Flying the flag for United Kingdom

Som bekant så har jag ju en liten förkärlek till allt vad som har med Storbrittanien och London att göra, men vad det gäller Eusrovision song contest tycker jag det är dags att dom skärper till sig. Dom tar det inte på allvar längre. Det bor 50 miljoner människor i Storbrittanien och förra året var det  endast 1 miljon som kollade på ESC. Det bor 9 miljoner i Sverige, varav 4 miljoner kollade. Ni förstår vad jag menar. Visst minns vi alla " Love shine a light " med Katrina and the Waves som vann hela tävlingen 1997? Det var ett riktigt bidrag med riktig musik. Något vi inte sett från Storbrittanien på ett antal år. Förra året befann vi oss i skolan, och vart är vi i år? Jo på ett flygplan!


Jag måste erkänna.. Jag gillar det endå.. Förstår inte vad det är med den här låten som får mig att tycka om den så mycket. Kan vara det faktumet att jag vet att de kommer från England som gör mig så övertygad, eftersom jag har sådan respekt för det landet. Förutom den urkassa dansen så är koregrafin ganska snygg egentligen. Men det finns en hake, Plagiat! Jag har sagt det förut men nu menar jag allvar. Lyssna på det Här. Det är så likt det kan bli och nu riskerar Storbrittanien att bli diskade från tävlingen. Fast det är klart..Skulle dom över huvud taget bry sig?

Vid regnbågens slut

Okej, jag tror att jag seriöst har hittat den bästa hemsidan som finns på hela webben. TV-links. Det är rena guldgruvan, och det är gratis! Typ alla serier som har gått och går på tv finns här. Allt från Ugly-Betty till OC och Vänner. Helt perfekt! Behöver aldrig mer beskymra mig över att ha missat något avsnitt.
Men det är inte allt, på sidan kan man även se musikvideor och massvis av filmer. Det är bara att frossa på i kanske Kill Bill, Pirates of the carribean 2 , Rocky eller nåt tecknat som Madagascar. Det är bara att välja!
Själv tänkter jag trycka upp storskärmen och luta mig tillbaka till Lilja 4 Ever, har velat se den jätte länge!

Snygg till påsk

image38


Så skulle jag gå klädd i påsk om jag själv fick bestämma..

Klänning, topp, väska: Net-a-porter
Leggins, skor : Ellos
Halsband: KyssJohanna
Örhängen: Asos
Hårband: H&M

Jaaa! Äntligen!

Tack tack tack till snälla och superduktiga Amanda som har hjälpt mig fixa denna übersnygga nya layouten! Wow, vad nöjd jag är! Nu blir det dubbelt så roligt att blogga! På min alldeles egna, snygga och personliga blogg! Textstil och bilder har jag valt själv. Det är meningen att man med hjälp av bilderna ska förstå lite vad bloggen handlar om och vad jag gillar. Passade även på att i samma vända byta namn på bloggen.

Men alltså ett jätte tack till Amanda som slitit så med mig dom senaste dagarna. Otroligt att hon stod ut, men det blev ju ett bra resultat också.

Stor flicka


 Nu har jag varit 16 år i en vecka. Och lite skillnad är det faktist. Känns som jag har mer valmöjligheter i livet. Jag kan t.ex : gå in på en Idol-audition, tävla i melodifestivalen och  inte minst, övningsköra bil. Även fast alla dom där sakerna är något omöjliga för tillfället så känns det bra att veta att jag faktist kan om jag vill.
Något som känns ännu bättre är att om  51 veckor så är de bara ett år kvar tills jag fyller 18! Freeedom!


PS: Designen och bloggnamnet är bara tillfälligt. Titta in ikväll så ska du få se på riktiga grejer ;-) hihi!

Dolda lår i vår

kort kjol  l?ng kjol



image35   image36

Jag älskar trenderna den här våren. Nu är det inte kortkort som gäller längre. Vilket är perfekt för oss som inte direkt är "stolta" över våra lår. Jag har faktist slängt ut alla mina minishorts i jeans. Det är inte snyggt längre. Tänker istället köpa mängder av dessa  längre och mer lediga stypen av shorts. I grått, vitt, svart och jeans om jag hittar. Sen kan man ju matcha med hängslen eller svarta nylonstrumpor hur man vill. Det skulle ju aldrig ha funkat ihop med hotpants.
Kjol är nåt jag egentligen inte brukar använda. Brukar bara vara nåt jag drar över bikinin på sommaren. Men lätt att jag tänker strosa runt i dessa knälånga volang-skönheter i sommar och vår. Snyggt ihop med linne, blus och skjorta som man kan ha både innanför och utanför kjolen. Jag är typ förälskad i denna underbara skapalse! Alltid snyggast på festen med den på!

