Skaru haka på ti kungsan å´ tjacka en vurre?

Det kallas  Stockholmska.
Jag vet inte vad man ska jämföra den dialekten med, eller det är ju egentligen ingen dialekt. Stockholmarna själva tycker ju att dom pratar " normalt" och på flesta hörs det inte så mycket heller. Men när man kommer in i centrum av stan och stöter på en riktig nollåtta, och han sen bryter ut i riktig stockholmska, då kan man inte hålla sig för skratt. Det låter så snobbigt och samtidigt gnälligt på nåt sätt, i vissa utal kan det till och med låta lite som dom försöker sig på amerikansk brytning.
En kändis jag kom på som pratar riktig stockholmska är Magnus Uggla. Tänkte jag på när jag hörde honom prata i nöjesnytt i fredags. Kanske får man någon mer kommentar när han uppträder i Andra-chansen på Lördag, lyssna då i så fall!


Tänkte dra en liten snabbkurs i just Stockholmska här. Orden och citaten kommer från Telefonkatalogen, Adde Malmberg och Filippa.
Först och främst, som stockholmare behöver man aldrig ha något exakt svar på frågor. Antingen så frågar man tillbaks med ett " Dåra?" eller också svarar man bara med ett " Typ..". Inget krångel här inte.


Här följer några stockholmska ord, översatta så man förstår.

Värdo = Värdelös
Stolpskott = Anskrämlig kvinna
Parra = Pengar
Hemsa = Hemsida
Kröka = Supa sig full och spy i en buske
Blada = Sticka iväg
Lipa = Räcka ut tungan
Keff = Dålig
Donken = Mc Donalds
Stekare = Framgångsrik typ
Lax = Tusenlapp
Tjabba = Umgås
Glajer = Solglasögon
Pynta = Betala
Gitta = Sticka
Halabolo = Oväsen
Pluska = Plånbok
Dra järnet = Ge sig iväg hastigt
Sitta lite tajt = Vara upptagen
Ti/ Te = Till
 Å = Och
Barre = Lägenhet
Tjacka = Köpa, skaffa
Flukta = Titta
Vurre = Korv
Korvmojen = Korvkiosken
Yxi = Otrevlig

Normal svenska va? Dom borde för sjutton få ett eget lexikon..

Dom här fraserna blir min glosläxa den här veckan. Kan ju komma till användning.


Sthlm makes me go in Black´n White

kläder

Det blev mycket shopping i Stockholm, som vanligt då. Kul att det har blivit så modernt med Svart och Vitt igen, älskar att matcha dom, - egentligen ganska trista, färgerna. Vit är en färg jag förut inte tyckt att jag passat i men till svart funkar det. Alla färger passar ju med svart, just därför är jag så nöjd med att jag nu både har svarta jeans, svart klänning och svart kjol. Alla mina tröjor matchar till.
Jösses vad jag fick jaga för att hitta den midjehöga kjolen ( till vänster i bild), det finns ju precis överallt men jag lägger inte gärna ner över 500:lappen för en kjol som jag troligtvis inte kommer använda så många gånger. Det slutade med att jag hittade en på H&M. Skumt för jag hittar aldrig någonting där annars. Och så går jag in och hittar både klänning, kjol och topp som passar. Jätte kul, för på H&M benkommer man ju alltid undan med riktigt bra priser. Kunde inte låta bli att lägga vantarna på ett par benvärmare där också, och tror det är dom jag är mest nöjd med. Funkar till allt! Att dra på över jeansen, ha som extra strumpa i kängorna. Allra snyggast är när man har kort kjol och drar upp dom till precis över knäna. Svarta nylonstrumpor under det ( gärna med nåt mönster i ) och sen någon snygg topp upptill så har man värsta Partylooken.


På Fredan kom vi hem med inte mindre än 10 kassar, och då ägnades även lördagen efter åt shopping, pust! Redan på Torsdagen gjorde jag lite fynd på smycken från Ur & Penn, ett par pärlörhängen och en superfin ring ( syns på bilden till vänster där uppe) för endast 30 kronor. Sånna priser gör mig glad!
Fyndade även lite på Gina tricot dagen efter. Försöker undvika den affären i vanliga fall men när det blir rea på snygga kläder kan jag inte låta bli. Kunde absolut inte låta bli den otroligt mysiga gråa koftan som jag har på mig till höger däruppe. Köpte den i extra stor storlek för att ha något att krypa in i.

Ja, såhär som på bilden till vänster, ser det ut efter att jag har provat kläder här hemma. Så kan det även se ut på mornar då jag får lite panik och inte kan bestämma vad jag ska ha på mig. Alltid lika trevligt att komma hem efter skolan och städa undan allt. Vilket jag nog måste gå och göra nu..

Carpe Diem ♥


Mediaspaning

Det blev som vanligt i Stockholm många långa promenader. Kameran var med hela tiden och av någon anledning så kom den upp varenda gång jag såg någon logga. Haha vet inte varför men märkte nu när jag kom hem hur mycket jag fått med inom tv/radio/tidnings världen. Det närmaste jag kom en kändis den här gången var  Let´s Dance - bilen som stod ute på våran gata på lördagmorgonen.
( Tryck på bilderna för att se dom större)

 

- Här håller Dagens Nyheter till..





-Precis brevid Expressen 



-Svt-huset ligger på Östermalm, precis som Tiffany var jag där och spanade med ;)





-Även Sveriges Radio låg där




-Strax bakom låg kaknestornet



-Let´s Dance bilen, vem åker runt i denna tro?




-Såg även Coca-cola
loggan, precis vid söder.




Bättre sent än aldrig

Känner mig grymt efter med att blogga om Melodifestivalen del 4 nu. Men vad ska man göra? Igår hade jag ingen ork och absolut ingen tid, och innan så var jag som bekant i Stockholm och där får man klara sig utan både dator och internet och blogg. Höll på att bli tokig efter att jag hört låtarna på radion. Ville veta vad alla andra tyckte. Funderade starkt på att skicka sms till alla mina schlagervänner och höra efter men jag lät bli. Kanske kunde vara bra för mig att för en gångs skull se festivalen med min egna uppfattningen. Det blev inte riktigt så, dagen efter sprang jag genast till en Seven-eleven affär för att läsa vad kvällsposten tyckte. Men vad tyckte jag då?
Jag tror att jag redan innan hade bestämt mig för att jag skulle gilla After Darks låt, efter succén från 2004. Årets låt kom inte i närheten av La dolce vita -nivån men endå älskade jag låten. Satt till en början och bara fnittrade för mig själv, sen i slutet stod jag upp och bara sjöng med! Fast jag sjunger " Na na na tar saken i egna händer, na na na gör som dom på tv gör.." Det var nog också så jag gick och sjöng hela dagen efter med. För att det inte skulle uppstå några missuppfattningar..


