kvalar ikväll)
Hur kan man kalla sig "BoBo" när man ser ut och sjunger om en vampyr? Det kommer bli som taget som ur en skräckfilm på scen ikväll. Tycker refrängen i den här låten är väldigt bra, medryckande på nåt sätt. Lite outstanding är den också, har inget minne av att något land sjungit om vampyrer förut. Borde varit rumänien som skulle vart först me de egenligen :P
För att rösta: 099-41708 , Se video


9. BELGIEN: The Krazy Mess Groovers (KMG's) - Love Power ( Kvalar ikväll)
Den här låten gör sig bäst när man bara lyssnar och inte ser. Får riktig satur day night fever -känsla  här, och det gillar jag. Man vill dansa! Men fy skäms! Sångaren har ju stulit våran Ola Salos dans-moves! Ni vet med benen fram och tillbaks sådär. Är det nåt band man skulle blanda ihop med The Ark i år skulle de nog bli dessa killar, även fast dom inte är hälften så grymma!
För att rösta: 099-41724 ,Se video

10. DANMARK: DQ -Drama Queen ( Kvalar ikväll)
Okej, ingen är så bra som kvinna som våran Lindarw, det vet vi. Men jag tycker endå DQ sjunger minst lika bra som han. Låten är helt fantastiskt i versen, och öppningen är verkligen otroligt bra. Refrängen är jag dock inte lika förtjust i, tycker det blir uttjatat i slutet. Men tycker endå det är en väldigt bra låt Danskarna har fått fram i år, ska bli spännande att se vad Europa tycker om det här. För att rösta: 099-41712 ,Se video


Som en bonus lägger jag även in dom jag tycker är Årets Tre Bottennapp:

ISRAEL: Teapacks - Push the button - usch usch usch, hemsk låt och en förfärlig refräng.

UKRAINA: Verka Serduchka - Danzing - Är det en kvinna? Är det en man? Är det här musik?!

LETTLAND:  Bonaparti.lv - Questa notte - Finns bara ett ord för det här, töntigt.
 

Jag skulle vilja avsluta med att önska alla en riktigt trevlig Schalger-kväll  men eftersom ordet schlager sätter skräck i många så får jag väl säga:
TREVLIG EUROVISION-SONG-CONTEST-KVÄLL!


Dagen före

För att jag imorgon endast ska kunna fokusera mig på Eurovision-kvalet försöker jag få allt annat trist, som skolarbete m.m klart idag. Alltså ingen tid till nån bloggning. Fy tusan vad det här är trist, en hel kväll non-stop av plugg. Men när jag kommer hem imorgon tänker jag kasta mig på datorn och göra upp listan över mina favoriter i årets ESC och sen bara ägna mig åt att läsa på riktigt ordentligt inför kvällen. 24 ½ timmar kvar nu.
Later!


På tal om bra film..

Förstår inte hur jag kunde glömma att nämna denna film när jag pratade om äventyrs och sago - filmer igår. Det är ju min absoluta favorit film genom tiderna. Var typ bara 7 år när jag såg den första gången, har sett den tusentals gånger sen dess. Ever After - den riktiga askungesagan. Den är verkligen helt sagolikt underbar. Handlar om unga föräldralösa Danielle som bor med sin elaka styvmor på landet i Frankrike. En dag träffar hon prinsen och dom blir genst förälskade.. well, you know the story. Det är hur som helst den absolut bästa version av askungen någonsin. Innehåller både romantik, skratt och tårar.
Visar här en liten trailer och en musikvideo från filmen:



Det skadar ju inte direkt att det är min favorit skådespelare Drew Barrymore som har huvudrollen i filmen. Hennes askunge-tolkning är verkligen helt oslagbar. Men gillar även andra filmer hon är med i, så lämpligt nog och till min stora lycka så såg jag att filmen Never been kissed går på TV3 ikväll. Weeii! Måste ses och måste spelas in den här gången!

Det var en gång..