Bilderna är från AsosAcne & Net-a-porter.



 

Älgko mä kalv

Den absolut finaste dialekten i Sverige är nog värmlänskan. Om inte det, så är den iaf den trevligaste. Låter så mysigt på nåt sätt. Till och med svärord får en helt annan innebörd.
Som några kanske vet så har jag själv mina rötter i "ack Värmland du sköna." Min pappa kommer därifrån så jag har ju i princip halva släkten där.
Bröderna Dobermann ( inte släkt me mig) har nu släppt en skiva med låtar på bara värmlänska! Det är verkligen jätte kul att lyssna på. Skulle en stockholmare sätta på den så skulle han inte förstå nåt. Knappt så jag gör det. Av texten att dömma, inte svårt att förstå:


Min älghunn å din älghunn ränner baar på jaalan
Min älghunn å din älghunn lôfter int ens i faalan
Älgko, älgko, Älgko älgko mä ]kalv
Jaggumäj e tjock å fina e
Jaggumäj e fina e

Tett på hunn som ligger där, ligger där på backen
Ve skyggårn står e ko mä kalv å han löffter int ens på nacken
Älgko, älgko, Älgko älgko mä kalv
Jaggumäj e tjock å fina e
Jaggumäj e fina e

Hunn geck fram ett par tre steg, å sen kom han tebaka
Dä enda han drar väär utå ä fläskbeten å kaka
Älgko, älgko, Älgko älgko mä kalv
Jaggumäj e tjock å fina e
Jaggumäj e fina e

Älgko, älgko, Älgko älgko mä kalv
Jaggumäj e tjock å fina e
Jaggumäj e fina e

Taler öm Älgko, älgko, Älgko älgko mä kalv
Jaggumäj e tjock å fina e
Jaggumäj e fina e

Taler öm Älgko, älgko, Älgko älgko mä kalv
Jaggumäj e tjock å fina e
Jaggumäj e fina e

- Dätta va att en uttå bätterbetan dätta du
- Kan du int ta å blixter litt


" Säkert att det där var svenska?"


 


Ska jag?


image29Funderar starkt på om jag ska lämna tillbaka min melodifestivalen-2007-DVD. Det känns liksom lite onödigt.. Enligt Julia så har ju allting på DVD:n gått på tv och det har jag inspelat. Jag fick den i och för sig i födelsedagspresent, men det är endå 250 spänn på nåt jag redan har. Enda nackdelen är ju att  jag inte kan se den i mitt rum ( där jag bara har DVD:spelare). Jag vet ju också att redan i sommar kommer den finnas på Rea för bara 99 kr, och för dom där 250 kronorna får jag ju ihop till ena benet på ett par jeans faktist..:P
Nä, jag tror jag lämnar tillbaks den, det är inge kul när det inte är med något aldrig-tidigare-visat-material . Jag har ju kvittot kvar och förpackningen är obruten ,så det är ju helt lugnt på den punkten. Men känns lite som jag sviker melodifestivalen på nåt sätt.. jag sponsrar inte med nåt längre. Fast jag tror nog att Sveriges med populäraste tv-program skulle klara sig utan mina 250 kronor..

" Jag ljuger så bra"

Känner mig lite naughty här när jag sitter surfar och på nätet på lektionstid haha. Sitter och läser bloggar fast när en lärare går förbi trycker jag upp feministisktinitiativ.se och börjar mumla massa skit om kvinnornas rätt i samhället och att vi har det i so-arbete haha!
Bara några dagar kvar i skolan nu, gu va skönt! Och imorgon är det dags för nationellt prov igen, i engelska. Gillar det med nationella att alla i Sverige gör det samtidigt för då kan man diskutera provet med sina kompisar på msn sen.

Oj nu kommer läraren igen...here we go!
" Feministiskt initiativ är en ideell organisation, bestående av kvinnor och män som ..."


Vårjackor

Finns verkligen hur många som helst att välja på i vår. Trendigast sägs ju anoraken bli igen, men den går fett bort för mig. Som tur vad finns det massa andra att välja på. Har här nosat upp några riktiga favoriter :

1.432.image21
3.374.image20
5.426.image22
7.image288.jackeeet



Vilken väljer du?

