Valborg

Har aldrig riktigt förstått poängen med den här traditionen. En brasa brinner( -saaakta), man fryser om fötterna, småbarn springer för nära elden, tonåringar super sig fulla och man köper en korv med bröd för 50 spänn, that`s it.
Det blir med andra ord inget firande för min del, då går jag hellre på kungens födelsedagskalas tack.

Precis som hon!

image79Alla har ju den där Ideal-förebilden, den vi skulle döda för att få se ut som. Oftast är de en kändis eller någon model. Får jag välja någon, blir det helt klart den helt bedårande skådespelerskan Olivia Hussey. Precis sådär naturligt vacker vill jag också vara. Med det håret, den munnen, den ansiksformen och dom ögonen. Helt perfekt utan plastikkirurger och massa smink. Tycker hon ser väldigt kvinnlig för att där vara, precis som jag nu, bara 16 år. Kvinnlig men endå så oskulldsfull.  Bilderna kommer alltså ur Romeo & Juliet som hon spelade Julia i 1968. Så ni som kan er matematik kan då räkna ut att hon antagligen inte ser ut sådär nu. Men det spelar ingen roll, för skulle jag få frågan vem jag tyckte var den vackraste kvinnan i världen skulle jag endå säga hon. Skulle jag få frågan vem som var den vackraste mannen skulle svaret bli Leonardo Di Caprio, som märkvärdigt nog har spelat just Romeo, fast i en annan Romeo & Julia -film då. För er som inte visste de så är jag et riktigt Romeo & Julia -fan :P, har just köpt mig en hel skiva med låtar bara från filmen.

" Romeo Romeo, varför är du Romeo? "

image80
 
-Om du fick se ut som en kändis, vem skulle det vara?

(Se föresten denna helt underbara video me Olivia här )

sry!

 ja vet, ja vet, har varit jätte slarvig med bloggandet dom senaste dagarna, men har absolut inte haft tid. Har inte heller kommit på nåt att skriva om. Känns ganska tråkigt att sitta vid datorn när de är så fint väder. Men jag ska bättra mig! Lovar! Tänker skriva inlägg redan ikväll :) Ha de bra så länge!

Antingen eller

Är lite slö idag så orkade inte annat än den här listan som jag hittat hos Fashionina. ( Det med fet stil = det jag valt )

Blond eller Brunett
Blåa ögon eller Bruna ögon
Vanilj eller Choklad
Hund eller Katt
Christina Aguilera
eller Britney Spears
Rosa eller Lila
Lipstick eller Lipgloss
Tv eller Dator
Hockey eller Fotboll
Berg-och-dalbana eller Vattenbana
Guld eller Silver
VH1 eller MTV
Sanning eller Konsekvens
Harry Potter eller Lord of the Rings
Vinter eller Sommar
Stjärnor eller Månen
Sko eller Sandal
Bad eller Dusch
Systrar eller Broder
Svart eller Vit
Långt hår eller kort hår
Klänning eller kjol
Mobil eller telefon
Lägenhet eller hus
Ring eller halsband
Jordgubb eller hallon
Höst eller vår
Jeans eller leggings
Jul eller påsk
Afrika eller Asien
Bil
eller buss
Nagellack eller läppstift
Hav eller sjö
Nyår eller Midsommar
Plugga eller arbeta
Fängelse eller döden
Löshår eller Äkta
Ipod eller Mp3
Lång eller kort
Snowboard eller skidor

Mina semesterminnen på youtube

Halloj! Idag har jag själv lagt upp en video på youtube. Ja vet, jag typ bor på den sajten nu för tiden...:P Hur som helst, jag var ju i Turkiet förrra året och varje kväll på hotellet där så bjöd dom på show från stora scenen. Jag filmade endel och har nu lagt ihop de till en  liten video jag vill att ni kollar på :). Och så vill jag bara tillägga att ni måste lyssna och ta en titt på killen som sjunger i baren i de sista klippet, han i rött ja. De va min lilla crush under den semestern, Gu så vacker jag tyckte han var. Men när han väl ville ha med mig upp och dansa så svarade jag -Nej. Fråga mig inte varför..