Andreas Johnsons låt gillade jag inte alls från början, satt och väntade på en bra refräng hela tiden men tyckte aldrig den kom. Efter att ha hört låten en gång till sen blev den lite bättre och tredje gången satt den. Så nu är det den jag går och nynnar på, även om jag inte kan nånting mer än a little bit..

Blev  ganska nöjd med resultatet till slut, även om jag hade velat After Dark direkt till final så känns det helt lugnt. Har lyssnat ett par gånger på Sarah Dawn Finers "I remember love" och börjat gilla den också. Kände när jag hörde den första gången hur trött jag var på balladerna. Nu är det hela 3 stycken i final och det kommer troligtvis bli en till när Sonya går vidare från AC. Sen får de absolut räcka. Vill ju inte sitta och böla sig igenom hela finalen.


Hemma igen

Sådär, då är man hemma i vanliga tråkiga, gråa Örebro. Saknar Stockholm så det gör ont, jag avundas verkligen människorna som får bo där året om.


Har hur mycket som helst jag måste skriva om här, men hinner inte ikväll tyvärr. Men jag lovar att det kommer komma uppdateringar hela veckan, med start imorgon.

Carpe Diem ♥


Nu bär det av till..

skylt..Huvfudstaden. Äntligen! Känns som evigheter sen jag besökte underbara, söta, fina ,sagolika, fantasisk vackra Stockholm! Tror jag helt seriöst är kär i den staden ( - ja vet, jag är kär i mycket..),skulle inte överleva om jag inte fick åka dit lite då och då. Precis som andra behöver mat, behöver jag Stockholm. Det lyser upp min vardag. Det spelar ingen roll hur surt och trist livet kan vara ibland, vet jag att jag snart ska få åka till stockholm, då känns livet lättare. Och när man med bil har tagit sig igenom alla förorter, när man åker på den stora bron och ser alla höghus och stora reklampelare, då svävar jag som på små rosa moln..

Sisst vi åkte dit så blev det vääldigt många rosa moln, för då satt vi nämligen i bilkö i 4 tittar... 4 Timmar för att åka 2.5 kilometer!! Det var inte klokt. Det tog oss alltså totalt 6 timmar från Örebro och in till Stockholm city. Det är en halv dag! Men vi hade tur endå, läste i tidningen dagen efter att folk hade suttit 11 timmar. Läste också att folk helt seriöst hade använt vägarna som toalett. Vi blev som tur var inga vittnen till detta.

Lägger in lite pop-up bilder som jag själv tagit i Stockholm, kanske att någon då förstår min besatthet...

1.  2. 3.   4.

1. Så ser dom fina lägenheterna ut på Östermalm.
2. Den fina parken utanför Stadshuset, underbar utsikt!
3. Båt på väg ut till Fjäderholmarna
4. Utsikten från bron som leder till Djurgården, Strandvägen i centrum.

Vet inte hur jag ska överleva utan att kunna blogga på hela 4 dagar! Får ta med penna och block och anteckna allt jag kommer på, sen får jag ta igen de på Söndag. Vill ju skriva om Melodifestivalen också. Kommer kännas värsta efter,  utan den blekaste aning om vad alla andra tyckt om låtarna.

Så redan här och nu ska jag skriva vad jag tycker och tror.
 Dom här följande hoppas och tror jag faktist kommer gå till Final och  A-C:

Andreas Johnsson
After Dark
Sanna Nielsen
Magnus Uggla

Exakt vem som går vart vet jag inte, men hoppas på att Andreas Johnson och After Dark går direkt till final.
Någon som jag verkligen inte ser fram emot att se är Caroline af Ugglas, asså jag tål inte den tjejen. Tycker bara hon är mycket liksom! Bara för att jag tycker det  nu så skräller hon säkert och går vidare..
Förutom i Göteborg så har typ ingen jag hejat på gått vidare. Kanske borde börja fundera på att påverka lite genom att rösta..
Synd att inte själva finalen är nu medan jag är i sthlm, skulle vara kul att se om det är något annorlunda på stan under dagen med stort D. Och eftersom jag där bara bor några kvarter från Stureplan så kunde man ju kila dit och kolla om det är så långa köer som det ryktas om. Eller varför inte bara se när limosinen kommer körande med vinnaren, vem det nu kan vara..

Jag gör ett riktigt långt inlägg här nu, för att slippa åka iväg med dåligt samvete. Utan nu har ni att roa er ett tag här :) Medan jag är och roar mig i finaste stockholm ( - Någon som har missat att jag gillar den staden?) Den här gången har jag planer på att åter igen ta mig en tur till Globen och ge den en stooor kram! Sen måste jag nog uppdatera garderoben lite, skulle vilja upptäcka lite nya affärer, kanske på Södermalm? Är så himla trött på Drottninggatan. Och plattan är jag inte heller särskilt förtjust i.
Jag kanske får göra en tripp alá "Tiffany HippHipp Persson":



Om klippet inte funkar att se, tryck Här för att kolla.


Nu måste jag gå och packa, får inte glömma att lägga ner citronformagen och silverkulorna. Schlagerlyxen gäller även när man är bortrest ;). Glöm nu inte att kika in igen på Söndag eller Måndag!

- Hej då! Nu ska jag till Stockholm och låtsas att jag går runt i Monopolspelet.

My three little wishes

1. En ny layout
Skulle så gärna vilja ha en ny design här på bloggen. Någonting eget och personligt. Finns ju inga snygga att välja på. Har under en längre tid suttit och fantiserat ihop hur jag skulle vilja ha det. Gärna i svart och vitt, men kanske lite stänk av vinrött eller rosa. Sen lite bilder högst upp, på saker jag tycker om. Så man förstår vad bloggen handlar om. Tyvärr är jag alldeles för otekniskt för att äns försöka mig på alla dom där koderna och gud vet vad som krävs. Finns det någon frivillig och duktig som kanske skulle vilja hjälpa mig? :P

2. En (ny) Pojkvän
Frågar samma sak här, någon frivillig?
Jag är snart 16 år och har fortfarande inte hittat den rätta. Blir tokig! Jag vill också ha någon att hålla i hand och mysa med. Tror problemet kan ha att göra med " mina principer", jag har alldeles för höga krav vad det gäller killar har jag hört. Men vadå? En tjej måste ju ha sina krav, och jag har mina. Han ska vara en stockholmare, vara 172-185 cm lång. Inte för smal och inte för tjock. Ha muskler. Lite lagon långt hår, tilllräckligt långt för att dra fingrarna igenom iaf. Sen ska han ha gröna ögon, håret ska helst vara melerade eller brunt. Han ska ha stora händer. Självklart ska han vara hur snäll som helst, och gärna rik och lite halvsnobb. Gör absolut inget om han är känd också...
Jag kommer vara singel länge, eller hur...?