Cropped jersey jacket large viewSjälv skulle jag gärna lägga vantarna på denna gråa skönhet. Passar perfekt till alla mina svarta kläder. Men tyvärr vill jag inte lägga  3500 spänn på en jacka jag säkert bara tröttnar på. Kan påpeka att nästan alla ovanstående jackor går på bra mycker fler än 3 tusenlappar. Men man kan ju drömma. Jag har fortfarande inte släppt drömmen om den perfekta skinnjackan. En svart med 4 fickor och resår i midjan. Jag har till och med börjat leta begagnade på blocket, tradera och på vinden.. Vill så gärna ha en! Men eftersom det ser ganska mörkt ut på den fronten måste jag tänka realistiskt och skulle därför tippa på att det blir den Här jag lägger mina pengar på i vår. Enkel och snygg till ett bra pris. Annars så har jag ju faktist redan en vit trendcoat och en blå vårkappa jag tycker om, men det är ju alltid kul med nåt nytt.


Jackorna kommer från Net-a-porter.com förutom 2:an som kommer från H&M.


Den är frisk!

Fick just meddlande från " Data-verkstan" att våran dator är lagad. - Pust! Det var inte hårddisken som hade kraschat utan bara modo-kortet som var tvungen att bytas ut. Så jag har alltså all min musik och alla mina bilder kvar. Vilken lättnad! Hade inte stått ut med den här antika skrothögen jag sitter vid mycket längre.
Tack snälla farbror dator-doktor!

PS: Det kanske kommer se ut lite konstigt här på bloggen med olika designer och så ett tag framöver men jag håller på och försöker renovera om lite..


Det här måste jag ju visa

Hm, det var ju länge jag kunde hålla mig borta... seg dator eller inte, jag måste blogga!

Har ju totalt glömt bort en sak! Min nya mello-2007-video ! Den blev ju klar för över en vecka sen och jag har totalt glömt bort att berätta! Jag vet inte om jag är fullt lika nöjd med denna som med den förra jag gjorde. Men då hade jag ju typ den mest passande och bästa av alla låtar schlager-låtar och det känns inte så kul att använda samma. Tog därför Christer Björkmans låt " imorgon är en annan dag" eftersom ja, det var typ mottot under årets festival. Så det blev ganska bra endå. Kolla och döm själv på länken nedan:
Melodifestivalen 2007 - imorgon är en annan dag
Stort tack till underbara Marielle som hade tålamodet och orken att fixa fram alla videoklipp till mig! Hade inte gått utan dig!

I Torsdags eftermiddag hölls den traditionella Almbytalangen på min skola. I år har dom lagt ut hela showen på Youtube.com, kul! Och eftersom två av mina vänner och klasskamrater var med i det vinnande bidraget i år måste jag ju länka till just deras nummer här: Vinnarna Almbytalangen 2007 - School of Rock
Stor applåd till duktiga Emma och Beatrice ( som sjunger) och resten av bandet! Lycka till med att representera Almby på Kultkuppen nu ;)

Sådär, nu har jag skrivit mitt 100:e inlägg här på bloggen, Wuhu! ( Och öhm.. lägg gärna märke till att åldern på min personliga info har ändrats...)

Data-problem

Känner mig så lagom hipp nu när jag sitter här och skriver vid en gammal Windows 98. Var tvungen att koppla in gamla datorn nu när den riktiga har gått sönder. Den bara dog här för några dagar sen ( det är därför jag inte skrivit nåt). Är skitorolig för att det är hårddisken som har kraschat, är det de vet jag inte vad jag gör. Har halva mitt liv på datorn liksom. Flera timmars jobb med filmer och uppsatser, plus bilder och minnen sen många år tillbaka. Inte så kul om jag förlorar allt det. Har ingen backup på det eller nånting. Det är bara att hålla tummarna för att det inte är hårddisken det är fel på nu!
Kommer nog inte skriva så mycket dom närmsta dagarna, det är liksom inte så kul att sitta vid en dator där det tar en kvart för att få upp internet. Men skriva kommer jag göra, skulle jag aldrig klara mig utan det i hela 2 veckor eller vad det kommer ta att få den riktiga datorn tillbaks.

Vill inte tänka på vilken tid det kommer ta att publicera det här nu...