Se videon här : Performances of Blue Village Pascha Bay

Barbie-wanna-be

" I´m a barbie girl in a barbie wooorld! " Det kan ha varit den första engelska meningen jag lärde mig, och det gäller nog inte bara mig. Varenda liten tjej gick ju och sjöng på den för.. ja, 10 år sen nu. Aqua och Barbie Girl hör till en av Danmarks stoltheter och jag tror inte någon nånsin glömmer den hiten. Utan att vilja erkänna det så älskar man den. Det såg jag bevis på när jag och min klass anhöll ett disco för ett år sen och vi satte på skoj på den låten. Varenda unge var uppe på dansgolvet, riktigt roligt att se!
Jag var ett riktigt stort fan av Aqua när jag var mindre och har kvar både skivor, afficher, idolkort och till och med någon gammal dokumentär med dom. Dom var verkligen mina första idoler. För hur gärna ville jag inte vara Lene med det där vackra barbiehåret i det rosa huset och hur kär var jag inte i otroligt charmige René alias Ken.


Sjöng med nu!
( Inte för att jag tror du behöver de, men okej, här kommer texten)

I'm a Barbie girl in the Barbie world
Life in plastic, it's fantastic
You can brush my hair, undress me everywhere
Imagination, life is your creation

Come on, Barbie, let's go party

I'm a Barbie girl ...

I'm a blonde single girl in the fantasy world
Dress me up, take your time, I'm your dollie
You're my doll, rock and roll, feel the glamour and pain
Kiss me here, touch me there, hanky-panky

You can touch, you can play
You can say I'm always yours, oooh whoa


I'm a Barbie girl ..

Come on, Barbie, let's go party, ha ha ha, yeah
Come on, Barbie, let's go party, oooh, oooh
Come on, Barbie, let's go party, ha ha ha, yeah
Come on, Barbie, let's go party, oooh, oooh

Make me walk, make me talk, do whatever you please
I can act like a star, I can beg on my knees
Come jump in, be my friend, let us do it again
Hit the town, fool around, let's go party

You can touch, you can play
You can say I'm always yours
You can touch, you can play
You can say I'm always yours

Come on, Barbie, let's go party, ha ha ha, yeah
Come on, Barbie, let's go party, oooh, oooh
Come on, Barbie, let's go party, ha ha ha, yeah
Come on, Barbie, let's go party, oooh, oooh

I'm a Barbie girl .. :II

Come on, Barbie, let's go party, ha ha ha, yeah
Come on, Barbie, let's go party, oooh, oooh
Come on, Barbie, let's go party, ha ha ha, yeah
Come on, Barbie, let's go party, oooh, oooh

The Ark:s musikvideo

Det är helt galet, helt galet snyggt! Mer kan jag inte säga om The Arks musikvideo till The Worrying Kind, förutom att det är otroligt bra. Väldigt snyggt koregraferat där dom har använt sig av allt från dödskallar till ett naket Eva och Adam -par och hoppade läppstifts . Absolut värt att se! Ola Salo är självklart lika glammig som alltid!


oh my gucciness!

v?skaskowallet
Jag bara älskar det här helt ljuvliga mönstret som Gucci har klätt sina sommardetaljer i. Ju mer jag tittar på det desto mer vill jag ha det! Skulle göra vad som helst för att få slänga den där väskan över axeln i sommar. Eller varför inte trippa runt i dom där sockersöta skorna ( finns även som ballerina och kilklack) eller proppa denna otroligt stilsköna plånboken full me pengar. Fast särskilt full blir den nog inte om jag köpt den från Gucci :P.
Men älskar verkligen dom där funchie-rosa blommorna mot den krämvita grunden. Helt underbart! Skulle jag ha det här mönstret i tyg skulle jag sy alla mina kläder i det!

am i too dirty, am i too flirty?



-Absolut bästa låten just nu!


Semesterplaner

Det  här hör  till en av de hårfina skillnaderna mellan mig och min syster. När hon vill ha nåt, då tjatar hon, när det är nåt jag vill åt, använder jag mig av listig övertalning. Just nu är det en charterresa till Bulgarien som står på spel. För säkerhets skull håller jag syster utanför det här. Jag har lyckats övertyga mina föräldrar förut, och jag ska göra det igen! Det är tack vare mig vi har kommit till Turkiet, Ullared och Stockholm gånger 10. Jag är redan fullt inställd på att komma iväg på den här resan också. Har redan räknat ut datum, tider och alla utgifter. Allt är klart. Det är alltså bara mina föräldras bekräftelse som fattas. Jag gör faktist framsteg på den fronten, har gått från " -Nej!! " till " Vi får prata om det..", så det är ju bra. Tänker inte ge upp! Kör med andra knep som att  visa alla gamla utlandsfoton för att locka. Vill inte bryta den fina tradetionen att åka utomlands minst en gång per år. Jag ska lyckas i år med!