3. Klänningar från Ellos
Jag tror jag är kär i följande tre kreationer. Får jag ingen kille att vara kär i så får jag väl vara kär i kläder istället. Även fast jag inte alls tycker om att köpa kläder jag inte har provat så är jag bara nära på att skicka efter dessa. Absolut den till vänster! Isn´t it adorable?! Me want, me want, me want!
Den i mitten skulle sitta superfint till sommaren, älskar kombinationen av färgerna.
Klänningen till höger är egentligen inte alls min stil och endå kan jag inte motstå den, så söt! Det bästa är att ingen av klänningarna kostar över 400 pix. Och skulle jag köpa alla tre skulle jag klara mig under 1000-lappen, och då är frakt inräknat.

   

Harry Potter and the order of the Phoenix - trailern

Det finns inga andra böcker jag skrattat, gråtit och blivit så förbannad på som Harry Potter -böckerna. Inte heller har jag behövt lägga några andra böcker i frysen för att jag ska kunna sova lugnt om natten.
Varje sommar kör jag ett Harry-potter-maraton då jag läser igenom Alla Harry Potter - böckerna, 2 gånger var. Det låter inte klokt, men har man börjat så går det inte att sluta. Händerna sitter som fastklistrade vid bokramarna.
För två sommrar sen läste jag " Harry Potter och fenixorden" och det är nog den enda boken jag någonsin praktist taget slagit till, blev så förbannad! Vet inte om jag borde gå och se den nu när den kommer ut på film, jag kommer väl sitta och svära mig igenom hela filmen, haha! Nu är dom i alla fall klara med filmen och den har släpps på trailer, men det är ju en hel evighet kvar tills den kommer på bio...
...13 Juli, suck!

Det här gör mig glad

statestik
Oj, vad mycket besökare jag har haft här på bloggen den här helgen! Det har faktist 4:dubblats med vad jag brukar ha. Men de är jätte kul, verkligen! Mycket roligare att skriva när man vet att många läser, samtidigt som man måste vara försiktig med att inte skriva allt för privata saker. Man vet ju aldrig vem som kikar in..

Tror jag håller på att drabbas av de där bloggberondet.. känner att jag vill skriva hela tiden! Så fort jag ser nåt konstigt på tv eller nåt så tänker jag " Åh det här måste jag skriva om sen" men så slår det mig att, det här är ju inte särskilt intressant, vem skulle bry sig? För vad är det folk vill läsa, egentligen?


Puss-chock!

Årets gulligaste ord från pressen!
Hahaha!

me luuk

S o M

Dagens citat:
Min mormor ( 80+) : - Ja, jag hejade ju på han.. hm, vad heter han? Inte han röda utan han den andra. Han Snyggingen! Måns heter han, han är ju sååå snygg!! 

Någon mer som tänkte på..

.. hur mycket Sonyas låt påminner om en annan låt? Jag kunde först  inte sätta finger på vilken, men nu vet jag. " Sista andetaget " som Jan Johansen tävlade med 2002. Lyssna på den Här. Det är versen precis innan refrängen som påminner skit mycket. Tycker även att Jannes " Se på mig" ( hör Här) från 95 också är väldigt lik. Men det är precis innan Sonya ska bryta ut i refräng som det låter exakt som om hon skulle börja sjunga " -Om du tvivlar för en stund så finns jag alltid här, till det sista andetaget.." . Någon som håller med? Eller är jag helt ute och cyklar?

Måste bara påpeka att även om låten är lik en annan så Älskar jag Sonyas låt och hade mer än gärna sett den gå direkt till final! ♥


Fiasko nr 2

Sebastian lånar Magnus kläder från 2003, Måns snor hans danssteg från 2006magnus och sen är det dom som går vidare till Globen. Magnus själv hamnar direkt i floppträsket. Är så besviken!
Det här är andra gången i år svenska folket glömmer bort att rösta på dom bästa schlagerartiserna, bögarna!
Fy skäms!

Sveriges snyggaste kändis killar, Topp 20

Nu är den klar, " The List ". Det här alltså vad vi, jag och Filippa tycker är Sveriges snyggaste och mest begåvaste killar/män. Vi märkte för några veckor sedan att vi har exakt samma killsmak, ja vi är läskigt lika på många sett. Fast hade någon av oss gjort listan själva så hade den självklart sett något annorlunda ut. Listan är uppdelad i två inlägg. Först här topp 10 och sen längre ner plats 11-20. Jag har nu skrivit lite fakta om killarna (dom högst i topp står det mer om ) och även lagt in bilder på Alla!
Tryck på bilderna för att se den i större format.


1. - Andreas Andersson
Första platsen var inte så svår att utnämna. Andreas har för oss båda varit favorit-killen under många år.
Redan när han debuterade i " Mysteriet på Greveholm " 1996 vann han våra och många andra flickors hjärtan. Dom vackra, snälla ögon kan man bara drunkna i ,och hans otroligt fina skånska utal är unikt. Ingen annan kan säga " -Riktig Rör-rysare" på skånska och få det låta så vackert och sött som han. Det är svårt att tro att Andreas faktist har fyllt hela 32 år nu, han ser ju inte ut att vara en dag äldre än 25.
Just nu är han aktuell med pjäsen " Otroligt het " som jag skrev om tidigare.

2. - Linus Wahlgren
Kan man vara annat än snygg, söt och begåvad när man är en Wahlgren? Skulle inte tro det. Tack vare sina skådespelar föräldrar och syskon slog Linus genom redan i barnåldern med olika teatrar och shower. Nu är han professionellt utbildad musikal artist och har medverkat i bl.a Rent, Grease, Sjönheten & odjuret och just nu Lovestory Intiman i Stockholm.
Tyvärr har även denna sötnos nått över 30-sträcket..


3. - Alexander Skarsgård
Om man endå kunde få vara lite äldre, kanske 27-32 år eller nåt. Det är ju i den åldern alla dom riktiga hunkarna finns. Här har vi en till, Alexander Skarsgård, son till Stellan Skarsgård. Den här killen har varit med i så mycket filmer så jag knappt kan räkna upp dom. Men den jag såg senast var " Om Sara ", där fick man se bra mycket mer än väntat av Alexander... ;) Han är helt klart en av dom mest framgångsrikaste skådisarna vi har här i Sverige.

4.- Tim Wahlgren
Då har vi kommit till Wahlgren nummer 2. Denne son till Niklas Wahlgren. Det var Filippa som visade mig den här godbiten, hade hört talas om han innan bara. Att han skulle vara söt förstod jag väl men att han skulle vara Så söt var jag inte berädd på. Och han är ju i den perfekta åldern också, 18 år!


5. - Anastasios Soulis
Han med det svårstavade namnet, han med den otroliga talangen. Han som inte vill bli känd, han som råkar vara singel. Han som bara är 20 år, han som kommer bli Sveriges största skådespelartalang.
 Han som är så otroligt söt! -Will you marry me Stasse?


6.- Andreas Wilson
Kopplar dom flesta ihop med filmen " Ondskan". Och jag kanför tillfället inte komma på någon mer han medverkat i. Fast vet att han just nu spelar med i Lovestory med dom andra hunksen. Att Andreas är snygg är det ingen tvilen på, den där sexiga blicken får det att pirra hos många tjejer.