The Ark blir fotomodeller



Nu är det jag som måste säga Ola-la! Det här är hett! Det här är också dagens stora samtalsämne! Carola har gjort det, Darin har gjort det, och genom en kyss gjorde Marie Serneholt det tillsammans Andreas Wilson. Reklam för kändisbesatta modekedjan MQ. Jag tycker det är ganska kul att dom den här gången har valt vinnarna från Melodifestivalen som modeller. Även fast jag tycker det där med att alltid ha kändismodeller är en ganska löjlig kampanj. Undrar om dom svenska kändisarna börjar tycka det är en ära att få vara modell för MQ, eller får dom bara bra betalt? Reklam-filmen hade premiär igår men jag har tyvärr inte sett den än. Ska fortsätta hålla ögonen öppna!
Bilderna är från SalongK


Pirates of the caribbean - The world´s end. Trailern

Julen 2003 gick jag med en kompis på bio, och såg filmen " Pirates of the Caribbean - The curse of the black pearl ". Efter den kvällen, dyrkade jag pirater, läste jag ävertyrsböcker, ville jag bli skådis och framför allt, var jag evigt förälskad i Orlando Bloom. Eller ja, för dom näst kommande 2 åren i alla fall. Nu har jag faktist kommit över honom helt, eller jag tror själv att jag har det. Fast okej, jag har fortfarande väldigt svårt att sitta still så fort han syns på tv-rutan och nåt fånigt léende dyker då upp i ansiktet på mig. Det skar faktist lite grann när jag i höstas till slut tog ner alla mina afficher på honom också. En sitter fortfarande kvar, men jag kysser den faktist inte gonatt varje kväll längre...hehe.. mobba mig inte nu!
Aja, tillbaks till Caribien. Jag tror det var förra året som den andra filmen hade biopremiär. Men den missade jag faktist att se. Fick den på DVD i julklapp istället. Har bara sett den en gång.. tyckte inte den var så bra. Men vad kan man förvänta sig av uppföljare? Vart lite småchockad av det plötsliga slutet. Så jag är ju tvungen att se Tredje filmen nu. Bara att hoppas på att den är bättre, av trailern att dömma verkar den helt okej.



 Ganska spännande eller hur?
Jag vet tyvärr inte när den har premiär men hoppas på i sommar! Längre kan jag inte vänta!

Plugg!

Har just gett mig själv 20 minuters paus från pluggandet. Det går inte att koncentrera sig när man vet att man inte skrivit någonting i bloggen idag haha!
Jag gillar ju egentligen inte att skriva om skola och läxor och sånt i bloggen men jag bara måste få beklaga mig någonstans nu. Det vart ingen fridfull helg precis. Var tvungen att skriva en uppsats till engelskan, jobba ikapp flera kapitel i matteboken, öva inför Kemiprovet OCH Fysikprovet. Asså jag hatar NO-ämnena.. fattar absolut ingenting. Spelar ingen roll att jag legat och läst i fysikboken 2 timmar i sträck nu. Det sätter sig liksom inte!
Kemi-provet jag gjorde tidigare idag gick väl ganska bra endå. Men det var lätt och det visste jag om. Det blir värre med fysiken imorgon. Fysik är faktist det enda ämnet jag nöjer mig med bara ett G i. Något högre är jag faktist inte värd, tror inte direkt jag kommer gå miste om något jobb i framtiden bara för att jag hade bara G i fysik i grundskolan liksom.

Jag har nu iaf börjat komma ikapp lite grann i skolan. Hade inte missat så fasligt mycket under min sjuka vecka. Men det är så tråkigt i skolan nu för vi håller på med massa grupparbeten och det gillar jag inte. Vill helst jobba självständigt, eller "induviduellt" som är så roligt att säga snabbt ;P.
Skönt att man är ledig på fredag i alla fall. Och på torsdag är det bara halvdag ( Yes, då missar jag Kemin! ). Sen är det bara en vecka kvar tills underbara efterlängtade Påsklov!

Ojoj.. nu är det bara 2 minuter kvar av pausen, har jag tur hinner jag ta ett glas vatten.
Tjo!