Det är just det här hotellet och det här stället jag vill åka till också. Hade riktigt tur när jag hittade de. Precis på rätt ställe, i rätt storlek och i rätt prisklass. Brukar vilja åka till 4-stjärniga hotell med stora poolområden, havsutsikt, nära till centrum och exotiskt landsskap. Det här hotellet hadet allt! Det är helt perfekt. Så bra att det ligger i Bulgarien också för jag tycker som mycket om det landet. Var där för några år sen och de var absolut bästa semestern, visste redan då att jag skulle tillbaks. Och nu är jag nästan på väg ;)

En dag på landet

Med över 20 graders skuggvärme har jag glatt sprungit runt barfota hela dagen. Så härligt! Åkte ut till sommarstugan imorse och har sen spenderat hela dan där. Har gjort allt vad som hör sommaren till. Dvs: Doppat fötterna i sjön, ätit glass, hoppat stuttsmatta, klappat hästarna, gått i skogen och ätit lunch under äppelträdet. Sen tog jag en del längta-ännu-mer-till-sommaren-bilder ;)

        

TV ikväll

Svt: 20.00 - Inför Eurovision song contest
Tv4: 20.00 - Talang 2007
Svt: 21.00 - " Hundtricket " ( Liinus och Alexander <3<3<3<3)
Tv5: 21.00 - Criminal minds
Tv5: 21.55 - Welcome to Sweden

-Fy tusan vad det kör ihop sig.. hade ju tänkt se allt!

Balklänningar

Då var det snart min tur, för den årliga skolbalen. Och jakten på den perfekta klänningen har börjat. Det är så svårt, vill helst ha nåt under 1000-lappen, en ganska enkel som jag kan använda till andra festligheter. Kjolen ska vara knälång och så ska det helst vara nåt band i midjan. Färgen spelar inte så stor roll, bara inte rosa eller babyblått, funkar inte alls på mig! Det slutar nog med svart eller nån typ av grå för min del.
Följande två från Vera Wang Lavender och Diane von Furstenberg är ganska precis vad jag letar efter. Så enkelt men endå lyxigt eleganta. 

Bubble hem dress large viewElisano asymmetrical dress large view

Net-a-porter har verkligen hur många som hellst att välja på, men alla till ett väldigt dyrt pris. Drömma är ju i alla fall gratis och jag har här valt ut några andra små bal/fest-favoriter :

Full length evening gown large viewSilk V-neck dress large view


Floor-length evening gown large viewJacquard cocktail dress large view


Chiffon rosette gown large viewOff-the-shoulder mini dress large view


Vilken väljer du?

Lycka!

image60

Jag fick tillslut min så efterlängtade Ben&Jerry-glass, och precis i rätt smak också, Peace of cake. Jag har nu skrivit mitt namn över glassburken med Stora bokstäver. Den där är min, bara min, cuz i love it! Så där somrigt smarrigt god och dom nedsmulade digestivkexen och stora jordgubbsbitarna gör verkligen pricken övet i:t! Sa det i förra inlägget och säger de nu, ( dock med en helt annan innebörd), Mums Mums! Men måste varna för att hur underbar den än är så får man faktist, som precis med alla andra glassar, huvudvärk om man äter den för fort!

Har fått mig ännu en efterlängtad sak, biljetterna till The Best of JEERK-showen i Stockholm. Så den 19:e maj bär det av för ett kärt återseénde av favorit stepppojkarna i Jeerk alltså. Den här gången en hela 2 timmars show! Ska bli sååå kul! För er som inte vet vilka det är så kan ni se dom här i Melodifestivalen, Let´s Dance och Bingolotto . Verkligen hur bra som helst! Och det finns fortfarande biljetter kvar här på ticnet.

-Ice-cream and tapdance is simply the key to happines!