7.- Gustav Skarsgård
En till Skarsgård. Den här något äldre än brorsan, inte fullt lika snygg heller. Men visst ser han jävligt bra ut, är man en Skarsgård så är man och då är man också en väldigt duktig skådespelare.



8. - Oliver Wahlgren Ingrosso
Suprice! Ännu en Wahlgren! Jag säger då det, sjönhet och talang ligger i blodet. Oliver är även han skådis och gör sin filmdebut nu i höst.
Han är son till Pernilla Wahlgren och här kan vi snacka perfekt ålder, killen är 17 år!
Dessutom är han hur söt som helst! Wahlgren slash Italienare liksom :P


9. - Måns Zelmerlöw
" Smöret". Eller "Zemlan" som Filippa säger.
Under ett år har vi fått se att Sveriges största charmtroll både kan sjunga och dansa. Tydligen kan han splea teater också eftersom han har huvudrollen i musikal Grease. Som om inte det vore nog som tävlar han i melodifestivalen imorgon. Med låten " Caramia".

10.- Danny Saucedo
Idols lilla gullegris åkte ut alldeles för tidigt, som 5:e sisst.
Han har just nu precis spelat in sin egen platta och hans första singel " Tokyo" spelas för fullt på radion. Framtiden ser ljus ut för Danny!




Scrolla ner för att se plats 11-20...


Sveriges snyggaste kändis killar, Topp 20 forts..

Kom ihåg att det är bara att trycka på bilderna för att se dom större.

11. - Kim Sulocki
Lilla söta roliga Kim! Ja han är faktist jätte liten. Fast inom musikal- och teater - brachenär han stor. Även han är just nu högaktuell i " Lovestory" på Intiman. Och i sommar ska han spela på min favorit teater. Nämligen Fredriksdal.
( Ber om ursäkt för den dåliga bilden där man inte ser hans ansikte, men den här mannen är svår att hitta bild på)

12. - Alexander Karim
På tal om Fredriksdal så medverkarde Alexander där i somras. Tyckte inte han var så jätte snygg då men så såg jag filmen " Om Sara" där han spelar och wow, där var han ju super fin! Älskar hans röst när han pratar också, så där lugn och mysig skånska.


13.- Johan Röhr
Han som skrev Jimmy Janssons superhit " Godmorgon världen". Han som körade bakom alla 10 bidragen i förra årets melodifestival-final. Han som tävlade med bästa låten i år," Move". Han som är den snyggaste låtskrivaren i Sverige. Han som kan allt!
Will You marry me Johnny pipe?!

14. - Martin Redhe Nord
Det här är den enda ( vad vi vet) icke straighta på listan. Men vad gör det? Killen är urgullig endå. Dessutom är han jätte duktig på att dansa och sjunga. Han har i årets melodofestival körat och dansar bakom Elin Lanto och Jimmy Jansson.
Han medverkade även i musikalen Mamma Mia.


15. - Björn Runström
Någon idrottsman ska vi väl ha med i alla fall!
Det här är mest Filippas älskling, men jag tycker han är söt jag me.Han spelar fotboll för Fulham i England.



16. - Henrik Lundström
Henrik, den förr lite mulliga men söta killen som gick på diet och snyggat tilI sig. I " Kocken" är han hur het som helst. Men i andra filmer han medverkat i, som " Ondskan" och "Göta kanal 2" får han konstigt nog bara spela nörd..

17.- Mikael Persbrant
Vet att han är typ 4 gånger så gamla som oss båda, men karl ser ju jävligt bra ut asså. Och hade man varit kvinna i 40:års åldern så hade det ju inte varit så märkligt om man fallit för dom där isblå ögonen hos sankte Persbrant.


18. - Rafael Edholm
Ännu en på tok för gammal snygging som man måste hålla fingrarna borta ifrån :P.
Det är Rafael som står för Regin till Lovestory som jag nämt tidigare. Det är också han som spelar den sliskiga italienaren i " Göta Kanal 2" som fortfarande går på bio.

19. - Martin Rolinski
Nu är det nog många som blir förvånade. För 1 ½ år sen var Herr. Rolinski  " den enda" för mig. Och nu ligger han näst sist. Men vi är som sagt 2 stycken som tycker till på denna lista.
Föresten så tycker jag faktist att till skillnad från Henrik tidigare, så har Martin Rolinski ... fulat ner sig..
Men rösten är fortfarande helt underbar och jag bara älskar att höra på den!


20. - Ola forssmed
Ännu en ur LoveStory-ensemblen. Fast dom flesta känner nog igen Ola som " Mickey" från Rederiet.
Ola är snygg på ett roligt sätt, fast jag misstänker att han inte är 100 % straight han heller..

Det där var alltså vad Vi tyckte. Kommentera gärna, men kom ihåg: Smaken är som baken!
Det blir inget kommenterande av Mello-låtarna ikväll eller imorgon. Men på söndag är jag vanliga schlager-jessie igen :D.


Grabb-lista på G ;)

Imorrn ska den publiceras, "Sveriges-snyggaste-killar-2007-listan". Jag och min vän Filippa har suttit halva eftermiddan och klurat, listat och bedömt .Och nu är den officiellt klar. Dom vi tycker, 20 snyggaste kändis killarna i Sverige, har fått sin placering. Nu är det bara bilder och motivering som saknas. Sen kommer allting, från plats 1-20 synas här. Förhoppningsvis är den klar redan imorgon, men annars blir det på Lördag. Viktiga grejer det här, kräver noggrann betänksamhet.
Men glöm inte att titta in imorgon (fredag) alltså! Det blir ögongodis för hela slanten, det kan jag lova ;)

Carpe Diem ♥


Glad alla hjärtans dag

dikter

Tre solförmörkelser

Jag tror jag just har sett den sämsta filmen som gjorts i Sverige. Nämligen Richard Hoberts medeltidsfilm Tre solar.  Jag såg trailer på den för typ flera år sen och lovade mig själv redan då att den här filmen skulle jag då aldrig kolla på. Men..så fick jag ju igår reda på att favoritskådespelaren Anastasios soulis medverkar i den och då var de kört på en gång. Men det var faktist inte värt att sitta och plåga sig igenom hela filmen för att se honom i kanske 30 sekunder. Han dök upp från ingenstans och skrek " - Döda mig, jag orkar inte leva längre. Skjut mig snälla! Döda mig! " och sen spräckte dom skallen på honom med hjälp av en sten.. mysigt mysigt. Nästan lika trevligt som när dom spettsade Rickard Wolff på ett kors. Eller varför inte när den där prästen begravde sin dotter levande? Ni förstår vad jag menar.
Det står att filmen ska vara " gripande". Men varför då, i dom mest gripande scenerna, lägga in humor? Som när Kjell Bergkvists karaktär just försökt hänga sig pga av att hela hans familj dött i pesten. Efter ett misslyckad självmordsförsök ersätts det av skratt.
Huvudrollen spelas av Lena Endre och andra svenska skådespelare som medverkar är bland annat Mikael Persbrant, Rolf Lassgård, Sven-Bertil Taube och Maria Bonnevie. Skådespelarinsatserna är egentligen det enda som är bra.
Allting utspelar sig på nåt lite Rohan-insperande ställe och får en att tänka lite åt Sagan-om-dom-två-tornen-hållet. Fast det här känns något grymmare. Skillnaden är att det händer i Sverige och inte i nåt påhittat sagoland. Det känns lite grann som den där  Tv4-serien " Hem till Midgård ". Fast allvarligare, äckligare och sämre.. Just nu är jag bara förbannad på mig själv som slösade bort 2 timmar åt det. Så nu är Ni varnade :)

tresolar
Kjell Bergkvist & Lena Endre

Filippa Bark hos "Robins"