Asså jag älskar verkligen  sånna här Phantasy-filmer. Finns det nåt bättre än att en fredag kväll krypa upp i framför tv:n och bara kasta sig in i äventyrens och sagarnas värld? Hipp Hipp Hora och andra verklighetsbacerade filmer kan ju kasta sig i väggen. Vill man se sånt är de ju bara att gå utanför dörren i stället. Nej, overkligt och fantasifullt ska det vara. Pirater, magi och hopplösa kärlekshistorier är det som får mig på fall. Gillar även sånt med riddare och prinsar & prinsessor. En av favoritfilmerna genom tiderna kommer förstårs alltid vara Sagon om ringen, har precis allting man kan drömma om att se på film. Annars är jag ju stor beundrare av bland annat Harry Potter -filmerna, Pirates of the Caribean och The three Musketeers. Snygga killar som slåss för freden och kärleken, det gillar jag. Just därför tycker jag Batman och Spiderman är ganska bra också. Sen får vi ju inte glömma sånna här gamla historier också, som Romeo & Julia, eller ännu äldre, King arthur är ju jätte bra också. Ikväll tänkte jag se den 3 timmar långa versionen om trollkarlen Merlin, den är hur bra som helst! Utspelar sig också under King Arthur - tiden, ni vet med svärdet i stenen och allt det där. En film jag skulle vilja se men inte sett är Tristan och Isolde, också en sån där typist kärleks-historia som dessvärre även den slutar olyckligt. Fast de spelar nog ingen roll hur den än slutar, jag ska se den och jag ska gråta endå.

För att visa lite vilka filmer de är jag menar har jag här samlat lite klipp från några av dom:

-Romeo & Juliet
- The Three musketeers
-Batman
- Merlin
- Tristan & Isolde
- King Arthur

Kvällens lyckopiller

image104

Det ska tydligen bli regn imorgon så passar på att smaska i mig sommargodiset idag ;). Dom har sålt ut jordgubbar billigt på hemköp så ja vet inte hur många liter jag ätit den här helgen. Till frukost ihop med naturell yoghurt, till efterätt med mjölk, eller som nu, bara för hand.
Jag hittade en missbildad gubbe, elva " ben" hade den, det tyckte jag var lite kul..:P

Beach 07?

Jag har fortfarande inte hittat den rätta bikinin, och det är endast 2 veckor kvar till klassresan nu. Måste ha en tills då, vägrar använda mina gamla. Det är så svårt när man som jag inte direkt är stolt över sin kropp. Är inte alls bekväm över att visa magen, men tänker knappast springa runt i baddräkt för de. Har här valt ut ett par stycken bikinis jag faktist skulle kunna tänka mig, från Ellos och HM.

image100image96
image97image98image99

Märks ganska tydligt vad jag är ute efter egentligen, hipster till trosorna och halsterneck till bh:n. Gillar designen bäst på den svarta, mönstret på den bruna och färgen på den röda. Så jag är ganska kluven vad det gäller dom här. När jag endå tittade runt lite upptäckte jag att de faktist finns endel riktigt snygga baddräkter, så de är kanske nåt att fundera på endå. Även om man inte får snyggaste brännan precis. Vore bra att ha nån.

Swing it deutschland!

Jag är riktigt imponerad över vad Tyskland hostat upp inför årets Eurovision song contest i år. Dom har ju verkligen varit urusla med att skicka in bra låtar dom senaste åren, 2005 var absolut den värsta någonsin. Och förra årets country bidrag var inte heller nå vidare. Men i år asså, wow! Jag får riktiga vinstvibbar här. Låten är  bara såå bra! Jag är egentligen inget för sån här jazz och swing musik men det här är helt underbart. Och han sjunger helt.. perfekt! Den verkar lite halvtrist i början men lyssna klart så märker ni hur underbar den är. Jag njuter, jag ler och knäpper häftigt fingrarna i takt me musiken, vilket är konstigt eftersom jag inte lärt mig det än..


Tyska har  aldrig varit så vackert  som nu och det får mig att bli riktigt stolt över mina helt bortkastade 4 års studier av språket. Jag fattar aldrig ett skit när min tyskalärare pratar på lektionerna men av de här förstår jag precis allt. De är så vackert att man tror de är franskt!