Mi Vida Espana

Behöver inte oroa mig, det kommer finnas ögongodis i årets Eurovision song contest -final i år också. Spanien har nämligen inte skickat mer än Fyra stycken riktiga sång-hunkar! Lite Backstreet boys - känsla är det faktist i de då jag redan valt ut min favorit av pojkarna. Hihi, ja ni som känner mig väl har väl redan listat ut att det är han till vänster på bilden här intill. Ser ut lite som Idol-Danny fast med mörkt hår. Mums mums! Ser  inte så tokiga ut dom andra heller..
Aja, nu ska jag inte bara bry mig om utseéndet, ESC handlar ju faktist om musik. Men jag är rädd för att det blir en flopp för Spanien i år också, även om det är våran käre Thomas G:son som har skrivit musiken så är det inte särskilt bra. Absolut inte lika dåligt som Spaniens förra bidrag "Bloody Mary" som framfördes av Las Ketchup. Hemsk låt med urdålig koregrafi. Det här är mycket bättre och jag tror dom tar hem mycket poäng på att dom sjunger på Spanska.


Det här är precis vad jag skulle vilja rocka loss till på ett spanskt discotek i sommar, men i Eurivison.. osäkert. Kan funka, kan floppa. Tror den kräver ett par lyssningar, jag börjar gilla den riktigt ordentligt nu och har även kommit på att den blonda killen med lite tuppkam är nåt otroligt söt han me ;P. Kommer sitta vääldigt nära tv:n när Spaniens nummer visas och ridån går upp för D´Nash och "I love you mi vida".

Spana även in deras otroligt snygga video här på svt.se

Here it comes again

 Är nu inne på min 8:e säsong av serien Friends. Eftersom jag bara vara 12 när den slutade gå på tv följer jag den nu själv genom att samla på mig alla boxar. Av tio har jag alltså åtta nu. Jag visste att den här skulle sluta mycket rörande men jag hade endå lovat mig själv att inte gråta. Lyckat Jessica, det bara forsade tårar när Rachel och Ross till slut fick deras bebis. Jösses va fint! Trodde aldrig att jag skulle kunna beröras så av något tv-program. Men det är inte första gången Friends har fått maskaran att rinna. Det var nog nästan ännu värre när Monica och Chandler gifte sig. Jag tappade greppet totalt och tårarna bara drypte ner! Vill inte tänka på hur det blir när jag kommer se det sista avsnittet.. Kommer kännas jätte tomt efteråt. Jag älskar den här serien och vill för allt i världen inte få nog av den! Varje gång jag får en ny box tittar jag slut på den på En dag! Det är alltså 24 avsnitt! Körde ett riktigt maraton då jag var sjuk. Hade aldrig klarat mig utan. Så synd att boxarna ska vara så billiga.. 250 spänn liksom. Det är ju hur lätt att bara gå och köpa en till.. men jag får inte! Endast 2 kvar nu.. måste sparas. Tror jag ska köpa mig nästa när jag får sommarlov, som en belöning för att jag klarat av grundskolan liksom.

Nu ska jag gå och kolla extramaterialet och försöka förstå faktumet att karaktärena inte finns på riktigt utan att de bara är skådespelare.

( På bilden: Jennifer Aniston, David Schwimmer )

- Kanske inte är så dum i alla fall..

Testriffic IQ test

För att vara bara 16 och ej engelskspråkig så är nog 112 i IQ på ett IQ-test ganska bra. Medelmåttet på IQ ska ju ligga ungefär på 100-sträcket så jag känner mig ganska nöjd med " extremt brilliant" som jag fick i bedömning. Om nu inte testet hade varit på engelska och jag kunnat räkna cent i dollar så hade det nog gått något bättre. Fick chansa på en hel del frågor faktist.
Testet tar ungefär 10-15 minuter att göra och är lite halvjobbigt. Men kul att se resultatet sen i alla fall. Tipsa mig om ni någon gång hittar ett IQ-test på svenska!

Tryck Här för att göra testet

Påskdagen

image58

Glad Påsk!

Då var dagen här, påskafton! På nåt litet sätt tycker jag nästan den här dagen är trevligare än Julafton. Det är liksom inte lika spänt, mer avslappnat men endå glatt. Som vanligt kommer kusinerna från Karlstad hit på besök och stannar hela påskhelgen. Kommer därför inte bli så mycket bloggande. Vill inte sitta  vid datorn när gäster är här. Just nu har jag Big problems med vad jag ska ha på mig, jag får bara inte välja något svart en dag som denna. Typist att gul ska vara den enda färgen jag inte passar i. Tror jag satsar på något rosa..