Minns ni Sissela Benn alias " Filippa Bark" som var mellanakt i första deltävlingen i år? Hon hade ju innan varit gäst i humorprogrammet " Robins". Och jag tycker ärligt talat att hon är bra mycket roligare där. Hennes idolframträdande med James Blunts låt " You´re beatiful " är ju klockrent! Och Clabbes kommentar om det nya läppstiftet i slutet är bara  bra!
När hon var med i melodifestivalen sen fick hon väldigt dålig kritik i tidningarna dagen efter, om att inte var någon som tyckte att hon var kul.

Jag tyckte det var lite kul.. och publiken då? Vad sjutton hade dom druckit om det inte var henne dom skrattade åt?


Men det är en sak jag inte förstår, om man nu ska göra ironi på små 14-15 åriga flickor. Varför kan man inte göra de på hur det verkligen ser ut istället? Ni vet, klackskor i alla väder, überblonderat löshår, rouge ända upp till hårfästet och kränkande könsord i varannan mening.
Fast sånt kanske det inte behövs ironi för, jag skrattar högt till det endå.

Skrällodifestivalen

Wow, vilken kväll det var igår! Luuk var bättre ,låtarna var bättre, showen var bättre och resultatet var bättre marieän bäst! Jag älskar melodifestivalen!
Och för tillfället älskar jag svenska folket, som vet hur man röstar med hjärtat! För tror ni " Trying to recall" hade gått vidare om det tex varit Jessica Andersson som suttit där mitt på scenen och sjungit? Nej! Nu var det något nytt och fräsch ( - Inte för att Jessica Andersson är ofräsch..), och faktumet att Marie Lindberg var lärare och hade typ aldrig stått på en scen förut berörde folk. Låten var ju dessutom jättefin, det rann nog tårar i många hem igår. Jag var bara lycklig! Och när Marie sa " Det här är en saga , jag är prinsessa nu" kände jag för första gången, att nu vill jag vara med i melodifestivalen. För tro det eller ej, men det har faktist inte lockat mig förut. Jag har länge tänkt att jag velat jobba med melodifestivalen, kanske i kören eller som ljudtekniker eller korograf eller nåt. Men när jag såg Maries tindrade ögon kände jag att, det här vill jag vara med om! Perfekt att jag känner så nu också, när jag äntligen fått åldern inne :D fast det där med att kunna sjunga och skriva låtar är ju en annan sak..

Att The Ark gick vidare var ju ingen överaskning, och det gjorde nog inte många besvikna heller. Låten var fantastisk! Även fast den påminner hur mycket som helst om Edison Lighthouses " Love Grows" , ja vissa delar i all fall. Men tror det kan vara det som är faran om vi skickar The Ark till Helsingfors, folk gillar inte plagiat.
När jag vaknade imorse fick jag värsta bilden framför, hur Carola lämnade över Sångfågeln till just The Ark..kan de betyda nåt tro..?

Jag hoppas verkligen Jimmy Jansson kommer till Globen genom andra-chansen nu. Tyckte han var hur bra som helst! Hade inte Marie gått vidare så skulle han defenitivt gjort det. " A-a-manda" har jag gått och sjungit hela dan nu, för versen kan jag inget ur, spelar ingen roll hur många gånger jag spelar låten. Jag är nog bara inte tillräckligt kvick i munnen .
Att Jessica Andersson fick gå till Andra-chansen hon med känns rättvist. Låten var ingen höjdare men showen var bra och Jessica var bra. Ingen anledning att klaga på henne i år. Hade ju inte vart kul om hon fått åka ut som 5:a i år med.

Nu hinner jag inte skriva mer, men måste bara påpeka en sista gång hur nöjd jag är med resultatet. Alla hamnade på den plats dom förtjänade. En magisk kväll!

Bild tagen av Stephanie

JAAAAAA!

Jag vet att jag sa att jag inte skulle skriva nåt mer ikväll men kunde inte låta bli!
Är så glad!!!! glad för Maries skull! och The Ark var också bäst!

Det var bara de jag ville säga.. och så ett sista YES YES YES!

skriver mer imorgon!


Trevlig schlagerkväll alla!

Bara några minuter kvar nu. Tror inte det blir något mer bloggandet efter mello ikväll. En av mina favorit filmer, " Min stora kärlek" går på 4:an direkt efter och sen är det nog lite försent. Imorrn ska jag upp tidigt för då bär det ivägen till Romme skidbacke. Ska bli superkul att äntligen få kasta sig ut i backen igen! Känns helt lugnt att det är över en timmes åkning dit. Det första jag gör imorgon bitti är att springa upp till macken och för att köpa Aftonbladet och Expressen, sen har jag underhållning för hela resan. Så det blir nog inte först imorgon kväll som jag skriver här igen. Tycker också bättre om att blogga om festivalen i helhet efter jag läst tidningarnas kommentarer.

mousseDen här gången blev det Brun choklad-mousse istället för rosa. En färg för varje deltävling. Men silverkulorna uppe på är ju ett måste! Den guldiga löparen har jag som krav att den ska ligga kvar på bordet enda till mars och schlagern är över. Men dom små stjärnorna får jag endast ta fram på lördagar.
Nu måste jag avsluta för nu är de bara 5 minuter kvar. Har redan nu bestämt mig för att ikväll är det Marie som får min röst ikväll. Heja heja!


Saker på Ssss..

Det slog mig idag att väldigt många saker jag tycker om, börjar på bokstaven S!