Därför vill jag ha sommar

Jag vet inte hur många jag den senaste veckan hört säga " Jag vill ha sommar, NU! " . Och vet ni vad? Det vill jag me!
När jag hör ordet sommar börjar jag tänka på mycket saker, och då är det inte bad, glass och lov som många andra säkert först skulle komma på. I vanlig ordning drömmer jag mig direkt bort, bort ifrån Örebro, bort till platser som verkligen betyder nåt. Platser där jag kan vara mig själv, där jag är glad, där jag kan slappna av, där jag trivs, där sommaren är som bäst för mig.
Tänkte lägga upp lite bilder ( tryck för att se större) från dom här Speciella platserna. Under tiden jag gör det lyssnar jag på Sonjas mellobidrag " För att du finns " . En helt underbar sommarlåt!

Stockholm
Någon förvånad? Men Stockholm är verkligen gudomligt vackert på sommaren! Särskilt strandvägen som jag har på bilden här. Med dom gröna träden som går så fint ihop med dom vita båtarna och den klarblå mälaren. ( Bild : Jag, 2006 )


Böda Strand, Öland
Det här stället har jag åkt till så länge jag kan minnas. Dom har en av dom absolut vackraste och längsta sandstranden i hela Sverige. Campingen vi brukar bo på där är också väldigt mysigt. På bilden är det den lilla stigen man går på väg till stranden ( Bild: Jag, 2005)


Råå & Helsingborg
Utanför favoritstad nummer 2 , ligger den lilla orten Råå. Även där brukar jag campa. Det är nåt otroligt mysigt med dom små husen och dom smala gatorna. Anledningen till att jag tycker om Helsingborg så mycket ligger nog lite i att Fredriksdalsteater råkar ligga just där :P ( Bild : Råå Hamn bruphoto )


Hultsjön
Det här är nog endå platsen som betyder allra mest! Här växte jag upp. Här har jag spenderat varenda sommar i 15 år. Det är vid den här sjön och i den här lilla byn min älskade sommarstuga ligger. Det här är kärlek för mig. Lämnar aldrig! ( Bild : Jag, 2006)

Fredriksdal
Ja, här har vi de. Mitt älskade Fredriksdal. Det är egentligen som en stor trädgårn. Med en liten gammal by i. Och så ett muséum och så självklart, teatern. Jag har var där senast i somras. Fast då tyvärr inte och såg någon pjäs. men det var underbart att iaf få vara där. ( Bild: Fredriksdal.se )

Bomsta Baden
Det här är också en camping. Och anledning till varför jag håller av det här stället så mycket är för att mina farföräldrar är långtidscampare där och vi har sen flera år tillbaka åkt dit. Stranden är helt underbart fin och vattnet är alldeles klart! ( Bild: Bomsta-baden.se )


Det här är alltså bara några av alla dom ställen jag har som Måste att besöka i Sverige under sommaren. Förövrigt gillar jag nästan alla platser i Skåne. Och så västkusten förstårs. Dalarna är fint på sommaren också.. och Jämtland gillar jag med..och Göteborg får jag ju inte glömma! 
..När jag tänker efter så är Sverige ett otroligt vackert land.. faktist..

Seriösa melodifestivalen

Jag kom på en sak när jag kollade på Let´s Dance i fredags. Som alla vet så har ju Lasse Brandeby hållt sig kvar ovanligt länge. Varför? Det är ju inte för att han har talang liksom, det är ju bara folk som vill förstöra ett bra program som ringer och röstar. För man ska väl egentligen rösta på den som är bäst? Det var likadant med Peppe Eng förra året, han kunde ju ingenting med lyckades endå vara kvar jätte länge. Så länge så att dom som förtjänar att vara kvar åker ut i stället.
Det är inte bara i Let´s Dance det här har inträffat. Någon som minns falsksjungande Stina från Idol 2004? Hur sjutton kunde hon komma 5:a?! Eller Jens från 2005? Han kom ju typ 4:a. Man undrar ju vad det är för folk som röstar på sånna här icke-talanger. Är det deras farmor som lägger ner en hel förmögenhet varje vecka eller är det bara folk som vill förstöra eller röstar efter deras utséende?
Det är så skönt att man slipper det här i Melodifestivalen. Tänk er till exempel att Addis Black Widow hade gått vidare direkt till final. Att folk som bara vill förstöra skulle rösta vidare dom sämsta bidragen. Men det här händer inte i vårat mest älskade tv-program. Vi tar det mer på allvar. Vi röstar med hjärna, känsla och framför allt, hjärta ♥.