Nu har jag inte tid att sitta här mera, ska ut i trädgården och gömma ägg i massor! The påskhare will return!

image56
Bjuder på en till liten " Påskbild" imorgon igen ;)

Stulen Kärlek

Jag älskar verkligen när dom visar Farser och andra föreställningar på tv:n! Ikväll är det pjäsen " Stulen Kärlek" som spelades in på  Lisebergsteatern 2005 som gäller. Ser jag verkligen fram emot. Inte nog med att bästa regisören Krister Claesson har regisserat, så är också en av mina absoluta favoritkomiker, Annika Andersson med. Då kan det inte bli annat är roligt och proffsigt. Sen är  Mikael ( Doktor Kosmos!) Riesebeck med och han gillar jag också :).
Showen börjar kvart i åtta så missa inte det nu!

För er som inte roas av sånt här så tycker jag ni ska kolla på Så ska det låta där duktiga och söta Dea Norberg tävlar med Charlotte Perrelli!


Dagens: Jag-kunde-inte-låta-bli

image55 Tog en liten shoppingtur nu  på förmiddan. Skulle leta efter vårskor men jaa... kom hem med lite mer än så.
Är man schlagerfreak så är man och hittar man då ett par gyllene skor för endast 99 kronor så kan man inte låta bli. Har döpt högerskon till Diggeloo och vänsterskon till Diggeley. Är faktist skitnöjd med dom! Guld passar ju till allt så de blir inga problem med vilken jacka jag än använder till i höst. Jag kommer glänsa endå ;)



This or that

image54image53
Stan/landet, går det? När jag blir äldre vill jag antingen bo i en liten trång etta mitt i centrala Stockholm. Eller också vill jag bo långt ute på landet, i ett gult hus precis vid vattnet, kanske i Skåne eller Stockholms skärgård. Aldrig att jag skulle vilja bo i en förort, eller som nu, en småstad. Nej, landet eller storstan ska det vara. Det bästa vore ju om man kunde bo i stan på vintern, och sen flytta ut på landet på sommarn. Även om jag brukar kalla mig " En storstads-tjej fast i en småstad" så hör jag på sätt och vis endå hemma på landet. Jag är ju liksom uppvuxen där. Har ju varenda sommar i 15 år spenderat min tid långt borta från all civilisation. Utan dator och utan telefon. Men jag älskar att ha det så på sommaren, att inte behöva gå upp i ottan för att hinna sminka sig och välja ut kläder. Att inte behöva känna doften av asfalt på flera veckor och aldrig behöva vakna till att bilarna utanför tutar för att komma ur bilkön.
Men på vintern, då vill jag genast ha allt det där, och mer! Då vill jag se människor hela dagarna, då vill jag höra telefonen ringa hela tiden och ständigt vara upptagen med tusen saker. Så synd att chansen att få både och, är väldigt liten. Men jag tänker i alla fall fortsätta drömma mig bort.. ibland till min lilla etta, ibland till det stora gula huset..


Dom ska leda Idol 2007


Idag blev det alltså officiellt klart, programledarna för Idol 2007 är Carolina Gynning och Carina Berg. Vad tycker man om detta? Superkul, måste jag säga. Älskar dom här tjejerna tillsammans, har varit absoluta favoriterna i tv4:s Fökväll. Kan nu verkligen se framför mig hur Carolina springer runt där på idolauditionen och pratar fritt på med vem som helst medan Carina står för den kanske mer seriösa delen. Kommer nog bli jätte bra. Även fast jag har svårt att tro att något programledarpar någonsin kommer slå dom som höll i Idol 2004, Peter Magnusson och David Hellenius, helt oslagbart komiska tillsammans.
Årets idolturné börjar i Göteborg den 14:e april  och avslutas i Stockholm den 12:e maj. En ny grej för i år är att juryn har blivit en mindre. Clabbe har hoppat av och ingen ersättare kommer sättas in. Så precis som den Amerikanska idol så har nu juryn alltså bara 3 medlemmar.
Ska bli lite extra kul att titta på Idol i år, nu när jag faktist kommer se sånna som är lika gammal som mig själv vara med och tävla :)

Dom ultimata shortsen

image52


Det är det här jag talat om! Jag har tillslut hittat dom, dom perfekta shortsen. Dom är ju så snygga så man dör! Och med ett ganska bra pris också, 399 kronor. Jag hade inte haft en tanke på att kolla hos Koola Anna eftersom jag inte gillat det märket förut. 
Känner just nu att jag bara måste ha dom här, fast kan inte bestämma mig för vilka. Dom svarta eller dom grårandiga. Känns lite säkrare att satsa på dom svarta, men endå tycker jag dom gråa är något snyggare med dom 3 knapparna i midjan så där.
Upptäckte att Stellakei, där shortsen finns även har mycket annat snyggt, till bra priser också. Verkligen nåt att rekommendera!