  • Snö
  • Skidor
  • Skåne
  • Schlager
  • Sommar
  • Stephanie
  • Show
  • Semester
  • Stockholm 
  • Smycken
  • Storstäder
  • Sommarstugan
  • Sverige
  • Skvaller
  • Shopping
  • Smellodifestivalen :)

Någon som känner mig väl och kan komma på nåt mer? ;)


Inför Deltävling 2, Göteborg

Eftersom jag hatar att ha fel så tänker jag inte tippa nåt den här gången. Det förstör hela mello-kvällen. Istället för att sitta och  hålla tummarna för dom jag vill ska gå vidare så sitter jag och hoppas på dom jag trott ska gå vidare. Inte kul!
Nu har jag i alla fall lyssnat på morgondagens låtar, och jag måste säga att det här startfältet känns något starkare än det i Jönköping. Den här gången har jag hela tre favoriter:

Marie Lindberg - Trying to recall
Asså jag ÄLSKAR den här låten! Kommer att ha lyssnat sönder den totalt lagom till imorgon kväll. Den är bara sååå fin! Och Marie sjunger jätte bra. Hon låter inte äldre än 25. Bästa delen är när hon sjunger " When you´r sleeping on the couch.." Jag bara ryser, njuter och ler. Heja Marie!

Jimmy Jansson - Amanda
En rapp pch poppig låt som man bara blir glad av. Det är dessvärre bara refrängen man kan sjunga med i, för versen går i typ 190 km/h :P. Men den är i alla fall jätte bra! Jag har alltid gillat Jimmy, hans gunga-låt från 05 går jag fortfarande och nynnar på.
Ska bli jättekul att se den här låten live, särskilt vid tanken på att söta kör- Caroline Jönsson ska få vara typ självaste Amanda...

The Ark - The worrying kind
Lite 60-70:tal som inte alls låter som nåt The ark- aktigt. Men det är bra! Gillar låten stenhårt. Kan inte riktigt motivera varför. Det är bara bra helt  enkelt.

Japp, det där var mina tre favvosar. En låt som jag inte riktigt vet om jag gillar eller inte är nog Regina Lunds " Rainbow star" . Ibland är den skittrist och jätte dålig men så finns det nånting i den som får mig att bara ryckas med. Tror det kommer vara den här jag går och sjunger på resten av nästa veckan. Precis som jag gått och sjungit på Elin Lantos " Money"  den här veckan.
Jessica Anderssons låt tycker jag låter som tusen andra, inget nytt alls. Men den är endå ganska bra på nåt sätt. Fast den kommer nog bli sämre när jag ser framträdandet imorrn. Eftersom jag bara hatar Jessica på scen. Hon står bara där med bena isär och gungar med höfterna. Otroligt dålig scen-hållning. Hoppas hon har skärp till sig med det nu.

Dom tre låtar jag har kvar att skriva nåt om är dom jag gillar minst. Först Cosmo4, som jag gillar jätte mycket egentligen. Tjejerna är verkligen superproffsiga. Men så är det låten " What´s yout name"  jag inte gillar alls. Den sätter sig verkligen inte och det där eviga visslandet i bakrunden gör det inte bättre.
Lustans lakejers " Allt vi en gång trodde på " , där är jag kluven. Tror den kräver sig ett par lyssningar. Helt okej när man bara hör den såhär, men tveksam på om den kommer gå hem på scenen och hos folk som inte hört den förut. Vi får se!
Om Svante Thuresson och Anne-lie Rydé har jag bara en sak att säga, - Gäsp!

Man kan lyssna ( tills imorgon kväll) på låtarna Här.

Dagen den 8:e Februari


Mitt nyårslöfte var ju att skriva i bloggen varje dag. och det har jag inte riiiktigt hållit. Så jag tänkte att, dagar jag inte har nåt att skriva eller bara är allmänt lat så använder jag mig av den här listan ;)

Dagens frukost: En tallrik flingor och en mandarin
Dagens klädsel: Jeans, brunt linne, lång kofta.
Dagens mat: Köttbullar och makaroner
Dagens dryck: Juice
Dagens längtan: Pulkaåkningen imorrn och Stockholm på sportlovet :)
Dagens låt: All out of love- Westlife feat Delta goodrem
Dagens plagg: Fleece-vantarna!
Dagens avundsjuka: Varför får Örebro aldrig hålla i nån melodifestival-deltävling?
Dagens sämsta: Det är kaaallt ute..
Dagens bästa: 2/3 av Nationella provet i svenska är avklarat.
Dagens bild:

image 
hahahha!

Otroligt het!

Just nu finns det inget jag vill så mycket, som att gå på Lisebergsteaters uppsättning " Otroligt het". Har velat de sen två månaderna tillbaka. Älskar att gå på olika teatrar eller musikaler. Men det värsta är ju att de ska kosta skjortan varenda gång! Förstår inte att de ska vara så dyrt. Det borde finnas nån sorts rabatt för oss unga studerande. Det skulle kosta mig en tusenlapp att åka ner till Göteborg och se det här.Het
För den här farsen vill jag verkligen gå på. Inte nog med att Sveriges roligaste kvinna Annika Andersson medverkar så är dessutom, enligt mig, Sveriges gulligaste kille Andreas Andersson med också. Andra lysande skådespelartalanger som också är med är tex : Carina Lidbom, Pia Green, Puck Ahlsell och Andreas Ljung. Som pricken över i:t så är det Krister Classon som står för manus och regi. Ni vet, mannen bakom Jäkelskaps-trilogin plus tusen andra skrattframkallande uppsättningar. Så det här kan ju inte heller vara annat än kul!
Handlingen i pjäsen utspelar sig för övrigt på ett hotell. Och det räcker egentligen med att man tar bort  "ligt" ur " Otroligt het" för att räkna ut vad resten kommer handla om ;).

Det ser dessvärre inte ut som att jag kommer kunna ta mig till Göteborg och se det här i vår. Så därför känns det ju lite lugnande att veta att den även kommer spelas i Stockholm till hösten! Då måste jag gå!


På bilden : Pia Green & Andreas Andersson
För fler bilder eller mer info, 2Entertain.


Video på bloggen



Nämen titta! Jag kunde! Nu har jag lärt mig ännu en finess här i bloggvärlden, va trevligt. Nu blir det ännu roligare att blogga. För tänk va mycket kul jag kan visa direkt från youtube.com.
Här tog jag bara nåt för att prova. Men det är iaf  från Gaygalan 2005 när Shirley Clamp gör Lena Philipssons " Det gör ont" , After Dark gör Shirleys " Min kärlek " , och Lena gör After darks " La dolce vita" . Riktigt snyggt!
Föresten... är det inte Caroline Jönsson som står och körar bakom Shirley där..?

I en flickas garderob

kläder

Japp, nu har även jag hakat på trenden med dessa klänningar. Kul att det blivit så modernt igen, tror inte jag har använt det sen jag var kanske.. 11 år? Det är fortfarande inget jag sätter på mig en vanlig skoldag, skulle vara fredagar i så fall. Men till fest och andra tillställningar känns det ju bara  rätt! Det var dom tre ovanstående kreationerna jag valde mellan till mitt schlagerparty. Även fast det var den längst till vänster som kändes mest " schalger" så blev det den gråa i mitten. Fast då med ett lila sidenband till, för att höja glamour-känslan lite bara. Jag fullständigt älskar den lilla väskan jag håller i på den bilden föresten! Så himla snyggt med skotsktrutigt! Kul att även det är så populärt i butikerna. Den bruna tunikan till höger har jag egentligen inte gillat innan, men så provade jag med lite pärlsmycken till och, Voilá!