Grattis syster

Då var det dags igen, mars, och halva Sverige firar födelsedag. Bara under den här helgen fyller min lillasyster, min farfar och min kompis år. Det blir väldigt mycket tårta och väldigt lite tid till pluggande. Och då ska vi inte tala om veckan som kommer därpå.
Men idag är det alltså systerysters tur. Kan inte fatta att hon redan fyller 13! Så gammal var ju jag förra veckan känns det som. Tiden går så fort! Ena stunden är hon den där lilla störande ungen som vill att jag ska vara med och leka med gosedjuren och så helt plötsligt har hon blivit tonåring som blonderar håret, smäller i dörrar och spenderar evigheter i telefon. Nu kan hon heller inte hålla fingrarna borta från mitt smink eller min plattång längre. Men värst av allt är ju att ungen håller på att bli längre än mig också! Det är ju rena skammen att vara kortare än sitt småsyskon. Enda fördelen med att hon växer ikapp mig är ju att man kan lånbyta kläder av varandra. Fast det spricker ju i att vi har helt olika klädstil förstårs. Kan ärligt talat inte komma på någonting jag har gemensamt med min syster.

  • Hon är djurälskare, jag vet inte vad som är fram och bak på en ko.
  • Hon vill spendera sin framtid i ett hus långt ute på landet,  jag drömmer om en etta i centrala storstan.
  • Jag har koll på saker för ett helt år frammåt, hon vet inte vad det är för dag imorgon.
  • Hon springer på stan flera gånger i veckan, jag ( örebro-hatare) har inte varit där på 2 månader.
  • Jag rabblar upp gatorna i London som rinnande vatten, hon har just lärt sig vad gatan vi bor på heter.
  • Hennes rum är lika rent som en hotellsvit, mitt rum som en soptipp.
  • Hon klär sig i Converse och mönstrad anorak, jag föredrar läderstövlar och skinnkappa.
  • Hon umgås med killarna i sin klass, själv måste jag byta stad för att träffa på någon jag anser god nog.
  • Jag är tidspessimist, hon är tidsoptimist.
  • Jag är brunett, hon är blondin.

Ni förstår vad jag menar. Fast vi kan endå vara lika på det sättet att vi tänker lika. Eller hon tänker på det sättet jag gjorde när jag var så gammal. Men eftersom jag nu kallar henne tankspridd och dum i huvudet  är det något jag aldrig skulle erkänna.


Nedräkningslista

Tio första:
Första bästa kompis:
Louise, som jag helt tappat kontakt med nu.
Första bil: Har ingen jag själv men den första familjen hade var en blå Saab.
Första kärlek: Oj hemligt hemligt. Har fortfarande inte riktigt kommit över honom..
Första husdjur: Gulsfisken..
Första semester: Kanarieöarna,  när jag var 5.
Första jobb: Har inte haft något riktigt men brukar vara lite på mammas..
Första köpta skiva: Typ Hits for Kids eller nåt antar jag..
Första riktiga kyss: Vet inte om jag någon såkallad " Riktig"
Första piercing: öronen
Första konsert: Rhapsody in Rock

Nio sista:

Sista alkoholdrycken: Dricker ej
Sista bilfärd: Till farbror doktorn förra veckan..
Sista filmen du såg: Änglagård
Sista bubbelbadet: Några veckor sen tror jag
Sista spelade cd: Absolut 80:tal
Sista gången du grät: 2 veckor sen
Sista måltiden: tacopajen på hemkunskapen idag

Åtta har du nånsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar?
nej
Blivit arresterad? nej
Blivit kär vid första ögonkastet? ja
Varit på tv? Ja..
Fått ditt hjärta krossat? inte krossat, men sårat
Sagt att du älskar någon utan att mena det? nej
Haft ett one night stand? Nej!
Busringt till nån? he he he...

Sju saker du har på dig:
Nylonstrumpor
Midjekjol
Skjorta
Strumpor
Klocka
Örhängen
Kofta

Sex saker du aldrig skulle:
Säga till någon?
- Jag hatar dig
Äta? Typ en mask eller nåt..
Dricka? någon giftig kemikalie
Hålla i handen? en giftorm
Vilja möta?  samma svar som på förra
Klara dig utan? Datorn haha:P nä men de finns massa saker

Fem saker du är livrädd för:
Bli levande begravd
Förlora någon jag älskar
Bli torterad eller misshandlad
Bli känd
Någon jag känner försvinner för gott

Fyra personer som:
Du helst pratar med?
Stephanie
Är lik dig till Utseéndet? Syssling Sandra
Är lik dig till sättet? Filippa
Du har kännt länge? Emilia

Tre val:
Svart eller vit? svart
Sommar eller vinter? Sommar
Choklad eller chips? Choklad

Två saker att göra innan du dör:
Upptäcka världen
Vara lyckligt förälskad

En sak du ångrar:
Mina svar på den här listan..:P
Nä men jag vet inte, det är så mycket!