Ben & Jerry?

image49Jag hör faktist till en av de få som Inte smakat den berömda och tydligen oemotständliga Ben&Jerry - glassen. Hela världen verkar ju vara helt beroende. Vad är det som gör den så fantastisk egentligen? Det är nog inte dom där 50 kronorna den kostar i alla fall. Tror jag såg den i varenda glassdisk när jag var i Stockholm senast. Här i Örebro har jag inte sett den någonstans, vi är väl lite efter som vanligt..
Glassen har nu kommit ut i totalt 16 smaker och det med allt från citron till cocosnöt-smak och sånna med namn som " New york super fudge chunk" och " Berry Berry extraordinary". Det låter ganska spännande men samtidigt  väldigt mäktigt. För tillfället skulle jag nog välja den med namnet " Peace of cake ",  gräddglass med jordgubbscheesecake och en virvel av gravhamskex.
Låter farligt gott!

(Mer om glassen finns på deras hemsida, Benjerry.se)

After-shop

image42

Då var man hemma igen. Kom på det att på två dygn har jag spenderat cirka 10 timmar i bilen. Fy sjutton! Men det var faktist värt dom där 5 timmarna till Ullared och 5 timmarna ifrån. Och varenda minut där var guld värd!
Vi kom dit vid 18.00 i söndags kväll och fick våran stuga direkt. Mysig men liten! Hann knappt kliva ur bilen på campingen förrän det osade grillat så det stod härliga till. Jag trodde nästan för ögonblicket att det var sommar och började genast ta av mig jackan. Sen såg jag på termometern att det inte var mer än 7 grader ute..
Vid halv 9 nästan morgon var vi i själva varuhuset. Det var lagon med folk tyckte jag. Eller det var mycket folk. Fast något annat hade inte kännts som Ullared. Varje dag där är som en dag på mellandagsrean på H&M. Folk bara sliter i kläderna. Det gäller verkligen att ha tur. Det gick sådär för mig. Hade riktigt otur med storlekarna. Synd att det snyggaste alltid bara ska finnas i L och XL. Hittade ett par jättefina svarta shorts och jag var där säkert hundra gången men aldrig fanns dom i min storlek. Tillslut frågade jag en som jobbade där och hon sa att det skulle komma in nästa vecka, toppen! Det var likadant med dom vita legginsarna jag trånade så efter. Fast av dom kom det faktist in nya hela tiden men eftersom jag inte var ensam om att vilja ha dom i storlek S så hann jag aldrig rycka åt mig ett par. Jag hittade faktist en vårjacka. Kanske inte riktigt en sådan jag tänkte mig men den får duga så länge. Bästa köpet blev nog dom 2 klänningarna jag hittade, båda för under 100-lappen. Den röd-svarta blev jag så förtjust i att jag funderade på att köpa den i flera färger. Hade gått förbi den säkert 1000 gånger eftersom jag som alla andra trodde att det var en t-shirt men tillslut tog jag me den till provhytten och se där! det var en klänning och den satt som smäck. Så synd att man bara får ta med 7 plagg in i provhytterna. Dom borde haft en gräns på 15 eller nåt.. Jag fick ju springa som en jojo ut och in där eftersom jag provar allting i olika storlekar också. Tror jag ägnade sammamlagt 3 timmar på klädavdelningen, sen kanske 1 timme på heminredning, en halv timme på elektronik och någon timme på sjönhet och vård. Det enda jag fick med mig därifrån var ett nagellack och några hårspännen.Glömde totalt bort att kolla på både smink och smycken, lite typist eftersom jag får dom för över halva priset där jämfört med hemma.
Vid halv fyra igår började vi i alla fall resan hemmåt och lät Andreas Johnsons nyinköpa skiva gå på högvarv längs landsvägen. Jag och syster roade oss förövrigt med att blåsa tuggummibubblor så stora som möjligt, hon vann hela tiden. Det enda jag fick var ömma käkar och kladdig haka.