Mello-frågor

Extra många läsare här idag, då måste jag ju bara kosta på mig ett inlägg till. Den här listan tog jag från Julia.

Namn: Jessica
Ålder: 15
Bor: Örebro - varför ska alltid den frågan vara med?!
Fem favoritlåtar:
Imorgon är en annan dag
-Christer Björkman
Miss Decibell - Wizex
Det blir alltid värre frammåt natten - Björn Skifs
Temple of Love - BWO
Judy min vän - Tommy Körberg
Favoritartister: Andreas Johnson, BWO, Linda Bengtzing, Magnus Carlsson, Körarna ;)
Första minnet: Minns inte om det var 1998 eller 99 men jag skulle iaf för första gången se melodifestivalen, hade ingen aning om vad det var. och det första jag får se är Nanne Grönvall med avundsjuk. Tror ni jag fick mardrömmar eller vad?
Största minnet: När Charlotte Perelli ( då Nilsson) vann hela alltet 1999. Jag fattade inte riktigt vad hon vann, men jag förstod att det var stort.
Antal finaler/delfinaler på plats: 1, än så länge.
Mest underskattad låt: Move, med Andreas Lundstedt igår.
Mest överskattad låt: Här stannar jag kvar, med Sandra Dahlberg 2004.
Bästa vinnaren: Lena Philipsson 2004. Hon förtjänade det verkligen.
Värsta vinnaren: Carola, eftersom hon redan tagit ut segern i förskott. Men jag tackar henne endå, som skötte sig så bra i Aten.
Tre favoritår: 2004,2005,2006. Haha minns inget tidigare.
Sämsta året: 2007 än så länge. 2002 gillade jag inte heller för det var så rörigt.
Låt jag skäms för att jag gillar: Linda Bengtzings låtar..
Låt alla gillar utom jag: Svarar samma som Julia här, Håll om mig, med Nanne Grönvall.
Så laddar man bäst för en final: Man lyssnar igenom låtarna ett par gånger, läser alla bilagor och tidningar och bloggar och.. ja allt som man kan läsa om melodifestivalen.
Så ser man bäst en final: Antingen direkt på plats förstårs, eller också bara hemma i soffan med någon/några man tycker om.

Inför Årets Melodifestival

Fem favoritartister i år: Andreas Lundstedt, Andreas Johnson, Magnus Carlsson, After Dark, Måns Zelmerlöfv.
Störst förhoppning: Andreas Johnson har nog alla förhoppningar på, men jag tycker det ska bli jätte spännande att se vad After Dark hostar upp.
Minst förhoppning: Jag tänker inte så.
Förmodad bästa delfinal: Den 3:e helt klart.
Skrällvarning: Ingen aning, kanske Marie Lindberg?
Vem vinner tillslut? Andreas Johnson om man tänker på succén från förra året. Men annars tycker jag det är Magnus Carlssons tur.


Röhrande Schlagershow

Jag vet att jag är lite efter med att skriva om gårdagens festival men jag var bara tvungen att läsa igenom alla kvällstidningar först. Snacka om att folk har delade meningar angående gårdagens tillställning. Speciellt när det kommer på tal om Christian Luuk, antingen så tyckte man han var hur bra som helst eller också vill man bara ha tillbaks Lena PH. Jag vet inte riktigt, visst saknar jag Lenas alltid nya entréer och klänningar men samtidigt känns Luuk lite mer som en programledare på riktigt. Skämten låter lite mer spontana än inlästa.
Mellanaktsnumret var jätte bra, och då menar jag självklart musikalen. Jag har alltid gillat Hanna Norman men hade ingen aning om att hon kunde sjunga. Niklas Andersson och Gunilla Backman var också hur bra som helst. Ska bli jätte spännande att se vad som väntar nästa vecka. Verkligen hur smart som helst av svt att sätta upp de här.

Angående artisterna och låtplaceringen har jag inte så mycket att säga. Det blev som dom flesta hade Johantippat,  Anna och Tommy till final. Att Elin Lanto och Uno & Irma gick till andra chansen kändes väl också ganska öppenbart. Det jag inte förstår är, vad hände med Andreas lundstedt?! Vilken chock jag fick när 5 låtar skulle gå vidare och han inte kom med. Och när jag såg Johans besvikna blick var de knappt så jag kunde hålla tillbaks tårarna. Blev så himla ledsen för hans skull, första gången han tävlar i melodifestivalen och så blir de såhär. Okej, låten var inte bäst i världen men den förtjänade faktist att gå till andra chansen åtminstånde.
Det hjälpte inte att jag ramade in honom så fint och att han fick sitta på hedersplatsen. Inte heller hjälpte det att jag röstade 2 gånger.
Låten fick endå ganska bra kritik i tidningarna dagen efter, vet inte riktigt vad det var som gick fel egentligen. Kanske var de före lite schlager i låten eller så blev den för tjatig bara. För numret var ju grymt snyggt, synd att Johan inte fick vara med mer i bild. Hade jag inte innan vetat att han skulle stå där uppe så tvivlar jag på att jag hade sett honom. Det som fick allra bäst kritik var endå Andreas kläder, vilket gör mig desamma egentligen. Det var ju inte Johan som hade sytt eller valt ut dom.

Efter att ha hört låtarna på radio.

Jag håller fortfarande kvar vid mina tippningar faktist. Anna Books låt var verkligen hur bra som helst! Och Tommy Nilssons var också bra.
Blev lite förvånad när jag hörde Uno Svenningssons & Irma Schultzkellers låt, den var faktist bra! Även fast dom säger God morgon typ 20 gånger så blev man riktigt glad av den. Nån som defenetivt inte var bra var "Anything but you" med Stefan Andersson & Aleena gibson. Då satt jag inte ens kvar vid radion längre. Det blir nog den som kommer sisst istället för den jag tippade innan. Clubbin med Addis Black Widow var faktist lite halvt rolig att lyssna på. Men bra var den inte, och skulle aldrig i världen tro att den går vidare.
En låt jag blev lite besviken på var faktist " Move" med Andreas LundStedt. Jag vet inte om det var för att jag hade lite för höga förväntningar på den låten eftersom favoritlåtskrivaren Johan Röhr skrivit den. Den var bra, men absolut inget WOW! Lite tjatig kanske, men väldigt medryckande. Tror fortfarande att den går till Andra-chansen. Vilket mer låt som gör det är jag fortfarande osäker på. Elin Lantos låt var ganska bra i refrängen även fast versen var svag. Sofia Berntsons var också bra på nåt vis men tror hon kan falla eftersom folk inte vet vem hon är. Men nu tror jag ju även Uno Svenningsson & Irma Schultzkeller skulle kunna knipa den platsen också, om inte till och med en finalplats.
Det ska hur som helst bli väldigt spännande imorgon. Nu ska jag gå och kolla Nöjesnytt melodifestivalspecial som jag var tvungen att spela in. Undrar vad det är för idiot som har lagt dom där två programmen samtidigt egentligen...