Trevliga Karlavagnen

Det har börjat bli som en vana, att jag varje kväll innan jag somnar, slår på radion och ändrar över till P4 direkt. Det trodde jag aldrig. Jag har alltid total dissat både P3 och P4 för jag har varit övertygad att ingen under 50 lyssnat på dom kanalerna.
Förut om kvällarna brukade jag alltid ligga och lyssna till musik från RixFM eller Mix-Megapol men nu har jag märkt att jag slappnar av mycket bättre till prat. Så numera går jag i min farmors fotspår och slår över till P4:s Karlavagnen varje kväll istället. Det här verkligen supermysigt att lyssna på innan man somnar. Bäst är Onsdag-kvällar då Lisa Syrén sitter i studion, jag älskar hennes röst! Det är nytt samtalsämne varje kväll och sen är det folk som ringer in och säger vad dom tycker och så diskuterar dom det. Oj va gammal jag känner mig, det där lät faktist jätte trist. Men okej, det är ingenting jag skulle sätta på och lyssna på när jag kommer hem från skolan för då har jag tusen andra saker för mig. Men när man ligger där ensam i sin säng och det är alldeles tyst och mörkt i hela huset, då är det ett riktigt lyckopiller! Bra musik spelar dom också. Men det roligaste är nog alla intressanta människor som ringer in från överallt i Sverige. Man får höra många olika åsikter och dialekter. Igår var det en skånsktalande homosexuell HIV-smittat lastbilschaufför som ringde in och pratade, det tyckte jag var kul att lyssna på..
Så har ni svårt för att somna ikväll och klockan är mellan elva och tolv så är det bara ett litet förslag att slå på radion och lyssna på just Karlavagnen.
Eller också är ni unga så länge ni kan genom att låta bli. :P För min del är det nog redan försent och det  fattas väl bara att jag ska börja lösa Melodikrysset och titta på Antikrundan också..

Feberfri

 Usch va trött jag är på äckliga hostmedeciner, osväljbara tabletter och händelselösa hemma-dagar. Det var nästan ett nöje att få gå till skolan imorse . När jag sen märkte hur mycket jag missat och måste jobba ikapp längtade genast  hem till sängen igen. Aja, det är bara att kämpa på. Imorgon är det Litteratur-historia-prov som gäller. Känns ganska bra inför det, har pluggat en timme nu och visst går det alltid lättare att lära in nånting som faktist är lite intressant. Då är det värre med fysik och kemi proven jag måste ta mig itu med nästa vecka. Jag är verkligen sämst när det gäller NO-ämnen.
Skönt att det bara är 4 dagars skola nästa vecka också, är nämligen ledig på fredan, vilket passande nog visar sig vara min födelsedag. Så jag kan lugnt, utan att skolka, låsa in mig i garderoben och låtsas att jag inte existerar. Fast i år får jag nog endå ta mig en tur ut ur garderoben för såg på tv-reklamen nyss att Melodifestivalen 2007 släpps på DVD just den dagen, och enligt tradition ska den ju inköpas på premiärdagen.

Jag har under hela eftermiddan suttit som klistrad framför dataskärmen och pysslat i Windows-Movie-Maker. Det är ju så kul! Jag är helt fast i det där just nu. Mina över tusen bilder och filmer jag har på datan mixar jag med musik jag gillar och gör mina egna små filmer och videor med. Sen på kvällen har jag filmvisning för hela familjen haha! Min vän Marielle håller fortfarande på att skaffa material till MF-videon-2007, men förhoppningsvis kan jag börja jobba på den nästa vecka. Längtar så!

Nu ska jag gå och pilla i mig en sån där stor tablett igen och sen läsa lite till inför provet. Go kväll!