På tal om ESC så börjar det ju verkligen närma sig nu, inte mindre en en vecka kvar. Jag kommer därför mycket snart lista upp min topp 10 av favoriterna i år ;) håll utkik!

Vid klippans kant

image91
Jag må vara en storstads-människa i hjärta och själ, men på sommaren vill jag faktist bara vara på landet.  För en sommar utan dom där få 70 meterna till sjön skulle inte vara sommar för mig. Jag kan för allt i världen inte föreställa mig hur de är att tillbringa en sommar i stan, där man kanske måste ta buss för att få bada. Nej aldrig en sommar långt ifrån vatten, jag skulle inte klara det. Utan dom där uppiggande morgondoppen, utan alla fisketurer med pappa, utan vals på bryggan och utan att någonsin få se solnedgången spegla sig i vattnet. Eller att inte kunna springa direkt från bastun ner i vattnet och sen tvätta håret direkt i sjön på kvällarna. Skulle inte överleva sommaren utan det.
Jag var faktist ut en liten bit i vattnet igår, gick till knäna ungefär. Men de var kallt så jag ägnade kvällen åt fotografering istället, blev faktist endel bra. Värsta bra när man har autotagning på kameran så kan man ta bilder på sig själv.

-Och nej, jag har inte svart hår,  även fast det kan se ut så på dom flesta bilder.

Fortfarande en del kvar


( markerat rött = där jag varit)

Enligt en undersökning har jag varit i 4 % av världens alla länder. Det låter ohyggligt lite enligt mig som älskar att resa. Jag har alltså 96 % kvar att besöka av världen och har 80 % kvar av mitt liv. Hm, de blir lite körigt men de kan gå!

Se hur stor del av världen du varit i, här!

" You´r The one that i want! "

image88
Imorrn är det femtitalstema som gäller i skolan. Har hållit på att få panik dom senaste dagarna eftersom jag inte haft någonting att ha på mig. Vet inte hur många gånger jag kollat igenom filmen Grease för att få insperation, har  i alla fall inte haft dom rätta kläderna. Vita klockkjolar och små söta prickiga blusar är ingenting jag har hemma. Men i eftermiddag gjorde jag något jag inte trott jag att jag någonsin skulle göra, åkte  i panik efter kläder till en secand-hand affär.  Snacka om lyckat! Det bara kryllade av femtitals-kjolar i alla möjliga färger. Höll på att få riktigt beslutsångest där, fanns så många. Ingen kostade över 50 kronor heller så funderade på att köpa flera. Till slut bestämde jag mig för denna aprikos-färgade veckade midjekjol för 45 kronor. Tänkte först att jag bara skulle använda den imorgon men efter att ha traskat runt i den halva kvällen nu tror jag den kommer användas mer, är super förälskad!
I secand-hand affären slog jag även lös på en matchande sjal för 10 kronor. Har inte riktigt bestämt mig om jag ska knyta den runt midjan, runt halsen eller ha den i håret än. Håret tänker jag för övrigt locka upp i stora lockar och sen kanske knyta en slarvig hästsvans, får se. På fötterna sätter jag på mig ankelstrumpor och rosa ballerina. Sen är jag redo att färdas tillbaks till kära femti-talet! Hoppas jag får göra det flera gånger ;) börjar gilla den här stilen.


Nya dojjor

image82image83

Nu har jag gjort en riktig " cheap monday", eller cheap tuesday kanske de blir.. Jag har hur som helst fyndat på ordentligt. En affär sålde ut alla cheap monday jeans och skor för 100 kronor styck. Jag vet att cheap monday är ganska så ute för tillfället och att de inte alls är min stil. Men kunde inte låta bli. 200 spänn för 2 par skor liksom, det gillar jag! Dessutom behövde jag några att gå i och dom här är supersköna. Gillar färgen på dom vinröda mest men eftersom dom kan vara lite svåra att matcha ihop med andra kläder köpte jag ett par svarta också.
Lätt att jag kommer återvända till den här affären, shit va billigt de var. Jag köpte även en klänning för bara 69 kronor, hade sett en exakt likadan inne på H&M innan och den kosta 200, snacka kap! Dom hade även converse-skor för 350 och massa andra märkesgrejer billigt.


RSS 2.0