Jessica tippar : Deltävling 1, Jönköping

Det här är alltså bara vad jag tror inte vad jag vill. Håna mig inte om jag har helt fel imorgon nu.

Till Final:

Anna Book
- Sambo sambera.
Även fast jag personligen tycker att den här kvinnan inte är annat är barnslig och löjlig så är hon en av våra mest folkkära artister, och med hennes låt, - som sägs vara en riktig schlagerhit, går hon defenetivt vidare. Att det dessutom är en av Sveriges kändaste textförfattre Thomas G:sson som har skrivit låten, försämrar ju inte direkt hennes chanser.

Tommy Nilsson - Jag tror på människan
Jag vill verkligen inte att han ska gå vidare, tycker bara han ser äcklig ut. Han är också hur folkkär som helst, fast jag inte kan komma på en människa som gillar honom. Anledningen till att han går vidare är pga att han gör en  come-back, nu efter 17 år.  Låten är en ballad och det måste jag erkänna, att är det nåt Tommy Nilsson gör bra, så är de ballader.


Till Andra-chansen:

Andreas Lundstedt - Move
Skulle egentligen velat sätta honom på övre listan, men nånting innom mig säger att Andreas kommer floppa. Inte totalt, till andra-chansen måste han bara komma. Killen är ju skitduktig och låten kan inte vara annat än bra. Att han dessutom har anlitat Sveriges bästa dansare från Bounce kommer göra numret hur maffigt som helst, det som oroar mig är att det blir lite för mycket. Men sexigt kommer det bli, endast snygga personer på scenen. Jag lovar!
 Det ryktas också att Andreas har haft problem med rösten men förhoppningsvis har han återställt sig nu.

Sofia Berntson - Hypnotized
Det här är ett nytt ansikte, och ett sött sådant. Tjejen ser verkligen bra ut, vilket tror jag kan löna sig. Låten är en Disco-schlager och det brukar gå hem. Men jag är endå lite osäker,  scen-numret känns väldigt utmanande och hennes kjol är på tok för kort.
Tror det här numret hänger lite på Körens Back-up faktist.

Utslagna:

Elin Lanto - Money
Det här skulle egentligen och kunna ta sig till andra-chansen eller till och med final, jag vet faktist inte. Tror numret är lite för " bitchigt " för att klara igenom det hela. Det slutar nog på en femteplats.

Uno Svenningsson & Irma Schultzkeller - God morgon
Är nästan helt säker på att det här är ett riktigt sömnpiller. Det blir natti natti till den här låten direkt.

Addis Black Widow - Clubbin
Sägs att sångaren sjunger hur falskt som helst. Och vid tanke på att bandet är helt okänt så blir det nog en sistaplats.

Stefan Andersson & Aleena gibson - Anything but you
Eftersom dom ska ha ljus på scenen så antar jag att det blir en lugn låt. Det har skrivits väldigt lite om det här numret så jag vet inte så mycket. Men vid tanken på vad tjejen ska ha på sig så kommer det nog inte riktigt gå vägen för det här paret.


Det där är alltså vad jag tror, ganska svårtippat än så länge i år. Är väldigt osäker på några stycken där, det är så svårt att gissa innan man har hört låtarna. Vilket jag ska göra ikväll kl 21.00 på radio.


Nu vänder det..

Hemska Janueri är över. Precis som Stephanie hade läst nån stans så är det årets värsta månad, för dom flesta. Men nu tänker jag sluta blicka tillbaka på allt elände och istället bara se frammåt. Imorgon ska de bli kul för då ska jag med klassen ut i spåret och åka längdskidor. Även fast jag föredrar att åka utför så ser jag verkligen fram emot att få sätta på mig brädorna och sen pölsa på, även fast det är på längden. Kom fram till att jag gillar nog alla vintersporter, slalom, skridskor, längdskidor, snowboard och pulka om de räknas haha. För min del får snön gärna stanna kvar till April om den så vill det, är hur taggad som helst på att ge mig ut och leva lite friluftliv just nu.

Måste jag bli kallad Pluggis om jag säger att jag faktist ser fram emot nationella proven som sätter igång nästa vecka? Tycker att det ska bli ganska spännande. Kommer inte vara som på andra prov där halva klassen stapplar in för sent och sen sitter folk endå och viskar svaren till varandra. Nu är det på riktigt, med tidspress, tystnadsplikt och total koncentration. Känns mer vuxet på nåt sätt, och det gillar jag.
Så jag känne mig inte alls nervös eller det minsta stressad över dom här kommande proven. Ja, om det nu inte vore för att det krockar totalt med...


.. Melodifestivalen! Blir så himla bra när jag får öppna det hela med ett riktigt Schlagerparty på lördag. Längtar som sjutton! Även fast jag kommer vara hur nervös som helst, tänk om inte "Move"  skulle gå vidare! Jag tänker sitta med telefonen redo hela tiden! Vill verkligen att Johan Röhr ska få komma till Globen i år med. Speciellt nu när jag fått veta att han ska köra till Andreas Lundstedt. Så kan pusta ut på den fronten. Det blir ögongodis på scen även i år ;).
Johan RöhrMen så hörde jag ju den hemska nyheten att otroligt fina unga Johan Röhr funderar på att skaffa mustasch!!
 Fast han kom fram till det senast igår så den kan ju inte ha hunnit odlat klart riktigt till på lördag, så jag överlever nog, föresten slog det mig just att han under dom andra mello-åren redan har haft det, syns om man kollar nära. Hoppas han tänker bjuda på lite danssteg den här gången, känns som det var länge sen jag såg honom rocka loss. Låter heter ju trotts allt Move och jag har hört att dom ska ha dansare från Bounce med på scenen. Utklädda till Nunnor om jag fattat rätt. Woah! Ska Johan vara Munk då eller?! Det här ska bli spännande!

Föresten, ni har väl sätt min video på Youtube.com? Om inte, så gör det inget.. det är i alla fall 2000 andra som har gjort he he he..är lite halvstolt över det faktist. Även om jag själv inte var så jätte nöjd med resultatet så har jag fått mycket beröm. Imorrn har jag haft den uppladdad i en vecka och den har haft nästan 3000 visningar, oj så roligt! Men har ni inte sett den så tycker jag ni ska göra det, tryck Här för att kolla.
Har haft lite fundeingar på att för tillfället byta namn till Miss Melodifestival här på bloggen, men eftersom jag inte endast skriver om melodifestvalen så är de nog ingen bra idé.

Imorgon tänker jag i alla fall skriva ett långt inlägg där jag ska tippa om hur det går på lördag. Alltså då innan jag hört låtarna, så det blir en utmaning. Glöm inte att kika in imorgon kväll igen ;-)


RSS 2.0