Vid halv 9 var man hemma i gamla tråkiga Örebro igen. Det blir bara dystrare och dystrare att komma " hem" hit efter varje resa. Nästa gång kommer jag nog falla ner död innan jag ens klivit ur bilen. Och nu måste jag väl ta mig upp på stan och betala dom där 129 spänn för ett par leggins jag kunde fått för 49! Jag måste tillbaks i sommar igen!

Shopoholicen gör en " Cheap monday"

Billiga måndag ja, det kan man säga. För guess what?! Jag ska till Ullared ! Lycka lycka lycka! Har tjatat i flera månader nu. För det är ju inte direkt något " bara" att åka dit och shoppa. Inte nog med att vi där gör av me 5000 varje gång. Det är över 30 mils bilresa dit. Vi åker därför redan nu på förmiddagen, så tar vi det lugnt dit ner. Passa på att upptäcka Sverige lite grann på vägen. Kanske stannar vid Gränna och köper på oss ett lager polkagrisar :). Men till kvällen är vi förhoppningsvis framme vid Ullareds camping där en stuga väntar på oss. Känns lite halvkonstigt att man ska campa på våren. Men jag får se de som en liten mini-semester.
I alla fall, på måndag-morgon gäller det att vara uppe tidigt för klockan 8:a slår dom upp portarna till varuhuset och då ska jag vara där! Det är så skönt att vi därför åker dit dan innan. Hade fått gått upp typ 3 på morgonen om vi åkt hemifrån och dit på samma dag.
Jag är nog mer varuhus-typen än springa-runt-på-stan-typen. Det är inte min grej liksom. Är lite mer praktist av mig som vill ha allt på ett och samma ställe. Och så är det mycket roligare när man är flera eftersom det alltid finns nåt för alla. Annan anledning till att jag gillar Ullared så mycket är ju självklart för priserna, jag älskar att fynda! Köper hellre mycket för bra priser än lite för höga priser.

Så här ser min lilla inköpslista ut inför resan :

  • Jeans, stuprör
  • Shorts, svarta
  • Leggins, vita
  • Hängslen
  • Cowboyskjorta
  • Örhängen
  • Vårjackor
  • Strumpor
  • Bikini

Plus massa andra kläder och annat jag hittar till bra priser.


Fast det är ju inte alltid att man hittar något, ibland kan jag ha riktigt otur och inte hitta nåt. Inte särskilt kul när man har åkt så långt och sen kommer hem tomhänt.
Men tycker endå att alla som inte varit i Ullared, ska åka dit! Det är värt det. Tänkte visa lite siffror här så förstår ni hur populärt  och bra det är:

- 3.7 personer besöker varuhuset varje år.

- På bara en dag sålde varuhuset varor för 20 miljoner kronor.

- 2000 ton godis säljs i varuhuset på ett år.

- 12 miljoner strumpor kommer varje år därifrån.

- Varuhuset har 2000 avgiftsfria parkeringplatser.

- 40 miljoner bullar gräddas och säljs där på ett år.

- Dom har 4200 kundvagnar att låna ut.

Det allra bästa är nog att var 15:e minut kommer en ny lastbil med nya varusaker till varuhuset. Så man hinner knappt blinka förren halva klädavdelningen plötsligt har bytts ut. Så hittar man ingenting första gången så är de bara att gå tillbaks efter en stund så lär det definitivt finnas nånting då. Och eftersom jag är där en hel dag borde jag känna mig lugn. Nackdelen kan dock vara att dom små storlekarna, dvs S och XS går åt först, så det gäller att vara snabb. Annars är det ju bara att be någon i personalen gå ut på lagret och hämta i rätt storlek.

Jag kommer hem igen imorgon kväll men det kan bli sent så är tveksam till om det kommer bli något bloggande då. Men jag är tillbaks på Tisdag och kommer då förhoppningsvis visa upp mina kap!
See Ya!

- Oj! Jag höll på att glömma! Jag kommer ha livekamera på mig under hela resan och den är direktuppkopplad till denna hemsida. Tryck på förljande länk för att komma dit och därmed följa mig under hela dan : Live-Camera

Bilder och info från Gekås.se

RSS 2.0