Underbara Melodifestival


image58

Words, I like to shake 'em
Words, I like to break 'em
Shake 'em from my troubles of mind
And you turn up your nose and say joke is supposed
But baby, I'm the worrying kind


Den kvällen


Trevligare än midsommarafton, glammigare än Nyårsafton och mer överaskande än sin egen födelsedag. Kvällen är här, Melodifestivalfinalen. Och jag sitter här och känner mig som allt annat än någon glammdrottning. Är bara glad just nu att Nanne inte gick till final för min huvudvärk är på högsta grad endå. Kommer därför inte skriva så mycket den här gången heller. Vill bara önska alla en riktigt trevlig schlagerkväll!
Jag har faktist inga som helst förväntningar eller tippningar inför ikväll, och det är superskönt. Det får gå som det går helt enkelt. Finns ingen låt eller artist jag direkt hatar precis.
I år ska tydligen Jurygruppernas poäng presenteras av olika Schlagerstjärnor vilket ska bli otroligt spännande. Kan det vara Martin Stenmarck som representerar Örebro tro? Och kanske Carola för Stockholm? Nej just ja, inga förväntningar var det.

image56
Kvällens förberedelser.
Hemma-gjord chokladpudding ska avnjutas med jordgubbar, stjärnströssel och sen självklart, cidern till.
Schlager-klick är noga inläst.

l?nk
Må bästa låt vinna!

Jag är inte död

Bara nästan..  jag har inte tagit mig ur sängen på flera dagar. Influensan har drabbat mig den här gången. Tror att man helt seriöst skulle kunna steka ägg på min panna. Och mina hostningar har hållt helt huset vakna. Ska inte gå in på fler detaljer nu. Borde egentligen inte sitta här framför, enligt mitt snurrande huvud, tre dataskärmar. Men kände att jag måste skriva nåt så folk inte tror jag glömt eller nåt. Hoppas bara att  bloggen har återhämtat sig så att de funkar att publicera, annars får vi nog ta och sjukskriva oss båda två..
Jag orkar verkligen inte sitta här något mer nu, det här knapprande på tangentbordet ger mig bara ännu mer huvudvärk.
Ska gå och lägga mig och fortsätta droga alvedon och tusen andra medeciner..Måste vara friskt på Lördag!

Stasse & Jeerk på TV ikväll!

Lucky Lucky Lucky!!
Shit vilken tur jag har. Av en slump var jag först inne på Anastasios Soulis hemsida och läste i gästboken där att han ska vara med i " Klick" på Aftonbladets tv ikväll. Och sen var jag inne på Jeerks hemsida och läste i deras GB att dom ska uppträda på Let´s Dance. Snacka om lyckad tv-kväll det kommer bli! Och det har endå inget med Melodifestivalen att göra! Guu va glad jag är! Hoppas bara att det här inte är några rykten nu utan sant, jag ska hur som helst spela in allt!

En till musikvideo?

Det är fortfarande lika kul att gå in på Youtube.com och se hur visningssiffrorna för min Melodifestivalen-2006-medlen-Värsta-schlager-video bara ökar!  Jätte kul att så många har sett den, hade jag vetat det när jag gjorde den hade jag nog ansträngt mig en aning mer. Ska jag vara ärlig så var jag inte riktigt nöjd med resultatet när jag var klar. Men efter allt beröm och äran att få den länkad på Julias blogg så är jag lite stolt. Videon har nu haft hela 22 630 visningar. Så det måste ju nästan vara 20 000 Olika personer som har sett den, det känns otroligt mycket, för mig i alla fall. Har inget minne av att någonting jag gjort setts av så många människor. Kunde inte låta bli att ta fram miniräknaren och dividera 20 000 på Nio miljoner. Kom då fram till att 0.002 procent av Svenska befolkningen har sett videon, vilket inte känns fullt lika imponerande..

Se videon Här

Just nu kliar det nåt rejält i fingrarna på att sätta igång ett nytt projekt. En till video, fast över 2007:s låtar. Alla uppträdanden finns ju ute nu, frågan är bara vilken låt jag ska använda som bakrund. Har funderat lite på om jag ska ta " Aldrig ska jag sluta älska dig" från när Helena Bergström sjunger den i Livet är en schlager. Skulle ju passa ganska bra, särskilt vid tanke på hur många ballader det har varit med och gått bra för i år. Jag tror faktist jag ska satsa på att göra en till liten film, det är ju nåt otroligt kul! Hoppas bara att otroligt flitiga Marielle ställer upp och hjälper mig den här gången också då. Hon slet som en varg sisst med att fixa fram alla videor till mig, hela 2 veckor tog det oss att färdigställa allt. Så börjar jag nu kanske den blir klar till precis efter finalen. Håll ögonen öppna!


RSS 2.0